Dodaj do ulubionych

ślub i wesele w Ostrowcu

19.06.07, 12:54
Z Ostrowca nie jestem, ale ślub i wesele będą w Ostrowcu, ponieważ mój
narzeczony stąd pochodzi. I tu się zaczyna mój problem, jako że bywam tylko
czasami na weekendy w Ostrowcu nie orientuję sie za bardzo co jest godne
polecenia, tak aby zorganizować naprawdę fajne wesele. Mam więc ogromną prośbę
o pomoc.
Za namiary na fryzjera, kosmetyczkę i jakąś kwiaciarnię gdzie robią ładne
wiązanki, zespół, fotograf kamerzysta, auto.
Salę wstępnie wybraliśmy Venus, ale czy to dobry wybór, czy polecacie jakąś
inną? Musi być koniecznie z pokojami do spania
I kościół, gdzie można liczyć na ładną uroczystość. Mi podoba się kościół św.
Michała, ale nigdy na ślubie tam nie byłam.
Za wszelkie informacje będę ogromnie wdzięczna. Pozdrawiam i dziękuję za
ewentualne rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek_68 przede wszystkim nasze towarzystwo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 13:00
      ... jest godne polecenia na ślub i wesele w Ostrowcu Św.

Czy mamy się poczuć zaproszeni? ;)
    • Gość: Wojtek_68 Venus jest OK. Klimatyzowana sala! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 13:03
      Byłem w Venus na imprezie Sylwestrowej i było milutko. Polecam.
      Kosciół - najfajniej byłoby w Szewnie lub u Michała.
      Fryzjer - dziewczyny od Mistrza Połetka.
      Kwiaciarnia - rzecz gustu.
    • ania7718 Re: ślub i wesele w Ostrowcu 19.06.07, 13:08
      Jeśli chodzi o kwiaciarnię to polecam "Adonis" na osiedlu Stawki. Wiązanki
      robią ładne i dekoracje na samochód też. Kosmetyczka jest dobra na ulicy
      Iłżeckiej w bocznej uliczce za Kościołem Narodowym, fryzjer - ładnie czeszą na
      wszystkie okazje w Lotosie w Rynku niedaleko Złotnika i Piekarni "Pod
      Telegrafem". Sama się tam czesałam przed własnym ślubem ale też i wcześniej,
      teraz też tam czasami bywam. Co do kościoła to radziłabym wybrać parafię
      narzeczonego lub narzeczonej dlatego, że jeśli wybierzecie trzeci kościół to
      płacicie w 3 parafiach. Jest drożej. Co do Venus to nigdy nie byłam tam na
      weselu więc nie mogę nic powiedzieć.Ze swej strony polecam Wichrowe Wzgórze
      (tam są pokoje"), Przystań na Boksycce, Pod Różą ewentualnie Ziemiańska w
      Ostrowcu lub Opatowie. Bardzo ładne zdjęcia ślubne robią w Idealu na
      Sienkiewicza (u Luli) lub na osiedlu Słonecznym w pasażu na górze. Zespoły
      polecam Champion i Rytm, bardzo fajnie grają i bynajmiej nie oszukują i nie
      grają z playbacku.
      • bmwariat Re: ślub i wesele w Ostrowcu 19.06.07, 13:22
        ja swoje będe miał w Ziemiańskiej w Ostrowcu, kościół na Piaskach(obecnie jest
        remontowany i odnawiany, malowany - ma być skończony we wrześniu ), zespół mamy
        już, ale nie pamiętam nazwy- na A coś...kamera- Studio 3( na Siennieńskiej), a
        zdjęcia będzie nam robił znajomy( którego pasją jest fotografia), a nie
        fotograf- rezygnujemy z fotografa i zdjęć studyjnych- jak dla mnie sztucznych.
        Dodam, że Pani Halina Michalec z Ziemiańskiej to bardzo, podkreślam BARDZO
        konkretna osoba i obeznana w temacie każdej imprezy. Może zorganizować wesele w
        całości nawet wystrajając kościół, samochód itp...

My szukaliśmy sali z osobną do jedzenia i osobną do tańczenia. Tego w VEnusie
        mieć nie będziesz. Wszystko jest na jednej sali.
        • july19 Re: ślub i wesele w Ostrowcu 19.06.07, 13:31
          Dzięki za odzew i rady. Ja właśnie chciałam salę razem z częścią do jedzenia i
          tańczenia. Byłam na kilku weselach gdzie było to oddzielnie i nie sprawdzało się
          niestety. No ale to może tylko moje odczucie. W Ziemiańskiej z tego co wiem to
          chyba noclegu nie ma, a może się mylę?
          Zdjęć studyjnych też nie chcę, nie podobają mi się, jakiś ładny plener jak
          najbardziej.
          • Gość: bmw Re: ślub i wesele w Ostrowcu IP: *.opera-mini.net 19.06.07, 13:54
            jest pokoj dla mlodych w Ziemianskiej.
            • bmwariat Re: ślub i wesele w Ostrowcu 19.06.07, 13:57
              aha, i w razie rezygnacji nagłej kogoś oddawane są pieniądze, ale trzeba
              wcześniej powiadomić włascicielke( np w piątek przed weselem). Poza tym liczy
              się obsługa również i jedzenie
    • thesoprano domagam się usunięcia tego wątku - reklama!!! 19.06.07, 20:46
      jeśli nie zostanie usunięty to zawieszam zapytanie o możliwość zakupu a w
      odpowiedziach wkładam mój dom i porównanie na tle innych! proszę o poważne
      potraktowanie tego wątku reklamującego.

Pozdrawiam i życzę konsekwencji,

trochę wam życie utruję.
      • Gość: evka16 Re: domagam się usunięcia tego wątku - reklama!!! IP: *.telkonet.pl 19.06.07, 20:53
        A ty tylko szukasz szukasz szukasz... nie znudziło ci sie jeszcze?:)))
      • Gość: jurand_pl Re: domagam się usunięcia tego wątku - reklama!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 20:53
        to nie reklama a odpowiedz na pytanie a jeśli masz jakieś pytania postaramy się
        pomóc niestety jak szybko sprzedać działke to nie wiem sorry
        Venus jest ok jedzenie dobre sam tam miałem wesele i byłem bardzo zadowolony
        sala w zależności na ilość osób kolo 100 spokojnie sie zmieści jeśli chodzi o
        kościół polecam Sanktuarium Miłośierdzia Bożego na Ogrodach na temat kosmetyczki
        i fryzjera się nie wypowiadam :)
      • ania7718 Re: domagam się usunięcia tego wątku - reklama!!! 19.06.07, 20:54
        thesoprano dałbyś/dała dupie (za przeproszeniem) radę.
        • w.kielanowska Re: domagam się usunięcia tego wątku - reklama!!! 19.06.07, 21:04
          Thesoprano-jeszcze nie sprzedałeś tego domu...
          Zejdź z ceny...
          • lachien Re: domagam się usunięcia tego wątku - reklama!!! 19.06.07, 21:09
            Soprano - a ja Ci mówię serio. Napij sie wreszcie piwa stary, a potem uprawiaj
            seks z żoną/dziewczyną (ewentualnie odwrotnie), bo oszalałeś na punkcie tych
            postów reklamowych. Przykry jesteś, co Ci tutaj każdy mówi, a domuś nie
            sprzedany. I nie piernicz głupot stary, że ludzie szukają tutaj takich ogłoszeń,
            spójrz sobiwe na swoja skuteczność. Co z tego, że ktos Ci odpisał, jeśli kesz
            dalej masz w palanach za to wziąść. Wleż wreszcie facet na jakis normalny serwis
            reklamowy, tam zamieść swoje ogłoszenie, a gwarantuję Ci, że będziesz już
            niedługo miał poważne oferty kupna.
            • lachien Re: domagam się usunięcia tego wątku - reklama!!! 19.06.07, 21:12
              I gwarantuję Ci jedno jeszcze - ten wątek usunięty nie zostanie. Możesz sobie
              klikac w kosz, aż zrobi się niebieski.
            • thesoprano Re: domagam się usunięcia tego wątku - reklama!!! 19.06.07, 21:13
              lachien nie prosiłem o twój komentarz, proszę o to by każdy miał takie same
              prawa - powiedziałę że odstąpię od zamieszczania reklamy pod warunkiem że
              takowe znikną stąd całkowicie. NIE WIDZICIE TO WAM PODPOWIADAM gdzie takie są.
              Jak wspominałem nie wiesz ile osób i o co zdążyło zapytać, a ile ty swoim
              gadaniem odstraszyłeś ile nie znalazło kontaktu i zrezygnowało. nie wiesz tego
              i proszze odpuść swoje komentarze.
              • lachien Re: domagam się usunięcia tego wątku - reklama!!! 19.06.07, 21:14
                Oks.
    • thesoprano Re: ślub i wesele w Ostrowcu 19.06.07, 21:09
      jeśli jutro rano wątek tu będzie to zawieszam swój, nie sprzedałem jeszcze, ale
      nie chodzi już o to, mi bardziej zależy na tym żeby było sprawiedliwie -
      pokazałem mechanizm zastosowany tu, ja zrobię tak samo. MI nie zależy na
      sprzedaniu tego poniżej pewnej sumy.
      A tak BTW

www.ojej.pl/swietokrzyskie/Ostrowiec_Swietokrzyski/Nieruchomosci/dom/Sprz
      edam/ogloszenie_nr_357944.html
      myślę że troszę za drogo ale ja chyba i tak 1 sprzedam.
      • lachien Re: ślub i wesele w Ostrowcu 19.06.07, 21:12
        Zamieszczaj, ja go nie kliknę do skasowania, masz moje słowo.
        • w.kielanowska Re: ślub i wesele w Ostrowcu 19.06.07, 21:16
          zawsze może umrzeć śmiercią naturalną...
          Bez złośliwości z mojej strony,ale jak już wreszcie uporasz się ze sprzedażą, to
          włączysz się w dyskusję też na inne tematy...
          • thesoprano sprawiedliwość tu nie jest powszechna 19.06.07, 21:19
            ale nie zamierzam się wypowiadać w innych wątkach do momentu aż znikną reklamy
            i stanie się porządek! a jak sprzedam ten to mam jeszcze kilka do
            sprzedania/wynajęcia nieruchomości, i będę mógł je tu długo jeszcze ogłaszać.
            • w.kielanowska Re: sprawiedliwość tu nie jest powszechna 19.06.07, 21:20
              P.....licie Mocium Panie...
      • misiek7307 Re: ślub i wesele w Ostrowcu 19.06.07, 21:18
        no, ale pojechałeś po całości:)ciekawe kto da za taki dom 800.000 zł.????? Bo
        na moją znajomośc tematu cenę można wystawić dowolną, ale to chętni do zakupu
        określają realną cenę rynkową. Bo podaż jest jak jest popyt, a jednym z
        wyznaczników popytu jest dobrze skalkulowana cena. Cena kicha - popyt żaden, a
        dom za 800.000 czy za 1.500.000 nadal będzie się kisił w posiadaniu tej samej
        osoby. I taka cena to nie jest to żaden argument w sparwie sprzedaży i ceny
        twojej nieruchomości.
        • thesoprano misiek zgadzam się z Tobą 19.06.07, 21:20
          i dlatego napisałem że sprzedam wcześniej niż ta osoba. Tylko i aż tyle,
    • thesoprano a tu masz przykłąd nawiedzonego w drugą stronę 19.06.07, 21:22
      www.mieszkaniowy.com/kupie_dom-11029.html
      :)
      • Gość: evka16 Re: a tu masz przykłąd nawiedzonego w drugą stron IP: *.telkonet.pl 19.06.07, 21:27
        Aleś ty wytrwały ale nie męczy cie to???????????Gdzieś ty widział
        sprawiedliwość na tym świecie?:))))))))pozdrawiam
        • thesoprano Re: a tu masz przykłąd nawiedzonego w drugą stron 19.06.07, 21:31
          podobno na tym forum sami kulturalni, stateczni, ułożeni, spokojni i taktowni
          ludzie są do momentu aż ich widzimisie jest zmieniane i już miło potem nie
          jest.
          • Gość: evka16 Re: a tu masz przykłąd nawiedzonego w drugą stron IP: *.telkonet.pl 19.06.07, 21:34
            My to sama słodycz?)))Jak w rodzinie
            • Gość: gosciowka Re: a tu masz przykłąd nawiedzonego w drugą stron IP: *.chello.pl 20.06.07, 23:29
              Jeżeli Venus to ta knajpa na Kilińskiego to bardzo mi się tam nie podobało. Gdy
              byłam oglądać salę było dosć nieporządnie i śmierdziało lizolem. Sala jest niska
              i ciemna. Podobało mi się Pod Różą (ale organizują wesela od 150 osob wzwyw, a
              moje będzie mniejsze) i w Panoramie na Opatowskiej(i tam ostatecznie
              zarezerwowalam 'miejscowke'). Podobno ładnie jest też w Pasji (pod hutą), ale
              słyszałam złe rzeczy o właścicielu i nawet tam nie pojechaliśmy, żeby sobie żalu
              nie robić.
              Zespol mam z Lublina, wiec w Ostrowcu nie szukalam a kamerzysty, fotografa i
              kosmetyczki sama poszukję. :)
              • july19 Re: a tu masz przykłąd nawiedzonego w drugą stron 21.06.07, 09:19
                A jak nazywa się ten Twój zespół? Nie musi być koniecznie z Ostrowca, ważne,
                żeby był dobry.
              • Gość: ostrowiak Re: a tu masz przykłąd nawiedzonego w drugą stron IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.07, 18:25
                W Pasji jest nawet ładnie obsługa miła :) sala tak do 130 osób.
                • lachien Re: a tu masz przykłąd nawiedzonego w drugą stron 21.06.07, 18:30
                  Byłem na weselu w Venus, Panoramie i w knajpie na Sudole (nie pamiętam nazwy).
                  Sudół odradzam, sala jakaś nie wstrzelona w klimat. Ale dwie poprzednie knajpy
                  gites, pomimo to, że sale do tańczenia złączone z paśnicą. W Venus jest pokój
                  dla nowożeńców nad knajpą w cenie wesela, coby zakosztować mogli snu:)
                  • Gość: ~Olcia~ wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 15:21
                    Polecam sale w hotelu Gromada!!! Fajna sala też jest w Smykowie. Osobiście sala
                    w Venus mi sie nie podoba - te sztuczne kwiaty na ścianie, porażka!!!
                    Odnośnie kościoła to albo w Szewnie, albo kościołek koło THM-u, i Michał na Rynku.
                    Kamerzysta - studnio na Siennińskiej 31. Tam też można zamówić fotografa! Fajne
                    zdjęcie robi również Żywczyk (salon na ulicy Żabiej).
                    • lachien Re: wesele 22.06.07, 15:37
                      www.rivaband.pl/stronki/wspolpraca_restauracje.htm
                      Tutaj można sobie popatrzeć na restauracje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka