Dodaj do ulubionych

Nowości w MPK Ostrowiec

24.02.08, 18:30
Od 20 lutego dostępny jest w sprzedaży bilet 24-godzinnny normalny miejski (D). Pasażerowie MPK mogą korzystać z tego biletu (w granicach administracyjnych miasta Ostrowca Św.) nieograniczoną ilość razy w ciągu 24 godzin od chwili pierwszego skasowania w autobusie komunikacji miejskiej. Bilet kosztuje 5 złotych i jest dostępny w sprzedaży w kioskach ruchu oraz bezpośrednio u kierowcy autobusu.

Zródło: Ostrowiecki Fakt
Obserwuj wątek
    • Gość: mich Re: Nowości w MPK Ostrowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 19:41
      He, wiadomosc raczej mi osobiscie obojetna, chociaz pozytywna. Ale ciekawosc kaze zapytac co to ten Ostrowiecki Fakt?
      • dizzy81 Re: Nowości w MPK Ostrowiec 24.02.08, 19:56
        A która gazeta stylizuje swoją pierwszą stronę na FAKT? Przecieć nie WŚ :)
        • toru_watanabe Re: Nowości w MPK Ostrowiec 24.02.08, 20:04
          No tak, rozkładu rozsądnego się nie umie zrobić, to trzeba się pobawić biletami,
          co by pozory działania były, ok.
          • dizzy81 Re: Nowości w MPK Ostrowiec 24.02.08, 20:09
            No coż, rozkład to inna bajka, w sumie, gdyby chciał jeździć na tym 24 godzinnym przez 24 godziny non stop, to efektywnej jazdy wyszłoby około 8 godzin, reszta to czekanie na inny autobus:)
            • toru_watanabe Re: Nowości w MPK Ostrowiec 24.02.08, 20:14
              Takie bilety robi się w miastach, przez które dziennie przewija się dużo osób z
              zewnątrz, czy to turystów, czy interesantów jakichś urzędów. Do Ostrowca co
              najwyżej mieszkańcy lipska przyjeżdżają do szkół, czy na zakupy, nie wiem dla
              kogo jest ten bilet. Chociaż może wytłumaczenie jest inne - może niebawem
              normalny bilet będzie kosztował powyżej 2,5zł (wcale bym się nie zdziwił) wtedy
              żeby babcia mogła sobie pojechać na targ i z powrotem faktycznie będzie musiała
              skorzystać z biletu 24-godzinnego, za 5.
    • dizzy81 Re: Nowości w MPK Ostrowiec 24.02.08, 20:11
      Aha, chciałem podziękować za zabranie mi autobusu z Żabiej w stronę Pułanek tuż po 15! Jakież było moje zdziwienie, gdy chcąc z niego skorzystac dowiedział się że już tamtędy nie jeździ!:/
      • steel-worker Panowie to jest nowa polityka MPK Ostrowiec 24.02.08, 20:19
        Totalne zmiany, zmieńcie sobie mózgi też , na takie z dopalaczem,zeby szybciej mysleć
        • toru_watanabe Re: Panowie to jest nowa polityka MPK Ostrowiec 24.02.08, 20:22
          Dzięki, nie skorzystam, mnie się całkiem nieźle myśli bez dopalaczy.
          • steel-worker Re: Panowie to jest ... 24.02.08, 20:51
            yyy ta uwaga była do twórców tej cudownej polityki MPK;)
    • pathos_phobos Re: Nowości w MPK Ostrowiec 24.02.08, 22:48
      Ja tam od czasu do czasu z tego biletu korzystam i dla mnie to
      pozytywna wiadomość,zwłaszcza,że sam o to zabiegałem.Było bez
      sensu,że czy skasowało się bilet o 8 rano czy o 8 wieczorem,ważny
      był tylko do północy.
    • bogus-w Re: Nowości w MPK Ostrowiec 24.02.08, 23:17
      bilet 24 godzinny ......hahahahahah......rozkład jazdy jest okropny więc
      najpierw trzeba go zmienić. Gdy mam czekać pół godziny lub dłużej to po prostu
      idę na pieszo. Autobusy nadal jeżdżą jeden za drugim w tym samym kierunku (w
      odstępach 2 -3 minutowych) a później przez godzinę nic nie jedzie. Na dworzec
      PKS zawsze muszę jechać taxi bo z mojego miejsca zamieszkania nie kursuje, żaden
      autobus. Kilka lat temu jeździł autobus 45 który objeżdżał całe miasto i jechał
      właśnie koło dworca PKS. A teraz kiszka....
    • Gość: smiech Re: Nowości w MPK Ostrowiec IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.08, 00:20
      a w warszawie ile kosztuje 7,4zl a tu 5 , smiech na sali
      • bmwariat Re: Nowości w MPK Ostrowiec 25.02.08, 06:27
        7,2 ....a nie 7,4
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka