ostrowiak_1982 18.10.08, 11:01 wiadomosci.wp.pl/gid,10476998,title,Zobacz-skutki-fatalnych-drog-w-Polsce,galeria.html To co pokazują to wymięka przy Gulińskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maczek83 Re: Stan dróg w POlsce. 18.10.08, 11:06 A oglądałeś może ten reportaż w "Uwaga!" jak dwóch reporterów sprawdzało gdzie szybciej się podróżuję - w Polsce czy Niemczech? I drugi był na onecie, że ze Szczecina do bodajże Wrocławia najszybciej można dojechać przez... Berlin, nakładając 130 km trasy ^_^ To jest dopiero komedia! Odpowiedz Link Zgłoś
ostrowiak_1982 Re: Stan dróg w POlsce. 18.10.08, 11:12 Niestety nie widziałem :( Ludzie to mają pomysły :D Odpowiedz Link Zgłoś
maczek83 Re: Stan dróg w POlsce. 18.10.08, 11:15 Poszukaj w sieci, na stronie Uwagi jest materiał. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Stan dróg w POlsce. 18.10.08, 11:24 moto.onet.pl/1513166,4675,artykul.html o proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Nie ma co panikować:P 18.10.08, 11:10 www.joemonster.org/art/9972/Drogi_na_calym_swiecie_zaczynaja_pozerac_samochody jednak są gorsze drogi:) Odpowiedz Link Zgłoś
maczek83 Re: Stan dróg w POlsce. 18.10.08, 11:14 Ale dorzucę przykład z życia wzięty i dosyć bliskiej okolicy. Kiedyś wracając wieczorem z Kielc w porze zimowej prawie urwałem koło na wylocie z Kielc na ul. Sandomierskiej. Kto jeździ to Kielc to wie jaka to jest męka wjeżdżać tą drogą. Jechałem 30-40 km/ha, kałuże po deszczu zakrywające dziury, jak wpadłem w jedną to na tym skończyła się moja jazda. Opony nie rozwaliło, ale dziura była na tyle duża i uderzenie tak silne, że opona spadła brzegami z felgi. Zrobiła "puff" i koniec jazdy. Widziałem że jeszcze ze 2 osoby wpadły w tą samą dziurę. Następnego dnia rano jak jechałem to w miejscu wyrwy były już słupki odgradzające - w porę. Co i raz jeżdżę tą trasą i za każdym razem nowe łaty są rzucane na tą drogę. Zrobić raz a porządnie, a nie dłubać i ratować trupa! Odpowiedz Link Zgłoś
ostrowiak_1982 Re: Stan dróg w POlsce. 18.10.08, 11:20 Ja dostałem radę od ojca aby po deszczy w miarę możliwości omijać kałuże, a jeśli się nie da to zwalniać do min. Co do tej drogi w Kielcach to parodia łatają już nawet łaty :D Odpowiedz Link Zgłoś
maczek83 Re: Stan dróg w POlsce. 18.10.08, 11:32 Tak też robię, ale tym pechowym razem jakoś zaliczyłem :P Po nocy to ciężko wypatrzeć, jeszcze jak jedzie się w ciągu samochodów. Ostatnio byłem kilka razy na tygodniu w Kielcach i wracałem ok. 20ej to na tym odcinku była wahadłówka i kładli łaty szerokości 1 pasa ruchu. Chłopcy idą na ilość :P Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Stan dróg w POlsce. 18.10.08, 11:34 Ja nie rozumiem dlaczego jeszcze robią asfaltowe drogi. oglądałem na TVN Turbo o tym jak robione są drogi w innych państwach...z betonu. Trwalszy, łatwiejszy do "łatania" a jedyny minus to trochę "głośniejszy". Odpowiedz Link Zgłoś
maczek83 Re: Stan dróg w POlsce. 18.10.08, 11:35 Bo firmy produkujące asfalt i wszystko inne do dróg muszą zarobić - proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koss Re: Stan dróg w POlsce. IP: *.telkonet.pl 18.10.08, 17:22 Ulica Gulińskego bije wszelkie rekordy , jadąc rowerem z prędkością UWAGA 10,5 km/h z siodła wyrzuca!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maczek83 Re: Stan dróg w POlsce. 19.10.08, 10:41 Oj tam to tiry i ciężki sprzęt jeżdżący do huty zrobiły swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koss Re: Stan dróg w POlsce. IP: *.telkonet.pl 19.10.08, 13:45 jak na razie ku lepszemu się nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masturbant Re: Stan dróg w POlsce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 09:59 a co mają robić skoro droga będzie przebudowywana? łatają co się da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy Re: Stan dróg w POlsce. IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.08, 21:27 Robią Iłżecką!!!!! Od Carrefoura do Prusa jest 1500 m prostej drogi. Po remoncie powstanie więc niezły tor wyścigowy. Panie ześlij fotoradary!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś