rzecznik_prasowy 24.11.08, 15:54 Zgodnie z obietnicą z ostatniego czatu zapraszam na Forum Urzędu Miasta do wątku dotyczącego lokalizacji drugiego hotspota. Szczegóły tutaj: www.um.ostrowiec.pl/018paq2/viewtopic.php?p=3355#3355 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
temponick Re: Hotspot 24.11.08, 16:12 A jaki, jeżeli można wiedzieć, będzie przewidywany zasięg, owego hotspota? Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hotspot 24.11.08, 17:40 Dajcie spokój z krytyką nie opartą na dowodach. Co myślicie o jakimś ładnym skwerze w Ostrowcu? Bo park to za dużo kontrowersji wzbudzi pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
se_nka0 Re: Hotspot 24.11.08, 17:56 Plac zabaw na Ogrodach.:P Duży,z dobrym dostępem z każdej strony miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: park lee Re: Hotspot IP: 194.181.129.* 24.11.08, 17:59 eee park ma być podobno rewitalizowany, takze tam bedzie najlepsze miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Hotspot 24.11.08, 17:59 -Nikt nie krytykuje, skoro mamy zasugerować lokalizację, dobrze wiedzieć jaki ma być planowany zasięg? Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hotspot 24.11.08, 18:22 Tak. Ale 50 metrów to raczej nie będzie. Mówiłem do gooda mena:) Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hotspot 24.11.08, 18:27 Może skwer na osiedlu 25 lecia? Przy Polnej? Bardzo ładny ten skwerek jest, fontanna i te sprawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Dla kogo ma być Hotspot ? IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.08, 19:15 Wg. mnie idea hot spotów powstała dla zaspokojenia potrzeb mobilnego dostępu do internetu dla osób w podróży. Stąd dla mnie zupełnie niezrozumiałe jest organizowanie hot spotu w Rynku. Tam nikt spoza miasta się nie pojawia bo i po co miałby to zrobić. Natomiast wiele osób przechodzi przez Park Miejski z hotelu na Rawszczyznę, czy też przy okazji pobytu w galerii handlowej, czy też dla zwykłej rekreacji w naszym mieście. Miejscowa ludność ma dostęp do sieci zorganizowany w różny sposób w swoich domach i siedzibach. Jeśli zorganizujemy hot spot w Rynku, to pewnie okoliczni mieszkancy za free bedą zapychać pasmo i idea hot spotu padnie. Hot spot powinien zapewnić gościom naszego miasta możliwość bezpłatnej komunikacji (komunikatory, Skype itp) z przyjaciółmi i bliskimi aby między innymi popularyzować miasto. Przy okazji można pocztę obsłużyć. Dla mieszkańców organizuje się zupełnie inne formy dostępu jak np. w Rzeszowie. Oczywiście to subiektywne spojrzenie na temat. Niestety zapewne mówiąc o hot spotach każdy ma inne oczekiwania i inaczej rozumie cel ich powstawania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Dla kogo ma być Hotspot ? IP: 194.181.129.* 24.11.08, 19:21 ja tez na PKS ale to powinien wielk dyrektor cien Mariana Osucha załtawić. Osuch to był durektor! Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Dla kogo ma być Hotspot ? 24.11.08, 19:26 Wojtku. Rynek to nie jest taka beznadziejna miejscówka. Pobliski UM i Starostwo, Banki i parę knajp. Ja stawiam jak najbardziej na rynek. Zresztą...Hot Spoty to nie jest tylko wygoda dla turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Dla kogo ma być Hotspot ? 24.11.08, 19:30 A na PKS chyba jest już hot spot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janpierdzacy Re: Dla kogo ma być Hotspot ? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 24.11.08, 20:06 W PKS-ie można u Prezesa Wodyńskiego można zamówić tylko Hotdoga. Do tego gratis woda z kranu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Hotspoty w Ostrowcu Świętokrzyskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 13:23 Zapraszam na stronę z hotspotami w Ostrowcu Świętokrzyskim. Każdy hotspot jest pokazany na mapie. Ponadto wyświetlane są takie informacje o punkcie jak nazwa providera oraz standard sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Hotspoty w Ostrowcu Świętokrzyskim 06.02.09, 13:56 Niestety nie ma zbyt dużego wyboru - Lokalizacja: Hotel Gromada, ul. 3-go Maja 13 Standard Sieci: WLAN (802.11b) Ssid: Hot.Spot Idea Płatność: dostęp płatny Provider: Orange Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan9991 Re: Hotspot IP: *.toya.net.pl 24.11.08, 20:29 Wodynski powinien sam postawic Hotspot a Prezydento na rynku taki mam swoj kompromis pogodziłem sie sam Novomatic Hot Spot www.eurogame.pl/view-0-9.html Odpowiedz Link Zgłoś
ostrowiak_1982 Re: Hotspot 24.11.08, 20:59 Dlaczego jest tera "_", a nie "." w rzeczniku prasowym? Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Hotspot 24.11.08, 21:05 Pewnie kartka na której miał zapisane hasło, odkleiła się od monitora i wylądowała przypadkiem w koszu, no chyba że ktoś się pod niego podszywa Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Hotspot 25.11.08, 18:23 To ja poprosze jeszcze dwa supermarkety ;-) Przeciez "wladza" musi sie wykazac. Lokalizacja na Rynku? Mam usiac na metalowej laweczce z lapkiem za kilka "kolek"?. Przeciez teraz jest tam "centrum bankowe" - to banki powinny sie postarac o wifi. Reasumujac: a) jesli mialyby to robic ostrowieckie "urynownie", to jestem na nie. b) moze by tak w ramach super "e-swietokrzyskich" postawic w widocznych lokalizacjach jakies nadajniki - niech to przyda sie w ludziom, a nie tylo urzezdasom. Mala dygresia - kiedys pisalem o kamerze na wprost "Waskiej Uliczki"... Szedlem tamtedy ostatnio i byla jeszcze bardziej zdewastowana. Jak widac wladza ma w dupie pomysly ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Hotspot 25.11.08, 18:33 no bo rzecznik tudzież prezydent obiecał też w ramach e-świętokrzyskie kamerkę na rynku i live na stronę um Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hotspot 25.11.08, 18:52 A co złego jest w lokalizacji na rynku? Tam metalowe ławki, w parku za dużo krzaków, na gutwinie za wilgotno, na kszo za głośno. Ech ludzie ludzie mentalnośc narzekactwa ciągle jest silna. Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Hotspot 25.11.08, 18:57 Cyganeria i nastoletni "ziomusie" -pokolenie "komu by tu zajumac i sie nie narobic". Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hotspot 25.11.08, 18:59 Przesadzasz. Wychowałem się przy stodolnej i powiem Ci, że to są mity o tym złodziejstwie. Poza tym - jest monitoring, pełno ludzi i jeszcze Ty sam. Już widzę watahy kolesi polujących na laptopy:) Daj na wstrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Hotspot 25.11.08, 19:14 To pojedz do Zakopanego - na Krupowki, albo do Krakowa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Hotspot 25.11.08, 18:54 Ok. Tylko po co to komu? Osobiscie czekam do stycznia na nowe wypociny pana Henia pehapowca =] Niech w ramach e-swietokrzyskie Prezio bedzie pierwszym w Polsce, ktory wsadzi sobie wtyczke w dupke i kazde zrobic to swoim urzedasom :) Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hotspot 25.11.08, 18:58 Po co? 1 - lepiej że są niż nie 2 - miałem sytuacje, że z wawy zapomniałem karty i akurat wypadło mi przesłać parę plików do klienta. I co? Bujałem się po znajomych kto mi da skorzystać z sieci. A tak to siup i już. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hotspot 25.11.08, 19:03 I jeszcze jedno. Jak będziemy myśleć w stylu: po co cokolwiek robić i tak się nie uda albo ukradną, to staniemy się bezwolnymi ludźmi, którzy nie powinni nawet telefonu nosić ze sobą. Kto ma wygrać: normalni ludzie czy lumperia? Oni nami rządzą? Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Hotspot 25.11.08, 19:11 I poszedlbys na "Ryneczek" zeby stac na srodku i lapac zasieg? Watpie :D Od tych przecudnych laweczek rozbolalby Cie tylek ;p Nie twierdze, ze nie trzeba dzialac. Tutaj wszystko robi sie "na pale" ;p Ma byc i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hotspot 25.11.08, 19:15 Nie - nie poszedłbym stać. Mam nadzieję, że pójdę, siądę sobie w knajpce w lecie, kupię sobie Pilznera i spokojnie będę miał zasięg. O takich Hot Spotach myślałem i o takich pisałem petycję. Jak ma to być zabawa z bieganiem po mieście za zasięgiem, to pierwszy to wyśmieję. Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Hotspot 25.11.08, 19:17 A widziales na rynku jakas knajpe? Bo ja nie. Skonczy sie na tym, ze dadza jakies dziadostwo, NASK zarobi jeszcze wiecej, a na fasadach okolicznych budynkow pojawia sie te urocze antenki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hotspot 25.11.08, 19:23 Owszem. Letnie ogródki piwne. A może po prostu damy szansę i zobaczymy, czy będzie to dziadostwo czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Hotspot 25.11.08, 19:18 Skoro tyle banków wokół rynku to logiczne że mogliby zrobić hotspot w tym miejscu. A ten z e-świętokrzyskie wykorzystać gdzie indziej, tylko pytanie gdzie? Jeden dla górnej, drugi dla dolnej części? Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Hotspot 25.11.08, 19:26 Skonczy sie na tym, ze postawia Dlinka w oknie UM ;p Nowa Slupia ma wlasnie taki wynalazek. Na tablicy informacyjnej przy rynku pojawi sie zielona naklejka "Free Internet". Oczywiscie w "GO" - politycznej tubie urzadasow pojawi sie artykul na cala szpalte - najlepiej ze zdjeciem Pudziana, a "informatycy "UM" zrobia "flasza" na polowe strony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hotspot 25.11.08, 19:29 Nawet wiesz jaki kolor naklejki będą miały? Niesamowite. Zrobisz karierę jako jasnowidz. Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Hotspot 25.11.08, 19:31 Juz zrobilem, ale nieco innym zawodzie ;] Wyjedz poza powiat i zobacz jaki kolor maja w wiekszosci miast. Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Hotspot 25.11.08, 19:40 Napisalem "w wiekszosci miast" ;-) Zreszta... dajmy temu szanse. Moze nie wyjdzie jak chowajace sie za krzakiem "witacze" na trasie opatowskiej i "rewitalizacja rynku" :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiek7307 HotSpot w Marghericie 06.02.09, 15:29 Od kilku dni na drzwiach wejściowych do Margherity na Słonku widnieje naklejka "dla naszych klientów udostępniamy hotspot wi-fi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Hotspot IP: 195.245.213.* 06.02.09, 16:38 Hotspoty powinny być wszędzie, szkoda że w kawiarence z ciastkiem w Tesco nie ma swobody internetu. Każdy by chętnie sobie położył swój laptop i przy kawce by poklikał. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Hotspot 06.02.09, 16:54 Taaa tylko jak pisałem petycję to ledwie 50 osób się podpisało. Gdzie wtedy byliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Re: Hotspot IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.09, 17:01 petycja nie ma nic do rzeczy. To raczej krótkowzroczność władz, które nie kojarzą rozwoju intelektualnego miasta z bezpłatnym dostępem do takiego medium jak internet. Sami wiecie, że koszt takiej inwestycji w skali budżetu miasta nawet nie zostałby zauważony. Albo ktoś chce albo nie. Deklaracje o E-świętokrzyskim, które kiedyś, coś, komuś zaoferuje jest zastępczym traktowaniem banalnego tematu do zrobienia od ręki. I nie ma sensu mieszać w to sponsorów, firm itp itd. To obowiązek cywilizacyjny gminy a nie sponsorów. Odpowiedz Link Zgłoś