dizzy81 29.11.08, 13:14 Nie podoba mi się zapis o karaniu rowerzystów jeżdżących po chodniku, znaczy się rowerzysta nie może z niego absolutnie korzystać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unhollyseth Re: Nowy taryfikator mandatów 29.11.08, 13:22 Jak sama nazwa wskazuje...chodnik jest dla pieszych:P Rowerem możesz jechać po chodniku tylko jak obok Ciebie jedzie dziecko do 10 roku życia. Na jezdnię albo na ścieżkę rowerową. A i w sumie dobrze, bo rowerzyści czasem w ogóle nie szanują pieszych na chodniku. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Nowy taryfikator mandatów 29.11.08, 13:25 A co z tymi rowerzystami, którzy szanują pieszych? Czy ktoś kiedyś jechał za rowerzystą pod górą na Żeromskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Nowy taryfikator mandatów 29.11.08, 13:26 Zakazuje się jazdy po chodnikach, jednocześnie nie zapewniając odpowiedniej ilości ścieżek rowerowych, a ile wynosi mandat dla rowerzystów poruszających się po ulicy mimo, że równolegle biegnie ścieżka? Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Nowy taryfikator mandatów 29.11.08, 13:28 Pewnie ze dwa lata w zawieszeniu na 4... Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maczek83 Re: Nowy taryfikator mandatów 29.11.08, 13:37 Tam gdzie nie wie się jak rozwiązać dany problem, stosuje się przepisy prawa zabraniające pewnych zachowań - standard. A co do rowerów na karaniu rowerzystów za jazdę po chodniku, to sprawa jest chyba już dosyć stara. Jakoś z rok albo 2 lata temu w O-c była niezła nagonka w tej sprawie i wiele razy widziałem jak straż miejska czy policja zatrzymywała i karała mandatami za jazdę rowerem po chodniku. Odpowiedz Link Zgłoś
good_man Re: Nowy taryfikator mandatów 29.11.08, 13:50 a na wrotkach można po chodniku ? -pytam serio ! Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Nowy taryfikator mandatów 29.11.08, 13:51 Pod warunkiem, że Cię dogoni Strażnik Wiejski Odpowiedz Link Zgłoś