Gość: bmw IP: *.opera-mini.net 22.12.08, 14:08 Nie mam zadnych kanalow z sieci polsatu. Dzwonilem,kazali mi antena ruszac. Szukam od kilku godzin i nie znajduje mi sieci cyfrowego polsatu,lecz Astre. Mial ktos taki problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pit Re: cyfrowy polsat- problem IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.08, 15:37 ja mialem w sobote czarny ekran na wszystkich kanalach. pomoglo wyjecie wtyczki dekodera z sieci, wyjecie i wlozenie karty i ponowne podlaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
toro.pl Re: cyfrowy polsat- problem 22.12.08, 16:49 Tak, ale taki manewr trzeba zrobić zanim poruszymy anteną, bo później może być ciężko znaleźć programy HD, jeśli posiadasz... Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: cyfrowy polsat- problem 22.12.08, 20:52 no przecież mnie k..a strzeli!!! znalazłem sieć polsatu na 12284, zainstalowało mi kanały, ale nadal BRAK SYGNAŁU!! Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: cyfrowy polsat- problem 23.12.08, 10:30 No nie ma już problemu ? Bo tak się zastawiam nad cyfrą zamiast kablówki. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: cyfrowy polsat- problem 23.12.08, 13:44 zadzwoniłem po człowieka od anten i czekam na niego. Według mnie jest wszystko ok.. Nie mam pojęcia co się stało. A na infolinii Polsatu - mam antene ustawiać.. Odpowiedz Link Zgłoś
toro.pl Re: cyfrowy polsat- problem 23.12.08, 16:32 Myślę że to kwestia ustawienia anteny bmw. Kiedyś jak miałem zwykły dekoder to udawało mi się zawsze znaleźć sygnał wolno przesuwając antenę poziomo lewa-prawa powoli od góry coraz niżej tak samo z pionem na dowolnym kanale. Mam Cyfrę+ od paru lat ale myślę że zasady są te same z Polsatem i po jednym ustawieniu jest cały czas ten sam sygnał, a z cyfry jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmw Re: cyfrowy polsat- problem IP: *.opera-mini.net 23.12.08, 20:52 byl czlowiek,zbadal. Antene mialem prawidlowo ustawiona. Wina dekodera. Nie lapie polaryzacji i trzeba konwerter przestawiac. Traf chcial ze tydzien temu skonczyla mi sie na niego gwarancja. Niedawno podlaczylem na nowo i goli wszystko. Zglupialem,albo dekoder mial slabosc. Ciekawe czy kablowka dziala na dalekim Henrykowie Odpowiedz Link Zgłoś
b.szym Re: cyfrowy polsat- problem 23.12.08, 20:08 Być może masz źle ustawioną antenę satelitarną. Jak sam mówisz, znajduje Ci astrę, lecz polsat jest na Hot Birdzie. Odpowiedz Link Zgłoś