Dodaj do ulubionych

Czy to prawda, ze Polska jest chorym krajem?

26.11.03, 15:53
Obserwuj wątek
    • fox.ca Re: Czy to prawda, ze Polska jest chorym krajem? 26.11.03, 16:00
      Jezeli Polska jest chora jako kraj, to jakie sa tego objawy i co nalezy zrobic,
      aby ja uzdrowic.

Bez jakiegos za-angazowania sie obywateli, to nawet najlepsi lekarze nie sa
      wstanie uzdrowic chorego organizmu jakim jest panstwo. Bo panstwo to nie tylko
      rzad, ktory jak nam wiadomo zawsze sie wyzywi, ale jeszcze troche obywateli,
      ktorzy tez chcieli by cos z tego miec.

Co wy o tym myslicie? Czy to sa plotki, czy to jest chocby troche prawdy w tym
      pytaniu.
      • anita46 Re: Czy to prawda, ze Polska jest chorym krajem? 26.11.03, 16:50
        Jakie plotki? Czyżby Polsce przytrafiła się jakaś wstydliwa choroba?
    • skurwiel_kaczor czy to kanadyjska prowokacja? 27.11.03, 02:07
      ...
      • anita46 Re: czy to kanadyjska prowokacja? 27.11.03, 08:50
        Kaczor, ciesz się skurwielu jeden, że nie jesteś indykiem, bo by cię anglosasi
        zeżarli.
        Niech żyje polsko-kanadyjska przyjaźń między skurwiałymi stadami kaczek.
        • fox.ca Re: Czy to prawda ze Polska jest chora? 27.11.03, 14:04
          > czy to kanadyjska prowokacja?<skurwiel_kaczor

Skurwielu jeden, odpowiedz na pytanie i nie zmieniaj tytulu strony i nie
          czepiaj sie nadawcy. Chcialem cie sprowokowac do myslenia, ale to jest zajecie,
          ktorego ty sie boisz jak diabel swieconej wody. Nie boj sie myslenie nie boli,
          a ma podobno dobra przyszlosc.

Z twoich dotychczasowych wpisow nic nie wynika, oprocz zamkniecia tej strony,
          mysle, ze miejscowi mieszkancy beda ci wdzieczni do grobowej deski. Jestes na
          to przygotowany?
          • skurwiel_kaczor Re: Czy to prawda ze Polska jest chora? 27.11.03, 16:16
            fox.ca napisał:

> > czy to kanadyjska prowokacja?<skurwiel_kaczor
            >
            > Skurwielu jeden, odpowiedz na pytanie i nie zmieniaj tytulu strony i nie
            > czepiaj sie nadawcy. Chcialem cie sprowokowac do myslenia, ale to jest zajecie,
            >
            > ktorego ty sie boisz jak diabel swieconej wody. Nie boj sie myslenie nie boli,
            > a ma podobno dobra przyszlosc.
            >
            > Z twoich dotychczasowych wpisow nic nie wynika, oprocz zamkniecia tej strony,
            > mysle, ze miejscowi mieszkancy beda ci wdzieczni do grobowej deski. Jestes na
            > to przygotowany?

to tylko zart kolego z Kanady; nie potrzebnie sie unosisz. No coz chyba zycie w
            zimnej Kanadzie nie dodaje luzu ....;)

PS. Ja tez mieszkam w kraju klanowego liscia (tak jak zreszta chyba pare innych
            dyskutantow) wiec teraz moze widzisz auto-ironie :)
            • fox.ca Re: Czy to prawda ze Polska jest chora? 27.11.03, 21:55
              > to tylko zart kolego z Kanady; nie potrzebnie sie unosisz. No coz chyba zycie
              > w zimnej Kanadzie nie dodaje luzu ....;)
              > PS. Ja tez mieszkam w kraju klanowego liscia (tak jak zreszta chyba pare innyc
              > h
              > dyskutantow) wiec teraz moze widzisz auto-ironie :)< skurwiel_kaczor

Jesli to mial byc dowcip, to trudno sie tego doczytac, bo nic nie napisales.
              Jesli prowokacja to w sytuacji, kiedy Ty jako wizytor, stawiajacy wniosek, aby
              zmienic nazwe strony z takim nickiem i po przeczytaniu artykulu skopiowanego z
              gazety, to wedlug mnie nie wygladalo to na dowcip - ale kazdy ma swoj punkt
              widzenia. Sam Twoj nick mowi za siebie, jako ze ludzi reprezentujacych taki
              charakter nie brakuje nigdzie a w Kraju szczegolnie, o czym mieszkancy wiedza i
              niektora prasa dobitnie o tym pisze. Tak ze pisanie w sposob ogledny nikomu
              jescze nie zaszkodzilo.

Co do mojego "luzu" i miejscowego "zimna" to nic poradzic nie mozna, a aluzja
              do trudnosci jakich ten kraj dostarcza to mow o sobie i nie podejrzewaj innych.
              Niektorzy tak sie "luzuja" ze nie wiedza co pisza, bo anonimowosc podobno niema
              granic. Jesli czytujesz rozne strony to sam zauwazyles, ze czego jest brak w
              polskim internecie to ogolnej kultury odnoszenia sie wzajemnie do siebie. Tak
              tez Twoj "zart/prowokacja" zostala odczytana. Musiala Ci sie ni epodobac, bo
              sugerujesz mi rozluzowanie sie. Ja natomiast zasugerowalbym Tobie zupelnie cos
              innego a mianowicie ..........

Skoro nadajesz z tego samego kontynentu, tym bardziej powinienes zrozumiec moje
              pytanie i nie kierowac dyskusji na manowce, jako ze miejscowi, niestety nie
              biora udzialu i nalezy ich do dyskusji zachecic pytaniami.

Twoj pierwszy wpis, zostal potraktowany jako sugestia miejscowego skurwiela, a
              z samego nicka Tobie o to wlasnie chodzilo, aby brzmiec groznie - musisz miec w
              tym jakis osobisty interes, jak np odpowiednik charakteru.

Jesli interesujesz sie zyciem klonowego liscia, to powinienes wiedziec, ze on
              tez ma swoje problemy, ktore mozna porownac do bolu paluszka w porownaniu do
              sytuacji w jakiej znajduje sie bol Polskiej glowy. Choc Ty moze tym sie nie
              interesujesz ani w jednym ani w drugim kraju, wobec tego jest Ci to obojetne.
              A z jakiej prowincji nadajesz, jesli mozna zapytac.

Mimo wszystko serdecznie Cie pozdrawiam.
              • skurwiel_kaczor Re: Czy to prawda ze Polska jest chora? 28.11.03, 17:12
                "Jesli to mial byc dowcip, to trudno sie tego doczytac, bo nic nie napisales.
                Jesli prowokacja to w sytuacji, kiedy Ty jako wizytor, stawiajacy wniosek, aby
                zmienic nazwe strony z takim nickiem i po przeczytaniu artykulu skopiowanego z
                gazety, to wedlug mnie nie wygladalo to na dowcip - ale kazdy ma swoj punkt
                widzenia."

1) Przestan sie czepiac mojej ksywy bo to juz sie staje nudne ...
                2) To jest forum o Skarzysku a nie prywatne forum dla paru uczestnikow ...

"Sam Twoj nick mowi za siebie, jako ze ludzi reprezentujacych taki
                charakter nie brakuje nigdzie a w Kraju szczegolnie, o czym mieszkancy wiedza i
                niektora prasa dobitnie o tym pisze."

O boy ...

"Ja natomiast zasugerowalbym Tobie zupelnie cos innego a mianowicie .........."

?

"Choc Ty moze tym sie nie interesujesz ani w jednym ani w drugim kraju, wobec
                tego jest Ci to obojetne."

A moze sie myslisz ...

"A z jakiej prowincji nadajesz, jesli mozna zapytac."

To nie jest istotne ...

PS. czy ktos ci placi za kazda napisany wyraz na tym forum?
                • foxal Re: Czy to prawda ze Polska jest chora? 28.11.03, 22:24
                  skurwiel_kaczor napisał:
                  > PS. czy ktos ci placi za kazda napisany wyraz na tym forum?<

Tak. 10 groszy za slowo. Musisz miec jednak koneksje w Berdyczowie.
                • edyta881 Re: Czy to prawda ze Polska jest chora? 09.01.04, 23:07
                  Witam na tym "fajnym Forum"! Widzę, że zauważyłeś to samo co ja wcześniej!
                  Szkoda, że to Forum zamieniło się w pogaduchy o tym co było w S-ku. Najbardziej
                  boli mnie to, że dominują w swoich wypowiedziach Ci, którzy np. nigdy nie
                  widzieli S-ka! Niejaki Fox zniechęcił mnie do odwiedzania tego Forum i myślę,
                  że dziś cieszy się ze swego sukcesu! Niewątpliwie to jego sukces! Życzę mu
                  dalszych tego typu sukcesów!
                  A propos Forum- dziwicie się czemu nikt tu nie chce pisać? Już odpowiadam!
                  Ponieważ my mamy po 20-30 latek i jeszcze nikt z nas nie zauważa "liści"! Za 10-
                  20 lat możemy porozmawiać, ale czasy się zmieniły i nie oczekujcie od nas
                  zachwycania się tym co było, co jest ważne, ale w naszym życiu nie istotne!
                  Jeśli Fox uważał, że jestem "idiotką" to się chyba pomylił, bo pomimo 27 lat
                  osiągnęłam pewien sukces w Amerykańskiej Firmie, która rządzi rynkiem alkoholi
                  w Polsce i zajmuje 3 miejsce na giełdzie NASQA w USA.
                  A o ten"sukces" nie było łatwo!
                  Więc reasumując proszę o troszeczkę wyrozumiałości wobec trochę młodszych od
                  siebie!
                  Edyta
                  • stanislaw.sidor Re: Może jednak Polska nie jest chora? 10.01.04, 01:25
                    Kłaniam się Miłej Edycie. Należę do tych, co Skarżyska nie widzieli. Mimo to,
                    cieszę się, że są tu takie dzielne i ambitne młode panie jak Edytka. Gratuluję
                    sukcesów. Oby wszyscy młodzi mieli takie możliwości i ambicje. To jest
                    najlepsza wiadomość.
                    Bardzo serdecznie pozdrawiam.
                    St.S.
                  • hanka9 EDYTA - dzieciaku... 10.01.04, 16:31
                    ... nie nabzdyczaj się tak. Coz Ci winien Fox?
                    On pewnie mysli w ten sam sposob o Tobie, ze to Ty chcialas przepedzic go z
                    tego forum. Wiecej zrozumienia dla siebie kochani.
                    A dlaczego tak bardzo odcinasz sie "wapniakow" ? Myslisz ze my od razu
                    urodzilismy sie starzy, myslisz, ze nie mielismy po 27 lat?!
                    I co - myslisz, ze Tobie te 27 zostanie na zawsze? Juz za kilka lat zaczniesz
                    slyszec w firmach (przy ewentualnej checi zmiany pracy) ze jestes za stara!
                    Oczywiscie ja Ci tego nie zycze. Chcialabym miec nadzieje, ze moze chociaz
                    Twoje pokolenie doswiadczy madrzejszych ukladow na rynku pracy. Chcialabym miec
                    nadzieje, ze mlodziezy nie beda przeszkadzali seniorzy... chocby na tym forum!
                    Pieknie sie klaniam pelna uznania dla odnoszonych sukcesow - HANKA
        • skurwiel_kaczor Re: czy to kanadyjska prowokacja? 27.11.03, 16:08
          hehehha od dawna tak sie nie usmialem - dobra odpowiedz Anito!
          • hanka9 Re: czy to kanadyjska prowokacja? 27.11.03, 22:32
            No i powialo smrodkiem takim jak na innych forach.
            Rzucono granat zaczepny... juz sie chowac, czy mamy jeszcze troche czasu?
            A juz mi sie zdawalo, ze forum S-ka to enklawa spokoju, kurtuazji i bon tonu.
            Serdecznie wszystkich pozdrawiam HANKA
            • wakruszewski Re: czy to kanadyjska prowokacja? 29.11.03, 01:30
              hanka9 napisała:

> No i powialo smrodkiem .
              > Rzucono granat zaczepny... juz sie chowac, czy mamy jeszcze troche czasu?

Spoko ! Zaczepny bardziej straszy niż zabija.
              Ale mam pytanie. Prowokacja czy zakup kontrolowany ? Choć to na jedno
              wychodzi.

> A juz mi sie zdawalo,
              że co ? Że Wojski wciąż gra jeszcze ? nie, nie , to echo zagrało !!
              Pozdr. Wiesiek.
              • hanka9 Fajnie! 29.11.03, 08:26
                Dzis mowia: ekstra, super!
                A ja Ci Wiesiu napisze po naszemu (rocznik 46 jak Anita) w deche, klawo, fajnie
                - znasz jeszcze jakies okredlenia z przeszlosci, tej naszej nie Pana Tadeusza?
                Serdecznie pozdrawiam Hanka
                • wakruszewski Re: Fajnie! 29.11.03, 08:45
                  Co by nie, nie wszystkie można ta napisać .
                  Ale jedno można , PO BYKU !!
                  Wiesiek.
    • hanka9 Re: Czy to prawda, ze Polska jest chorym krajem? 06.01.04, 20:31
      Prawda.
      Widac to szczegolnie teraz, swiezo po buncie czesci srodowiska lekarskiego.
      Ciesze sie ze wytrzymali, zwlaszcza teraz gdy juz wiem ze nie chodzilo o forse!
      To co wydusili z ministra obejmie tez tych, co kontrakty podpisali!
      Tak, Polska jest chorym krajem, chorych ustaw, chorych decydentow, chorych
      ludzi. Wielu - tych waznych - choruje na umysle, co jest niebezpieczne nie na
      zarty.
      Chore jest to, ze obywatele MUSZA walczyc z demokratycznie wybrana wladza. Jak
      okiem siegnac wszedzie co rusz powstaja jakies punkty oporu (komitety obrony!)
      Zupelnie jakby pod okupacja!!!
      Chore jest to, ze reguly gry zmienia sie w czasie "meczu" (fiskus!) albo nie ma
      tych regul jak w wolnej amerykance: wszystkie chwyty dozwolone.
      Chore jest to, ze wazne dziedziny zycia ( np.oswiata i ta nieszczesna sluzba
      zdrowia) sa ustawicznie remontowane (czytaj: poprawiane) z oplakanym skutkiem,
      czyli coraz to gorszym efektem!
      Chore jest to, ze na N I C nie ma pieniedzy, a prywatne (czesto nieczysto
      zdobyte) fortuny nielicznych rosna niebotycznie.
      A propos, kto widzial jak R. Kluska opowiadal w TV (Herbatka u Tadka) o
      swoim "przestepstwie"? Czy wiedzieliscie o tym, ze od niebotycznych kwot nie
      placi sie w naszym kraju podatku? Wspomniany wyzej "przestepca" opowiedzial jak
      US nie chcial od niego podatku od 64 mln dolarow, za ktore on sprzedal swoja
      fabryke. Trzy razy (bo nie wierzyl!)informowano go na pismie ze zgodnie z
      przepisami od takich kwot w Polsce nie placi sie podatku! W koncu poprosil
      prawnikow, aby znalezli sposob na zaplacenie tego podatku - bo chcial byc
      prawym obywatelem, wiedzial ze za oceanem, ci ktorzy placa duze podatki ciesza
      sie szacunkiem innych. Zaplaci 27 mln. dolarow za ktore jego miasto zalatwilo
      sobie wszystkie komunalne bolaczki: jezdnie, chodniki itp. (Bedzie tez chyba o
      tym opowiadal w najblizszej SPRAWIE DLA REPORTERA w czwartek).
      No i co? Jak ma starczac pieniedzy na cokolwiek? Dlaczego uchwalane sa takie
      ustawy? Czyj to lobbing? Kto dzis powinien stanac przed Trybunalem Stanu za
      taka rzeczywistosc?!
      Obysmy tak zdrowi byli Panowie!
      Hanka.
      • hanka9 Teraz mysle ze chyba nie !!! 11.01.04, 21:58
        To co robi WOSP i jak to jest oceniane w swiecie kaze nam myslec ze Polska i
        zyjacy tu ludzie to Kraj i Narod z fantazja nie spotykana nigdzie indziej pod
        sloncem!
        To ludzie, ktorzy jak ZIELE NA KRATERZE (Wankowicz!) zadzialaja pozytywnie
        nawet na zgliszczach.
        Przywyklismy jeczec ze jest zle - dzis sie cieszmy, bo gra WOSP ktora ratuje
        nasza zbiorowa opinie.
        Pozdrawiam HANKA
        • stanislaw.sidor Veto !!! 12.01.04, 11:00
          Pani Haniu, jak dziecko. Gdyby nikt Polski nie rozkradał, nie tworzył
          złodziejskich, a w najlepszym wypadku bezmyślnych ustaw, to społeczeństwo nie
          byłoby tak hojne. Ja bym wolał mniej hojnych (często na pokaz) sponsorów ale
          dobrze zorganizowane Państwo, rządzone przez mądrych ludzi.
          Nie mogę też zostać obojętny wobec Pani stwierdzenia: "Ciesze sie ze
          wytrzymali, zwlaszcza teraz gdy juz wiem ze nie chodzilo o forse!"
          Tak? Nie o forsę? A o co? Może o pacjenta? A gdzie przysięga Hipokratesa, co z
          zasadą primum non nocere? Nie mówiłbym tak, gdyby cała moja rodzina nie była w
          służbie zdrowia. Tysiące lekarzy czują to powołanie, często narzekają na
          warunki pracy ale nigdy nie odmówili pomocy pacjentowi, nigdy nie zatrzasnęli
          drzwi przed chorym. Garstka karierowiczów, wykorzystując fakt, że władza jest
          do d..., postanowiła zaistnieć, biorąc pacjentów na zakładników.
          Toż to gangsterstwo. Bezwzględne, ohydne deptanie etyki lekarskiej i godności
          ludzi błagających o pomoc.
          Ja się nie godzę na tego typu rozwiązania, ja się nie godzę na taką władzę i
          nie mogę pogodzić się ze skundleniem lekrzy!
          Przepraszam za ten krzyk. Tak czuję
          St.S.
          • hanka9 Gangsterami są rządzący a nie protestujący! 12.01.04, 13:23
            Panie Stanisławie -ja to rozumiem, jak się wyraża swoje autentyczne przekonanie
            to czasem trzeba krzyczeć.
            Protestuję ja i czasem Pan - i co? Jestesmy karierowiczami?!
            Teraz ja protestuje!
            A co ma robic obywatel jak sie nie zgadza z tym calym politycznym syfem?
            Jak nie zachowa sie dramatycznie to system ma go gdzies! Sam Pan to wie!Racja
            porozumienia zielonogorskiego zostala potwierdzona przez Trybunal
            Konstytucyjny - wiec cos w tym jest!
            Jasne, ze Bogu ducha winny pacjent nie powinien placic za cala ta sytuacje
            najwyzszej ceny - no ale kto sie tym przejmuje, no kto?
            Miller - bo akurat chory?
            Panie Stanislawie, dobrze ze jest w nas jeszcze pasja do podejmowania takich
            polemik!
            Serdecznie Pana pozdrawiam HANKA
            • stanislaw.sidor Re: Po stokroć veto! 12.01.04, 16:30
              Przykro mi, ale znowu nie zgadzam się. Nasze protesty nigdy nie odbywały się
              kosztem zdrowia i życia ludzkiego. Nie powiedziałem, że lekarze nie powinni
              protestować. Oburzam się tylko na to, że zszargano najwyższą wartość w etyce
              zawodowej lekarza - odmowa pomocy lekarskiej jest najcięższym przewinieniem.
              To nie jest zwykły zawód jak wiele innych, to jest powołanie. Stawką jest
              życie człowieka. A tak na marginesie, widziała Pani głodującego lekarza?
              Z wyrazami szacunku
              St.S.
              • hanka9 Ale wsciekłość w Panu buzuje, Panie Stanisławie. 12.01.04, 23:44
                Tylko głupi nie przyznał by Panu racji.
                Odpowiadam na pytanie: Głodnego lekarza chyba nie widziałam, ale zdarza mi sie
                widziec solidnie zmeczonych i przez to rozdraznionych... i przez to mniej
                skutecznych. Tez ich mam kilku w rodzinie, ale nie jestem na nich taka
                wsciekła.
                Przepraszam ze tylko tyle ale przed godzina wrociłam z sesji i mam dość.
                Pozdrawiam serdecznie HANKA
                • foxal Re: Wsciekloscia wiele nie da sie zrobic, ale..... 13.01.04, 04:44
                  Dyskusja z innego forum o naprawie Rzeczypospolitej 3

> Tak,to prawda,ze rownomierne dzielenie juz przerabialismy,ale
                  > - w tej rownomiernosci byli rowni i rowniejsi.<dan8

Dan8,

Tego nie jestes w stanie zlikwidowac, bo Matka Natura tak juz dawno postanowila
                  a Pan Bog tym zarzadza i o to pretensje mozna miec, ale to nic nie zmieni, bo
                  bedzie obraz Pana Boga.

> A moze wspolnie wymyslimy co nalezaloby zrobic,zeby naprawic to co jest zlego
                  > w ekonomii i panstwowym ustroju.< dan8

Jesli chodzi warunki Polski wspolczesnej, to rozwiazanie jest dosc proste, choc
                  bardzo trudne, a mianowicie:

1)wyeliminowac z zycia gruba kreske i rozliczyc ludzi i Narod z przeszlosci -
                  co Boskiego Bogu a co Cesarskiego Cesarzowi.

2)przywrocic zwykly porzadek w kraju, gdzie istniejace prawo obowiazuje
                  wszystkich od sprzatacza ulic do Prezydenta.

3)skonfiskowac na rzecz panstwa: wszystkie majatki nabyte nielegalnie ze
                  sprzedarzy kolesiom majatku narodowego, skonfiskowac majatki czlonkow mafii
                  nabyte w drodze kradziezy, korupcji i wyludzania od przecietnego obywatela.

4)ludzi odpowiedzialnych z nie wdrazanie istniejacego prawa, rozliczyc i
                  winnych ukazarac - kara smierci a za pare lat bedzie porzadek w Kraju, ktory
                  bedzie sie rozwijal w dobrobycie.

5)przestac glosowac na partie, ktorej rodowod jest mocna zakorzeniony w
                  historii zniszczenia tego bogatego kraju, bo oni traktuja Polske jak prywatne
                  Eldorado i troszcza sie o wlasne fortuny a nie o potrzeby obywateli, ktorzy ich
                  wybrali.

6)wprowadzic Australijski system glosowania w wyborach.

7)przestac sie ogladac, ze UE zrobi za Polakow brudna robote oczyszczenia Kraju
                  z gangreny, ktora toczy ten Kraj od kilkudziesieciu lat. Nalezy leczyc najpierw
                  ducha Narodu i nie zapominajac o ciele, ktore wymaga chirurgicznych posuniec a
                  dobrobyt bedzie pukal do drzwi kazdego, kto bedzie chcial sobie poprawic wlasna
                  praca a nie jalmuzna.

8)zmienic pare innych drobnych, ale waznych ustaw, pomagajacych w rozwoju
                  gospodarczym kraju, j.np zmiejszenie ilosci poslow sanatorow i zredukowac ich
                  admministarcje i koszt utrzymania "rzadu". Wypracowac kulture pracy urzednikow
                  w przekonaniu, ze "oni" pracuja dla ludzi a nie ludzie dla nich,a sprawnosc
                  administracji poprawi sie o 1000%.

• stanislaw.sidor Re: Nieporozumienie 13.01.04, 10:44
                    Nie jestem wściekły na lekarzy. Wyraźnie napisałem, że ogromna ich większość
                    spełnia swoją misję zasługując na szacunek. Jedynie grupka rozpolitykowanych
                    karierowiczów deptecze świętości. Napisałem też, że przyczyna jest po stronie
                    złego Rządu.
                    Panie Fox, to co nadesłał nam Pan zza wielkiej wody chyba pochodzi z jakiegoś
                    politycznego nabożeństwa. Nijak mi to nie pasuje do niczego.
                    Uwaga, nie jestem wściekły, tylko "walę po oczach".
                    Moje uszanowanie
                    St.S.
                    • foxal Re: Nieporozumienie 14.01.04, 06:43
                      > Napisałem też, że przyczyna jest po stronie złego Rządu.
                      > Panie Fox, to co nadesłał nam Pan zza wielkiej wody chyba pochodzi z jakiegoś
                      > politycznego nabożeństwa. Nijak mi to nie pasuje do niczego.
                      > Uwaga, nie jestem wściekły, tylko "walę po oczach".Moje uszanowanie< St.S.

Po przeczytaniu komentarza Hanki powyzej, i pana piewszego zdania, co
                      niniejszym przytaczam:

>Teraz ja protestuje!A co ma robic obywatel jak sie nie zgadza z tym calym
                      politycznym syfem?Jak nie zachowa sie dramatycznie to system ma go gdzies! Sam
                      Pan to wie!Racja porozumienia zielonogorskiego zostala potwierdzona przez
                      Trybunal Konstytucyjny - wiec cos w tym jest!<Hanka9

Z tego zrozumialem, ze ludzie zastanawiaja sie jak znalesc jakies rozwiazania
                      na nurtujace ich problemy i na innym forum byla mowa na podobne problemy, wiec
                      przytargalem, choc nie dotyczyla sprawy lekarzy. Skoro Panu to nic nie pasuje,
                      to nic straconego, jako ze , tamten komentarz nie uderza w Pana bezposrednia
                      postawe, aczkolwiek dotyczy to rowniez warunkow pracy lekarzy.

Zdaje sobie sprawe, ze znacznie lepiej jest nic nie widziec, nic nie slyszec a
                      jesli jest juz bardzo zle, to mowic, ze to "oni" sa winni. Czy sadzi Pan, ze
                      polska sluzba zdrowia nie cierpi na przewlekla chorobe chronicznego braku
                      funduszy, bo ktos ogolocil zasoby ZUS'u i wyjechal na urlop na Litwe?

Przysiega Hipokratesa mowi o stosunku lekarza do pacjenta upominajac lekarzy,
                      aby nie czynili szkody chorym, ale nic nie mowi na temat kto ma prawo pierwszy
                      umrzec z glodu: lekarz czy pacjent - bo to chyba o to lekarzom chodzi.
                      • anita46 Re: Nieporozumienie 14.01.04, 10:35
                        Foxie, twoje wynurzenia przypominaja mi wypowiedz zmanierowanego rolnika do
                        prostego parobka: - Antek, poniewaz niebawem rozpoczniemy mlocenie, w zwiazku
                        z tym badz uprzejmy niezwlocznie podać mi cep.
                        • sensei4 Re: Nieporozumienie 14.01.04, 12:39
                          Ten rolnik jest naprawde zmanierowany.
                          Mógł powiedzieć poprostu : Antek ! Kiego grzyba sie gapisz ? Bierz cepy i
                          do roboty !
                          Ale Pan Fox ma sporo racji, temu nie można zaprzeczyć.
                        • foxal Re: Nieporozumienie 15.01.04, 18:09
                          > Foxie, twoje wynurzenia przypominaja mi wypowiedz zmanierowanego rolnika do
                          > prostego parobka: - Antek, poniewaz niebawem rozpoczniemy mlocenie, w zwiazku
                          > z tym badz uprzejmy niezwlocznie podać mi cep.<anita46

Bardzo Cie przepraszam, ze moje wynurzenia uspily Twoich Skarabeuszy przy
                          pracy. Nie przypuszczalem, ze to co pisze dotrze (pod strzechy)do biur, gdzie
                          Ty utrzymujesz dyscypline swoich poddanych. Poza tym sugeruje puscic lepsza
                          muzyczke w naglosnienie biura, to nie beda sie ogladac na internet.

Jesli chodzi o uzywanie cepow, to pozostawiam te role dla Ciebie - przeciez cos
                          musisz robic, jako uzasadnienie swojego sumienia.

Klaniam sie.
                          • hanka9 Kurcze!! Panowie znowu sie poklocili !!! 15.01.04, 22:55

Zupelnie jak radni na poniedzialkowej sesji.
                            Ale to inna bajka
                            Serdecznie pozdrawiam zadziornych Panow - czyzby niekorzystny biometr ?
                            Hanka
                            • hanka9 Farbowany lis ! 16.01.04, 15:05
                              Czy Pan juz czytal gazety Panie Stanisławie?
                              Dziennik Zachodni dzis donosi : URBANCZYK LIBERALEM !

Nasz Romano wstapil do Platformy Obywatelskiej! Co Pan na to?
                              Droga ewolucji charakteru imponujaca: PZPR. Rodziny Katolickie, Rodziny
                              Zabrzańskie i PO. Będzie startował na posła - a niech...
                              Pozdrawiam Hanka.
                              • stanislaw.sidor Re: Farbowany lis ! 16.01.04, 21:58
                                Właśnie jestem politycznie podszkolony, bo wróciłem ze spotkania z Józefem
                                Oleksym. Było tam ok. 200 osób, posłowie, wszyscy nasi prezydenci, tylko
                                Oleksy nie przyjechał. Nasłuchałem się przeróżnych spekulacji. Dość głośno
                                mówiono w tym salonie politycznym, że J.G. też dołączy do Romana. Nic
                                dziwnego, PO z Samoobroną tworzy nowy "Front Jedności Narodu". Będzie wielki
                                eksodus karierowiczów - będziemy świadkami ich masowego przymierza "z Jahwe na
                                Synaju".
                                Salem
                                St.S.
                                • hanka9 Re: Farbowany lis ! 16.01.04, 22:47
                                  A ja wrocilam z konferencji na temat samorzadnosci lokalnej- zorganizowala ja
                                  Szulikowa. Byly delegacje samorzadowcow z kilku miast. Wyklad wyglosil prof.dr
                                  hab. Bogdan Dolnicki, produkowal sie tez Romano. Tez byl mini salon polityczny -
                                  kilku radnych (8) plus grupy inicjatywne dla tworzenia rad dzielnic w
                                  Biskupicach,Centrum, Grzybowicach, Kończycach, Makoszowach,Mikulczycach, Os Ml.
                                  Gornika, Pawlowie i Rokitnicy. Wszyscy dalej komentuja to co bylo na Sesji.
                                  Ps. Romano na razie zlozyl deklaracje do PO (nikt nie wie do ktorego kola!)
                                  I bardzo zachecal zebranych do opowiadania sie po stronie ordynacji wyborczej
                                  JOW - mowil, ze w marcowych wyborach do rad dzielnic powinnismy juz probowac to
                                  wprowadzac. Spekuluje sie ze bedzie startowal do parlamentu europ.
                                  A z kim jeszcze dla tej sprawy zawrze przymierze, a kogo dodatkowo zniszczy to
                                  sam Pan Bog raczy wiedziec! On juz tak ma !
                                  Serdecznie pozdrawiam HANKA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka