Dodaj do ulubionych

Upadłość Interspeed ?

IP: *.fast-net.pl 01.08.09, 09:09
czyżby po Dromechu i Impexzłomie następny "wielki" szykuje upadłość ? Nie
płaci zobowiazań albo proponuje stal za długi.
Obserwuj wątek
    • dizzy81 Re: Upadłość Interspeed ? 01.08.09, 09:34
      To byłby ogromny cios
      • Gość: podziękujcie im Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzili IP: 194.181.129.* 01.08.09, 12:05
        Możecie podziekować tym wszystkim którzy są odpowiedizalni za rządzenie tym miastem i kórzy rządza. Stworzyli gospodarkę monokulturową i przygotowali miasto dla inwestorów.Naprawdę podziekujcie im.
        • temponick Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil 01.08.09, 12:30
          Przecież dzięki nim a nie zjawiskom nadprzyrodzonym, również
          kilka lat wcześniej padła, nie jakaś tam spółdzielnia, a kilku
          miliardowy Nowy Zakład
          • unhollyseth Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil 01.08.09, 12:41
            Nie chcę nic mówić, ale... "Miasto udanych inwestycji" dumnie wygląda na wieży
            ciśnień...
          • Gość: tarra Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil IP: *.fast-net.pl 01.08.09, 13:03
            Nowy Zakład został spezwdany na chodzie i bez długów za 60 mln zl.
            • temponick Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil 01.08.09, 13:09
              Nie chcę być posądzany o notoryczny pesymizm i narzekanie ale smutna
              ogólna refleksja się nasuwa nad losem naszego miasta. Od przynajmniej
              200 lat mądrzy i przedsiębiorczy ludzie próbowali budować tworzyć
              wymyślać new opportunities dla lokalnej społeczności. Budowle i
              zakłady, spółdzielnie, browary i gorzelnie, cegielnie przetrwały lata,
              2 wojny światowe, wzloty i upadki. Czy po to tylko, żeby garstka
              charyzmatycznie nieuczciwych osobników mogła je ciągle
              parcelować...
              • Gość: lokalny Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.09, 19:24
                z coz to za bzdury wypisujesz! Nikt nie tworzyl nic dla dobra
                lokalnej spolecznosci, tylko zeby zarobic pieniadze. Tak bylo kiedys
                i tak jest teraz. Nie ma co dorabiac blednych ideologi. I co oznacza
                wyrazenie " charyzmatycznie nieuczciwi" ??
                • temponick Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil 01.08.09, 20:18
                  Użyłem tego jako zaprzeczenia czyli przeciwieństwa do charyzmatycznie uczciwych -Może niezbyt fortunnie się wyraziłem ale wydaje mi się, że pasuje to określenie do ekipy, która z premedydacją zdemontowała miliardową spółkę i doprowadziła w niejasnych okolicznościach do jej upadłości
                  • Gość: lokalny Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.09, 20:24
                    czy inaczej mowiac oni najwczesniej zrozumieli, na czym polega
                    robienie interesow na etapie wczesnego kapitalizmu ... niestety
                    • temponick Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil 01.08.09, 20:53
                      ...masz rację, gratuluję bezbłędnego zrozumienia historii i trafionej
                      ideologii. Szkoda, że hrabia Łubieński który tworzył Częstocice i
                      finansował Zakłady Ostrowieckie czy Drucko-Lubeccy inwestujący w
                      róznorodne przedsięwzięcia w okolicy nie mieli takiej mentalności
          • Gość: lokalny Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.09, 21:24
            wydaje mi sie, ze do upadku huty najbardziej przyczynil sie
            Stalexport a nie lokalne wladze .
            • Gość: mark Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil IP: *.fast-net.pl 01.08.09, 22:01
              lokalna władza wykorzystała słabość stalexportu i mocno się wzbogaciła na
              upadłości huty.
              • Gość: lokalny Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.09, 22:26
                a to juz inna sprawa ...
    • dizzy81 Re: Upadłość Interspeed ? 01.08.09, 22:03
      Interspeed musi istnieć
      • ostrowiak_1982 Re: Upadłość Interspeed ? 02.08.09, 11:13
        Do końca tego roku na pewno będzie istniał.
        Na tym polega interes mam X lat ochrony. Zmieniasz nazwę i zatrudniasz odnowa
        ludzi i już figurujesz jako nowy podmiot na rynku.
        Co pociąga za sobą możliwość uzyskania dodatkowych środków na zatrudnienie ludzi .
        Proste nie :)
        • Gość: lokalny Re: Upadłość Interspeed ? IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 11:20
          nie wiem czy kiedykolwiek prowadziles jakis interes ... koszty
          osobowe sa niczym w porownaniu do utraty marki, dostawcow i
          odbiorcow.
          • ostrowiak_1982 Re: Upadłość Interspeed ? 02.08.09, 11:33
            Jeśli zmienia się tylko nazwa reszta pozostaje bez zmian to o jakiej utracie
            marki mówisz. Dalej będą ci sami odbiorcy i ci sami dostawcy.
            Jeśli prowadzisz mały interes to ma to uzasadnieni ale przy tak dużej firmie już
            nie koniecznie.
            Po za tym wydaje mi się że Agol w przyszłym roku przejmie majątek Interspeed i
            produkcja ruszy od nowa. Choć mogę się mylić :)
            • Gość: tarra Re: Upadłość Interspeed ? IP: *.fast-net.pl 02.08.09, 14:29
              problem w tym , że nie ma odbiorców, wyroby zimno gięte leżą w magazynie, wyroby
              walcowane zreszta też a nowa walcownia to wzyscy widzą. Miała zatrudnić ponad
              300 osób i jak niektórzy z nas pamiętają była oczkiem w głowie Prezydenta
              Wilczyńskiego /patrz archiwalne gazety/.
              Każda upadłość firmy powoduje niezapłacenie zobowiązań wielu dostawcom które
              popadaja dalej w kłopoty.
              • Gość: police Re: Upadłość Interspeed ? IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 15:14
                Pomyśl jak ogłoszą upadłość i wejdzie syndyk to hale sprzęt można kupić za
                grosze bez długów.
                Czyli mając to co dziś tylko bez długów proste nie :/
                • Gość: tarra Re: Upadłość Interspeed ? IP: *.fast-net.pl 02.08.09, 15:41
                  tak tylko moje 9000 zł szlak trafi, kupiłem paliwo, zapłaciłem płace kierowcy i
                  nic z tego nie mam.
                  Drochem proponuje wierzycielom 80% umorzenia długów a 20% spłaci w 24 ratach. W
                  sumie 5 mln do przodu , zafajdany biznesmen.
                  • Gość: police Re: Upadłość Interspeed ? IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 15:44
                    Taki urok kapitalizmu polskiego :{
                  • Gość: serek Re: Upadłość Interspeed ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 00:17
                    Daj mi namiar na ten Drochem
    • Gość: jerr Re: Upadłość Interspeed ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 00:01
      A skąd o tym wiesz na pewno?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka