Gość: tarra IP: *.fast-net.pl 01.08.09, 09:09 czyżby po Dromechu i Impexzłomie następny "wielki" szykuje upadłość ? Nie płaci zobowiazań albo proponuje stal za długi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: podziękujcie im Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzili IP: 194.181.129.* 01.08.09, 12:05 Możecie podziekować tym wszystkim którzy są odpowiedizalni za rządzenie tym miastem i kórzy rządza. Stworzyli gospodarkę monokulturową i przygotowali miasto dla inwestorów.Naprawdę podziekujcie im. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil 01.08.09, 12:30 Przecież dzięki nim a nie zjawiskom nadprzyrodzonym, również kilka lat wcześniej padła, nie jakaś tam spółdzielnia, a kilku miliardowy Nowy Zakład Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil 01.08.09, 12:41 Nie chcę nic mówić, ale... "Miasto udanych inwestycji" dumnie wygląda na wieży ciśnień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarra Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil IP: *.fast-net.pl 01.08.09, 13:03 Nowy Zakład został spezwdany na chodzie i bez długów za 60 mln zl. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil 01.08.09, 13:09 Nie chcę być posądzany o notoryczny pesymizm i narzekanie ale smutna ogólna refleksja się nasuwa nad losem naszego miasta. Od przynajmniej 200 lat mądrzy i przedsiębiorczy ludzie próbowali budować tworzyć wymyślać new opportunities dla lokalnej społeczności. Budowle i zakłady, spółdzielnie, browary i gorzelnie, cegielnie przetrwały lata, 2 wojny światowe, wzloty i upadki. Czy po to tylko, żeby garstka charyzmatycznie nieuczciwych osobników mogła je ciągle parcelować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.09, 19:24 z coz to za bzdury wypisujesz! Nikt nie tworzyl nic dla dobra lokalnej spolecznosci, tylko zeby zarobic pieniadze. Tak bylo kiedys i tak jest teraz. Nie ma co dorabiac blednych ideologi. I co oznacza wyrazenie " charyzmatycznie nieuczciwi" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil 01.08.09, 20:18 Użyłem tego jako zaprzeczenia czyli przeciwieństwa do charyzmatycznie uczciwych -Może niezbyt fortunnie się wyraziłem ale wydaje mi się, że pasuje to określenie do ekipy, która z premedydacją zdemontowała miliardową spółkę i doprowadziła w niejasnych okolicznościach do jej upadłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.09, 20:24 czy inaczej mowiac oni najwczesniej zrozumieli, na czym polega robienie interesow na etapie wczesnego kapitalizmu ... niestety Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil 01.08.09, 20:53 ...masz rację, gratuluję bezbłędnego zrozumienia historii i trafionej ideologii. Szkoda, że hrabia Łubieński który tworzył Częstocice i finansował Zakłady Ostrowieckie czy Drucko-Lubeccy inwestujący w róznorodne przedsięwzięcia w okolicy nie mieli takiej mentalności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.09, 21:24 wydaje mi sie, ze do upadku huty najbardziej przyczynil sie Stalexport a nie lokalne wladze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil IP: *.fast-net.pl 01.08.09, 22:01 lokalna władza wykorzystała słabość stalexportu i mocno się wzbogaciła na upadłości huty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny Re: Podziękujcie wszystkim któzy rzadzą i rzadzil IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.09, 22:26 a to juz inna sprawa ... Odpowiedz Link Zgłoś
ostrowiak_1982 Re: Upadłość Interspeed ? 02.08.09, 11:13 Do końca tego roku na pewno będzie istniał. Na tym polega interes mam X lat ochrony. Zmieniasz nazwę i zatrudniasz odnowa ludzi i już figurujesz jako nowy podmiot na rynku. Co pociąga za sobą możliwość uzyskania dodatkowych środków na zatrudnienie ludzi . Proste nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny Re: Upadłość Interspeed ? IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 11:20 nie wiem czy kiedykolwiek prowadziles jakis interes ... koszty osobowe sa niczym w porownaniu do utraty marki, dostawcow i odbiorcow. Odpowiedz Link Zgłoś
ostrowiak_1982 Re: Upadłość Interspeed ? 02.08.09, 11:33 Jeśli zmienia się tylko nazwa reszta pozostaje bez zmian to o jakiej utracie marki mówisz. Dalej będą ci sami odbiorcy i ci sami dostawcy. Jeśli prowadzisz mały interes to ma to uzasadnieni ale przy tak dużej firmie już nie koniecznie. Po za tym wydaje mi się że Agol w przyszłym roku przejmie majątek Interspeed i produkcja ruszy od nowa. Choć mogę się mylić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarra Re: Upadłość Interspeed ? IP: *.fast-net.pl 02.08.09, 14:29 problem w tym , że nie ma odbiorców, wyroby zimno gięte leżą w magazynie, wyroby walcowane zreszta też a nowa walcownia to wzyscy widzą. Miała zatrudnić ponad 300 osób i jak niektórzy z nas pamiętają była oczkiem w głowie Prezydenta Wilczyńskiego /patrz archiwalne gazety/. Każda upadłość firmy powoduje niezapłacenie zobowiązań wielu dostawcom które popadaja dalej w kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: police Re: Upadłość Interspeed ? IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 15:14 Pomyśl jak ogłoszą upadłość i wejdzie syndyk to hale sprzęt można kupić za grosze bez długów. Czyli mając to co dziś tylko bez długów proste nie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarra Re: Upadłość Interspeed ? IP: *.fast-net.pl 02.08.09, 15:41 tak tylko moje 9000 zł szlak trafi, kupiłem paliwo, zapłaciłem płace kierowcy i nic z tego nie mam. Drochem proponuje wierzycielom 80% umorzenia długów a 20% spłaci w 24 ratach. W sumie 5 mln do przodu , zafajdany biznesmen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: police Re: Upadłość Interspeed ? IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 15:44 Taki urok kapitalizmu polskiego :{ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serek Re: Upadłość Interspeed ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 00:17 Daj mi namiar na ten Drochem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerr Re: Upadłość Interspeed ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 00:01 A skąd o tym wiesz na pewno? Odpowiedz Link Zgłoś