kas_ia8 19.12.10, 11:44 Mam pytanie. Biorę Yasminelle, a teraz powinnam przyjmowac tez Rapchacholin, ktory obniza skutecznosc. Czy moge go bezpiecznie brac np rano? ( tabletke biore o 18) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: Rapchacholin 19.12.10, 12:34 dokładnie o to samo chciałam zapytać. ps. prawidłowa nazwa tego leku to raphacholin. Odpowiedz Link
kas_ia8 Re: Rapchacholin 19.12.10, 14:35 Proszę bardzo www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1851 Odpowiedz Link
kas_ia8 Re: Rapchacholin 19.12.10, 14:36 chce tylko upewnić się, ze nic sie nie stanie, jak bede brac Raphacholin rano Odpowiedz Link
doral2 Re: Rapchacholin 19.12.10, 14:58 a przeczytałaś ulotki od tabletek antykoncepcyjnych i raphacholinu? ale te papierowe, załączone do leków? a skoro już czytałaś porady z zalinkowanej strony, to przecież jest tam WYRAŹNIE i PO POLSKU napisane, że mogą (ale nie muszą) osłabiać działanie tabletek antykoncepcyjnych, jeśli będzie się oba preparaty przyjmować JEDNOCZEŚNIE. zapewne chodzi tu o słaby efekt przeczyszczający węgla medycznego, czyli możliwość szybszego wydalenia tabletki, zanim się wchłonie. imho, nic ci nie będzie. Odpowiedz Link
katja_24 Re: Rapchacholin 21.12.10, 12:56 Ale wiegiel nie dziala przeciez przeczyszczajaco. Bierze sie go, jak sie ma biegunke, ze sie tak ladnie wyraze Nie straszcie mnie tu, ja tez czasem biore te leki. Odpowiedz Link
em.haa Re: Rapchacholin 21.12.10, 16:23 Ale jeszcze tylko chwilę i zaraz będę miała te same problemy Odpowiedz Link
em.haa Re: Rapchacholin 19.12.10, 21:32 Jeszcze nigdy nie spotkałam się na tej stronię którą podajesz żeby nie straszyli. Przeczytałam ulotkę od Rapacholinu i Twoich pigułek i nie uważam żebyś miała się o co bać. I najlepiej konsultować z lekarzem albo u farmaceuty. Poza tym główną zasadą przyjmowania pigułek jest by pozwolić im się spokojnie wchłonąć. I na to zazwyczaj potrzebują 4 godzin i tego trzeba się trzymać. Odpowiedz Link
justy1 Re: Rapchacholin 20.12.10, 21:33 raphacholin zawiera węgiel, który utrudnia wchłanienie innych leków (nie tylko pigulek). problem załatwia zrobienie ok. 1-2 godzinnego odstępu między lekami. Odpowiedz Link