04.10.11, 19:40
Witam !!!
Mam problem boje sie nie chcianej ciązy. W sobote kochałam sie z chłopakiem i bez zabezpieczenia i to był seks przerywany dzisiaj dostałam okresu. Jak myślicie czy była by możliwość zapłodnienia??
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: CIĄŻA 04.10.11, 20:37
      dziecko, poczytaj co nieco o rozmnażaniu człowieka..
      o cyklach u kobiety, o dniach płodnych, o antykonceppcji i takie tam..
      • katja_24 Re: CIĄŻA 05.10.11, 15:13
        Sadzac po nicku ona ma 23 lata...Zgroza indifferent
        • doral2 Re: CIĄŻA 05.10.11, 15:38
          o tym samym pomyślałam...
    • mariola1988 Re: CIĄŻA 05.10.11, 18:49
      Nic o mnie nie wiecie a nie wiem po co oceniacie o ile wiem to jest forum publiczne wiec mogę zapytać o co mi się podoba a wam guzik do tego grzecznie mówiąc. Jak się wam coś nie podoba to proszę nie komentować!!!!
      • duchess85 Re: CIĄŻA 05.10.11, 21:01
        Prawdopodobieństwo ciąży jest baaaardzo znikome. Ale zamiast się spinać i denerwować, to może faktycznie się trochę doedukuj, co? uncertain
        • lilla90 Re: CIĄŻA 06.11.11, 21:57
          dokładnie kochana ja też tak jak ty kochałam się przez dwa lata i później myślałam że skoro już tyle w taki sposób to nie mogę wpaść a tu proszę... teraz mam dwóch synków i się cieszę ale wiesz jak to jest...
          zabezpieczaj się .... albo nie kochaj w dni płodne....
      • katja_24 Re: CIĄŻA 06.10.11, 11:10
        Wiemy tyle, ze pukasz sie nie wiedzac, kiedy mozna zajsc w ciaze. I to nam wystarczy, zeby cie oceniac.
    • nglka Re: CIĄŻA 07.10.11, 02:40
      Nie piszesz który to dzień cyklu i jak długie masz cykle.
      Stosunek przerywany nie jest metodą anty i mimo, że tylko u 20% mężczyzn występuje przedwczesne przedostanie się plemników do wnętrza kobiety [przed orgazmem] to jednak nigdy nie wiesz jak jest w Waszym przypadku.
      Jedna stosuje przerywany 10 lat i nie wpadnie, inna wpadnie po 2-3 latach a jeszcze inna za pierwszym razem.
      Mówi się, że do ciąży potrzeba minimum 1ml spermy, bo większość plemników ginie po drodze do jajowodu - ale z tym niestety bywa różnie bo jak wiadomo, ciąże z przerywanego są faktem a wtedy 1 ml z pewnością się nie wydostaje a znacznie mniej.

Lekcja na przyszłość - nie stosuj przerywanego nawet, jeśli facet zapewnia że się kontroluje - Jego kontrola nie ma nic do plemników, których wydalenia w trakcie stosunku, przed wytryskiem, nawet nie poczuje.

Jeśli dostałaś okres i był to rzeczywiście okres a nie krwawienie śródcykliczne [miesiączka: minimum 3 dni realnego krwawienia, nie plamienia, z przynajmniej 1 dniem dniem kiedy we krwi znajdował się strzępki błony czyli złuszczonego endometrium, o charakterystycznym "okresowym" zapachu] - to możesz spać spokojnie.
      Jeśli krwawienie nie spełnia powyższych kryteriów - dla pewności za 2 tygodnie wykonaj test ciążowy.
    • upartamama Re: CIĄŻA 12.10.11, 11:04
      Jak się nie chce ciąży to się nie uprawia seksu bez zabezpieczenia. Chyba, że lubisz taki ryzyk fizyk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka