25.02.08, 14:35
Witam. Czy miałyście do czynienia z wyżej wymienionym? Jestem po
wizycie u gina i według opnii lekarza to rewelnia... Ja jednak
sceptycznie podchodzę do wszelkich hormonów - wcześniej
miałam "przygody" z tabletkami anty. Przed podjęciem decyzji chętnie
poczytam ciekawostki od Was.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: NuvaRing 25.02.08, 14:54
      pooglądaj sobie...
      www.google.com/search?q=nuvaring&sourceid=navclient-ff&ie=UTF-8&rlz=1B2GGFB_enPL223PL224
      masz ochotę na takie manipulacje?
      • Gość: :) Re: NuvaRing IP: *.crowley.pl 28.03.08, 23:57
        doral2 napisała:

> pooglądaj sobie...
        >
        www.google.com/search?q=nuvaring&sourceid=navclient-ff&ie=UTF-8&rlz=1B2GGFB_enPL223PL224
        > masz ochotę na takie manipulacje?

Wielkie mi halo, a tampony to jak niby wkładasz, do nosa? Jakby trzeba go było
        zakładac operacyjnie to problem, a tak...żaden...
        • Gość: gość Re: NuvaRing IP: *.ip.netia.com.pl 12.06.08, 16:37
          Aplikacja krążka jest bardzo prosta i spoko.
        • Gość: Magda Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 04:45
          Bardzo prosta sprawa o wiele łatwiej niż z tamponem.
      • Gość: Gość Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 14:10
        Przestańcie przesadzać. Reagujecie tak jakby inne metody były super bezpieczne i
        zdrowe.
      • Gość: Klauda Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 21:46
        A widziałaś ile tabletki dają skutków ubocznych? Ja tam wolę się
        zabezpieczać i krążek jest bardzo ok.
      • Gość: ko Re: NuvaRing IP: *.chello.pl 05.05.09, 09:29
        tak, rzeczywiście, wielki mi problem, z tym, że ten krążek jest
        łatwiej włożyć niż tampon.
        ja jestem zachwycona, siedzi tam sobie, robi swoje, nie musze myśleć
        czy wziełam tabkletkę czy nie, no i ma bardzo niska zawartośc
        hormonów, najniższą! nie mam zachcianek, nie przytyłam, wielki ukłon
        w stronę wynalazców!!!
    • enith Re: NuvaRing 25.02.08, 17:37
      Jeśli miałaś skutki uboczne po tabletkach antykoncepcyjnych, to prawdopodobnie
      będziesz mieć i po NuvaRing, jak i plastrach, jak i spirali z hormonami, bo
      droga doprowadzania hormonu nie jest tak ważna, jeśli na hormony po prostu
      reagujesz źle. Rozważałam NR jakiś czas temu, ale moja ginekolog przekonała
      mnie, że to bez sensu, jeśli po ośmiu typach pigułek, zastrzyku i plastrach
      czułam się źle, to po NR też prawdopodobnie będę.
      • Gość: Janina Re: NuvaRing IP: *.slowackiego.trustnet.pl 08.06.08, 14:35
        Niekoniecznie. Ja źle reagowałam na Cilest i na Harmonet - po Harmonecie
        przytyłam nawet 5 kg w niecałe trzy tygodnie mimo braku zmiany trybu życia a
        jestem osobą bardzo aktywną. Zarzekałam się, że już nie wezmę nigdy hormonów bo
        cierpię na IBS, zespół jelita drażliwego, czyli mam praktycznie non stop
        biegunkę. ale jednak zdecydowałam się na Nuvę Ring,w koncu do trzech razy sztuka
        no i odpowiadała mi forma podania. I wierz lub nie, ale nie mam zamiaru zmieniać
        NR na nic innego!!! Nie mam ŻADNYCH problemw - żadnej migreny, wahań nastroju
        czy wagi. Czuje się znakomicie - jedyne co się zmieniło to troszkę zaokrągliły
        mi się piersi ale przy moim rozmiarze nie byl to problem wink
        Gdy nie brałam NR jak zwykle na 2 tyg przed okresem dostawalam zaparć i
        korzystałam z toalety dopiero w drugim dniu okresu - wtedy zaczynały sie 2
        tygodnie ostrych biegunek. A biorąc Nuvę uwaga uwaga - nie dzieje się nic big_grin
        Korzystam z toalety już prawie jak normalna osoba. Więc jestem nad wyraz
        szczęśliwa! smile Mało tego - bolesne do tej pory miesiączki - bóle kręgosłupa i
        rozdrażnienie także należą już tylko do niemiłych wspomnień. Okres to dla mnie
        teraz dzień jak każdy inny.
        Cena oczywiście nie za ciekawa za NR - sztuka kosztuje 43 zł, ale zważając na to
        że do tej pory kupowałam sztukę za 50 Euro, to 43 zł jeszcze przy takich plusach
        jakie wynikają ze stosowania tej metody antykoncepcji, to wydatek warty swej ceny.
        • Gość: krążek Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 00:02
          Też uważam krążek za świetną metodę. Nie mam żadnych skutków
          ubocznych. Samopoczucie i libido na bardzo przyzwoitym poziomie. Nie
          mi nie wypada!!!
    • Gość: Gosia Re: NuvaRing IP: *.btsnet.pl 27.02.08, 17:39
      Własnie dziś też byłam u ginekologa i też zamówiłam juz w aptece
      NuvaRing .Ja mam problemy z kazdym zabezpieczeniem spiralki mi lecą
      jedna za drugą mirena teżsad,tabletki nie wchodzą w grę bo głowa mnie
      więcej boli niż nie boli,na prezerwatywy prawie wszystkie mam
      uczulenie,a i facet nie zadowolony hahaha więc bardzo chętnie
      spróbuję tą nowość,może skończą się moje problemysmile
      • o.oli Re: NuvaRing 27.02.08, 18:01
        pamiętasz cenę za zamówienie?? ciekawa jestem smile
      • Gość: emka Naiwne czy co? IP: 91.104.73.* 29.03.08, 01:29
        A jak myślicie jak to "cudo" działa? ano tak: hormony w tym zawarte są
        wprowadzane do krwiobiegu wnikając przez ścianki pochwy-także działanie takie
        samo jak tabletek czy plastrów tylko droga dostarczania inna. Ponadto na stronie
        producenta jest ostrzeżenie,że zawartość hormonów w tym krążku jest silniejsza
        niż w niejednych tabletkach o niskiej zawartości hormonów! dlatego wyższe jest
        ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia-tak samo jak w plastrach zresztą. I co
        nadal sądzicie,że to taka rewelacja i cudo. Dla zainteresowanych link-niestety
        po angielsku-info na samym dole maczkiem napisane-jak przystało na ważną
        informację dla pacjentek.

www.nuvaring.com/Consumer/user/aboutNuvaRing/index_flash.asp
      • Gość: gość Re: NuvaRing IP: *.ip.netia.com.pl 12.06.08, 16:38
        U mnie bóle głowy odeszły w sina dal. Przy tabsach strasznie mi
        dokuczały.
      • Gość: ewela Re: NuvaRing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 12:11
        a jest dostepny w polsce
        • Gość: gosia p. Re: NuvaRing IP: *.gprs.plus.pl 24.08.08, 23:33
          Dostepne juz w wiekszosci aptek. Jak nie,mozna zamowic i w ciagu 2 dni apteka sprowadzi.
    • Gość: maja Re: NuvaRing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.08, 07:35
      Ja stosuję od poniedziałku. Miałam lekkie obawy, jeśli chodzi o to czy wyleci, czy będę czuła, ale zupełnie nic nie odczuwam, jednak na czas stosunku wyjęłam (pomimo iż producent pisze, że nie jest odczuwalny przez partnerów), jakoś lepiej psychicznie się czułam gdy nie miałam "tego " w sobie podczas igraszek z mężem wink. Na razie dobrze się czuję, ale to dopiero parę dni. Jedynie, trochę mało estetycznie jest gdy musisz to założyć w pierwszych dniach okresu (ale jak już ktoś napisał, tampony również podobnie zakładasz). Na razie jest ok, ale zobaczę co będzie później (ja zawsze miałam przejścia po kilku miesiącach stosowania tabletek, plastrów, zawsze nasilały się później bóle głowy, i musiałam zmieniać i na kilka m-cy znowu był spokój). Jeśli chodzi o cenę, to obdzwoniłam kilka aptek i cena kształtowała się od 138 do 170 zł/ za trzy szt. czyli wystarcza na 3 m-ce. Mam nadzieję że trochę pomogłam. Pozdrawiam.
      • hexxa Re: NuvaRing 30.03.08, 00:09
        Jeśli występują u Ciebie problemy z hormonami spowodowane braniem tabletek , to
        NR może okazać się też niewskazany. Może powodować podobne skutki uboczne jak
        tabletki. Sprawdziłam na sobie - niestety to prawda. Ja krążek nosiłam tylko
        kilka dni, bo nie dałam rady wytrzymać - obrzęki były niemiłosierne, to tego
        bardzo złe samopoczucie, nudności, krwawienia, bezsenność (sic!), uczucie "ciała
        obcego" w pochwie - o sexie nie było mowy.
        • Gość: gość NuvaRing IP: *.chello.pl 10.04.08, 14:37
          znacie może jakieś adresy aptek w Warszawie gdzie można to kupić? Ja znalazłam za 53zł/1szt ale słyszałam że są i po 45zł więc może warto się przejechać do innej...
    • karolina.chonly Re: NuvaRing 10.04.08, 15:04
      Hej,
      tak jak poprzedniczki pisaly jak masz problem z tabletkami, to tu
      tez najprawdopodobniej sie on pojawi, bo to zwykly srodek
      hormonalny.
      Ja mam ta przyjemnosc (albo i nie) mieszkac w Nimczech, gdzie
      NuvaRing jest na rynku od lat. Stosowalam do przez okolo rok.
      Wszystko bylo OK (ale tez nigdy nie mialam problemow z tabletkami),
      ring nie wypadal (no moze raz na samym poczatku, ale to pewnie przez
      nieumiejetne zalozenie, albo cos). Nie trzeba bylo o nim pamietac
      jak przy tabletkach itp., maz go w ogole nie wyczuwal przy
      stosunkach. Ogolnie chwalilam sobie ring bardzo.
      Nie wiem czy masz dzieci czy nie, ale moze zalozysz sobie spirale
      taka bez hormonow?? Ja jeszcze wtedy nie rodzilam, a lekarz mi to
      mimo wsyzstko zaproponowal, bo powiedzial, ze nieprawda jest, ze
      tylko po porodzie spirale mozna zalozyc (slyszalam to od kilku
      lekarzy). Nie zdecydowalam sie na spirale tylko dlatego, ze wlasnie
      chcialam w ciagu 1-1,5 roku miec dzieci, a spirale zaklada sie na
      dlugi czas.
      Pozdrawiam!!!
      • pamana Re: NuvaRing 11.04.08, 15:38
        spirale w kazdej chwili mozna wyciagnac .
        p.
        • bogiemslawiena Re: NuvaRing 27.05.08, 10:24
          Hmm...
          Stosowałam to miesiąc, lekarz mi zalecił stosowanie metod anty,
          które omijają układ trawienia... Nie czułam się na tym dobrze,
          postanowiłam odstawić.
          Kiedy kupowałam NuvraRing w aptece ponad miesiąc temu, był problem z
          dostępnością - trzeba było poczekać jeden dzień, aż apteka zamówi i
          przywiezie... W każdy razie kupiłam z rozpędu dwa krążki... a
          drugiego nie chcę używać. Wiem, że w sumie nie powinnam tego pisać
          na forum, ale czy jest tu ktoś, kto jest zainteresowany odkupieniem
          NuvaRing ode mnie od ręki? Kupiłam je za prawie 50 zł, mogę sprzedać
          za 40 zł...Mieszkam pod Warszawą, zapraszam zainteresowanych do
          pisania na maila bogiemslawiena@NOSPAM.gazeta.pl
        • Gość: Malina Re: NuvaRing IP: *.echostar.pl 07.06.08, 00:28
          mój ginekolog też mi to zapisał jestem do tego coraz lepiej
          nastawiona tylko jedno mnie zastanawia czy podczas stosunku członek
          przechodzi przez ten krążek? po prostu nie wiem jak on sie układa w
          pochwie...
          • Gość: Janina Re: NuvaRing IP: *.slowackiego.trustnet.pl 08.06.08, 14:48
            Krążek zakładasz całkiem do tyłu - tzn "upychasz" go do samej szyjki macicy i on
            tam sobie taki "złożony" leży wink. Członek może w niego uderzać - mój facet go np
            czuje zwłaszcza przy głębszej penetracji, ale to nie jest reguła. Ja go nie
            czuję w ogóle, podczas seksu też nie.
            A z samego NR jestem baaardzo zadowolona smile zero bolesnych miesiączek, zero
            przybrania na wadze nawet zero rozdrażnienia przed okresem. Życ nie umierać wink
            • Gość: Winetu Re: NuvaRing IP: *.chello.pl 27.03.09, 16:54
              hej Janino, właśnie dzisiaj moja Pani ginekolog zaproponowała mi zakup krążka
              nuva ring. Szczerze mówiąc, to za bardzo nie mogę przyjmować doustnej
              antykoncepcji, gdyż próby wątrobowe bardzo źle mi wychodziły, więc stosowałam
              plastry evra, do czasu gdy zaczęły się notorycznie odklejać, co niestety
              powodowało dość duży dyskomfort psychiczny, czy aby nie...Mam jednak jakąś
              barierę przed podjęciem decyzji o zakupie tego krążka, nie wiem czy aby na pewno
              dobrze i dość głęboko go wprowadzę, i czy uda mi się go potem wyjąć, nie
              wyobrażam sobie momentu gdy będę zmuszona do gmerania sobie w pochwie w
              poszukiwaniu krążkawink hihihi. Proszę o pomoc. Serdecznie dziękuję za wszelkie
              porady.
              • Gość: Janina Re: NuvaRing IP: *.gprs.plus.pl 30.03.09, 00:48
                Nic sie nie boj...ja wkladam tak na glebokosc polowy palca
                wskazujacego, glebiej nie chce isc. Dopiero po stosunku mam wrazenie
                ze jest troche glebiej, ale w kazdej chwili moge go dotknac (nie
                trzeba szukac wink). Poza tym czasami wyciagam na czas seksu, to przy
                okazji go sobie okpukuje i czysciutki wkladam z powrotem. Nic sie
                nie boj, pod wzgledem technicznym jest naprawde latwy w obsludze...
          • Gość: gość Re: NuvaRing IP: *.ip.netia.com.pl 12.06.08, 16:41
            Krążek się zagnieżdża i mi nie przeszkadza w trakcie współżycia. Mój
            moż też nic nie czuje.
          • Gość: Karola Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 18:32
            Nie , raczej nie przechodzi. Może go dotyka ale z tego co mówiłam
            moja ginekolog to nie przechodzi. I nie przeszkadza co też jest
            ważne.
          • Gość: ko Re: NuvaRing IP: *.chello.pl 05.05.09, 09:41
            wsuwa się go spłaszczonego,a on tam wepchnięty głęboko rozpiera się
            do wyglądu pierwotnego i w ten oto sposób nie ma możliwości by
            wypadł, a wyjmuje się go palcem, lekko zgietym w haczyk, i tyle!
    • Gość: gość Re: NuvaRing IP: *.ip.netia.com.pl 12.06.08, 16:35
      Stosuję od 2 miesięcy i jakoś wszystko gra. Wczesniej stosowałam
      tylko tabletki ale miałam straszne bóle głowy. A teraz nic. Podobno
      NR ma bardzo małą dawkę hormonów to może od tego.
      • lulu_akceliki Re: NuvaRing 13.06.08, 12:07
        To prawda ma malo hormonow, tylko 15 µg estrogenow. Ja przy tabletkach tylam i ciagle bolaly mnie piersi,a odkad uzywam krazka wszystkie te "niedogodnosci" zniknely. a w ogole przez te 3 tygodnie wcale o nim nie musze pamietac.
        • Gość: ala Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 12:44
          Ja natomias od kilku dni się wciąż waham czy zastosować krążek. Od
          kilku lat nie stosowałam hormonalnej antykoncepcji, a wcześniej
          niezbyt dobrze tolerowałam tabletki. Czytam na różnych forach opinie
          i sama nie wiem. Trochę lekarz mnie oszukał mówiąc że oprócz ceny
          nie ma minusów. Ale przecież to hormony i podobnie jak tabletki
          każda kobieta może to inaczej tolerować. Jeszcze kilka dni mam na
          zastanowienie, ale jeśli się zdecyduję na pewno opiszę wrażenia.
          • klakierka Re: NuvaRing 14.06.08, 19:37
            Przymieżam się do tego, żeby uzywać ale nigdzie nie ma napisanej
            skuteczności, taka jak tabletki ?? czy inna ???
            • jenna86 Re: NuvaRing 17.06.08, 17:49
              nawet wyższa niż przy tabletkach,. przy tabletkach te kilka procent niepewności
              jest z reguły wynikiem "niespodzianek" typu za późne przyjęcie pigułki,
              biegunka, wymioty itp. Przy Nuvie faktory te odpadają dlatego skutecznośc NR to
              ponoć 99-99.8% jedyne na co musisz uważać to żeby obowiązkowo wymienić krążek o
              dobrej porze. Założenie nowego krążka 3 godziny za późno lub wyjęcie go na
              dłużej niż 3 godziny dziennie jest już niebezpieczne. Jeśli krążek wyjmujesz nie
              należy myć go przed ponownym zaaplikowaniem w ciepłej wodzie! Tylko w zimnej,
              ew. letniej. na szczescie pamietac o cyklicznej wymianie nie jest trudno. Jeśli
              zaczynasz swoja przygode z NR przykładowo w czwartek o 21, to wyciągasz krążek 3
              tyg później w czwartek o 21. A nowy zakładasz po tygodniu, czyli znów w czwartek
              o 21.
              • Gość: ala Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 08:00
                A czy stosując po raz pierwszy NR ma znaczenie godzina założenia go?
                Powiedzmy rano w pracy dostaję okres, a po pracy np. o 17 dopiero
                zakładam krążek. Ma to jakieś znaczenie? W ulotce mam tylko że w
                pierwszym dniu okresu.
                • jenna86 Re: NuvaRing 18.06.08, 21:25
                  jeśli zakładasz po raz pierwszy to możesz go założyć do piątego dnia miesiaczki
                  ale wówczas przez cały następny tydzień musicie stosować dodatkową metode
                  antykoncepcji.
                  Nie powinnaś przekraczać (optymalnie) doby od wystąpienia krwawienia, a
                  najkorzystniejsza pora to oczywiście wieczór, przed spaniem. U niektórych
                  kobiet - jak to hormony - NR moze wywołać np wahania apetytu albo ogólnie możesz
                  czuc się źle, zwłaszcza że wiadomo jak to jest z tymi hormonami w pierwszych
                  trzech miesiącach - organizm różnie reaguje na takie przestawienie. Wtedy dobrze
                  jeśli po założeniu krążka po prostu pójdziesz spać, odpoczniesz i zapomnisz że
                  go w ogóle nosisz wink
                  U mnie NR w pierwszych cyklach powodował praktycznie całkowite zahamowanie
                  apetytu. W ogóle nie chciało mi się jeść, na nic nie miałam ochoty. Jadłam
                  automatycznie mniej i już faktycznie tylko przyciśnięta głodem wink To, i
                  powiększone piersi, było jedynym skutkiem ubocznym ale nie rozpaczam bo sylwetka
                  nabrała ładnego kształtu wink
                • Gość: martii Re: NuvaRing IP: 77.79.192.* 22.12.08, 00:40
                  Nie ma znaczenia godzina. Wazne ze w pierwszym dniu okresu.
              • Gość: ko Re: NuvaRing IP: *.chello.pl 05.05.09, 11:51
                cennej odpowiedzi udzieliłaś, bardzo dziękuję, bo nie moglam się
                odnaleść w tym liczeniu kiedy wyjąć i włożyc kolejny
            • Gość: skutecznośc Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 23:58
              Bardzo skuteczne (na poziomie tabletek).
              • Gość: kati Re: NuvaRing IP: *.centertel.pl 23.06.08, 13:02
                Moze nawet bardziej, bo siedzi sobie w srodku,a ty nie musisz pamietac jak o
                tabletkach
        • Gość: Paulina Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 18:37
          To fakt, że nie trzeba pamiętać. Jest to strasznie ułatwiające
          życie .
    • Gość: Marta Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 21:10
      Mam ten mały krążek od 2 tygodni i muszę przyznać,że sprawuje się
      dobrze. Początkowo nie mogłam się opędzić od mysli, że jest tam w
      środku ale to kwestja przyzwyczajenia. Ani ja ani mój chłopak tego
      nie czujemy.
      • Gość: Janina Re: NuvaRing IP: *.tsi.tychy.pl 16.06.08, 22:13
        A jak krązek zachowuje sie podczas godzinnych kąpieli???wie ktos czy dalej
        działa????mam go zastosowac za kilka dni i to mnie martwi.
        • Gość: Karola Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 18:42
          Mam pytanie - czy zdarzylo sie komuś, że krążek wypadł?
          • Gość: janina Re: NuvaRing IP: *.tsi.tychy.pl 17.06.08, 19:18
            przeciez w ulotce pisze kiedy moze wypasc.albo przy zaparciach albo jak jest zle
            włozony
          • Gość: jenna86 Re: NuvaRing IP: *.slowackiego.trustnet.pl 17.06.08, 20:05
            Krążek nie wypada. W zasadzie jest jak z tamponem - jeśli jest dobrze założony
            to nie ma możliwości wypaść! Co więcej, jeśli jest dobrze założony nie czujesz
            go. Mięśnie pochwy trzymają go w odpowiednim miejscu. Faktycznie przy zaparciach
            może się przesunąć do przodu, ale jeśli się tak stanie to on od razu staje się
            wyczuwalny, bo coś po prostu "przeszkadza" u wejścia do pochwy. Nie wydaje mi
            się, żeby wypadł, bo po prostu czujesz że się przesunął a wtedy po prostu
            popychasz go do środka i gotowe. Jak z tamponem! Nie potrafię sobie wyobrazić,
            żeby NR wypadł chociaż ponoć wszystko jest możliwe.
    • Gość: Karola Re: NuvaRing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 18:38
      Chyba najlepiej samemu spróbować. Novaring jest równie bezpieczny
      jeśli nie bardziej niz tabletki.
      • Gość: martyna Re: NuvaRing IP: *.centertel.pl 23.06.08, 12:58

Ma tylko 15 ng estrogenow, dlatego nie powoduje skutkow ubocznych, takich jak
        bole brzucha, migreny, bole piersi...
    • olamad Re: a jak się go wyjmuje? 18.06.08, 20:35
      Ma jakiś sznureczek, czy coś?
      • jenna86 Re: a jak się go wyjmuje? 18.06.08, 21:27
        Nie smile jest to po prostu krążek - taka mała "obręcz". Wyjmując go zahaczasz
        palcem po prostu o krawędź i pociągasz do przodu. wyślizguje się łatwo i w żaden
        sposób nie drażni ścianek pochwy bo jest z bardzo gładkiego materiału, coś jakby
        plastik ale giętki
        • pamana Re: a jak się go wyjmuje? 18.06.08, 22:02
          no tak ale palucha trzeba wlozyc .
          • Gość: Janina Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.slowackiego.trustnet.pl 19.06.08, 11:26
            Tak jak przy tamponie... Cos w tym dziwnego?
            Niehigieniczne może wydawać się zakładanie krążka po raz pierwszy bo jednak
            wtedy się krwawi (okres), ale w sumie zakładając tampon robimy to samo, chyba
            można się przemóc? zresztą z dostępem do mydła i wody chyba nie ma u nas
            problemów. A wyjmowanie krążka jest ani nie nieprzyjemne ani nie specjalnie
            niehigieniczne. Nie krwawisz, nic się nie dzieje, po prostu pociągasz za krążek
            i po krzyku wink
          • Gość: gość Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 22:24
            Koniecznie. Inaczej nie wyjmiesz.
          • Gość: gość Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 22:13
            No właśnie. A co z infekcjami?
            • Gość: gosia p. Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.gprs.plus.pl 24.08.08, 23:37
              Mialam na poczatku i to dosc paskudna,ale gin powiedziala mi ze to od sprawdzania czy krazek jest na miejscu,musialam cos zatrzec i tyle. Dlatego nie polecam.krazek siedzi na miejscu i nie warto sprawdzac!
        • Gość: Karola Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 15:57
          Bardzo prosta sprawa. Wkładasz palec, namierzasz i pociągasz.
      • Gość: gość Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 06:43
        Nie, nie ma żadnego sznureczka bo to nie tampon. To krążek, coś w
        rodzaju uszczelki. Wkładasz palec do poczwy, zachaczasz o krawędź i
        już jest.
      • Gość: Ida Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 11:10
        Bardzo prosta sprawa. Nie ma żadnego sznurka ale po prostu wkładasz palec i
        wyjmujesz.
        • Gość: leila Re: a jak się go wyjmuje? IP: 91.192.250.* 06.07.08, 17:26
          Wyjmujesz tak samo jak wkladasz...palcem,sznurka nie ma.
      • Gość: Gość Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 14:25
        Bardzo prosta sprawa.
        • Gość: Olka Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 11:40
          Podobnie jak tampon. Prościzna.
          • Gość: kati Re: a jak się go wyjmuje? IP: 91.192.250.* 06.07.08, 17:02
            Spoko,jest z silikonu,wiec wychodzi latwo.Latwiej nawet niz tampon.
            • Gość: Grażyna Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 23:12
              Praktycznie sam wyskakuje. Wystarczy włożyć palec i o niego
              zachaczyć.
      • Gość: Ala Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 15:39
        Prosta sprawa.
      • Gość: gość Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 09:30
        Prosta sprawa. Jak ma wątpliwości to wpisz w googlach nuvaring i obejrzysz sobie
        zdjęcia.
        • Gość: gość Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 22:57
          Expresowo.
      • Gość: gość. Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 00:24
        No nie ma żadnego sznurka ale jest to prosta sprawa.
        • Gość: Iwona Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 19:13
          Wpychasz tą małą uszczelkę do środka palcem i tyle. Po kłopocie.
      • Gość: Dana Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 11:24
        Wlądasz paleć, sprawdzasz gdzie jest i zahaczasz. I już prosta sprawa.
      • Gość: Ela Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 21:58
        Po prostu pociągasz palcem i jest na zewnątrz.To takie kółeczko
        puste po środku.
      • Gość: gość Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:11
        Nie ma za co pociągnąć. Musisz włozyć palec i wyjąć. Ale bardzo
        łatwo się wyjmuje, "Ślizgiem" wyskakuje.
      • Gość: Gość Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 11:22
        Łatwo!
      • Gość: Madzia Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 13:18
        Sznurka nie ma ale ma dziurkę w którą wkładasz palec.
        • Gość: gość Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 20:22
          a to dobre.
        • Gość: badri Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.gprs.plus.pl 30.08.08, 11:34
          NuvaRing to silikonowy krążek o średnicy 5cm. Wyobraźnia może podpowiedzieć teraz jak się go wyjmuje...
      • Gość: gość Re: a jak się go wyjmuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 22:32
        genialna kwestia! Gratuluję.
    • imme1981 NuvaRing i plamienia 19.06.08, 12:56
      stosowałam pierwszy raz, założyłam w pierwszym dniu miesiączki, przez całe trzy
      tygodnie miałam małe plamienia, w dniu wyjęcia ustąpiły. wyjęłam w poniedziałek
      i do tej pory krwawienie wynikające z odstawienia nie wystąpiło. czy któraś z
      was miała również takie problemy? to znaczy plamienia i brak "miesiączki"?
      w ulotce jest napisane, że jeśli stosowało się zgodnie z ulotką brak miesiączki
      nie oznacza ciąży. nie mam pojęcia co robić. w poniedziałek powinnam założyć
      nowy. przez trzy tygodnie nie wypadł, nie wyjmowałam go, więc skuteczność
      powinna być wysoka. bardzo proszę o radę.
      pozdrawiam
      • Gość: janina Re: NuvaRing i plamienia IP: *.tsi.tychy.pl 19.06.08, 17:14
        brakiem okresu tak bardzo nie mozna sie przejmowac.ja brałam tabletki anty i
        okresu nie miałam.nawet po podaniu przez mojego lekarza tabletek na wywołanie
        sie nie pojawił, a ciązy nie było.moze po prostu krązek ci nie służy jako
        antykoncepcja.jest jak tabletki dwufazowy czy dwuskładnikowy a mnie okres
        wywoływały tylko 3 składnikowe.trzeba poczekac.wszystko bedzie dobrze.ja sama
        mam obawy co do zastosowania i od rana sie zadreczam czy to faktycznie działa.
        • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 07:09
          Czasami się ta dzieje i najlepiej poczekać do następnego cykli.
          Organizm musi się dostosować.
      • Gość: zero skutków Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 23:52
        Przy krążku nie mam żądnych skutków ubocznych. Libido poszybowało w
        górę!!!
        • Gość: janina Re: NuvaRing i plamienia IP: *.tsi.tychy.pl 23.06.08, 10:57
          krążek mam 4 dzien i jak na razie jest ok.tylko ochoty na seks dalej nie ma.po
          tabsach libido 0.jak długo sie czeka na powrót ochoty na seks????mój partner juz
          szaleje.
        • Gość: Olka Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 09:06
          Szczęściara. Mnie prześladuja plamienia.
          • Gość: badri Re: NuvaRing i plamienia IP: *.gprs.plus.pl 30.08.08, 11:19
            Spoko Ola, ja tez je mialam ale tylko na poczatku,pierwszy miesiac. Przy drugim krazku plamienia ustapily zuplenie.
      • Gość: oJa81 Re: NuvaRing i plamienia IP: 83.168.75.* 23.06.08, 11:10
        wiwtam,
        mam podobny problem z tym plamieniem;/ zastosowalam pierwszy raz (13-go w
        piatek;]) i do dzis plamienia, czasami jakby nawet obfitsze. Strasznie to
        deprymujace,bo po to sie cos bierze,zeby moc a nie cierpiec jeszcze bardziej;/
        Rozmawialam z lekarzem- powiedzial,ze moze tak byc, taka reakcja organizmu na
        hormony, powinno jednak ustapic przy drugim krazku,a jesli nie to do kontroli.
        Nie wiem czy to istotne,ale jestem po porodzie w kwietniu( byc moze ma to jakis
        wplyw na reakcje a moze nie?!)
        Jesli chodzi o sparwy techniczne ...coz, nie mialam okazji przetestowania w
        pelni tego slowa znaczeniu,ale krazek jest wyczuwalny,przynajmniej przez palec,
        czlonek pewnie tez i wg mnie stanowi to jakies dodatkowe podraznienie dlatego
        facet odczuwa raczej przyjemnosc niz dyskomfort- jak wyczytalam to dziewczyny
        "skarza"siesmile na wzrost libido,hmm jesli umiejscawia sie tam gdzie u mnie to
        mysle ze to jest przyczyna bo stymuluje pewne miejscesmile, takie mam przynajmniej
        wrazeniesmile zreszta... tak samo jest przy tamponach!zakladanie? pewnie kwestia
        wprawy- noszenie? niewyczuwalne.wypadanie? kwestia dobrego
        umocowania.samopoczucie? trudno mi jeszcze ocenic,czekam na rozwoj
        sytuacji.cena? w zaleznosci od zasobnosci, jednak ok 55 to raczej nie tanio;/
        narazie tylko tyle...
        • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 21:39
          A teraz masz jakieś skurcze łydek, mrowienie w rękach, bóle głowy?
      • Gość: martyna Re: NuvaRing i plamienia IP: *.centertel.pl 23.06.08, 12:37
        Ja przez pierwsze trzy miesiace mialam taki sam problem,ale teraz wszystko sie
        juz ustabilizowalo.zadnych plamien i miesiaczka regularna. pozdrawiam
        • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 15:59
          U mnie lekkie krawienia pojawiły się w pierwszym miesiącu. Teraz już
          żadnych krawień czy plamień.
      • Gość: Ola Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 23:19
        U mnie zero plamień. Jak łykałam tabletki to kilka razy poplamiałam
        a teraz nic.
        • Gość: nana Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 11:12
          Przy 2 pierwszych krążkach plamiłam prawie przez cały czas. Teraz już nic.
          Organizm się wyregulował.
      • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 11:38
        W pierwszym cyklu użytkowania tez tak miałam. Teraz przy 4 krążku nie mam
        żadnych problemów. Zero plamień, miesiączka po wyjęciu.
        • Gość: Karola Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 13:08
          Przez pierwszy tydzień krwawiłam ale bardzo słabo. Później już nic.
          • Gość: kasiula Re: NuvaRing i plamienia IP: 91.192.250.* 06.07.08, 16:58
            Pierwsze 3 miesiace troche plamilam,ale potem przeszlo i teraz juz wszystko sie uregulowalo. no i najwazniejsze ze wygodne.
      • Gość: Gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 23:11
        Przy dwóch pierwszych krążkach też miałam palmienia. Teraz jednak
        jest ok. Nie mam plamień a miesiączka z odstawienia o czasie.
        • Gość: Paulina Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 23:13
          Zero plamień . Ani na początku ani teraz tzn. po 4 miesiącach
          użytkowania.
      • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 13:21
        Początkowo małe plamienia a teraz nie. Różnie organizmy reagują. Mam nadzieję,
        że już się nie pojawią.
        • Gość: oJa81 Re: NuvaRing i plamienia IP: 83.168.106.* 07.07.08, 16:49
          na ulotce napisane jest,ze okres wystepuje zazwyczaj 2-3 dni po usuneiciu-a jak
          w rzeczywistosci? mam za soba dopiero 1-szy krazek(w pt wyciagniety) i przez
          caly czas plamienia z krwawieniami na zmiane,a chcialabym zmienic dzien
          odstawienia,zeby uniknac okresu na weekend.
      • Gość: Daga Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 15:37
        Też przy pierwszym nie miałam miesiączki.
        • Gość: Roxi Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 09:31
          Od samego początku żadnych krwawień.
      • Gość: misza Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 23:00
        Żadnych plamień. Od samego początku indealnie.
        • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 00:25
          U mnie też żadnych plamiń.
          • Gość: Olivia Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 01:24
            Miałam krwawienia i pierwsza miesiączka była bardzo obfita. Przy 3
            krążku jakoś to się poukładało.
            • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 19:15
              Żadnych infekcji czy plamień. W ogóle uważam tą metodę za świetną.
              Polecam
              • kamxa Re: NuvaRing i plamienia pliizzzzz 16.07.08, 10:19
                słuchajcie mam dwa problemy
                1: załozyłam nuvaring jak tylko zaczal mi sie okres(pojawiły sie lekkie plamienia) i po załozeniu krazka zero okresu...nic... jak myslicie czy to taka reakcja organizłu jest normalna??
                2: mam infekcje;/ czy moge stosowac globulki lub irygacje i czy to nei wpłynie na uwalnianie hormonów i czy lepiej wyjac go przed irugacja?? i pozniej włozyc , czy wogole go nie wyjmowac?? bardzo prsze o odpowiedz.

pzdr k
                • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia pliizzzzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 12:52
                  Z tym zatrzymaniem okresu to normalne. U mnie było podobnie. Co do irygacji to
                  pewnie lepiej zapytać gina.
                • Gość: olka Re: NuvaRing i plamienia pliizzzzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 11:16
                  Ja nie miałam problemu z infekcją ale okresu też nie. Teraz ma drugi krążek
                  zobaczymy jak będzie.
                  • Gość: Ela Re: NuvaRing i plamienia pliizzzzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 22:02
                    Dziewczyny tylko spokojnie. Organizm potrzebuje czasu aby sie
                    przystosować.
                • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia pliizzzzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 22:28
                  Miesiączkę iałam nrmalnie. Żadnych przerw. A z tą infekcją to może
                  lepiej do lekarza?!!!
                  • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia pliizzzzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 21:10
                    Do lekarza i to jak najszybciej.
                • Gość: Aśka Re: NuvaRing i plamienia pliizzzzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 13:16
                  Ja nie miałam okresu przy 2 pierwszych krążkach. Jak włożyłam pierwszy to od
                  razu się zatrzymał.
                • Gość: Gość Re: NuvaRing i plamienia pliizzzzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 13:08
                  podobno takie zatrzymanie miesiączki jest normalne. organizm jak się przyzwyczai
                  to wszystko powinno się unormować.
                • Gość: Gość Re: NuvaRing i plamienia pliizzzzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 13:21
                  Idź do lekarza.
                • Gość: Gość Re: NuvaRing i plamienia pliizzzzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 11:46
                  Spokojnie wszystko się unormuje. U mnie dopiero 3 krążek był całkowicie prawidłowy.
                • Gość: g Re: NuvaRing i plamienia pliizzzzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 20:24
                  Ginekolog na pewno przepisze ci coś na infekcję.
                  • Gość: Tora Re: NuvaRing i plamienia pliizzzzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 11:21
                    Na 100% . Mi przepisał globulki i antybiotyk. Pomogło.
                • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia pliizzzzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 19:15
                  Ja teżmiałam plamienia później nie miałam okresu. Jakos przeczekałam
                  i przy 3 krązku wszystko sie unormowało.
              • Gość: Renata Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 11:29
                Od samego początku krążek sprawdził się. Nie miałam żadnych plamień, żadnych
                upławów.
                • Gość: Patrycja Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 12:33
                  A ja miałam więc jest z tym bardzo różnie.
                  • Gość: Gochna Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 23:19
                    Tez miałam. Każdy reaguje inaczej i nie ma w tym nic dziwnego.
                    • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 22:22
                      Na potwierdzenie tych słów - ja nie miałam żadnych plamień. Od
                      samego początku wszystko szło bardzo bezproblemowo.
      • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 11:14
        Przy pierwszym krążku nie miałam miesiączki z odstawienia ale za to miałam
        plamienia. Przy drugim to sie unormowało.
        • Gość: nowa Re: NuvaRing i plamienia IP: *.korbank.pl 20.07.08, 21:31
          Mi dopiero przy trzecim sie unormowalo,ale teraz bardzo sobie
          chwale.miesiaczki krotsze.
      • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 22:26
        Nie am plamień. Miesiączka występuje normalnie ale jest krótsza.
      • Gość: Ewelina Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 22:00
        Przy pierwszym krążku miałam dokładnie takie same objawy. Ale nie
        zrezygnowałam i teraz działa jak należy. Polecam
      • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 22:25
        U mnie od samego początku czysta sprawa. polecam
      • Gość: Lida Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 00:28
        Plamień brak, miesiączka normalnie z odstawienia.
      • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 12:06
        Przy pierwszym nie miałam plamień ale nie miałam też miesiączki. Przy drugim
        miałam miesiączkę i miałam plamienia. Przy trzecim wszystko się unormowało.
      • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:12
        Przy pierwszym lekkie plamienia a teraz juz nic.
      • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 10:43
        Mi po włożeniu miesiączka się zatrzymała. Ale po 21 dniach jak wyjmowałam to
        dostałam normalnie.
      • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 00:24
        zero plamień, a miesiączk normalnie.
        • Gość: kubra Re: libido i wilgotnosc IP: *.gprs.plus.pl 28.07.08, 20:23
          A jak u was z wilgotnoscia po krazku? a libido? musze przyznac ze obie kwestie mile mnie zaskakuja, choc to dopiero moje poczatki.
      • Gość: Gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 14:17
        Może sie tak trafić, że miesiączka sie nie pojawi. Ja bym kolejny włożyła
        normalnie . zawsze możesz zrobić test ciążowy.
      • Gość: Gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 11:24
        Bez plamień. Miesiączka normalnie.
      • Gość: magducha Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 13:29
        na początku trochę plamiłam i faktycznie jak włożyłam to miesiączka się
        zatrzymała. Przy drugim juz bez problemów.
      • Gość: Kinia Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 21:48
        No i dokładnie tak jest. Brak miesiączki to nie od razu ciąża. Ja
        nie miałam przez pierwsze 3 miesiące.
        • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 22:49
          Nie miałam i niepotrzebnie panikowałam. Później sie wszystko
          ustawiło i nic podobnego sie nie działo.
      • Gość: olivia Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 12:27
        Też mam plamienia ale wszyscy mnie przekonują , że to sytuacja przejściowa.
        Zastanawiam się czy zostać przy krążku?
        • Gość: gosia p. Re: NuvaRing i plamienia IP: *.korbank.pl 10.08.08, 14:16
          Olivia,ja mialam plamienia przez prawie 2 miesiace. organizm musi
          sie przestawic i przystosowac do nowego leku. Zawsze to ingerencja
          hormonalna w organizm. Ja bym poczekala,to przechodzi,a potem plusy
          krazka sa o wiele wieksze.
          • Gość: bejbi Re: NuvaRing i plamienia IP: 77.115.72.* 31.08.08, 22:35
            Plamienia ja tez mialam i tez przeczekalam. Na pewno tego nie pozaluje! Zupelnie jakbym nie brala hormonow! tak sie dobrze czuje..
      • Gość: gosia Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 13:20
        w ciąży nie jesteś. Raczej!!!
      • Gość: Gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 11:45
        Też tak miałam. Przy 3 krążku się unormowało.
      • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 20:22
        na szczęście nie mam żadnych plamień.
      • Gość: gość Re: NuvaRing i plamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 16:50
        Porodbo początkowo mogą byc jaja. U mnie osobiście to nuvaring
        przyjął sie bez większych problemów.
        • Gość: malwina Re: NuvaRing i plamienia IP: *.tktelekom.pl 21.02.09, 17:42
          Niby mialam jakies plamienia caly pierwszy cykl, ale zle sie nie
          czulam i ochota na seks od razu wieksza, wiec te plamienia nie byly
          takie zzle.
      • Gość: Ola