katrem 09.07.05, 15:44 Hurra! Pierwszy raz w życiu zobaczyłam dzisiaj dwie piękne kreski - niebieską i różową:) Mam nadzieję, że ginka to potwierdzi i że na wiosnę zostanę mamusią... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mj77 Re: 2 krechy ! 09.07.05, 15:54 gratulacje!!!!!!!!! koniecznie dbaj o siebie i fasoleczkę, to najcenniejszy skarb od życia Odpowiedz Link
livia666 Re: 2 krechy ! 10.07.05, 21:45 Ja też gratuluje....i życze spokojnych 9-ciu miesięcy.Jak milo przeczytać takie wiadomości.Serce rośnie...i nadzieja. Odpowiedz Link
bejatek Re: 2 krechy ! 11.07.05, 09:28 Wielkie gratulacje. Wszystkiego najlepszego dla całej Waszej rodzinki. Odpowiedz Link
katrem Re: 2 krechy ! 12.07.05, 16:32 dziękuję:) zrobiła dziś kontrolnie drugi test i na szczęście potwierdził ten pierwszy! jutro idę do swojej ginki:) Odpowiedz Link
99maja Re: 2 krechy ! 13.07.05, 11:21 Serdecznie gratuluję i życzę powodzenia, czytając takie informacje mam ochotę dzwonić po męża i próbować do skutku : ) to chyba znaczy że już najwyższt czas na dzidzię. Odpowiedz Link
iwtryf Re: 2 krechy ! 13.07.05, 14:38 trzymam kciuki za pozytywne potwierdzenie! gratuluje ;) Odpowiedz Link
ona19 Re: 2 krechy ! 13.07.05, 14:59 Gratuluje :) U mnie juz zaczęło serduszko maleństwa bić :):) Odpowiedz Link
katrem Re: 2 krechy ! 14.07.05, 22:38 POTWIERDZONE !!! HURRRA, JESTEM W 3 TYG. CIĄŻY !!! widzieliśmy naszą małą kropkę (pęcherzyk ciążowy) na ekranie usg! DZIĘKUJĘ ZA POZYTYWNE WIRUSKI I PRZESYŁAM JE DALEJ :))) ####################################################### JEDNAK Z PCO MOŻNA SPEŁNIĆ SWOJE MARZENIA:) Odpowiedz Link
myszewa Re: 2 krechy ! 15.07.05, 11:08 gratuluję katrem :)wygląda na to, że obie zostaniemy mamami w marcu :)a ja mam pierwsze USG w poniedziałek i już nie mogę się doczekać ;) Odpowiedz Link
katrem Re: 2 krechy ! 15.07.05, 15:16 super, gratuluję! ja następną wizytę i usg za dwa tygodnie - w środku mojego urlopu: będę musiała specjalnie przyjechać do wawy na 1 dzień, ale czego się nie robi dla fasolki:) zwłaszcza że moja lekarka wyjeżdża 1 sierpnia i koniecznie chce mnie jeszcze zobaczyć.... Odpowiedz Link
wiedzmaj Re: 2 krechy ! 15.07.05, 21:29 Gratuluję, to wspaniałe (aż mi łezki w oczkach stanęły ze wzruszenia)! Pisz nam na bieżąco, co się u Was dzieje. Bierzesz kwas foliowy, witaminki? Jak trzeba dbać o ciążę, gdy się ma PCO? Pozdrawiam! Odpowiedz Link
ona19 Re: 2 krechy ! 22.07.05, 15:11 Pco tylko utrudnia zajscie nie ma wplywu na dzidziusia jak sie zajdzie trzeba dbac normalnie jak sie dba w ciazy :) Zaczyna sie u mnie 3 miesiac niedlugo :) łykam kwas foliowy i jem duuuzo owoców :) Odpowiedz Link
katrem Re: 2 krechy ! 22.07.05, 23:08 witam, niestety wylądowałam na dłuuugim zwolnieniu i muszę leżeć plackiem... plamienia i okropne bóle brzucha! biorę 3 x dziennie duphaston, no-spę forte i co 3 dzień kaprogest w pupę:( poza tym łykam kwas foliowy i staram się w miarę dobrze odżywiać (dziś zjadłam kilogram borówki amerykańskiej, szok!) Odpowiedz Link
hebbe Re: 2 krechy ! 23.07.05, 22:40 pco nie tylko utrudnia zajście w ciążę, ale też zwiększa ryzyko poronienia, niestety :( kłopoty z utrzymaniem ciąży mogą wynikać z nierównowagi hormonalnej, błona śluzowa macicy może być za "stara" jeśli krwawienia miesięczne występują rzadko (zarodek nie może dobrze się zagnieździć), komórki jajowe z bardzo długich cyklów mogą być gorszej jakości... itd. Więc lepiej na siebie podwójnie uważać, szczególnie w pierwszym trymestrze. Ale nie słyszałam o jakimś specjalnym postępowaniu w przypadku ciąż u dziewczyn z pco, po prostu reaguje się na objawy nieprawidłowości. Odpowiedz Link
pco Re: 2 krechy ! 24.07.05, 22:19 hebbe - nie kracz ;) Do obu mamusiek - GRATULACJE!!!! katrem - ja krwawilam w 7tc przez nastepne pare tyg bardzo sie oszczedzalam + bralam progesteron. Po pierwszym trymestrze do samego konca nie mialam wiekszych problemow z ciaza i wspominam ja jako najpiekniejszy okres w moim zyciu :))) (juz mialm dziecko ale jeszcze nei mialam obowiazkow z nim zwiazanych heheheh ;))) Odpowiedz Link
myszewa Re: 2 krechy ! 25.07.05, 21:52 kilogram borówki amerykańskiej - no ładnie ;) a ja od 3 dni jem codziennie po pół dużego arbuza :))) dbaj o siebie i o maleństwo katrem, nie przemęczaj się, wykorzystuj to, że jesteś w ciąży i wyręczaj się tatusiem dzieciaczka - mój mąż od początku ciąży zmywa naczynia i biega po zakupy;) - mam nadzieję, że wszystkie przykre dolegliwości niedługo miną. A ja w zeszły poniedziałek widziałam też moją kropeczkę :))) jestem bardzo dumną mamusią, następne usg za tydzień. Odpowiedz Link
katrem mimo pco wczoraj zobaczyłam serduszko! 30.07.05, 10:16 wow, na kiedy myszewa masz przybliżony termin? U mnie wczoraj lekarka na usg określiła na podst.ostatniej @ i obrazu usg spodziewaną datę porodu, dlatego nareszcie mam w miarę realny suwaczek (17 marca 2006). No i dostałam zestaw badań do zrobienia... w tym przeciwdziała Rh, bo ja mam -, a mój mąż +. No i kaprogest działa, bo plamienia się skończyły! A poza tym zobaczyłam wczoraj serduszko maluszka i dopiero dotarło do mnie, że noszę w sobie nowe życie:) To wspaniałe uczucie i wszystkim Wam tego życzę! Przesyłam ciążowe wiruski: ***************...*!!! Odpowiedz Link
myszewa Re: mimo pco wczoraj zobaczyłam serduszko! 03.08.05, 17:39 ja byłam przedwczoraj na usg, widziałam bijące serduszko, główkę i brzuszek maleństwa, mój szkrab ma 16 mm :) Datę porodu mam na 9 marca. Niestety pojawił się u mnie problem - mięśniak, który miałam przed ciążą prawdopodobnie pod wpływem hormonów zaczął gwałtownie rosnąć, urósł prawie dwukrotnie, ma już 5 cm. Teraz mam czekać na kolejne usg do 17, żeby zobaczyć jak on się będzie dalej zachowywał. Jestem wściekła - czy zawsze muszę mieć pod górkę i żyć w obawie? Już samo pco by wystarczyło :( Odpowiedz Link
katrem Re: mimo pco wczoraj zobaczyłam serduszko! 04.08.05, 12:48 Tak to już z nami jest:( Ale, zobaczysz - musi być dobrze!!! Odpowiedz Link
aynne Re: 2 krechy ! 03.08.05, 13:45 Witam!!! I ja się przyłączam do "zafasolkowanych". Dzisiaj zobaczyłam 2 kreseczki na teście ;-) Odpowiedz Link
martyna19778 Re: 2 krechy ! 07.08.05, 21:15 Witam i gratulacje! Ja za dwa dni zaczynam znowu clo. Mam nadzieję ze sie tym razem uda:)Dbajcie o siebie laski:) Odpowiedz Link
myszewa Re: 2 krechy ! 08.08.05, 19:27 martyna - musi się udać! trzymam za Ciebie kciuki! Odpowiedz Link
ona19 Re: 2 krechy ! 21.08.05, 15:40 Wczoraj slyszalam juz bicie serduszka na glos :) No i zaczynam 15 tydzien :) Pozdrawiam !!! Odpowiedz Link