Dodaj do ulubionych

TABLETKI YAZ

22.06.12, 16:53
Witam , biore tabletki yaz . Teraz biore juz trzecie opakowanie .
ale od tak niecalych 2-3 tygodni mam problemy .
rano i wieczorem a nawet w dzien boli mnie żoladek .
miewam czasami problemy z wyproznianiem sie . raz przed ok 5 dni nie moglam se zalatwic .
miewam twardy brzuch , raz byl taki twardy i tak mnie wypychalo ze wygladalam jakbym w ciazy byla . strasznie piersi bolaly . co chwila glodna jestem .
glownie zoladek mnie boli , od 2dni znowu mam twardy brzuch .
bylam u lekarza zanim wykupilam 3cie opakowanie i powiedzialam jej o moich niepozadanych objawach czyli : wahania nastrojow , bole glowy , nudnosci , bole piersi , deresje casem , nerwowosc ! , SENNOSC , bol brzucha , bole plecow , ZWIEKSZENIE APETYTU .
wymienilam je lekarce a ona ze to normalne , ze do 3-ech miesiecy organizm sie do nich przyzwyczaja . uprzedzam ze mam 17 lat , wgl nie sprawdzila nic czy w ciazy moze jestem itp , tylko kazala mi wykupic 3-cie opakowanie .

co mam zrobic?
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: TABLETKI YAZ 22.06.12, 18:35
      zmienić lekarza.
    • emi-lcia Re: TABLETKI YAZ 11.03.13, 18:21
      zapraszam na forum POZEW ZBIOROWY - BAYER YAZ
      donalam zakrzepu zylnego po przyjmowaniu tego leku antykoncepcyjnego - szukam poszkodowanych kobiet, prosze o wpisy w wypadku wystapienia u pan przyjmujacyvj Yaz zakrzepów zylnych
      • hul_a_hop Re: TABLETKI YAZ 27.04.13, 20:06
        hej od 3 msc zamiast Yaz lekarz przepisuje mi tabletki Vibin mini. Maja ten sam sklad. Rowniez nie trzeba robic przerw miedzy opakowaniami bo jest w nich 28 tabletek. Tyle ze podzial jest na 21 z hormonami+ 7 placebo. A sa duzo tansze nz Yaz. Polecamsmile
        • marylka1000 Re: TABLETKI YAZ 20.05.13, 09:50
          hul_a_hop napisała:

> hej od 3 msc zamiast Yaz lekarz przepisuje mi tabletki Vibin mini. Maja ten sam
          > sklad. Rowniez nie trzeba robic przerw miedzy opakowaniami bo jest w nich 28 t
          > abletek. Tyle ze podzial jest na 21 z hormonami+ 7 placebo. A sa duzo tansze nz
          > Yaz. Polecamsmile

Ja bym poszukała innego lekarza ponieważ jeśli on nie reaguje na Twoje reakcje uboczne na YAZ, uważam, że mógłby Ci przepisać inne tabletki chociażby Vivin mini który jest odpowiednikiem Yaz a może nie będzie dawał ci tylu skutków ubocznych
          • hul_a_hop Re: TABLETKI YAZ 20.05.13, 19:29
            Tak ja tez zdecydowanie polecam wizytę u lekarza, a jeżeli Cie zignoruje zmień aż dwa lekarza. Zapytaj o Vibin mini bo szkoda by było zwiększać dawkę hormonówuncertain
            • marylka1000 Re: TABLETKI YAZ 24.05.13, 17:30
              fakt może lekarz zaleci Ci zmianę tabletek z tego co wiem YAZ ma odpowiednik w postaci Vibin-u mini o tyle wygodny, że ma 7 tabletek placebo więc nie wybijasz się z przyjmowania pigułek no i jest sporo tańszy. hul_a_hop a ty miałaś taką zamianę??
              • meowing Re: TABLETKI YAZ 25.05.13, 12:07
                marylka1000 i hul_a_hop - jak to miło widzieć, że pracujecie w jednej firmie, która zajmuje się marketingiem szeptanym tych tabletek wink

(BTW skoro ma dokładnie ten sam skład, to dlaczego miałby nie wywoływać tych samych skutków ubocznych? litości)
                • hul_a_hop Re: TABLETKI YAZ 03.06.13, 07:05
                  Czyli czym? Dla tego, ze czasem to chodzi o substancje pomocnicze. Poza tym w Vibinie mini hormony zawiera 21 tabletek, a w Yaz 24. Wiec stezenie jest ciut inne.
                  • katja_24 Re: TABLETKI YAZ 10.07.13, 14:49
                    Skoro stezenie hormonow jest inne, to to nie jest zamiennik uncertain
                • katja_24 Re: TABLETKI YAZ 10.07.13, 14:48
                  Dokladnie, tez sie zastanawialam, czemu ta sama dawka hormonow, ale za to pod inna nazwa handlowa, mialaby dawac mniej skutkow ubocznych wink
                  Codo tanszych zamiennikow, to wystarczy spytac w aptece, nie trzeba od razu leciec do lekarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka