GoĹÄ: finezja IP: *.chello.pl 07.08.05, 21:18 Czy macie doświadczenia w jej przyjmowaniu? Jak zareagował wasz organizm na ten hormon? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: LUTEINA 07.08.05, 22:20 brałam ją na wywołanie miesiączki, gdy miałam torbiel. po i tak wydłużonym PMS-ie, w czasie jej brania nerwowość i dołki jeszcze się pognębiły. ale to u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
elutka_111 Re: LUTEINA 07.08.05, 22:29 Nerwowość + dołki jak najbardziej, okres - wcale Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: >) Re: LUTEINA IP: 62.111.139.* 07.08.05, 22:45 Ja to miałam przepisane na wyregulowanie miesiączek. Efekt był beznadziejny, ponieważ od momentu jak to wziełam (około 4 buteleczki) mam strasznie bolesne miesiączki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: angia Re: LUTEINA IP: *.abp.pl 15.08.05, 23:43 ja tak samo, potem po 6mcach zrobilam badania na poziom prolaktyny i wyniki byly takie same jak przed braniem Luteiny= nierowne okresy..:// Odpowiedz Link Zgłoś
mama_julci22 Re: LUTEINA 16.08.05, 10:50 ja brałam luteine na regulacje @@@ ale dostałam brzydkich krostek na twarzy Co do zwiekszonego apetytu to nie zwróciłam uwagi ale mysle ze u mnie ten objaw nie wystąpił. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: LoveIsMyTeacher Re: LUTEINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 23:11 Luteina miała być na wywołanie miesiączki: było zero miesiączki, zero mgłości, zero depresji. Po prostu NIC. Ale każda z nas reaguje inaczej. - - Bliss Odpowiedz Link Zgłoś
cirri18 Re: LUTEINA 08.08.05, 06:43 hmm, mi wlasnie lekarz przepisal, tez na wywolanie okresu (brak po odstawieniu plastra anty.) ale ze jade za niecale 2 tygodnie nad morze, chyba sie wstrzymam z braniem do powrotu.. mi kazal brac tylko 2 tabletki przez 5 dni, wiec ilosc 4 buteleczek jest troche przerazajaca... pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: toja Re: LUTEINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 19:48 Dokładnie to samo u mnie. Mial byc oker a nic w sumie nie było. Strata czasu w moim przypadku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Asia Re: LUTEINA IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.08.05, 08:55 Hmm... ja najpierw brałam duphaston na torbiel, potem luteinę na uregulowanie cyklu i oba te leki znosiłam bardzo dobrze (brałam od 15 dnia cyklu przez 10 dni po 2 tabl. dziennie). Jedynym skutkiem ubocznym był zwiększony apetyt. Ok. 3 dni po odstawieniu dostawałam okres. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.czarna Re: LUTEINA 08.08.05, 09:23 ja również bardzo dobrze znosilam luteine kiedyś dostawałam ja na wywołanie @ teraz dostaje ją napodtrzymanie ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: LUTEINA 08.08.05, 12:22 Ja brałam LUTEINĘ na wywołanie miesiączki, nie pomogła nawet w połączeniu z bromkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kaja Re: LUTEINA IP: 213.17.171.* 08.08.05, 13:26 U mnie Luteina działała rewelacyjnie - wyregulowane m-czki, żadnego Pms-a. Ja byłam bardzooo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_ba Re: LUTEINA 08.08.05, 14:18 A ja jakiś czas temu dostałam na bolące piersi - nie pomogło i nie zaszkodziło - nie czułam w ogóle, że coś przyjmuję... Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka9 Re: LUTEINA 08.08.05, 21:05 mnie wywołała miesiączkę, w czwartym dniu od kiedy zaczęłam ją przyjmować.Mój organizm dobrze ją znosi,tylko po niej okres jest dość bolesny.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktoś Re: LUTEINA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:36 działa, brak skutków ubocznych Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hej Re: LUTEINA IP: 62.111.139.* 08.08.05, 22:02 jest skuteczna, a jesli chodzi o skutki uboczne to nie zauwazylam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 09.08.05, 09:20 Nie wiem jakie skutki masz na mysli byłabym zadowolona gdybyś poszerzyła wypowiedź. "Zawieram znajomość" z luteiną od kilku dni i pierwsze co zauważyłam to wzrost temperatury ciała i pojawienie się libido. Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: LUTEINA 09.08.05, 10:29 ja dostalam w 40dc na wywolanie 2*1 przyszla w 9 dniu brania i na uregulowanie biore od 19 bo kazala od 14 ale brak owu by bylo wiec nie chce sie blokowac bo myslimy o fasolce w pierwszym etapie brrania bol piersi mdlosci straszne teraz uregulowal sie cykl 23dni nie wiem czy nie za krotki pojawily sie syfy ale to tez efekt odstawienia tabletek i mniej boli podczas okresu duuuuzzzoo mniej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 09.08.05, 21:36 Dodam,że wzrost temperatury o dwie kreski jest pozytywnie przeze mnie odbierany gdyż zwykle "telepie" mnie z zimna bo cierpie na hipotermie. Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Mam pytanie!!! 09.08.05, 22:48 Do dziewczyn, które z różnych powodów biorą luteinę: Czy którąś z Was boli brzusio podczas jej stosowania??? Pytam, bo dopiero zaczynam przygodę z progesteronem, dostałam go na podtrzymanie ewentualnej ciąży i jak na razie cały czas odczuwam lekki ból podbrzusza, a owu oczywiście już dawno była!!! Jeśli chodzi o inne dolegliwości, to na razie brak!)) Pozdrawiam!!! M. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: Mam pytanie!!! IP: *.chello.pl 10.08.05, 14:23 Ja przyjmuję ją dowcipnie a podobno jest też wersja podjęzykowa. Zaznaczam,że nie jestem w ciązy i nie biorę jej na wywołanie mieś bo w tym miałam normalizację tj co mieś choć nie zawsze dokładnie to było 28 dni. Własnie ból z lewej strony podbrzusza skłonił mnie do jej przyjmowania(ale nietylko) bo obawiam się zrostów i chciałabym im zapobiec. Teraz mam od czasu do czasu "rwanie" z prawej strony (pewnie dla równowagi), to moje pierwsze opakowanie. Obserwacje notuje w kajecie. Owocnej współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 ?? 31.08.05, 14:52 I jak tam obserwacje??? Zanotowałaś w kajeciku coś, o czym wcześniej nie było jeszcze mowy? Ja wkrótce zaczynam drugą serię, ale podjęzykową... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: finezja Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 14.08.05, 19:22 Czy przyjmując luteinę zauważyłyście wzrost apetytu na słodycze? Zastanawiam się skąd u mnie ta reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: LUTEINA 14.08.05, 19:33 Być może każda z nas inaczej reaguje na luteinę! :0) Ja w każdym bądź razie nie zauważyłam u siebie specjalnego wzrostu ochoty na słodycze, nigdy dużo ich nie jadłam i teraz jest podobnie! Jedyny objaw u mnie to ból podbrzusza, ale nie wiem czy to przez luteinę czy nie?! W piątek się okaże... (czy jestem w ciąży czy nie) Pozdrowionka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: finezja Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 17.08.05, 09:20 Czy mam trzymać kciuki za twoją ciąże? )) Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: LUTEINA 29.08.05, 17:37 Finezjo, kciuki zawsze możesz trzymać, teraz są jak najbardziej wskazane, bo niestety nie wyszło, @@@ przyszła, w ciąży nie jestem! Zatem pierwszy cykl wspomagany luteiną nie przyniósł rezultatów, zaczęłam już kolejny cykl, luteinkę będę brać od 16 do 25 dc! Pozdrawiam wszystkie foremeczki z tego wątku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joannnar Re: LUTEINA 09.10.05, 19:53 czesc, mi lekarz też przepisał luteine. miałam problemy z zajsciem w ciąże. i sie udało za pierwszym razem!trzymam kciuki za Ciebie!moja fasolka ma już 5tygodni! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: paski i kropki Re: LUTEINA mozna prztytć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 23:34 Czy jednorazowe branie luteiny moze spowodować przytycie ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: finezja Re: LUTEINA mozna prztytć IP: *.chello.pl 17.08.05, 09:23 Wydaję mi się,że to zależy bardziej od stresu spowodowanego sytuacją a nie przyjmowaniem luteiny. Jedno opakowanie zawierające 30 tabl na pewno nie wpłynie na wzrost masy ciała), mozesz być spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: LUTEINA mozna prztytć IP: *.chello.pl 19.08.05, 20:16 Jednak ja dostałam zaparcia pod koniec pierwszej kuracji i może z tego powodu wyskoczył mi brzuszek? Mam jeszcze kilka opakowań przyjmować bez przerwy na miesiączkę. Taka kuracja non stop! Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: LUTEINA mozna prztytć 29.08.05, 17:41 Stosowałam luteinę w poprzednim cyklu (na podtrzymanie ewentualnej ciąży, w której jednak nie jestem!), w sumie 40 tabletek w ciągu 10 dni i nie zauważyłam, żeby gdzieś przybyło mi kg, waga też bez zmian!!! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: >>> Podczas wkładania tabletki... IP: *.chello.pl 22.08.05, 08:56 wyczułam guz pod spodnią ścianą pochwy. Co to może być? Czy to nie gruczoł B.? Wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ? Re: LUTEINA a grzybica IP: *.chello.pl 26.08.05, 07:00 Czy w trakcie przyjmowania luteiny dopochwowo "dorobiłyście się" grzybicy? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: LUTEINA a grzybica 26.08.05, 09:35 jeśli to ty pisałaś w innym wątku o serku na palcu po włożeniu Luteiny, to miałam to samo. to chyba resztki lekarstwa z poprzedniego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zet Re: LUTEINA IP: *.bj.uj.edu.pl 31.08.05, 15:02 czy uogólniony świąd skóry może być efektem brania Luteiny ? Czy ktoś tak miał ? Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: LUTEINA 31.08.05, 18:39 Nie pomogę, bo osobiście dość dobrze znoszę ten lek, niemal żadnych skutków ubocznych, jedynie lekki ból podbrzusza! Dziś pytałam gina czy to może być efekt stosowania luteiny, ale on raczej to wykluczył, mówiąc, że ból mogła wywołać opóźniona owulacja! Wg niego luteina nie powinna oddziaływać jakoś dziwnie na mój organizm! Może inne kobietki wiedzą coś więcej na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ... Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 08.09.05, 23:45 Wyobraźcie sobie że przez roztargnienie połknęłam luteinę dopochwową a to wszystko przez kształt tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: LUTEINA 09.09.05, 00:11 Nieźle!!! :oDDDD Ale w sumie to i tak te same tabletki, tylko inaczej "zapakowane"! ;o) Pozdrowionka i dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 12.09.05, 18:32 Podobno różnią się zdecydowanie ceną. Ja tego nie sprawdziłam. Zaczynam trzecie opakowanie dopochwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: LUTEINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 18:49 czy po tej lluteinie jakos wzrasta biust???tak wyczytalam w ktoryms watku na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: LUTEINA 12.09.05, 18:56 Mnie tam nic nie wzrosło, ani biust, ani nic! Jest spoko, żadnych dolegliwości, po prostu dobrze ją znoszę! Ale wiem, że różnie to bywa... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 13.09.05, 12:18 Ciekawe Olu po co zadajesz to pytanie o powiększenie biustu? Czyżbyś miała zamiar eksperymentować? Każdy organizm reaguje inaczej na hormony. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: LUTEINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 18:42 droga (i) ??, ja nie chce powiekszac biustu, ale zauwazylam ze po cyclo- progynova troszke przybralam na wadze, nie mialam wiekszego apetytu, ani nie jeadlam wiecej-wrecz mnie mdlilo, a teraz sie boje ze utyje po tej luteinie, bo ja nie jestem chuda, ja mam 165 cm i waze ok.60 kg, a nie chce utyc wiecej. tzn, ja zrobie WSZYSTKO,zeby wyzdrowiec, ale dlaczego po hormonach sie czuje taka "nalana"?/ hej, i co?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: LUTEINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 19:16 odpisz mi,prosze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? do Oli IP: *.chello.pl 13.09.05, 20:01 Jestem wyższa od ciebie i troche więcej waże uważam,że nie masz powodów do zmartwień. Ja też kontroluję wagę i mogę z przekonaniem stwierdzić,że ona jest w normie. Odnośnie biustu to zamierzam jeszcze w tym roku zrobić mammografię jako badanie kontrolne aby przekonać się czy nie ma niepokojących zmian. Czy moja odpowiedź jest dla ciebie wystarczająca? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola-do ?? Re: do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 20:41 ojej, ja zupelnie nie to mialam na mysli, nie chcialam miec wiekszego biustu, jest OK.chodzio mi o to,ze ktos na FORUM pisal ze skutkiem ubocznym luteiny jest bolesne obrzmienie piersi i wzrost ich..a jesli chodzi o Moje piersi, to ja nigdy w zyciu nie wzielabym NIC,zeby mi urosly---NIC-w znaczeniu hormonkow, jako pomocy na wzrost...a Twoje pytanie o experymenty z biustem odebralam, jakbys pytala,czy ja chce cos wziac,zeby mi urosl biust..no co Ty???>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.nie--biore luteine na male endomerium wynikiem tego jest niewydolnosc jajnikow Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: do Oli IP: *.chello.pl 14.09.05, 08:58 Nie spotkałam tej wypowiedzi na forum i tym bardziej nie mogłam być jej autorką. Gdyby po mammografii okazało się,że zaszły jakieś niepokojące zmiany to ciebie poinformuję. Sądzę,że powiekszenie obwodu sutków jeśli się takie u kogoś pojawiło nie jest samo w sobie powodem do zmartwienia. Być może miało to charakter przejściowy. U mnie dotychczas każde badanie mm było bolesne z racji mocowania wrażliwego narządu w imadle przed prześwietleniem. Na samo wspomnienie robi mi się słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola-do ?? Re: do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 11:56 ja nie mowie,ze Jestes autorka takiej wypowiedzi. a w jakim Jestes wieku?? ja nie widze takich zmian jakis niebezpiecznych, typu zaczerwienienie, wydzileina, czy guzek, czy nierownosc w piersiach lub brodawkach. nie mialam nigdy jeszcze mammografii, mam 27 lat. z tego, co obserwuje sie i badam samodzielnie, na razie nie mam takiej potrzeby. ale ja z kolei jak mam cytologie, to umieram i przesuwam sie w gore fotela, jakbym przezywala najgorszy moment zycia. na szczesie mam super cytologie, wiec pani robi mi badanie raz na rok. bleeeeee! wspolczuje mammograficznego badania, jak to zaczelas opisywac, to wrecz mi ciarki przeszly-KONIECZNIE napisz, jak wyszlok, OK??trzymam kciuki-mysle o Tobie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: IP: *.chello.pl 20.09.05, 19:09 Miło z twojej strony, jestem jeszcze przed badaniem. Przesuwam wątek abyśmy jeszcze się "spotkały". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do ?? Re: IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 20.09.05, 20:42 ok.czekam na twoje wyniki..ja za 2 dni zaczynam luteine, 2 x dziennie pod jezyk,ciekawa jestem, jak zareaguje moj organizm... Odpowiedz Link Zgłoś
destina Re: LUTEINA 14.09.05, 09:03 własnie zaczełam brać luteine po 3 miesiącach braku @. ciekawe czy pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: finezja Re: Miesiączka po luteinie. IP: *.chello.pl 24.09.05, 11:09 Jestem w piątym dniu cyklu i krwawię "żywą, czerwoną krwią". Zwykle w tym dniu miałam już tylko brunatne plamienia. Nie wiem co mam mysleć, czy to prawidłowy objaw? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja27412 Re: Miesiączka po luteinie. 24.09.05, 21:31 Może Twój organizm tak akurat reaguje na lekarstwo.Ja miałam horror po odstawieniu tabl.antykon.przez 6mies bez @@@,najpierw przepisali mi zastrzyki- progesteron, potem Luteinę pod język-obrzydliwie niedobre ale poskutkowało...miałam jak narazie dwie miesiączki ale boję się czy będzie kolejna,mam bardzo długi cykl i czekam na następną z utęsknieniem.Gorzej będzie jak nie dostanę.Luteinę ogólnie dobrze znosiłam, no i z pozytywnym skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: Miesiączka po luteinie. 25.09.05, 15:29 moj pierwszy kontakt z luteina dowcipna byl taki-miesiaczki nie bylo juz od 3 miechow(zawsze mialam nieregularne ok 45 dni/+nawet jeszce ze 2 miechy czasem) facet dal mi luteine 2*1 tab dziennie przez 10 dni iiiii......mial byc okres w ciagu tygodnia a czekalam na niego ponad 3 tygodnie!!!! potem kazal mi brac zawsze od 16dc az do 25dc!!!wtedy staralismy sie o dziecko i powiedzialam ze przeciez do 16dc nei bede miec owu wiec jaki jest sens brac tak luteine-a on powiedzial ze po jakims czasie sie wszystko wyreguluje i bede miec owu normalnie!!!!skonczylo sie tak ze luteiny nie biore a dziecka nie ma do tej pory(juz od poczatku tego roku)-no niestety jakos nie wierze zeby mi to wyregulowalo cykle z 60 na 28!!!!!!zazwyczaj slyszalam ze dziewczynom skracaly sie cykle o jakies max 5 dni wiec w moim przypadku nic to nie da!!! dziewczyny powiedzcie-jutro ide do tego samego lekarze znowu-czy jak on bedzie chcial zas mnie tak "leczyc" to co zrobic??????ja nie chce czekac na dziecko nie wiadomo ile!!!!!co mu powiedziec-jak naklomnnic do stymulacji clo i po owu podawanie luteiny??? mozecie powiedziec-zmien lekarza ale niestety to jedyny gin-endokrynolog gdzie mozna sie dostac bez problemu nawet co tydzien,bo normalnie to endokrynolozy u nas maja terminy co jakies 3-4 miechy(wtedy ti i badania juz sa niewazne),a na prywatnego mneinie stac! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: Biust po luteinie IP: *.chello.pl 28.09.05, 21:02 Jeśli nie spróbujesz metody zalecanej przez gina na wyregulowanie mieś. to nie przekonasz się o jej skuteczności. Ja podjęłam eksperyment z luteiną. Piszę tu do OLI (jeśli tu jeszcze zagląda)! Przy okazji zakupu nowego biustonosza bo stare zrobiły się zbyt ciasne (myślałam,że uprałam w zbyt gorącej wodzie) stwierdziłam,że nastąpiła zmiana z 75C na 80E !! Specjalnie weszłam do przymierzalni aby sprawdzić, który będzie najwygodniejszy)). Nie wiem już co o tym myśleć bo ja nie spotkałam żadnego wątku nt wzrostu biustu po tym leku co okazuje się prawdą także w moim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: Biust po luteinie IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 28.09.05, 21:57 no widzisz??ktos pisal o tym biuscie>to tak ci szybko urosl??>>>>>ja biore 6-ty dzien, od 16-25 dc, 2X dziennie pod jezyk. troche mi podrosly piersi,za 4 dni skoncze pierwsza dawke luteiny i w nastepnym cyklu znowu 16-25 dzien 2x pod jezyk. ja sie skupiam tylko na tym,zeby ta luteina mnie wyleczyla, ale fakt faktem, to nie chcialabym wygladac jak prosiaczek:<<<biust --OK--SUPER, ale nie tylek:<<chociaz ten mi raczej nie wzrasta po luteince....zagladam tu moja "????", czekalam na informacje od Ciebie-pisz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 30.09.05, 09:34 Ja zaczęłam już czwarte opakowanie. Wagę utrzymuję w normie co jednak jest pocieszające. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yumka Re: LUTEINA IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.05, 10:24 wczoraj gin przepisał mi luteine. dostałm miesiączke o 8 dni za wcześnie, podejrzewa że moge być w ciąży. wiec zobaczymy jak to będzie ze mną/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: LUTEINA IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 30.09.05, 20:20 a po ilu dniach poawia sie miesiaczka po skonczeniu ,ze tak powiem, miesiecznej dawki luteiny branej na wywolanie miesiaczki???to WAZNE-piszcie, dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AJ Re: LUTEINA IP: *.smrw.lodz.pl 01.10.05, 16:16 Hej, ja dostałam na wywołanie miesiączki. Miałam brać przez 10 dni 2x dziennie pod język. Miesiączke dostałam 9 dnia. Lekarz kazał mi odstawić gdy tylko się pojawi. Innych skutków ubocznych poza sennością nie zaobserwowałam. Pozdrawiam, AJ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 04.10.05, 12:01 Senność? Ona była objawem ciąży u mojej siostry. Chodziła tak ospała,że mąż zmusił ją do badań i okazało się,że jest w ciąży. Każdy reaguje inaczej; ja zdecydowanie po luteinie(biorę czwarty cykl) czuję się ogólnie wzmocniona czego i wam życze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: LUTEINA IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 04.10.05, 21:18 dziewczyny, ile dni po skonczonej dawce luteiny pojawil sie u Was okres...???????????????WPISUJCIE---PLEASE, PLESE, PLEASE............... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 05.10.05, 10:12 Olu - spokojnie. Co ciebie tak zaniepokoiło? Co wniosą do twojego problemu statystyki innych forumowiczek? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: LUTEINA IP: 83.238.103.* 05.10.05, 14:10 zaniepokiolo mnie to,ze ostatnia tabletke wzielam w sobote wieczorem, i dzis jest 3-ci dzien bez tabletek. mam bole brzucha, takie jak przed okresem i w trakcie, ale samego okresu nie ma:<<<<<<<<<<<<<<<,, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 06.10.05, 12:54 Wszystkie objawy wskazują,że dostaniesz @ lada dzień więc nie masz się o co niepokoić. Swoją drogą sama przeżywałam to uczucie już nie jeden raz i zupełnie ciebie rozumiem. Staraj się wyluzować a wszystko będzie dobrze - zobaczysz. (ja teraz też popijam herbatkę) Moja reakcja na progesteron gdy dostałam go pierwszy raz ( lekarz nawet mi nie wyjaśnił jego działania)była podobna tj wypatrywałam @ po skończeniu dawki i nie mogłam się doczekać. Przeżywałam jeden wielki stres! Nawet poszłam do gina z "reklamacją",że proszki nie zadziałały a on kazał SPOKOJNIE czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: LUTEINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 10:55 ja jestem na luteinie od roku...kompletnie żadnych dolegliwosci...wszystko normalnie,zwyczajnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola kiedy po luteinie jest okres?????????WAZNE IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 05.10.05, 20:40 napiszcie, po ilu dniach od ostatniej luteinki wystapil okres???to wazne.ja jestem zalamana. w tamtym cyku bralam cyclo-progynova-miesiaczka byla normalna, wrecz obfita. teraz bralam 2 x dziennie luteinke pod jezyk, od 16 do 25 dnia cyklu. teraz odstawilam, i nie wystapila miesiaczka z odstawienia. 4 dni po odstwaieniu. ile czekac??czy isc juz do lekarza???napiszcie.to dla mnie bardzo istotne-ja i tak piojde do lekarza, jak @ sie nie pojawi, ale moze ktos mnie pocieszy..smutno mi.siedze w kocu i pije goraca herbate, martwie sie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: kiedy po luteinie jest okres?????????WAZNE IP: 83.238.103.* 06.10.05, 06:57 up Odpowiedz Link Zgłoś
yarpen111 Re: LUTEINA 06.10.05, 11:17 Ja jestem teraz w 38 dc.,luteine biore od 2 dni. I w zasadzie uswiadomilam sobie,ze moj gin nie powiedzial ile czasu mam czekac na miesiaczke i czy do skutku mam to brac ?! Czy po jakims czasie powinnam odstawic i isc znowu do gina? Ech, zawsze zpomne zapytac o wazne rzeczy! Odpowiedz Link Zgłoś
karolina10000 Re: LUTEINA 06.10.05, 11:45 Witaj, ogólna zasada jest taka, że bierzemy 10 dni, przerywamy i czekamy. Miesiączka może wystapić nawet 2 tyg. po ost.dniu wzięcia luteiny. U mnie pojawiła się w 7 dniu brania i wtedy przerwałam bo juz nie było potrzeby brania. Jak nie wystąpi do 2 tyg. po luteinie zgłoś się do gina, wczesniej nie ma potrzeby. Po prostu różnie osoby reagują na luteine, u mnie zadziałała dość szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: LUTEINA IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 06.10.05, 21:35 czyli to nie jest tak, jak ze zwyklymi pigulkami, ze odstawiasz i np. w ciagu 7 dni pojawia sie krwawienie?????????ja bylam wrecz PEWNA, ze tak to ma wygladac, ze bierzesz 10 dni, potem odstawiasz i czekasz najwyzej kilka dni, a tu takie rzeczy. ...ale Jestes pewna,ze to , co ja mam teraz, czyli bole w dole brzucha- identyczne, jak przy okresie, moga go zwiastowac????zalezy mi na tej odpowiedzi, pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: LUTEINA IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 06.10.05, 21:35 czyli to nie jest tak, jak ze zwyklymi pigulkami, ze odstawiasz i np. w ciagu 7 dni pojawia sie krwawienie?????????ja bylam wrecz PEWNA, ze tak to ma wygladac, ze bierzesz 10 dni, potem odstawiasz i czekasz najwyzej kilka dni, a tu takie rzeczy. ...ale Jestes pewna,ze to , co ja mam teraz, czyli bole w dole brzucha- identyczne, jak przy okresie, moga go zwiastowac????zalezy mi na tej odpowiedzi, pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 06.10.05, 21:55 Na temat antykoncepcji "pigułkowej" nie wypowiadam się bo nie mam doświadczeń w tym temacie. Jeśli chodzi o objawy opisane przez ciebie są typowymi przed wystąpieniem @. Chyba nie masz wyboru jak cierpliwie czekać na rozwój "wydarzeń". Gdyby działo się coś niezwykłego zawsze masz możliwość skorzystania z pogotowia ale nie przypuszczam,żebyś raptem dostała krwotoku itp. @ po luteinie raczej jest skąpa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola do ?? IP: 83.238.103.* 07.10.05, 06:58 kochana ??, uspokoilas mnie odrobinke... dzieki, kochana. a jak twoja mammografia? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: Do "Ola" IP: *.chello.pl 07.10.05, 08:57 Mammografię wykonam po najbliższej @, dokładnie nie wiem kiedy to nastąpi. Gdy przyjmowałam dwa razy dziennie po tabletce cykl wyniósł 27dni, gdy zwiększyłam dawkę do trzech tabletek dziennie @ wypadła 21 dnia cyklu. W tym cyklu powróciłam do dwóch dawek dziennie po jednej tabletce i czekam co teraz mój organizm "wymyśli". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eloa Re: IP: 195.136.112.* 07.10.05, 10:18 A ja jestem w 40 dniu cyklu.Luteine biore od 3 dni, i nic...!! Koszmar to czekanie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: LUTEINA IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 07.10.05, 20:44 a jezeli @ po odstawieniu nie pojawia sie juz tydzien, w tym mam bole podbrzusza-ale nie jakies dramatyczne, mam tez lekki obrzek piersi. w nastepny piatek mam wizyte u ginekolozki. jesli nie dostane @, to jak bede liczyla dzien cyklu??skad mam wiedziec, np.kiedy mam \owulacje-o ile ja mam, i ostatnia miesiaczka byla 7 wrzesnia, to jak teraz po luteinie nie dostalam, to mi sie cylk zaczyna od poczatku?czy po prostu licze dni?jesli @ nie przyjdzie po luteinie, to co to oznacza???moze glupie te moje pytania,ale martwie sie tym... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: LUTEINA IP: *.chello.pl 07.10.05, 21:48 Łącze się z tobą w bólu. Wzięłam dwa proszki przeciwbólowe w dniu dzisiejszym ale nie mam pewności czy to jajnik bo dziwnie pobolewa mnie z tyłu i tylko po jednej stronie więc raczej nie korzonki, nie mogłam się pochylić.Musiałam poleżeć około godziny a teraz wzięłam kolejną dawkę luteiny i tak do 25 dnia cyklu o ile @ nie wystąpi wcześniej. W twoim przypadku dni cyklu liczysz kolejno od 7 września i tylko wystąpienie @ spowoduje,że zaczniesz nowy cykl.Jesteś w dobrej sytuacji,że masz zaplanowaną wizytę u gina(raz dostałam @ gdy wróciłam do domu po wizycie na której gina twierdziła,że @ wystąpi na pewno na podstawie objawów bólowych identycznych jak u ciebie). Myślę,że martwisz się cały czas niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do ?? Re: LUTEINA IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 08.10.05, 07:22 dziekia na co Ty sie leczysz???ja na niewydolnosc jajnikow:< Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: LUTEINA 07.10.05, 23:15 Jak fajnie, ze znalazłąm ten wątek Dziewczyny powiedzcie mi, czy któraś brała luteine 50 na...zmiejszenie bóli miesiączokwych (koszmarnych bóli)? I czy w ogole jest sens bawienia sie w hormony...Okres mam reg.i wszystko ok, tylko boli tak, ze mdleje.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola do ??? IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 08.10.05, 21:31 ja mam niewydolnosc jajnikow, czy z tego mozna wyjsc??tj.wyleczyc sie calkowicie??ja jestem 8 dzien po luteince i NIE ma okresu:<<<<<<<HEPL Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: do ?? IP: *.chello.pl 09.10.05, 11:13 Czym się przejawia "niewydolność jajników"? Sama nazwa niewiele mi mówi i tylko w połączeniu z menopauzą:_). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: do ?? IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 09.10.05, 15:29 smutno mi, droga ??,ze na koncu twwojego listsu jest znaczek), dla mnie moja choroba to raczej znaczek :<<<<. chodzi o oto, ze mam za malo estrogenow, i malutkie endometrium,stad nie ma sie co zluszczac, dlatego wystepuje wtorny zanik miesiaczki.mam 27 lat, wiec to dramat,zwlaszcza dla jeszcze nierodzacej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gonia do OLI IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 09.10.05, 16:06 droga OLU!wspolczuje Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: do ?? IP: *.chello.pl 09.10.05, 19:06 Znacznie gorsze są przypadki przerostu endometrium, które wiążą się z koniecznością łyżeczkowania bo mogą oznaczać raka macicy. Głowa do góry, przyszła wreszcie @ ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola do ?? IP: *.sds.uw.edu.pl / 212.87.0.* 09.10.05, 19:18 nie przyszla @.w piatek ginekolog.moze luteina byla za slaba, a moze ja jakos zle ja bralam pod jezyk, ze 2 razy malutkie kawaleczki polknelam, nie wiem, czy sie kiedys wylecze.wiem,ze sa gorsze schorzenia,ale czlowiek zawsze sie martwi, kiedy cos nie jest ok. pozedrawiam i dziekuje za troske Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yarpen111 Re: do ?? IP: 195.136.112.* 10.10.05, 10:28 Ja biore luteine od 6 dni.Mam 42 dc, @ wciaz nie mam. Czy luteina mogla spowodowac w tym momencie wystapienie owulacji?Czy raczej nie ma takiej mozliwosci?Zaczynam sie martwic czy tez nie mam jakiegos schorzenia jajników.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: LUTEINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 22:05 Ponawiam swoją prośbę o przekazanie mi informacji od dziewczymn, które brały, biorą luteine na silne bóle miesiączkowe. Odpowiedz Link Zgłoś