Dodaj do ulubionych

Pigułki + antybiotyk

04.04.14, 18:39
Hej, chciałabym się dowiedzieć czy przy braniu tabletek antykoncepcyjnych (atywia) i przy antybiotyku (duomox) mogłam zajść w ciąże? Na ulotce nie bardzo jest napisane o takich antybiotykach. A od pewnego czasu czuje dziwny ból w podbrzuszu, bóle głowy, tkliwość piersi i nawet jest mi nie dobrze (nie bierze mnie na wymioty). Dodam że miesiączke miałam normalnie - może przez tabletki, że sztucznie wywołują okres. Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • claratrueba Re: Pigułki + antybiotyk 06.04.14, 05:53
      Na ulotce antybiotyku jest:
      www.doz.pl/leki/p2132-Duomox
      Przy przyjmowaniu jakiegokolwiek leku trzeba przeczytać ulotkę tego leku nie tylko te od anty. Zbyt wiele jest różnych antybiotyków, ich nazw handlowych (Duomox to amoxicillinum- to wyst. pod kilkunastoma nazwami handlowymi różnych producentów - np. Augumentin, Amoksiklav) by wszystkie były w ulotkach tabletek antykoncepcyjnych stąd przy wymienianiu antybiotyków jest "np.".
      Prawdopodobieństwo ciąży istnieje- zrób test.
      • pszczola697 Re: Pigułki + antybiotyk 06.04.14, 08:11
        Robiłam test i wyszło ze nie jestem w ciąży, ale wcale mnie to nie uspokoiło. A wizyta u gin dopiero w czerwcu.
        • doral2 Re: Pigułki + antybiotyk 08.04.14, 19:58
          ginekolog po oczach nie pozna.
          jak masz nerwa, zrób beta hcg
    • irmina242 Re: Pigułki + antybiotyk 04.07.14, 18:00
      pszczola697 napisał(a):

> Hej, chciałabym się dowiedzieć czy przy braniu tabletek antykoncepcyjnych (atyw
      > ia) i przy antybiotyku (duomox) mogłam zajść w ciąże? Na ulotce nie bardzo jest
      > napisane o takich antybiotykach. A od pewnego czasu czuje dziwny ból w podbrzu
      > szu, bóle głowy, tkliwość piersi i nawet jest mi nie dobrze (nie bierze mnie na
      > wymioty). Dodam że miesiączke miałam normalnie - może przez tabletki, że sztuc
      > znie wywołują okres. Co sądzicie?

Antybiotyk po prostu osłabia działanie pigułki, tak jak alkohol czy silne przeziębienie.
      Musisz stosować prezerwatywę w tym czasie i tyle!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka