Dodaj do ulubionych

Pękanie prezerwatyw.PROSZE O ODP

28.06.05, 22:17
Biore tabletki antykoncepcyjne jednak caly czas sie troche boje i nie
rezygnuje z prezerwatyw. Widac musi przyjsc taki moment zebym sie przelamala
i wiem ze tabletki sa po to by kochac sie bez gumek. Ostatnio jednak musze
sie powoli przelamywac i wierzyc w tabletki bo kazda prezerwatywa pęka!
Dlaczego sie tak dzieje? Wszystko jest niby w porządku, nie ma powietrza w
gumce itd ale za kazdym razem cos sie dzieje nie tak. Czy moze byc tak ze
rozmiar gumki jest poprostu za mały na mojego partnera i dlatego pęka? prosze
o odpowiedz bo chcialabym wiedziec czym to moze byc spowodowane poki nie
przełamie lodów i nie pozwole sobie na seks bez prezerwatywy.
Obserwuj wątek
    • anusia29 Re: Pękanie prezerwatyw.PROSZE O ODP 29.06.05, 09:17
      Jeśli dobrze je nakładacie, to przyczyną pękania moze być zbyt małe nawilżenie
      pochwy. Czasem tak jest podczas brania tabletek; możesz mieć tez stan zapalny,
      i wtedy tez nawilżenie szwankuje, chcociaż (jeszcze) nie czujesz innych objawów
      (a może czujesz - suchośc właśnie, pieczenie czasami, swędzenie, dziwny zapach,
      itp.). Skontroluj u gina. Jeśli stan zapalny - KONIECZNIE wyleczyć (zajmie to
      kilka dni - 3-5)
      A jak wszystko będzie ok to masz dwa wyjścia: uzywac żelu nawilżającego (np.
      KY), albo zezygnowac z prezerwatyw, które przy prawdiłowo zażywanych pigulkach
      naprawdę nie są potrzebne.
      • niepewna5868 Re: Pękanie prezerwatyw.PROSZE O ODP 29.06.05, 21:30
        Myślisz ze moge miec jakis stan zapalny? Do ginekologa niestety moge sie udac
        dopiero za jakis czas wiec troche mnie tym przestraszylas. Slyszalam ze sa w
        aptekach dostepne bez recepty jakies leki na stany zapalne (chyba tantum rosa).
        Moza dobrze by bylo jakbym cos takiego na wszelki wypadek kupila. W kazdym
        razie dzieki za rade bo troche sie dziwilismy co sie dzieje z tymi gumkami. A
        co do odstawienia prezerwatyw i kochania sie tylko na tabletkach to jeszcze sie
        boje, musze sie poprostu przelamac.
        • anusia29 Re: Pękanie prezerwatyw.PROSZE O ODP 29.06.05, 21:55
          Tantum rosa tylko załagodzi na np. tydzień, dwa sprawę. Możesz tez pobrac
          lactovaginal -też doraźnie złagodzi - do wizytyu u lekarza. Nie wyleczy! I nie
          czekaj z wizytą dłużej niż tydzień - max dwa!!! Wyleczyć musi lekarz, mało tego
          partnera także choćby nie mial objawów. Jesli jego się nie przeleczy to po
          Twojej kuracji znowu sie od niego "zarazisz" i tak w kolo macieju.
          Stan zapalny to nic strasznego - często bierze sie po prostu z zachwiania
          równowagi biochemicznej pochwy (np. po orgomnym stresie, leczeniu
          antybiorykami, w ciązy, od bakterii kalowych, itp). Groźny dopiero jest nie
          leczony stan zapalny. Wtedy może się obajwic nadżerką. Każda kobieta ma w
          spwoim zyciu kilka - kilaknaście takich stanów. A skąd wiem, że tak może się
          objawiać? sama kiedyś dawno temu tak miałam smile)) i tez kladłam wtedy na karb
          róznych rzeczy (że podniecenie za małe, itp.) wizyta u gina rozwiała
          wątpliwości.
          Będzie dobrze!
          • niepewna5868 Re: Pękanie prezerwatyw.PROSZE O ODP 30.06.05, 10:36
            Tyle ze ja nawet nie mam jakis konkretnych objawow dlatego tez niebardzo wiem
            czy mam isc do lekaza. Byłam 3 tygodnie temu a ze za wizyte slono place to nie
            bardzo mi sie usmiecha znowu isc. Nie mam zadnych z wymienionych objawow tylko
            po stosunku mnie troche piekło jakbym sie w srodku obtarla...Ale to znikło i
            wszytko jest w porzadku...
            • anusia29 Re: Pękanie prezerwatyw.PROSZE O ODP 30.06.05, 10:45
              No właśnie masz konkretny objaw - jesli po stosunku piekło, nawet trochę i
              przeszło - to tym bardziej świadczy o rozwijającym się stanie zapalnym. Jak Ci
              się bardziej rozwinie - tak za miesiąc, póltora- już pieczenie nie bedzie
              przechodziło. Musiz ten objaw (pieczenie) przedstawić lekarzowi. Po stosunku
              nie ma prawa piec, swędzieć, itp. Jesli tak się dzieje (+słabe nawliżenie) to
              na 98% masz stan zapalny. 3 tygodnie to wystarczająco duzo czasu, aby się
              czegoś nabawić. Rozumiem, że jesteś niezadowolona, szczegolnie, jesli za wizytę
              płacisz. Ale czasem tak bywa smile
              • niepewna5868 Re: Pękanie prezerwatyw.PROSZE O ODP 30.06.05, 10:54
                Ech no trudno zdrowie wazniejsze niz kasa. Dzieki za odpowiedzi. Łapie za
                telefon i umawiam sie do lekaza w takim razie. Pozdrawiam smile
                • anusia29 Re: Pękanie prezerwatyw.PROSZE O ODP 30.06.05, 11:07
                  "na oko" i po objawach (pieczenie) sądząc - masz grzyby - aby było najmniej
                  klopotliwie - poproś o tabletki doustne (dla Ciebie i partnera) - są po 1
                  sztuce 150 mg + jakieś globulki (Gyno Pevaryl - 3 szt.)dla Ciebie albo krem.
                  • niepewna5868 Re: Pękanie prezerwatyw.PROSZE O ODP 30.06.05, 12:01
                    Leki dla partnera przypisują lekarze tak na wszelki wypadek bez zadnych badan
                    co nie? Szczerze mowiac ciesze sie ze mi doradzasz bo w zyciu nie wpadla bym na
                    pomysl ze moge miec jakies choróbsko.
                    • anusia29 Re: Pękanie prezerwatyw.PROSZE O ODP 30.06.05, 12:15
                      tak, mówisz ginowi, że dla partnera tez chcesz coś. Dają bez badań i bez
                      problemu. Co więcej dobry gin - jesli wie, że współżyjesz, sam powinien
                      zaproponowac coś dla partnera. Mężczyźni najczęściej mają to bezobjawowo. Moja
                      rada - powiedz, że partner nie ma głowy do systematycznego smarowania kremem
                      (bo wtedy kuracja in. 7 dni), i zasugeruj żeby może coś doustnego... wtedy
                      dostaniesz dla niego 1 tabl. i po kłopocie. Faceci tak wolą (wiem...wink
                      Sama obecnie leczę stan zapalny... niestety jestem w ciąży i mam takiego pecha,
                      że mam go średnio co 4 tygodnie - bo obniżona odp. naturlana. To jest dopiero
                      hardcore. Ale nic to smile))
                      • niepewna5868 Re: Pękanie prezerwatyw.PROSZE O ODP 30.06.05, 12:42
                        Ojc to rzeczywiscie co chwile masz jakis problem. Dobrze ze mi powiedzialas o
                        tym ze moze dac tabletke zamiast kremu bo juz to widze jak moj ukochany by
                        zapominal o smarowaniu smileHehe
                        • anusia29 Re: Pękanie prezerwatyw.PROSZE O ODP 30.06.05, 12:59
                          no, u mnie jest identycznie - nie mam szans na systematyczne (koniecznie) i
                          dlugie (równie wazne) smarowanie. A tak - tabletka sztuk 1 i po klopocie.
                          Oczywiście przy grzybicy, gdyby było bakteryjnie to np. tabletki przez kilka
                          dni (3 -5), wtedy trzeba pilnowac niestety smile))
                          Na marginesie - grzybice są częstsze wink , i Twoje objawy mi na nią wyglądają.
                          No ale ostatnie slowo będzie mial lekarz.
                          • niepewna5868 Re: Pękanie prezerwatyw.PROSZE O ODP 30.06.05, 20:41
                            miejmy nadzieje ze nic mi nie jest. Okaze sie we wtorek..
                            • anusia29 Re: Pękanie prezerwatyw.PROSZE O ODP 01.07.05, 08:44
                              zyczę Ci tego, ale szanse są niewielkie, że nic Ci nie jest. Koniecznie powiedz
                              o tym pieczeniu, bo to ważna wskazówka dla lekarza!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka