gwiazdka241 23.07.05, 18:28 Po ciąży pozostały mi żylaki. Jaką metodę antykoncepcji polecacie w takim przypadku? Co myślicie o tabletkach? Ja bardzo sie boję ich stosowac, aby nie pogorszyć sprawy. Być może któraś z Was ma lub miała podobny problem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izek.pyzek Re: żylaki i antykoncepcja 23.07.05, 19:41 ja nawet nie wiedzialam ze moze istniec jakikolwiek zwiazek miedzy zylakami a pigulkami! Dlatego ja rowniez prosze o Wasze opinie, spostrzezenia i rady. Zg góry serdecznie dziekuje Odpowiedz Link
kasiula260 Re: żylaki i antykoncepcja 23.07.05, 20:23 żylaki odbytu??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
gwiazdka241 Re: żylaki i antykoncepcja 24.07.05, 21:20 Chodzi mi o żylaki na nogach. Tak właśnie myślaym przypadky są zabroniłam, że tabletki w tym przypadku są zabronione, ale słyszalam, że ginekolodzy przepisuja wtedy jednoskladnikowe, bez estrogenu, choć też wydaje mi się to nie za dobre wyjscie z sytuacji? Dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link
patka_33 Re: żylaki i antykoncepcja 29.12.15, 20:17 Przy żylakach tabletki na pewno odpadają - jestem fryzjerką i mam ten problem. Po ciązy założyłam wkładkę Levosert i ona nie ma estrogenów - a to one są głównym czynnikiem ryzyka w przypadku tabletek. Odpowiedz Link
metnia Re: żylaki i antykoncepcja 23.07.05, 23:54 Tabletki sa zabronione przy zylakach a nawet jesli zylaki sa w rodzinie. branie hormonow przy jednoczesnych chorobach zyl moze prowadzic do powaznych powikłań! Odpowiedz Link
ice-tea Re: żylaki i antykoncepcja 11.08.05, 15:36 Czesc! Ja pod koniec roku urodzilam i tez mi pozostal taki dość duzy "pajaczek" i powiekszona zylka na udzie. Jak bylam badana w ciazy to wykluczali zakrzepice, ale nazywali to "zylak".U mnie w dalszej rodzinie byl przypadek smierci z powodu zyl, a mama, ciocia od lat maja zylaki. Przy badaniu zawsze pielegniarki podkreslaja, ze mam bardzo cienkie zyly,ciezko sie wbic.Myslalam o wkladce, ale cytologi II,nadzerka, czystość też nie tak, bo III, wiec na razei nic z tego. A z prezerwatywą nie potrafię, już wiele razy próbowaliśmy,bo od porodu mam suchość, bolescosc(a kremy na bazie wody nic mi nie daja) i czuje tylko gume (nawet jak jest specjalna dopasowana gumka to czuje tylko gume, juz wole nic nie robic, bo czuje mneij niz zero doznan).W tej chwili zostal mi stosunek pzrerywany i stres...Sama sobie wspolczuje Odpowiedz Link