bejbiczek 30.10.05, 22:21 Dziewczyny, czy mozecie wyjasnic mi od jakiego momentu zaczyna dzialac tabletka antykoncepcyjna?Czy od momentu, kiedy wezme pierwsza tabletke, moge czuc sie zabezpieczona? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra1977 Re: głupie pytanko 30.10.05, 22:24 zaczyna dzialac od razu, ale pelne zabezpieczenie osiagniesz po 3 pelnych cyklach, pod warunkem, ze nie zmienisz tabletek na inne. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: głupie pytanko 30.10.05, 22:31 zabezpieczenie jest od poczatku pod warunkiem,ze zazyjesz pierwsza tabletke pierwszego dnia miesiaczki.i to jest w ulotce. Odpowiedz Link
obca1 Re: głupie pytanko 02.11.05, 09:07 tak jak napisała ekler.ka od pierwszej tabletki jesteś zabezpieczona jeśli weźmiesz ją w pierwszym dniu miesiączki.. jeśli w jakimś kolejnym to przez pierwszy tydzień trzeba się dodatkowo zabezpieczać Odpowiedz Link
the_kami Re: głupie pytanko 04.11.05, 14:39 Ale widzisz brak logiki w wypowiedzi? Działaja od razu, ale zabezpieczenie po 3 cyklach? To znaczy jak działają od razu? Pigułki wzięte pierwszego dnia miesiączki i brane regularnie działają od pierwszej tabletki. Odpowiedz Link
kobieta49 Re: głupie pytanko 02.11.05, 13:21 takie samo pytanie zadalam lekarzowi. Powiedzial że pełna skuteczność jest po dwóch tygodniach brania tabletek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
gorzkawodka Re: głupie pytanko 04.11.05, 14:16 ja tez zadałam to pytanie mojej lekarce i powiedziała, ze pełne zabezpieczenie jest od razu jezeli 1 tabletke wezmie sie w pierwszy dzien miesiaczki, a jezeli sie wezmie w 5 dniu to 100% działanie jest od dopiero następnego cyklu Odpowiedz Link
kiecha3 Re: głupie pytanko 07.11.05, 09:44 skoro głupie pytanko to ja tez mam swoje.... moje panie... czy pierwszym dniem miesiączki jest to kiedy delikatne smużki krwi się pojawiają.. czy moze dzień kolejny kiedy wiem na 100% że to okres a nie np. plamienie... zawsze miałam z tym problem, poniewaz mam długie okresy ( 6-8 dni) i tak jakoś głupio się zaczynają... że przez 2 dni to tak.. jak by ktoś kranu nie dokręcił.. niby coś jest ale nie dokońca.. średnio na 3 dzień dostaję ataku miesiączki wraz z bólami podbrzusza itp...) pozdrawiam Odpowiedz Link
83kimi Re: głupie pytanko 10.11.05, 19:05 Wtedy gdy masz normalne krwawienie- tak powiedział mój lekarz, bo ja też często przed okresem miałam plamienie. Najlepiej zażywaj 2 czy 3 dnia, gdy będziesz miała normalny okres i dla pewności przez tydzień powstrzymaj się od współżycia, a wszystko na pewno będzie ok. Odpowiedz Link