Dodaj do ulubionych

głupie pytanko

30.10.05, 22:21
Dziewczyny, czy mozecie wyjasnic mi od jakiego momentu zaczyna dzialac
tabletka antykoncepcyjna?Czy od momentu, kiedy wezme pierwsza tabletke, moge
czuc sie zabezpieczona?
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: głupie pytanko 30.10.05, 22:24
      zaczyna dzialac od razu, ale pelne zabezpieczenie osiagniesz po 3 pelnych
      cyklach, pod warunkem, ze nie zmienisz tabletek na inne.
      • ekler.ka Re: głupie pytanko 30.10.05, 22:31
        zabezpieczenie jest od poczatku pod warunkiem,ze zazyjesz pierwsza tabletke
        pierwszego dnia miesiaczki.i to jest w ulotce.
        • obca1 Re: głupie pytanko 02.11.05, 09:07
          tak jak napisała ekler.ka od pierwszej tabletki jesteś zabezpieczona jeśli weźmiesz ją w pierwszym dniu miesiączki..

jeśli w jakimś kolejnym to przez pierwszy tydzień trzeba się dodatkowo zabezpieczać
      • the_kami Re: głupie pytanko 04.11.05, 14:39
        Ale widzisz brak logiki w wypowiedzi?
        Działaja od razu, ale zabezpieczenie po 3 cyklach? To znaczy jak działają od razu?

Pigułki wzięte pierwszego dnia miesiączki i brane regularnie działają od
        pierwszej tabletki.
    • kobieta49 Re: głupie pytanko 02.11.05, 13:21
      takie samo pytanie zadalam lekarzowi. Powiedzial że pełna skuteczność jest po dwóch tygodniach brania tabletek. Pozdrawiam.
      • gorzkawodka Re: głupie pytanko 04.11.05, 14:16
        ja tez zadałam to pytanie mojej lekarce i powiedziała, ze pełne zabezpieczenie
        jest od razu jezeli 1 tabletke wezmie sie w pierwszy dzien miesiaczki, a jezeli
        sie wezmie w 5 dniu to 100% działanie jest od dopiero następnego cyklu
        • kiecha3 Re: głupie pytanko 07.11.05, 09:44
          skoro głupie pytanko to ja tez mam swoje.... moje panie... czy pierwszym dniem
          miesiączki jest to kiedy delikatne smużki krwi się pojawiają.. czy moze dzień
          kolejny kiedy wiem na 100% że to okres a nie np. plamienie... zawsze miałam z
          tym problem, poniewaz mam długie okresy ( 6-8 dni) i tak jakoś głupio się
          zaczynają... że przez 2 dni to tak.. jak by ktoś kranu nie dokręcił.. niby coś
          jest ale nie dokońca.. średnio na 3 dzień dostaję ataku miesiączki wraz z bólami
          podbrzusza itp...)
          pozdrawiam
          • 83kimi Re: głupie pytanko 10.11.05, 19:05
            Wtedy gdy masz normalne krwawienie- tak powiedział mój lekarz, bo ja też często
            przed okresem miałam plamienie. Najlepiej zażywaj 2 czy 3 dnia, gdy będziesz
            miała normalny okres i dla pewności przez tydzień powstrzymaj się od
            współżycia, a wszystko na pewno będzie ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka