anitakubus123 06.03.06, 14:23 Jak dzial tak spirala i czy mozna miec dzieci po? Co wiecie na ten temat? Czy ktoras to stosuje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saba76 Re: spirala bez hormonow 06.03.06, 14:36 Chodzi tobie o spirale miedzianą? Ja mam właśnie taką jej działanie ,hm ,było tu gdzieś opisane forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=37747922&a=37747922 Wkładka wewnątrzmaciczna powoduje też zmiany w endometrium przypominające stan zapalny utrudniające zagnieżdżenie zarodka. W wyniku reakcji obronnej na ciało obce pojawiają się leukocyty, makrofagi (komórki pochłaniające i niszczące bakterie) i limfocyty (komórki stanu zapalnego), które powodują zmianę struktury endometrium uniemożliwiającą zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki jajowej. I tu poczytaj www.antykoncepcja.pl/index_pliki/sztuczne_wkladka.htm Ja jestem bardzo zadowolona. Tylko jedno ale, bo zauważyłam ,ze nie wszędzie jest stosowane ,znajdź lekarza który przed zalodzeniem zmierzy pod USG macice i dobierze prawidłową wkładkę. Co do dzieci, chyba nie jest wskazane, chodź najlepiej jak Tu się wypowie ktoś kto rodził po spirali. Odpowiedz Link