Dodaj do ulubionych

pigułki a test ciążowy

09.08.07, 08:20
Mam obsesje ciazową od kilku dni, jestem młodą mamą, mam 5 miesięcznego synka
i nie jestem jeszcze gotowa na to by być mama po raz drugi. Po porodzie
uzywaliśmy prezerwatyw, nigdy nie było "wypadku" w stylku pęknięcie czy coś a
od miesiąca zażywam cerazette. Jednak od kilku dni doszukuję się w sobie
objawów ciązy... zrobiło mi się niedobrze, boli mnie głowa... muszę iść do
lekarza żeby to sprawdzić ale wcześniej chciałabym zrobić test.. dla
uspokojenia, Czy pigułki nie zaburzają wyniku testu? czy jest on wiarygodny?
Z góry dzięki za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • 1mzeta Re: pigułki a test ciążowy 09.08.07, 10:02
      A nie przyszło Ci do głowy,że te objawy to mogą być efekty uboczne
      branycyh tabsów, niech zgadnę ulotki się nie przeczytało? A trzeba
      było-nie byłoby takiej schizy.
      • pinokioka Re: pigułki a test ciążowy 09.08.07, 11:45
        No chyba cię rozczaruję bo przeczytało się i to dokładnie. Ale Ty chyba nie
        przeczytałaś mojego pytania, bo nie znajduję w tym co napisałaś odpowiedzi. Ja
        nie pytam o to czy tą są jakieś efekty uboczne i co mi się dzieje chciałam tylko
        wiedzieć czy w takiej sytuacji test jest wiarygodny.
        • 1mzeta Re: pigułki a test ciążowy 09.08.07, 11:57
          Schizujesz i tyle, z tego co piszesz nie mogło dojść do zapłodnienia
          (jeśli bierzesz tabsy prawidłowo) i masz efekty uboczne ich
          zażywania.
          A teraz odpowiedź:

Tabletki antykoncepcyjne nie mają wpływu na wynik próby ciążowej,
          więc jest on wiarygodny, chociaż przecież nie w stu procentach, jak
          każda taka próba.
          Google ukradli?
          W każdym razie powodzenia.
          • pinokioka Dziękuję 09.08.07, 13:16
            A z ciekawosci zapytam co Ty bierzesz że taka złośliwa jesteśsmile
            Pozdrawiam
            • turzyca Re: Dziękuję 09.08.07, 13:40
              Na tym forum jest kilka osob stale udzielajacych odpowiedzi. Z moich obserwacji
              wynika, ze wszystkie sa zlosliwe. Ale to efekt stykania sie z nadmierna dawka
              glupoty, bezmyslnosci i lenistwa.
              Jest mnostwo watkow zakladanych przez osoby faktycznie potrzebujace pomocy i dla
              nich warto tu zagladac. Ale srednio raz w tygodniu trafia sie pytanie, o to czy
              jest sie zabezpieczonym w trakcie siedmiodniowej przerwy. Drugi standard - od
              kiedy tabletki zabezpieczaja. I autorki watkow zapieraja sie w zywe oczy, ze w
              ulotce nie ma ani slowka na ten temat.
              Pytanie o skutecznosc testow ciazowych przy zazywaniu hormonow rowniez jest w
              pierwszej dziesiatce.
              • doral2 Re: Dziękuję 09.08.07, 21:38
                amen!
              • 1mzeta Re: Dziękuję 09.08.07, 22:30
                I wszystko w temacie, jak ktoś potrzebuje "pomocy"-chętnie, czemu
                nie, ale jak widzę te powielane głupie pytania-to zawsze walę z
                grubej rury...
                • doral2 Re: Dziękuję 09.08.07, 22:34
                  głupotę jeszcze dałoby się jakoś zdzierżyć, ale lenistwa w kwestii wrzucenia
                  problemu w wyszukiwarkę, a w szczególności w gugla ,to już nieeee...no nie...nie
                  i jeszcze raz nie...amen.
            • 1mzeta Re: Dziękuję 09.08.07, 22:28
              No właśnie od dwóch miesięcy nic-widać musiałam być gorsza wcześniej
              i udało Ci się trafić na moją lepszą wersję....smile)
              • pinokioka Re: Dziękuję 10.08.07, 09:32
                Zostałam posądzona o głupotę i lenistwo, no trudnosmile ale pozwólcie mi się dać
                odrobinę wytłumaczyć i zrozumieć moją sytuację.
                - Nigdy wcześniej nie stosowałam pigułek i wszelkie dolegliwości popigułkowe są
                dla mnie nowe i muszę się nauczyć tego jak na nie reaguje moje ciało,
                - po ciąży nie mam jeszcze ustabilizowanej sytuacji hormonalnej, nie miałam
                jeszcze okresu więc naprawdę ciężko się odnaleźć w rozpoznawaniu co się dzieje...
                - przy cerazette mogą być krwawienia, plamienia lub nic... u mnie nie ma nic
                więc to nie jest jak przy tradycyjnych tabletkach,tu każda kobieta reaguje
                inaczej więc bądź tu człowieku mądry, je bierze się bez przerwy,
                - "Tradycyjne środki antykoncepcyjne zawierające tylko progestageny nie
                zabezpieczają tak skutecznie jak złożone środki antykoncepcyjne przed
                wystąpieniem ciąży pozamacicznej; w trakcie ich stosowania obserwowano bowiem
                owulacje. Stosowanie preparatu Cerazette® hamuje owulację, jednakże ciąża
                pozamaciczna powinna być brana pod uwagę podczas diagnostyki różnicowej
                zatrzymania miesiączki lub bólów brzucha u kobiet" to z ulotki... więc moje
                obawy nie wzięły się tylko ot tak z niewiary w skuteczność pigułek
                - szukając info na ten temat trafiłam na to właśnie forum (więc szukałamsmile)
                - jestem tu po raz pierwszy więc nie wiedziałam że to temat który powtarza się
                non stop
                - przeszukując neta w tym temacie niestety nie znalazłam informacji jak jest z
                testem ciążowym przy braniu tych konkretnych pigułek
                - znalazłam jednak informację o ciąży bliźniaczej dziewczyny włanie biorącej
                cerazette
                - na ulotce jest napisane że zaczynają działać po 7 dniach od 1 tabletki, na
                innym forum znalazłam że wg czyjegoś gin dopiero po całym opakowaniu - ja kończę
                dopiero 1 opakowanie
                -więc to nie tak że poszłam na łatwiznę.. szukałam ale im więcej szukałam to
                akurat trafiałam na informacje po których bardziej się schizowałam
                - nie mam zbyt wiele czasu przy małym dziecku żeby własnie poszukać bardzo
                dokładnie, dlatego wolałam po prostu zapytać - właśnie zaczyna krzyczećsmile
                A tak w ogóle to test zrobiłam i jest negatywny.
                Pozdrawiam Was wszystkie i te zbulwersowane moją głupotą i te wyrozumiałesmile
                Będę tu teraz pewnie zaglądać częściej by uniknąc zadawania głupich pytań na
                przyszłość.
                Miłego dnia
                • 1mzeta Re: Dziękuję 10.08.07, 10:06
                  Moja gin w Polsce nie jest ani za, ani przeciw tabsom, daje
                  pacjentkom wolny wybór i w razie czego pomaga -bo od tego jest. Ale
                  na moje pytanie na temat tabletek takich jak cerazette
                  odpowiedziała,że to dopiero jest "bagno" i że nie poleca. Wierzę jej
                  i dlatego rzuciłam tabsy w cholerę bo nie mogłam już dłużej ze
                  względów zdrowotnych się nimi faszerować. Mieszkam w UK moja
                  lekarka -nie gin- z rozpromienioną twarzą
                  stwierdziła,że "potrzebuję" w takim razie minipigułkę i wypisała mi
                  receptę na Micronor (czy coś tak) jak sobie w necie poczytałam na
                  ich temat to zbielałam i o mało z krzesła nie spadłam-faktycznie
                  gorszy syf niż cała reszta jak na mój gust.
                  • doral2 Re: Dziękuję 10.08.07, 10:33
                    ja rozumiem, że mając małe dziecko ma się mało czasu (wiem to, bo tak się składa
                    że mam bliźniaki, więc robota podwójna)...ale naprawdę nie musiałaś się mocno
                    wysilać, bo odpowiedzi na swoje pytania znalazłabyś w wątkach znajdujących się
                    na pierwszej stronie, nie trzeba było dużo przerzucać, jak również można było
                    wrzucić problem w forumową wyszukiwarkę...

a skoro na ulotce jest napisane, że jesteś zabezpieczona od pierwszej tabletki
                    to znaczy, że jesteś zabezpieczona od pierwszej tabletki i kropka... zadawanie
                    tego samego pytania na lewo i prawo doprowadzi cię tylko do tego, że uzyskasz
                    3429384023184923409 sprzecznych ze sobą odpowiedzi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka