Dodaj do ulubionych

DIPHERALINE 3,75 A ZMNIEJSZENIE MIĘSNIAKA

01.07.10, 20:00
Mam pytanie czy któraś z Pań brała zastrzyki dipheraline żeby zmniejszyc
mięsniaka? Mnie lekarz przepisał 3 zastrzyki przez usunięciem mięśniaka
wielkości 7 cm, ktory jest usadowiony z tyłu macicy i podobno po jego
usunięciu mogłaby sie zniekształcić i pozbawic mnie możliwości np donoszenia
ciąży. POMÓŻCIE
Obserwuj wątek
    • toffix Re: DIPHERALINE 3,75 A ZMNIEJSZENIE MIĘSNIAKA 02.07.10, 16:06
      Ja brałam zoladex (działa tak samo). Podobno się mięśniak zmniejszył. Te środki
      mają też za zadanie zmniejszenie ukrwienia, co ułatwia zabieg i zmniejsza ryzyko
      krwotoków itd.
      • ivitref Re: DIPHERALINE 3,75 A ZMNIEJSZENIE MIĘSNIAKA 02.07.10, 18:18
        Dzięki toffix !!! a jak ty miałaś dużego mięsniaka? i czy został usunięty z
        macicą, bo u mnie to po to niby ma sie zmniejszyć żeby przy wycinaniu macica się
        nie zniekształciła i żebym mogła jeszcze być w ciązy.
        • toffix Re: DIPHERALINE 3,75 A ZMNIEJSZENIE MIĘSNIAKA 06.07.10, 22:32
          Mój był usuwany histeroskopowo, miał około 4 cm. Macica została, po 11
          miesiącach urodziłam córkę :) Ma już 2,5 roku, ma się świetnie.
          • toffix Re: DIPHERALINE 3,75 A ZMNIEJSZENIE MIĘSNIAKA 08.07.10, 16:50
            A, dodam, że samopoczucie miałam straszne i byłam okropna dla otoczenia. Cud, że
            mąż sie nie wyprowadził bo ja sama miałam ochotę siebie porzucić.
            • ivitref Re: DIPHERALINE 3,75 A ZMNIEJSZENIE MIĘSNIAKA 08.07.10, 20:27
              toffix a ile Ty miałaś tych zastrzyków bo póki co wziełam pierwszy i nic na
              razie nie mam ale mysle ze te objawy to dopiero za miesiac jak bede miała dostac
              kolejną miesiączke a nie nie dostane.
              • toffix Re: DIPHERALINE 3,75 A ZMNIEJSZENIE MIĘSNIAKA 09.07.10, 09:54
                Dostałam 3. Po pierwszym było ok, po drugim po południu rozbolała mnie głowa i
                tak bolała i bolała. A poza tym nastrój miałam fatalny, depresyjny, byłam
                upierdliwa, kłótliwa, bardzo słaba, czy może raczej pozbawiona chęci do robienia
                czegokolwiek, ogarnęła mnie taka totalna niemoc... Bardzo źle wspominam ten czas.
    • agasa-p1976 Re: DIPHERALINE 3,75 A ZMNIEJSZENIE MIĘSNIAKA 29.11.10, 13:04
      Ja przyjmowałam te zastrzyki. Mięsniak zmniejszył się ze średnicy 4 do 2 mm. Byłam przygotowywana do usunięcia mięsniaka histeroskopem. Podczas przyjmowania zastrzyków miałam okropne uderzenia gorąca, jak w menopauzie.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka