Dodaj do ulubionych

Zastanawiam sie

12.09.12, 08:34
Czemu mi tak jest lekko, jakbym fruwala. Hipo czy ki pierun?
Obserwuj wątek
    • madau Re: Zastanawiam sie 12.09.12, 09:46
      moze to blogosc po tym, jak dostalam prace, na razie jako wolontariat?
      • ditta12 Re: Zastanawiam sie 12.09.12, 12:52
        Super Madau!Będziesz wśród ludzi tylko niech Ci zapłacą ździebełko choć na dobry początek,ot tak dla zachęty,na ciastko i kawę :)
        A co będziesz czynić w owej pracy pożytecznego?
        • madau Re: Zastanawiam sie 12.09.12, 12:58
          Bede urzadzala i prowadzila konferencje w miejskiej bibliotece od listopada, wczesniej musze zdac kurs na licencjat dokumentalisty, ale ja konczylam humanistyke wiec pelno modulow sie powtarza. Bede musiala dobrze przysiasc bo do wyboru mam angielski lub wloski, z angielskiego jestem noga, a wloskiego przy pomocy korepetycji chyba zdarzylabym sie nauczyc do czrewca ( wtedy jest egzamin) Ciesze sie, nie ukrywam :)
          Kobiet tam pracujace sa powiadomione o moim schorzeniu i dostosuja sie do niego jakby byla potrzeba.
          Juz teraz pâtrze na moduly jakie mi bedzie trzeba zdac, robie fiszki, ucze sie :)
          • ditta12 Re: Zastanawiam sie 12.09.12, 17:03
            Suuuuuuupeeeeeeer!!!!!!!!!!:))))))))
            • ditta12 Re: Zastanawiam sie 12.09.12, 19:18
              Ja to mam małe szanse na zatrudnienie bo tylko studium ekonomiczne ukończone i kursa niektóre no i jestem za stara to kto mnie przyjmie do pracy?Opiekować się dziećmi nie mogę bo jak sobie któreś nabije guza to mnie zamkną u czubów,przy forsie nie da rady bo.......,etaty dozorców i sprzątaczek pozajmowane(dozorcy zarabiają teraz ponad 3000).Może by w barze na pomywak się nająć,pomyślę.
              • madau Re: Zastanawiam sie 13.09.12, 08:20
                ja tez wyksztalcenie mam slabe bo humanistyke skonczylam a po tym albo doktorat albo do szkoly uczyc. za slaba jestem na jedno i na drugie. Lubie sie uczyc wiec to przygotowanie do egzaminu z dokumentacji naprawde jest dla mnie mile :)
                • ditta12 Re: Zastanawiam sie 13.09.12, 10:42
                  <Nauki humanistyczne – grupa nauk, których przedmiotem badań jest człowiek jako istota społeczna i jego twórczość.>

To bardzo szeroki zakres.A co Cię najbardziej pociągało?
                  • madau Re: Zastanawiam sie 13.09.12, 11:07
                    Literatura a kino, literatura a teatr, czlowiek w XX wieku... do tego lacina i multum modulow takich jak socjologia, filozofia...
                    Duzo tego bylo ja pisalam prace z literatury i kina mialam zdac "matke joanne od aniolow" kawalerowicza i szlo mi piekne wszak matka joanna opetana byla ;)
                    • madau Re: Zastanawiam sie 13.09.12, 11:28
                      Te prace "matka joanna od aniolow" pisalam na podstawie opowiadania Iwaszkiewicza i ekranizacji kawalerowicza. Mimo iz byl to juz swiat DVD matke joanne w wersji z francuskimi napisami dostalam tylko na kasecie. Byl problem, kiedy zdawalam, w wypozyczeniu tak starego przedmiotu jakim byl magnetowid ;) No ale udalo sie. Zadalam piatkowo moze dlatego ze postac matki joanny opetanej fruwala nade mna ( naprawde czulam jakies dobre prady)
                      • ditta12 Re: Zastanawiam sie 13.09.12, 11:57
                        Widziałam film,książkę przeczytam jak odzyskam kartę biblioteczną która kosztuje 10zł a poprzednią pożyczyłam i.......
                        Na końcu ksiądz Suryn zabija dwóch ludzi i popełnia samobójstwo.Dlaczego?Tak wyczytałam w streszczeniu.
                        • madau Re: Zastanawiam sie 13.09.12, 12:04
                          Suryn sie nie zabija. zabija dwoch poczciwych chlopcow ( parobkow) zeby demony przeysiadly na nim a nie na matce joannie. Robi to z milosci do niej
                          • ditta12 Re: Zastanawiam sie 13.09.12, 12:26
                            No to ktoś źle przeczytał i potem streścił
                            Lucyna Winnicka ładna jako Joanna.Widziałam kiedyś dokumentalny film z egzorcyzmów.W dziewczynę nastoletnią wszedł demon który miał swoje imię ale to był za długi dokument i mi się znudziło no i nie wiem czy wyszedł czy nie.
                            • madau Re: Zastanawiam sie 13.09.12, 12:43
                              ja nigdy nie zauwazylam zeby ktos mial byc zaklety od szatana, moj byly maz (bleee) mial to tego zapal, tylko o krucyfiksach i o egzorcyzmach... wychodzilo nam to nosem
                              • ditta12 Re: Zastanawiam sie 13.09.12, 13:52
                                Może się naczytał powieści o treści satana :D
                                • madau Re: Zastanawiam sie 13.09.12, 14:32
                                  mozliwe bo to palant i glupek byl. Predzej ogladal jakies filmy o tej tematyce niz czytal, on nieczego nie czytal, nie chcialo mu sie.
                                  • ditta12 Re: Zastanawiam sie 13.09.12, 15:54
                                    Ja przeczytam jak tylko się troszkę oporządzę z innymi rzeczami bo mnie bardzo tym zaciekawiłaś a film nigdy nie odda prawdziwego przekazu,może być tendencyjny.
                                    • madau Re: Zastanawiam sie 14.09.12, 10:18
                                      Opowiadanie jest super polecam. W ogole lubie Iwaszkiewicza. Mam tomik jego opowiadan i zawsze chetnie wracam.
                                      A film jak film, moj promotor sie niem zachwycal ( w ogole kawalerowiczem sie zachwycal) ale mnie bardziej lezala proza niz film :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka