Dodaj do ulubionych

moze odbiegne od tematu ale....

18.02.08, 11:37
Witajcie.Wiekszosc tu pisze o antykoncepcji ale licze na wasza pomoc!W środe przyjełam ostatnią tabletke CILESTU w sobote wieczorem dostalam @ z odstawienia i teraz planuje ciaze!Bardzo mi zalezy na ciazy i z pewnych przyczyn chce zajsc juz w pierwszym cyklu, wiem ze po tabletkach cykle sa rozlegulowane i roznie bywa z płodnoscia ale moze sa na forum dziewczyny jakie zaszly w ciaze w pierwszym cuklu?Moze sa tez takie jakie miały z tym problem?napiszcie choc pare słow,.dzieki i czekam smile
Obserwuj wątek
    • turzyca Re: moze odbiegne od tematu ale.... 18.02.08, 11:47
      Tabletki testowane byly poczatkowo jako lek na bezplodnosc. smile Bo w pierwszych
      cyklach po odstawieniu plodnosc jest wieksza niz normalnie. Zaczelabym czym
      predzej lykac kwas foliowy i zalatwiac wszystkie inne niezbedne przygotowania do
      ciazy. smile

Jest tez teoria, ze nalezy odczekac kilka miesiecy az organizm sie oczysci, ale
      uwzgledniajac tempo metabolizmu tabletek ocen sama z czego on po kilku
      miesiacach moze sie jeszcze oczyszczac.

Oczywiscie sa osoby, ktore maja problemy z zajsciem w ciaze, choc nie wiadomo na
      ile jest to zwiazane z przyjmowaniem tabletek przez nie.
    • dosiadpl Re: moze odbiegne od tematu ale.... 18.02.08, 11:52
      Tak, ja tak miałam. Odstawiłam i od razu zaszłam w ciąze..
    • nikasob Re: moze odbiegne od tematu ale.... 18.02.08, 15:27
      Teraz masz największe szanse, ja też polecam już teraz zacząć brać kwas foliowy
      (i odstawić żeń szeń, jeśli bierzesz)
      • ania-w1 Re: moze odbiegne od tematu ale.... 18.02.08, 15:37
        pytanie z ciekawosci - dlaczego odstawic zen szen?
        • nikasob Re: moze odbiegne od tematu ale.... 18.02.08, 15:48
          zdrowie.med.pl/nowosc.phtml?nr=104
          • doral2 Re: moze odbiegne od tematu ale.... 18.02.08, 21:10
            poczymać kciuki?? smile)
            • dlania Re: moze odbiegne od tematu ale.... 21.02.08, 14:23
              Jam Ci to tak miaławink Równiutko miesiąc po odstawienieu miałam pierwszą (?)
              owulacje i zaszłam w ciąże. A owulacja ta w moim przypadku była dosyć mocno
              odczuwalna, lekkie bóle jak przy okresie, nie dało sie jej przegapić.
              Trzymam kciuki.
              • malwes Re: moze odbiegne od tematu ale.... 22.02.08, 21:02
                Ja zaszłam w planowaną ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu (mając
                diagnozę PCO i opinię dawnego lekarza, że bez laparoskopowego
                udrażniania jajników się nie obejdzie) smile
                Jak widać nie ma reguły.

• senicokseviyorum Re: moze odbiegne od tematu ale.... 23.02.08, 21:04
                  no własnie dziewczyny ja biore Rigevidon chce go odstawic i zajsc w
                  ciąże ale podobno jest duze prawdopodobienstwo ze po odstawieniu
                  tabletek jest duza mozliwosc ciazy mnogiej...hm... te kobiety co
                  odstawiły tab. i w nastepnym cyklu zaszłysz juz w ciaze miałyscie
                  ciąże mnoga???
                  • dlania Nie;-) 23.02.08, 21:17

• senicokseviyorum Re: Nie;-) 23.02.08, 21:19
                      uff.... no tego się boje....smile
                      • keltoi Tabletki nie "powodują" ciąży mnogiej. 23.02.08, 21:41
                        To jest przesąd tongue_out
                        Jakaś telewizornia nawet zapraszała do siebie swego czasu ginekologa razem z pacjentką, żeby rozwiać dwa mity - ten o ciąży mnogiej i ten o "przedłużonej niepłodności" po tabletkach.

Kończy się brać hormony, kończy się ochrona antykoncepcyjna, można zajść w ciążę, proste. Problemy z płodnością nie są powodowane tabletkami. Może - jakieś 15 lat temu - mogło tak być, ale nie teraz!
                        PCO, niedrożność jajników, jakieś inne czynniki mogą ją powodować.
                        smile

Powodzenia w każdym razie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka