19.01.09, 12:59
jestem w 3 tygodniu brania tabletek, wczoraj mialam troche dolegliwosci żołądkowe i zwymiotowałam tabletkę, 2 godziny od przyjęcia. Następną przyjełam zaraz potym jak poczułam się trochę lepiej, tzn. nie minęło 12 godzin. Co teraz? Dokończyć przyjmowanie tabletek bez tej jednej i zacząć od nowa przyjmować nowe opakowanie? Mam jakieś wątpliwości czy dobrze zrobię..
Obserwuj wątek
    • sigrid.storrada Re: pytanie 19.01.09, 14:32
      rozumiem, że to są jednofazowe tabletki? możesz wziąć 21-wszą tabletkę z
      kolejnego opakowania i je zrobić opakowaniem zapasowym. Możesz nie zrobić
      przerwy, możesz ją skrócić. Ważne, żeby nie miała więcej niż 7 dni.
      • eyada Re: pytanie 19.01.09, 17:10
        ale nic sie nie stanie jesli w tym miesiacu wezme 20 tabletek? i zaczne od razu nastepne po ktorym zrobie sobie 7 - dniową przerwę? Jestem zabezpieczona?
        • doral2 Re: pytanie 19.01.09, 18:17
          czyli wzięłaś 20 tabletek, NIE robisz przerwy i bierzesz następne opakowanie, tak?
          jeśli tak - to jesteś zabezpieczona.
          • eyada Re: pytanie 19.01.09, 19:13
            ok, w taki razie tak zrobięsmile dziękuję za pomoc
            • sundry Re: pytanie 20.01.09, 08:37
              Można też wziąć 20 tabletek i zacząć przerwę dzień wcześniej.
              • eyada Re: pytanie 21.01.09, 11:23
                ok, w sumie wygodniej bedzie mi zrobic przerwe, tzn tak sie przyzwyczailamsmile nie wiedzialam, ze mozna wziac 20 tabletek i byc w pelni zabezpieczoną, tylko 1 dzien brania nowego opakowania mi sie przesunie, ale przyzwyczaje sie. Dodam ze od tego miesiaca mam nowe tabletki (yasminelle nie jest zdecydowanie nie dla mnie, przerzucilam sie na logest) to nie ma zadnego znaczenia na zachowanie pelnej antykoncepcji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka