Dodaj do ulubionych

100 milionów za Narnię

08.03.04, 20:05
Znakomicie, boję się tylko, żeby z tych niezwykłych basni nie zrobiono
politycznie poprawnej, mdławej papki.
Obserwuj wątek
    • Gość: zip Jedno z dzieci bedzie murzynkiem! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 00:22
      • paberg Re: Drugie Chinczykiem, a Aslan... 09.03.04, 09:40
        ... a Lew Aslan nie będzie Synem Wielkiego Władcy Zza Morza, ale będzie
        reprezentantem swiata zwierząt zagrożonego przez ludzką bezmyślnośc niszczącą
        środowisko naturalne i holistyczną jedność świata przyrody z człowiekiem.
        Szkoda, że za Narnię wziął się Disney. Daje to pewnośc, że będzie dużo lukru,
        żadnych kontrowersji, a już - broń Boże - żanych odniesień do przesłania tych
        baśni.
    • pstrozyk To koszmar! 09.03.04, 14:48
      Mam tylko jeszcze nadzieję, że kolejną wersję zrobi ktoś inny jeszcze za naszego życia.
      • yanga Re: To koszmar! 21.06.04, 17:59
        pstrozyk napisał:

> Mam tylko jeszcze nadzieję, że kolejną wersję zrobi ktoś inny jeszcze za
        naszeg
        > o życia.
        Lepsze - jak wiadomo - jest wrogiem dobrego. Tamten serial był naprawdę bardzo
        dobry. Nie wierzę, żeby amerykańska wytwórnia wpasowała się w ten klimat.
    • Gość: Agawa :-/ IP: *.acn.waw.pl 20.06.04, 20:18
      Fajnie że zekranizują te książki
      Ale znając disneya , zamiast ciekawej historii zrobią ckliwa i bzdurną bajeczkę
      • madziurex Re: :-/ 20.06.04, 20:26
        A pamiętacie serial? Fajny był! Jeśli dobrze pamiętam, bo to za czasów
        zamierzchłego dzieciństwa.
        Może dzięki filmowi dzieciaki dadzą się namówić na czytanie czegoś innego
        poza "Harrym P."? Potter jest ok, ale literacko Narnia chyba bije go na głowę,
        prawda?
        Podejrzewam, ze Disney idzie za ciosem i korzysta z popularności tego typu
        fantasdtycznych opowieści teraz.
      • pampelune :-) 20.06.04, 20:27
        ja nie jestem pewna czy dobrze pamiętam, bo oglądałam bardzo dawno i nie znając
        jeszcze książki, ale zdaje mi się, że ten stary, angielski chyba serial, o
        którym kiedyś na tym forum była już mowa, został zrobiony w miarę wiernie i
        bardzo ładnie. zwłaszcza udał im się tam Świecopuch - miał taką odstającą
        pupkę :-) tylko jak go zdobyć? jest dostępny np. w kaazie? bardzo bym chciała
        jescze raz go zobaczyć. bardziej niż tego z 2005.
    • j_u Re: 100 milionów za Narnię 20.06.04, 23:39
      Spieprza, a poza tym zrobia poprawnie politycznie, tzn. bez nawiazan do
      chrzescijanstwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka