paberg 08.03.04, 20:05 Znakomicie, boję się tylko, żeby z tych niezwykłych basni nie zrobiono politycznie poprawnej, mdławej papki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zip Jedno z dzieci bedzie murzynkiem! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 00:22 Odpowiedz Link Zgłoś
paberg Re: Drugie Chinczykiem, a Aslan... 09.03.04, 09:40 ... a Lew Aslan nie będzie Synem Wielkiego Władcy Zza Morza, ale będzie reprezentantem swiata zwierząt zagrożonego przez ludzką bezmyślnośc niszczącą środowisko naturalne i holistyczną jedność świata przyrody z człowiekiem. Szkoda, że za Narnię wziął się Disney. Daje to pewnośc, że będzie dużo lukru, żadnych kontrowersji, a już - broń Boże - żanych odniesień do przesłania tych baśni. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrozyk To koszmar! 09.03.04, 14:48 Mam tylko jeszcze nadzieję, że kolejną wersję zrobi ktoś inny jeszcze za naszego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: To koszmar! 21.06.04, 17:59 pstrozyk napisał: > Mam tylko jeszcze nadzieję, że kolejną wersję zrobi ktoś inny jeszcze za naszeg > o życia. Lepsze - jak wiadomo - jest wrogiem dobrego. Tamten serial był naprawdę bardzo dobry. Nie wierzę, żeby amerykańska wytwórnia wpasowała się w ten klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agawa :-/ IP: *.acn.waw.pl 20.06.04, 20:18 Fajnie że zekranizują te książki Ale znając disneya , zamiast ciekawej historii zrobią ckliwa i bzdurną bajeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: :-/ 20.06.04, 20:26 A pamiętacie serial? Fajny był! Jeśli dobrze pamiętam, bo to za czasów zamierzchłego dzieciństwa. Może dzięki filmowi dzieciaki dadzą się namówić na czytanie czegoś innego poza "Harrym P."? Potter jest ok, ale literacko Narnia chyba bije go na głowę, prawda? Podejrzewam, ze Disney idzie za ciosem i korzysta z popularności tego typu fantasdtycznych opowieści teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune :-) 20.06.04, 20:27 ja nie jestem pewna czy dobrze pamiętam, bo oglądałam bardzo dawno i nie znając jeszcze książki, ale zdaje mi się, że ten stary, angielski chyba serial, o którym kiedyś na tym forum była już mowa, został zrobiony w miarę wiernie i bardzo ładnie. zwłaszcza udał im się tam Świecopuch - miał taką odstającą pupkę :-) tylko jak go zdobyć? jest dostępny np. w kaazie? bardzo bym chciała jescze raz go zobaczyć. bardziej niż tego z 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
j_u Re: 100 milionów za Narnię 20.06.04, 23:39 Spieprza, a poza tym zrobia poprawnie politycznie, tzn. bez nawiazan do chrzescijanstwa. Odpowiedz Link Zgłoś