Dodaj do ulubionych

Saga rodu Palliserów

IP: *.internetia.net.pl 08.02.11, 19:11
Mam pytanie, czy w Polsce ukazało się tłumaczenie Sagi rodu Palliserów oraz czy można gdzieś kupić serial na DVD, nakręcony w oparciu o tę pozycję książkową, z polskim lektorem? Szukam wszędzie informacji, ale bezskutecznie.
Obserwuj wątek
    • agnieszka_azj Re: Saga rodu Palliserów 08.02.11, 20:07
      W oryginale ten cykl sklada się z sześciu powieści. W Polsce na pewno ukazał się ich jednotomowy skrót, wydany przez PIW w serii Klub Interesującej Książki.
      • Gość: kolekcjoner Re: Saga rodu Palliserów IP: *.internetia.net.pl 09.02.11, 06:40
        Dziękuję za informację, ale sprawdziłem za stronie KIK-u wykaz wszystkich książek, jakie w tej serii się ukazały od początku jego istnienia. ale ani pod tytułem, ani pod nazwiskiem autora taka pozycja nie figuruje. Szukam dalej...
    • matti_hautameki Re: Saga rodu Palliserów 09.02.11, 07:46
      W katalogu Biblioteki Narodowej są takie pozycje

Rodzina Palliserów wydawana była 3 razy: PIW 1983, Prószyński 1998 i Książnica 1992

Ale czy to była całość to nie wiem
      • matti_hautameki Re: Saga rodu Palliserów 09.02.11, 07:54
        jednak wszystkie trzy były skrótami, doczytałem dokładniej
    • Gość: kolekcjoner Re: Saga rodu Palliserów IP: *.internetia.net.pl 09.02.11, 08:30
      Pod hasłem Rodzina Palliserów to i w KIK-u okazało się, że jest w spisie. Dziękuję za dodatkową informację. Zawsze to coś. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka