Gość: D.D. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 14:27 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
another_story Re: "ŻYCIE JEST GDZIE INDZIEJ"MILANA KUNDERY-WART 08.07.04, 14:33 Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale nie lubię takich pytań. Przeczytaj i sam oceń - na pewno Ci nie zaszkodzi. Mnie się podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: "ŻYCIE JEST GDZIE INDZIEJ"MILANA KUNDERY-WART IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 16:49 Mnie się podobało bardzo, jak z resztą wszystko Kundery. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belle Re: "ŻYCIE JEST GDZIE INDZIEJ"MILANA KUNDERY-WART IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 22:14 To zależy. Ogólnie warto przeczytać tą książkę i czytać Kunderę. ,,Życie jest gdzie indziej" jest słabsze od innych moim zdaniem lepszych książek Kundery. Jak ktoś już tu zauważył: pytanie nie należy do ,,najtrafniejszych";) Odpowiedz Link Zgłoś
butah Re: "ŻYCIE JEST GDZIE INDZIEJ"MILANA KUNDERY-WART 09.07.04, 23:07 Włąsnie, każdy powinien sam ocenić. Mnie np. parę lat temu(w liceum) zachwycało wszystko, teraz właściwue lubię tylko Życie jest gdzie indziej i Żart. zresztą od jakiegoś czasu zaczął "ogrywać" sam siebie-ile razy można nawiązywać do Praskiej Wiosny?!? Życie jest gdzie indziej traktuję jak o książkę w pewnej mierze autobiograficzną-wbrew temu, co sam o sobie mówi, był przez dłuższy czas gorliwym apologetą komunizmu, miałam wątpliwą przyjemnośc czytać jego socrealistyczne wieszyki z lat pięćdziesiątych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itek Re: "ŻYCIE JEST GDZIE INDZIEJ"MILANA KUNDERY-WART IP: *.pomorzany.v.pl 09.07.04, 23:30 Do Praskiej Wiosny Kundera moze powracac przez cale zycie i Ty mozesz jedynie to uszanowac, natomiast nie czytaj bez przyjemnosci socrealistycznych wierszykow (ani zadnych innych), a jesli juz to postaraj sie nie wzbudzac wspolczucia w zwiazku z tym. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MODLISZKA Re: "ŻYCIE JEST GDZIE INDZIEJ"MILANA KUNDERY-WART IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 21:42 JA LUBIE WSZYSTKIE KSIĄŻKI :))))MA CHŁOP SWÓJ STYL I ZA TO GO CENIA A JEGO KSIĄZKI NIE SĄ DLA TZW "MASY" TYLKO DLA INTELIGENTNYCH DLA TEGO JUŻ WARTO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: "ŻYCIE JEST GDZIE INDZIEJ"MILANA KUNDERY-WART IP: *.p-s-inter.net 11.07.04, 23:35 Warto. popełnił facet lepsze rzeczy, ale jednak warto. Odpowiedz Link Zgłoś