Dodaj do ulubionych

Los powtórzony

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 22:09
Buziaczku,
chyba warto ja przeczytac :*
Obserwuj wątek
    • Gość: Żeglarz Re: Los powtórzony IP: *.elknet.pl / 212.244.162.* 08.09.04, 18:36
      Nie chyba, na pewno warto przeczytać, ja przeczytałem, niesamowity klimat,
      ludzkie losy, mądrość której nie można nauczyć się z żadnych książek, ale też i
      tematy bardzo naukowe podane w sposób nienarzucający.. książka taka,że chce się
      jeszcze... polecam, zachęcam, namawiam
    • Gość: Albertus.pl Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 21:10
      Buziaczku, a co należy zrobić przed przeczytaniem ???

www.albertus.pl/?d=produkt&id=2666
    • celebrity Re: Los powtórzony 08.09.04, 21:50
      Przeczytalam w dwa dni. Nie rzucila mnie na kolana.
      Jutro biore sie za samotnosc w sieci. po raz czwarty. ta ksiazka nigdy mi sie
      nie znudzi bo jest prawdziwa do bolu... to ksiazka bliska mi jak zadna inna. I
      nieodmiennie tak wzruszajaca swoim zakonczeniem.
      • Gość: Kasia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:33
        samotność w sieci jaka prawdziwa!!!
        • Gość: Zosia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:34
          jaka życiowa!!!
          • Gość: Marysia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:34
            jaka romantyczna!!!
            • Gość: Zuzia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:35
              jaka tragiczna!!!
              • Gość: Basia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:36
                jaka wzruszająca!!!
                • Gość: Madzia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:37
                  jaka pouczająca!!!
                  • Gość: Gosia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:39
                    ale nie ma takich wspaniałych mężczyzn:(((
                    • Gość: Ania Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:40
                      eh znowu czytam i znowu płaczę
                      • Gość: Stefcia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:41
                        może mi się przyśni?
                    • Gość: Mann Re: Los powtórzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 13:54
                      są... problem w tym, że kobety uważają właśnie tak jak Ty...
    • Gość: andrzej Re: Los powtórzony IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 09.09.04, 18:39
      Wiśniewski zna życie i to bardzo dobrze - można czytać, czytać i czytać -
      pozdrawiam
      • Gość: krol22 Re: Los powtórzony IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.09.04, 20:50
        nie moglam zmeczyc tej samotnosci w sieci. Strasznie zle napisana, nudna i
        wydumana ksiazka.Rozlazi sie w szwach, brak jej sensu, jest pretensjonalna.
        Jelsi to sa szczyty, na jakie stac lietarture polska obecnie, to pogratulowac.
        • Gość: Mysiapysia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 23:19
          A jaka ksiazka Ci sie ostatnio spodobala? Mnie Samotnosc urzekla wlasnie
          szczeroscia i prawdziwoscia - a wiec przeciwnie do twojej opinii
    • Gość: Mann Re: Los powtórzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 13:57
      'S@motność' jest pisana na faktach, jest relacją, która każdemu może się
      zdarzyć. Znajomości z czata, z komunikatorów... Wystarczy dobrze to opisać.

Przeczyt@ć warto :)
      • Gość: bobofruit Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:04
        wszystko jest pisane "na faktach", nawet eksperymenty Coovera. wszystko może się
        każdemu zdarzyć. wszystko wystarczy dobrze opisać.
        Twoja interpretacja znaczy wszystko, czyli dokładnie nic.
    • Gość: Madlena Re: Los powtórzony IP: 195.85.249.* 25.09.04, 12:51
      Książka nie wywarła na mnie takiego wrażenia jak "Samotność w sieci" - owszem
      mądra, świetnie napisana, życiowa, z wyrazistymi bohaterami ale od 1/3 ksiązki
      miałam nieodparte wrazenie, ze to historia też nieco powtórzona pisana wg
      podobnego klucza jak "Samotność"
    • Gość: klaudyna Re: Los powtórzony IP: *.crowley.pl 26.09.04, 11:18
      Właśnie czytam "Los powtórzony" i bardzo mi się tak książka podoba. Mimo, że
      akcja rozgrywa się na wsi i małym miasteczku, klimat jest podobny do tego
      z "Samotności w sieci". Jak zwykle u Wiśniewskiego całe mnóstwo niesamowitych,
      życiowych historii, niesamowita wrażliwość autora a przez to również głównego
      bohatera. Napiszę wiecej, gdy doczytam do końca.
    • me_stranded Re: Los powtórzony 27.09.04, 18:42
      Czytam drugi raz, warto było czekać na tę książkę. A stara Siekierkowa już jest
      dla mnie kultowa. Tylko dlaczego Wiśniewski się zgadza, aby wydawano go na
      żółtawym papierze w źle posklejanej książce, która się rozpada po pierwszym
      czytaniu?
      Pozdrawiam
      me.
    • Gość: monika_kot Re: Los powtórzony IP: 81.219.184.* 28.10.04, 17:28
      Witam! Jak dobrze pójdzie to jeszcze dzis skończę czytać tą powieść. Jeśli
      zakończenie będzie udane to juz teraz moge powiedzieć iz bardzo mi sie podoba.
      Zespoły napięc bardziej do mnie przemówiły niż Samotność lecz po dłuzszym
      czasie obie tamte ksiązki uważam za godne przeczytania i polecania. Ktoś tu
      napisał że Los powtórzony w pewnym momencie jakby bazuje na tej samej zasadzie
      pisania co Samotność. A ja bym raczej powiedziała że w każdej tej ksiązce
      wyczuwa się styl autora i fascynacje pewymi tematami, i to łączy je wszystkie,
      sprawia że można mówic o pewnych podobieństwach. Jak na razie powieśc mnie nie
      zawiodła i z przyjemnością będę oczekiwać na kolejne książki Wiśniewskiego.
      Wielokrotnie na tym Forum wznoszona Autora na piedestał i obrzucano błotem. Nie
      chce czynić ani tego pierwszego, ani drugiego. Jako Czytelnik jestem
      zadowolona z tej opowieści, której uroku dodaje mała wieś Biczyce, ludowa
      mądrość Siekierkowej i naukowe opowieści wplatane bardzo zgrabnie przez co nie
      drażnią i nie zakłócają rytmu snucia tej opowieści. Pozdrawiam!
      • Gość: ADAM Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 13:05
        O ! Jak miło a ja tu rozpoczynam "nowy" watek myśląc, że tylko ja zaczytuje
        się w sznownym...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka