Gość: W. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 22:09 Buziaczku, chyba warto ja przeczytac :* Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Żeglarz Re: Los powtórzony IP: *.elknet.pl / 212.244.162.* 08.09.04, 18:36 Nie chyba, na pewno warto przeczytać, ja przeczytałem, niesamowity klimat, ludzkie losy, mądrość której nie można nauczyć się z żadnych książek, ale też i tematy bardzo naukowe podane w sposób nienarzucający.. książka taka,że chce się jeszcze... polecam, zachęcam, namawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albertus.pl Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 21:10 Buziaczku, a co należy zrobić przed przeczytaniem ??? www.albertus.pl/?d=produkt&id=2666 Odpowiedz Link Zgłoś
celebrity Re: Los powtórzony 08.09.04, 21:50 Przeczytalam w dwa dni. Nie rzucila mnie na kolana. Jutro biore sie za samotnosc w sieci. po raz czwarty. ta ksiazka nigdy mi sie nie znudzi bo jest prawdziwa do bolu... to ksiazka bliska mi jak zadna inna. I nieodmiennie tak wzruszajaca swoim zakonczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:33 samotność w sieci jaka prawdziwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:34 jaka życiowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:34 jaka romantyczna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:35 jaka tragiczna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:36 jaka wzruszająca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:37 jaka pouczająca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:39 ale nie ma takich wspaniałych mężczyzn:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:40 eh znowu czytam i znowu płaczę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefcia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 04:41 może mi się przyśni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mann Re: Los powtórzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 13:54 są... problem w tym, że kobety uważają właśnie tak jak Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Los powtórzony IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 09.09.04, 18:39 Wiśniewski zna życie i to bardzo dobrze - można czytać, czytać i czytać - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krol22 Re: Los powtórzony IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.09.04, 20:50 nie moglam zmeczyc tej samotnosci w sieci. Strasznie zle napisana, nudna i wydumana ksiazka.Rozlazi sie w szwach, brak jej sensu, jest pretensjonalna. Jelsi to sa szczyty, na jakie stac lietarture polska obecnie, to pogratulowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysiapysia Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 23:19 A jaka ksiazka Ci sie ostatnio spodobala? Mnie Samotnosc urzekla wlasnie szczeroscia i prawdziwoscia - a wiec przeciwnie do twojej opinii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mann Re: Los powtórzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 13:57 'S@motność' jest pisana na faktach, jest relacją, która każdemu może się zdarzyć. Znajomości z czata, z komunikatorów... Wystarczy dobrze to opisać. Przeczyt@ć warto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobofruit Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:04 wszystko jest pisane "na faktach", nawet eksperymenty Coovera. wszystko może się każdemu zdarzyć. wszystko wystarczy dobrze opisać. Twoja interpretacja znaczy wszystko, czyli dokładnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madlena Re: Los powtórzony IP: 195.85.249.* 25.09.04, 12:51 Książka nie wywarła na mnie takiego wrażenia jak "Samotność w sieci" - owszem mądra, świetnie napisana, życiowa, z wyrazistymi bohaterami ale od 1/3 ksiązki miałam nieodparte wrazenie, ze to historia też nieco powtórzona pisana wg podobnego klucza jak "Samotność" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudyna Re: Los powtórzony IP: *.crowley.pl 26.09.04, 11:18 Właśnie czytam "Los powtórzony" i bardzo mi się tak książka podoba. Mimo, że akcja rozgrywa się na wsi i małym miasteczku, klimat jest podobny do tego z "Samotności w sieci". Jak zwykle u Wiśniewskiego całe mnóstwo niesamowitych, życiowych historii, niesamowita wrażliwość autora a przez to również głównego bohatera. Napiszę wiecej, gdy doczytam do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
me_stranded Re: Los powtórzony 27.09.04, 18:42 Czytam drugi raz, warto było czekać na tę książkę. A stara Siekierkowa już jest dla mnie kultowa. Tylko dlaczego Wiśniewski się zgadza, aby wydawano go na żółtawym papierze w źle posklejanej książce, która się rozpada po pierwszym czytaniu? Pozdrawiam me. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Re: Los powtórzony IP: 81.219.184.* 28.10.04, 17:28 Witam! Jak dobrze pójdzie to jeszcze dzis skończę czytać tą powieść. Jeśli zakończenie będzie udane to juz teraz moge powiedzieć iz bardzo mi sie podoba. Zespoły napięc bardziej do mnie przemówiły niż Samotność lecz po dłuzszym czasie obie tamte ksiązki uważam za godne przeczytania i polecania. Ktoś tu napisał że Los powtórzony w pewnym momencie jakby bazuje na tej samej zasadzie pisania co Samotność. A ja bym raczej powiedziała że w każdej tej ksiązce wyczuwa się styl autora i fascynacje pewymi tematami, i to łączy je wszystkie, sprawia że można mówic o pewnych podobieństwach. Jak na razie powieśc mnie nie zawiodła i z przyjemnością będę oczekiwać na kolejne książki Wiśniewskiego. Wielokrotnie na tym Forum wznoszona Autora na piedestał i obrzucano błotem. Nie chce czynić ani tego pierwszego, ani drugiego. Jako Czytelnik jestem zadowolona z tej opowieści, której uroku dodaje mała wieś Biczyce, ludowa mądrość Siekierkowej i naukowe opowieści wplatane bardzo zgrabnie przez co nie drażnią i nie zakłócają rytmu snucia tej opowieści. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Los powtórzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 13:05 O ! Jak miło a ja tu rozpoczynam "nowy" watek myśląc, że tylko ja zaczytuje się w sznownym... Odpowiedz Link Zgłoś