pomme 03.02.05, 15:21 Przeczytałam ostatnio jakieś recenzje i brzmiały zachęcająco, czy ktoś czytał "Middlesex" Jeffreya Eugenidesa tudzież jego "samobójczynie"? jestem ciekawa opini bo zastanawiam sie nad kupnem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staua Re: Middlesex 03.02.05, 18:46 Kup, warto. Zastanawiajaca ksiazka. "The Virgin Suicides" nie czytalam, widzialam tylko film S. Coppoli i byl bardzo dobry, wiec mysle, ze to tez warto przeczytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grey Re: Middlesex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 21:34 Kup kup koniecznie warto super obydwie książki doskonałe w MPIK sa samobojczynie z filmem ktory tez polecam Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Middlesex 04.02.05, 08:15 Bardzo kusząco brzmi:-) jak przeczytam to pogadamy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noida Re: Middlesex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:35 To zależy, jakie książki lubisz. Jeśli lubisz skomplikowane sagi rodzinne to możesz przeczytać Middlesex (wiele szczegółów z historii USA- okres prohibicji, historia zakładów samochodowych Forda itp. aż po czasy współczesne). Mnie tam prawdę mówiąc nie zachwyciło, chociaż przeczytałam bez większego bólu. Za to Samobójczynie są świetne. W zupełnie innym klimacie, takim niepokojącym, no i sam pomysł jest świetny. Stanowczo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Middlesex 07.02.05, 08:12 Po samobójczynie poleciałam od razu i za dzień, dwa skończę. Middlesex zamówiłam w Merlinie... z tymi sagami to mi trochę zasiałaś wątpliwości no bo z jednej strony nie przepadam za taką lekturą a zdrugiej półbrat to też coś na kształt pokoleniowej książki i uważam że jest rewelacyjny. Przeczytam i przekonam sie sama:-) Odpowiedz Link Zgłoś