Gość: saunne IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 21:00 Wlasnie lezy przede mną :) jeszcze pachnie drukarnią... Miłego wieczoru :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jewoczka Re: 02.07.02, 13:22 i jak? ja też zaczęłam, jeszcze za wcześnie, żeby coś powiedzieć, ale jestem ciekawa wrażeń innych... e Odpowiedz Link Zgłoś
polencjusz Re: 04.07.02, 13:47 A ja juz skonczylam. To swietna ksiazka, ktora goraco polecam! Pomysl z niedoszlym literatem, ktory od Pasternaka przechodzi do pracy w reklamie - genialne! i to sarkastyczno-tragiczne spojrzenie na rzeczywistosc. Kreowanie polityki za pomoca telewizji i komputerow sprowadzanych ze Stanow, a za tym wszystkim mityczny "Pizdzielec"! Jestem fanem, klekam w podziwie, chce wiecej. Jakies plany wydawnicze, dalsze przeklad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jewoczka Re: IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 15:04 Słyszałam (ale nie czytałam, więc nie wiem), że jeszcze lepsza jest Żyzń nasiekomych (Życie owadów), ale nie przełożona jeszcze. A GP czytam, czytam, ale przez ten internet nie mogę dokończyć ;-) e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 09:49 następna ksiązka Pielewina w planach WAB-u to "CZapajew i Pustota" , premiera na początku przyszłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
malaparte Re: 08.07.02, 10:52 witam,początek mam już za sobą, jest dobrze ,czekam do godz 18 wracam do domu i czytam dalej Odpowiedz Link Zgłoś
malaparte Re: 'Generation P' - Wiktor Pielewin 24.07.02, 11:41 witam, właśnie wczoraj skończyłem lekturę, wrażenia mieszane choć warta jednak polecenia, szczególnie zakończenie interesujące,przyznam się jednak,że miałem nadzieję na nowego Bułchakowa,szukałem obrazu nowej Rosji, Rosjan, nie wiem ... może sie jednak mylę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Generation P' - Wiktor Pielewin IP: 217.197.165.* 24.07.02, 17:59 To i tak dobrze trafiles, bo w innych Pielewinach wogole nie ma wspolczesnej Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: 'Generation P' - Wiktor Pielewin 02.08.02, 07:22 Przeczytalam na urlopie .... Sam pomysl ksiazki oparty na tym , ze caly swiat polityki, biznesu itp jest jedna Wielką Mistyfikacją - ciekawy, ale chyba niezbyt oryginalny. Spodobal mi sie jezyk Pielewina i jego sarkastyczny humor :). I pierwsze rozdzialy ksiazki :) Nastepne miejscami podobaly mi sie a miejscami nuzyly , a nawet czasem irytowaly, ale opis realiow , w jakich zyje rosyjska Generacja P , przynajmniej dla mnie, wart czytania. Musze jednak powiedziec , ze u Pielewina bardziej spodobalo mi sie ''jak'' pisze, a nie ''co'' pisze. Taka mala probka stylu, zdanie, ktore mnie zachwycilo :) ''...Pewnego razu po wypaleniu bardzo dobrego jointa przypadkowo odkrył podstawowe prawo ekonomiczne formacji postsocjalistycznej: pierwotna akumulacja kapitału jest w niej równocześnie akumulacją końcową''. Piękne !!! :))) No i dedykowanie ksiazki : ''Pamięci klasy średniej'' :) W sumie, jak sądze, warto przeczytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: 'Generation P' - Wiktor Pielewin IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.02, 09:54 wlasnie skonczylem i targaja mna tzw. mieszane uczucia. z jednej strony dowcipnie napisane, fragmentarycznie bardzo dobre (spasil mi szczegolnie opis robienia biznesu w nowej rosji - bierzemy pozyczke, wynajmujemy biuro, kupujemy dzipa i skrzynke smirnoffa, itd...), niektore teksty (parodie reklam?) wprost fantastyczne. z drugiej jednak strony meczyly mnie "wow-impulsy analno-oralne", nie docierala do mnie cala sfera zwiazana z teoria reklamy (nie wiem czy bylo to na serio czy dla jaj - jesli na serio to nudne, jesli dla jaj to malo smieszne), naciagana byla fabula - dla mnie malo przekonujaca. ksiazka troche (powtarzam: troche) przypominala mi "apokryf aglai" sosnowskiego, z tym ze "apokryf" byl lepiej napisany i bardziej spojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Charms Re: 'Generation P' - Wiktor Pielewin IP: 212.106.152.* 04.08.02, 12:35 Jeżeli ktoś z Państwa charaszo citajet pa ruski to goraco polecam stronę literatury rosyjskiej www.lib.ru Wejdźcie sobie w link 'sowriemiennaja russkaja proza' a potem w Pielewina. Zanjdziecie w plikach tekstowch [w całości!] powiesti Pielewina [Princ Gosplana, Omon Ra, Zeltaja strefa] i jego romany [Czapajew i pustota, Zizn nasekomych, Pokolenie P, Babylon] oraz opowiadania i artykuły. Wszystko ściąga się bardzo szybko. Szkoda, że swego czasu nie przykładałem się do nauki rosyjskiego. Ale wtedy był jeszcze ZSRR i nie było sieci pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jewoczka Re: 'Generation P' - Wiktor Pielewin 04.01.03, 15:02 pewnie juz sie skonczyla kampania reklamowa Generation P w ksiegarniach itd i jestem ciekawa czy jeszcze ktos to czyta i kupuje? dawno nie bylo nowych glosow... Ciekawa jestem jak bedzie z powiescia Czapajew i Pustota, skoro ma wyjsc... Wydaje mi sie ze jest trudniejsza do przetlumaczenia, a raczej do zrozumienia w Polsce - bo mocno nafaszerowana roznymi rosyjskimi subtelnosciami, wymaga troche znajomosci rosyjskiej historii czy chocby dowcipow o Czapajewie... a jesli nie wymaga, to w kazdym razie mysle rozne takie drobiazgi wzbogacaja odbior e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach Re: 'Generation P' - Wiktor Pielewin IP: *.pwradio.pl / 192.168.15.* 05.01.03, 16:09 ciekawa jestem, jednej rzeczy -czy osoby ktorym podobala sie ta ksiazka popadly w zachwyt takze nad samotnoscia w sieci...pytam bo nie wiem czy kupic czy nie a tak juz bede wiedziala Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: 'Generation P' - Wiktor Pielewin 05.01.03, 00:12 dolne strefy stanów średnich, męcząco efekciarska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Generation P' - Wiktor Pielewin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 00:30 O qrcze, ty naprawde jestes kwintesencja nudy. Czy twoja menopauza nie trwa juz stanowczo za dlugo? Przeciez ty sama siebie zanudzisz na smierc. Oby. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: 'Generation P' - Wiktor Pielewin 05.01.03, 01:03 i po co to? cóż, kolejny ignor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Generation P' - Wiktor Pielewin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 01:11 A na co mi twoj ignor? Daj go calemu forum - o rany, ale se pomarzylem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deede Re: 'Generation P' - Wiktor Pielewin IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 20:16 so Generacja P wybrała Pepsi...ech te słowa mi chyba utkwiły w pamięci najbardziej. Myślicie, że ta ksiązka jest nie realna>??oj to głęboko się mylicie...Mój brat jada muchomory...a skąd wiecie czy naprawde całą ta polityką nie rządzi telewizja?? Jedna z lepszych książek jakie kiedykolwiek czytałam... zaskakująca wciagająca, oby więcej takiej literatury... Odpowiedz Link Zgłoś