Gość: stefcia<19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 13:42 Znacie jakies cieple, przytulne, a jednoczesnie dobre ksiazki?Takie, ktorych lektura przynosi prawdziwa, fizyczna przyjmenosc:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marmelada Re: Cieple ksiazki 28.04.05, 14:08 Dla mnie ostatnią ciepłą książką, taką smakowitą... i przynoszącą prawdziwą przyjemność, która zewnętrznie objawiała się wielkim uśmeichem... gdyby nie uszy byłby dookoła głowy ;). Niebieski Autobus. To ostatnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balladynka Re: Cieple ksiazki IP: *.u.mcnet.pl 28.04.05, 14:29 Podpisuję się dwoma rękoma! Wspaniała książka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balladynka Re: Cieple ksiazki IP: *.u.mcnet.pl 28.04.05, 14:30 Dodam autora na wszelki wypadek: Barbara Kosmowska. Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: Cieple ksiazki 28.04.05, 15:44 Bardzo cieplymi ksiazkami sa wedlug mnie "Zona kochennego Boga" Amy Tan, a z innej beczki "Milosc w czasach zarazy " Marqueza. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_j Re: Cieple ksiazki 28.04.05, 20:38 dla mnie najcieplejszymi ksiazkami swiata sa ksiazki l.m.montgomery:-) pozatym "trzynasty miesiac poziomkowy"-siesickiej! Odpowiedz Link Zgłoś
padma Re: Cieple ksiazki 28.04.05, 22:35 Cykl Ian Karon o Mitford. Cykl Herriota o weterynarzu. Cykl Durrela o zwierzetach. Jakos te anglosaskie klimaty cieplo dla mnie brzmia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noida Re: Cieple ksiazki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:40 A Karon to nie jest amerykańska autorka? Ja polecam "Dwoje ludzi" A. A. Milne, tego od Kubusia Puchatka, ale książka zupełnie nie puchatkowa. Jak sama nazwa wskazuje- o miłości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
padma Re: Cieple ksiazki 29.04.05, 08:17 Amerykanska. A Ameryka to juz nie anglosaski krag?;) Przynajmniej jezykowo?;) Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: Cieple ksiazki 30.04.05, 23:36 No, w zasadzie masz rację, anglosaski, ale jednak Ameryka to co innego niż dobre, brytyjskie, mokre "in the middle of nowhere"... Ale zwracam honor- geograficznie, kulturowo i historycznie masz rację :-) Odpowiedz Link Zgłoś
flakonka Re: Cieple ksiazki 28.04.05, 23:40 dla mnie ciepła ksiazka kojarzy się od razu z musierowicz i jej boską serią :) oraz polyanną ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cieplutka Kochane Panie! IP: 217.97.170.* 29.04.05, 08:16 Tak sie sklada, ze i ja jestem autorka pewnej bardzo przytulnej i cieplutkiej ksiazeczki, wlasnie szukam wydawcy :)) A Czy jest dobra? Czy jej lektura przyniesie prawdziwa, fizyczna przyjemnosc? Moze ktoras z Was zechcialaby to przetestowac i z nia sie zapoznac? Wyrazcie chec, a przesle ja Wam mailem. Przed nami taki dluuuugi weekend :)) Odpowiedz Link Zgłoś
fruwam Re: Kochane Panie! 29.04.05, 12:04 to ja chetnie przetestuje :)! fruwam@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hirondelle Re: Kochane Panie! 11.05.05, 20:24 Tez z przyjemnością przeczytam: hirondelle@gazeta.pl Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
anamag Re: Kochane Panie! 11.05.05, 22:16 ja tez poprosze tę książkę mailem anamag@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Cieple ksiazki 29.04.05, 10:18 przy okazji innego wątku przypomniałam sobie, że dla mnie jednymi z najbardziej ciepłych książek są książki z cyklu o zwierzętach James'a Herriot'a. "Wszystkie zwierzęta duże i małe". Czasem się można pośmiać, często wzruszyć...polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cieplutka Re: Cieple ksiazki IP: 217.97.170.* 03.05.05, 15:56 Zgadzam sie. Duzo tam radosci i smutkow, a wszystko przesycone jest tolerancja dla ludzkich slabosci i miloscia do zwierzat :)) Odpowiedz Link Zgłoś
fruwam Re: Cieple ksiazki 29.04.05, 12:06 wspomniana juz wczesniej "Jezycjada" Musierowicz "Rok w Prowansji" "Jezynowe wino" (moze nie takie cieplutkie ale czyta sie ja wszystkimi zmyslami, szczegolnie smaku i zapachu ;) "Sloneczniki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0minika Re: Cieple ksiazki IP: *.b.jawnet.pl 03.05.05, 17:02 A dla mnie "Słoneczniki" zawsze smutne były... Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: Cieple ksiazki 29.04.05, 12:09 Ja bym dodala jeszcz "Smazone zielone pomidory" - urocza ksiazeczka! Odpowiedz Link Zgłoś
strasnazaba Re: Cieple ksiazki 18.05.05, 20:57 > Ja bym dodala jeszcz "Smazone zielone pomidory" - urocza ksiazeczka! Podpisuje sie obiema lapkami :-) Jeszcze "Zabic Drozda" H. Lee - uwielbiam glowna bohaterke :-) I "Czasami wolam w niebo" T. Zwierzynskiej-Matzke - niesamowicie ciepla, choc nie nalezy do lektur milych, lekkich i przyjemnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Re: Cieple ksiazki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 06:32 Ja osobiscie dodalbym jeszcze "K-pax" Brewera. Odpowiedz Link Zgłoś
makusia_p "Czyste radości mojego życia" 03.05.05, 17:38 "Był sobie komiwojażer, którego pokochała lwica"... a to wyszystko na kartach "Czystych radości mojego życia" - Jana Śmida Urokliwa, ciepła, mądra opowieść... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talia Re: Cieple ksiazki IP: *.eltronik.net.pl 03.05.05, 18:45 Jeżynowe wino Joanne Harris.Urocza,ciepła,miła trochę magicznego nastroju,na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foxie77 Re: Cieple ksiazki IP: 170.134.133.* 03.05.05, 21:35 byc moze jest to spowodowane tym ze mieszkam za granica od wielu lat, ale dla mnie cieplymi ksiazkami jest polska literatura klasyczna, Lalka , Przedwiosnie Emancypantki ze przytocze kilka. wiem ze czasami sa to wrecz dramaty, ale moze dlatego ze swojskie to sa dla mnie cieple Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cieplutka Re: Cieple ksiazki IP: 217.97.170.* 03.05.05, 21:47 Jasne. Tesknisz, a tam sa opisy tych stron i jezyk ojczysty. Nic dziwnego, ze gdy czytasz te ksiazki to robi Ci sie ciepluuutko :)) Serdecznie pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
fruwam Re: Cieple ksiazki 04.05.05, 11:14 oj zgadzam sie z Toba absolutnie. Ja ostatnio z malenka lezka w oku przerabiam "Emancypantki" Odpowiedz Link Zgłoś
grochalska Re: Cieple ksiazki 11.05.05, 20:36 Zdecydowanie Jane Eyre. Każdy cal mojego ciała i duszy był zadowolony podczas czytania tej książki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anamag Re: Cieple ksiazki 11.05.05, 22:19 dla mnie wpomniana juz jeżycjada Musierowicz, mrrrr... a ostatnio delektuję się "Dziennikiem Toskańskim" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soulbrother.blox Re: Cieple ksiazki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:20 Dzieci z Bullerby, tak... niezwykle ciepły kliamt, przesycony oparami konfitur, kapcie, farfulce, bla, bla, bla... Jakie to ckliwe Odpowiedz Link Zgłoś
kr_kap Re: Cieple ksiazki 11.05.05, 22:23 Na pewno "Rok w Prowansji" Petera Mayle :) Odpowiedz Link Zgłoś
kr_kap Re: Cieple ksiazki 11.05.05, 22:30 I dla zdrowego zdziecinnienia: "Dlaczego kąpiesz się w spodniach, wujku?" Astrid Lindgren Dziwny tytuł, ale gorąco polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cieplutka Re: Cieple ksiazki IP: 217.97.170.* 18.05.05, 11:10 Milo dziecinniec z Lindgren :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Cieple ksiazki IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.05.05, 11:34 Wszystko Fannie Flagg w szcxególności "Dogonić tęczę" i "Witaj na świecie maleńka" Odpowiedz Link Zgłoś