Gość: czytak IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 24.05.05, 10:04 Mam na myśli Dostojewskiego. Kosztuje 18,00 zł - zbrodnia to czy kara? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nioma Re: Kolekcja - kupiliście kolejne literki i cyfer IP: 62.233.201.* 24.05.05, 13:31 dzisiejsza cyferke kupie bo mi sie stary dostojewski gdzie zagubil, zoli nie bede kupowac bo mam a reszte to tak pol na pol, wiec beda sie szczerzyc dziurki na polce, a moze ze zdekompletowanych literek powstanie nowe slowo ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredens Re: Kolekcja - kupiliście kolejne literki i cyfer IP: *.tvgawex.pl 24.05.05, 14:56 ten dzisiejszy numerek nie kupię,bo mam wydanie z 1987 roku Biblioteki Narodowej s.II w przekładzie Czesława Jastrzębiec-Kozłowskiego.Chociaż mój egzemlarz jest trochę sfatygowany,ale trudno oszczędzam kasę na następne pozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egmont Jest metoda! IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 24.05.05, 16:25 "wiec beda sie szczerzyc dziurki na polce," Ależ nie muszą! Wystarczy zdjąć papierek z książeczki i już mamy wszystkie jednakowe, czerwone pozycje. Teraz tylko najechać koniuszkiem palca (do wyboru - palec)* na numerek i literki (znów do wyboru)*i tutaj (UWAGA!) - kto ma paznokcie dlugie temu latwiej (do Pań!) - zaczynamy drapać ... ;) *Totalna demokracja ! :D :P Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Jest metoda! 24.05.05, 16:26 albo nalepiamy dowolną kalkomanię, którą znajdujemy w paczce chipsów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egmont Profanacja?! IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 24.05.05, 16:30 Tego bym nie przeżył. To by byla profanacja! :D Co najwyzej zdrapka... ;) PS. Autor tej wiadomości naprawdę uwielbia książki, nie tylko zresztą jako dzieła literatury, ale także jako piękne wydania zwłaszcza polskich wydawnictw lub np. Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Profanacja?! 24.05.05, 16:35 w takim razie - schować ksiązki do gustownego pudełka z IKEA i nie przejmować się, ze złośliwy sąsiad, który na półce ma tylko ksiązkę tel., będzie drwił, że w kolekcji sa braki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egmont Re: Profanacja?! IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 24.05.05, 16:57 To już jest jakieś rozwiązanie... Odpowiedz Link Zgłoś