siostra_pelagia J. Klejnocki - Opcje na śmierć 01.01.13, 09:35 Kolejna książka z serii o komisarzu Ireneuszu Nawrockim. Nówka z empiku Odpowiedz Link
zorija Re: Jonathan Kellerman "Oczy do wynajęcia" 01.01.13, 10:04 Jak zwykle wciągające Odpowiedz Link
nchyb Re: J. Klejnocki - Opcje na śmierć -Siosto Pelagio 18.01.13, 13:44 i jak wrażenia z Klejnockiego? Bo przed półką stałam i się wahałam? Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: J. Klejnocki - Opcje na śmierć -Siosto Pelagi 22.02.13, 14:21 Jedna ze słabszych z cyklu. Raczej do wypożyczenia niż kupienia. Odpowiedz Link
nchyb Bielszy odcień śmierci - Minier 01.01.13, 12:53 to już trzecie podejście, ale nareszcie zaskoczyło. Jestem już prawie w połowie i wczoraj byłam zła, ze muszę iść na sylwestra i odłożyć lekturę, która teraz mnie bardzo wciągnęła. W sumie nie wiem, czemu wcześniej nie zaiskrzyło... Odpowiedz Link
andaba W najciemniejszym kącie - Elizabeth Haynes 01.01.13, 14:23 Nudnawe, ale czytać się da. Czekam na jakiś przełom. Odpowiedz Link
amused.to.death Mary Higgins Clark - wszystko po kolei 02.01.13, 22:59 bo odkryłam, że mnóstwo jej książek jest przetłumaczonych na hiszpański - więc łączę przyjemne z pożytecznym (wiem co prawda, ze bardziej tradycyjna nauka przydałaby mi się bardziej... ale o ileż taka metoda jest sympatyczniejsza) tak sobie jednak myślę, że gdybym czytała po polsku, to bym się pewnie poddała po jednej, albo dwóch.... Odpowiedz Link
matt.cobosco Roslund & Hellström "Trzy sekundy" 02.01.13, 23:18 Wygląda na to, że panowie wrócili do wysokiej formy po przejściowym spadku z "Dziewczyną w tunelu". Odpowiedz Link
nchyb Re: Mary Higgins Clark - wszystko po kolei 03.01.13, 10:06 > tak sobie jednak myślę, że gdybym czytała po polsku, to bym się pewnie poddała > po jednej, albo dwóch... parę dobrych lat temu czytałam po polsku jedna po drugiej Ostatnio jednak już mnie podnudzają. Chociaż te z Elwirą nie są złe... Odpowiedz Link
agridulce Vincent Severski: Nielegalni 04.01.13, 00:19 Dopiero 100 stron przeczytałam, zważywszy objętość utworu dopiero zaczynam... Ale na razie 1:0 dla Perssona. Chociaż nie zamierzałam porównywać. Cieszę się, że w końcu czytam coś z listy nominowanych. Odpowiedz Link
sisterofmercy007 Re: John Harding " Siostrzyca " 07.01.13, 20:51 Hipnotyczna gotycka opowieść. " Obwieściując Was tą historią sama nabieram podejrzenia, że była sennym koszmarem. " Odpowiedz Link
opty2 Re: G.R.R. Martin-Nawałnica mieczy 09.01.13, 10:07 oho! Siostra się wciągnęła traktujesz Pieśń lodu i ognia jako kryminał? Odpowiedz Link
matt.cobosco Christer Mjåset - "Lekarz, który wiedział za dużo" 09.01.13, 11:35 Dobry ten Mjåset (przynajmniej po kilkudziesięciu stronach). Tłumaczka cierpi wprawdzie na nadmierne zamiłowanie do imiesłowów przysłówkowych uprzednich ("przyszedłszy, zamknąwszy i wyszedłszy"), ale wgryzienie się terminologię medyczną z nadwyżką rekompensuje tę drobną stylistyczną uciążliwość. Odpowiedz Link
opty2 Re: Christer Mjåset - "Lekarz, który wiedzia 09.01.13, 12:21 rozumiem, ze jeszcze nie skończyłeś? miło będzie jak dasz znać, czy się podobała książka Odpowiedz Link
nchyb Lee Child - Ostatnia sprawa 10.01.13, 10:10 właśnie wczoraj w empiku kupiłam i czytałam przed snem. Gdyby nie praca - nie poszłabym spać Przy okazji przypominam - od jutra Jednym strzałem w kinach. Wiem, wiem, Cruisowi co najmniej ćwierć metra wzrostu brakuje do Reachera, ale i tak nie mogę się doczekać. Jutro nie mogę więc do kina idę w sobotę Odpowiedz Link
opty2 Ch. Mjaset - Lekarz, który wiedział za dużo 12.01.13, 09:40 na razie to wciągam się w życie norweskiej wyspy Hitry, gdzie urzęduje tytułowy lekarz, James Bond to z niego nie jest Odpowiedz Link
matt.cobosco Re: Ch. Mjaset - Lekarz, który wiedział za dużo 12.01.13, 16:56 I wyjątkowo mało asertywny. Ale sama historia rozwojowa Odpowiedz Link
negev56 Lee Child - Ostatnia sprawa 12.01.13, 16:33 Niewiele mi zostało do skończenia "Dzikich łabędzi" Jung Chang, gdy wzięłam tylko na chwilę "Ostatnią sprawę" żeby przyjrzeć się z bliska i przepadłam. To chyba jedna z lepszych powieści Childa. Odpowiedz Link
elmar43 Rosamund Lupton: Potem 12.01.13, 17:38 Mam problem z tą książką - nie kupuję pomysłu "między niebem a ziemią". Irytuje mnie i przeszkadza w odbiorze. Szkoda. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Lee Child - Ostatnia sprawa 12.01.13, 20:08 To fajnie. Ostatnie pozycje jakoś do mnie nie przemawiały. Odpowiedz Link
zorija Re:Marcin Wroński "A na imię jej będzie Aniela" 13.01.13, 09:38 Bardzo mi się podoba Odpowiedz Link
nchyb Theodore Boone Oskarżony - John Grisham 14.01.13, 12:26 thriller prawniczy dla młodzieży... Odpowiedz Link
82misiek Re: Co teraz czytacie - styczeń 15.01.13, 08:15 Hening Mankell - Nim nadejdzie mróz Odpowiedz Link
cynamoon6 Pamietam Cię- Yrsa Sigurdardottir 15.01.13, 08:49 Podobno straszy. Chętnie się trochę poboję Odpowiedz Link
opty2 Re: Pamietam Cię- Yrsa Sigurdardottir 15.01.13, 08:53 e, nie tak bardzo ps. gdzie się podziewałaś, jak Ciebie nie było Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Pamietam Cię- Yrsa Sigurdardottir 18.01.13, 15:38 Faktycznie, niezbyt straszno. Eh, mam jakas niemoc czytelnicza. Wiecej ogladam niz czytam (co u mnie =koniec swiata) Odpowiedz Link
dachauka Piotr Głuchowski "Umarli tańczą" 16.01.13, 19:31 Właśnie skończyłam (też doczytuję) i jestem przyjemnie zaskoczona. To my mamy autorów, którzy TAK piszą?... Nawet ta narracja w czasie teraźniejszym mnie nie wkurzała... Odpowiedz Link
opty2 Ninni Schulman_Mężczyzna, który przestał płakać 17.01.13, 12:53 II część serii z Magdaleną Hansson, czyli sporo o Hagfors w Varmlandii a także prywatne perypetie samej dziennikarki, 4,5/6 Odpowiedz Link
echtom Re: Ninni Schulman_Mężczyzna, który przestał płak 17.01.13, 19:20 Dla mnie słabsze niż 1. część. Więcej psychologii niż rasowego kryminału i napięcia. Przy "Dziewczynie" palce gryzłam, kiedy Sonia próbowała się uwolnić z rąk oprawców, tu śledziłam perypetie bohaterów chłodniejszym okiem. Odpowiedz Link
nchyb Dziewczyna ze śniegiem we włosach - Ninni Schulman 18.01.13, 13:35 Miałam już niby dosyć skandynawskich klimatów, ale w sumie za oknami mróz, zimno i śnieżnie, z przyjemnością czytam, ze sa miejsca gdzie jest jeszcze zimniej Odpowiedz Link
agridulce Hjorth, Rosenfeldt: Uczeń 19.01.13, 00:30 Z listy. Walczę z czasem, ale nie bez przyjemności -). Odpowiedz Link
zorija Re: Krzysztof Beśka "Trzeci brzeg Styksu" 19.01.13, 08:24 Wciągające. I ta Łódź! Odpowiedz Link
moleslaw Re: Krzysztof Beśka "Trzeci brzeg Styksu" 20.01.13, 16:45 "Buffy postrach wampirów" przeczytałam ,czytam "Harpie" Chmielewskiej zamierzam "Miasteczo Salem" Kinga. Odpowiedz Link
opty2 Ostatni dobry człowiek - A.J. Kazinski 21.01.13, 09:39 wariacje na temat "36 sprawiedliwych ludzi" wg biblijnego przekazu, taki drugi Dan Brown Odpowiedz Link
cynamoon6 S. Darda- Czarny Wygon. Słoneczna Dolina. 21.01.13, 23:49 Chciałam sie pobać, bo mam duży niedosyt bania po Pamietam Cie Yrsy Zobaczymy czy to mnie przestraszy. Odpowiedz Link
opty2 Re: S. Darda- Czarny Wygon. Słoneczna Dolina. 22.01.13, 09:57 jak chcesz się pobać, to polecam Zorana Drvenkara "Sorry" Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: S. Darda- Czarny Wygon. Słoneczna Dolina. 22.01.13, 20:33 Dzieki, brzmi ciekawie. Zapamiętam go. Juz prawie koncze tego Dardę i kurde, ani razu sie nie balam Odpowiedz Link