papryczka_ag 07.07.05, 11:04 Czytuje ktoś? Jakieś opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawa_malinowa Re: Stefan Zweig 07.07.05, 13:40 W "Niecierpliwosci serca" bardzo podobal mi sie styl autora - poza tym sama powiesc! Czytalam jeszcze biografie Marii Antoniny -tez niezla. Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Stefan Zweig 07.07.05, 16:34 Mnie również. "Życiowe" podejście, czyli inaczej mówiąc Zweig jest świetnym psychologiem i obserwatorem. Z tego względu podobały mi się również jego opowiadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiszka Re: Stefan Zweig IP: *.radioalfa.com.pl / *.radioalfa.pl 07.07.05, 22:11 Bardzo lubię opowiadania. "24 godziny z życia kobiety" - wspaniała analiza kobiecej duszy. I inne też oczywiście. Pewnie się tu narażę ale Zweig tak mi się jakoś zawsze kojarzył z Hesse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Stefan Zweig IP: *.cec.eu.int 08.07.05, 16:49 strasznie wciagnal mnie i poruszyl "Szachista". taka mala ksiazeczka, a taka dawka emocji.... Odpowiedz Link Zgłoś