Gość: a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:52 Która z nich jest według Was najlepsza? Ja jeszcze nie mam zdania, bo przeczytałam dopiero 4 z nich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adama Re: KSIĄŻKI REMARQUE`A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 21:00 Dla mnie Łuk triumfalny bezwględnie :P Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: KSIĄŻKI REMARQUE`A 15.07.05, 18:13 Łuk rzeczywiście cenny,postaciami, zdarzeniami,ale ja kocham Trzech towarzyszy.Ta książka tak cudnie pokazuje przyjaźń.Tak niezbędne uczucie.Ja od nie zaczęłam poznawać autora, na studiach, może dlatego ten sentyment, ale bardziej uczucie,które niezmiennie najwyżej cenię-przyjaźń Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: KSIĄŻKI REMARQUE`A 15.07.05, 18:29 Wszystkie ksiazki Remarque'a są świetne, ale najlepsze moim zdaniem to wspomniani juz Trzej Towarzysze, Czarny Obelisk i Na Zachodzie bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dakusia czarny obelisk IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.05, 21:27 ... i "Liebe deinen Nächsten" ( po polsku byloby to moze "kochaj swego blizniego"? ) nie wiem, ale te druga pozycje goraco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: czarny obelisk 15.07.05, 22:11 Kochaj blizniego wyszlo po polsku. Dla mnie Na Zachodzie bez zmian Trzej towarzysze, Luk triumfalny Noc w Lizbonie Czarny obelisk Droga do domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chathanique Re: KSIĄŻKI REMARQUE`A IP: 217.197.78.* 16.07.05, 23:41 Nie umniejszając żadnej z książek Remarque'a gorąco zachęcam do zapoznania się z listami Remarque'a do Marleny Dietrich. Spora dawka prawdziwej SZTUKI epistolarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konnes Re: KSIĄŻKI REMARQUE`A IP: *.icpnet.pl 17.07.05, 02:36 bezwzględnie Luk Triumfalny - tam kumulują sie wszystkie wątki jego twórczosci, tam też osiągają one swą najdoskonalszą formę cała reszta powiesci remarqu'e tez oczywiscie jest warta zachodu, choc na tym zachodzie jest juz na ogół bez zmian pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś