Dodaj do ulubionych

Eugenides "Middlesex" i Coetzee " Mistrz s Petersb

31.08.05, 22:38
urga - ktos czytal ?
Jesli tak, to bardzo prosze o napisanie mi, O CZYM te ksiazki sa , gdzie i
kiedy dzieje sie akcja.
Obserwuj wątek
    • ariadna-enta Re: Eugenides "Middlesex" i Coetzee " Mistrz s Pe 01.09.05, 00:39
      Jeżeli chodzi o książkę Cootzee "Człowiek z Petersburga" jest to fantazja
      literacka o incydencie z życia Dostojewskiego. Rzecz jak wskazuje tytuł dzieje
      się w Petersburgu wXIX w i opowiada o mężczyznie,który przyjeżdża do tego
      miasta ,aby rozwiązać zagadkę tajemniczej śmierci swojego syna. Okazuje się,że
      syn należał do jakiejś tajnej organizacji. Książka dosyć mroczna utrzymana
      w "dostojewskim" stylu.Mnie się podobała,ale nie wiem,czy mój opis Cię zachęcił
      do przeczytania ,czy wręcz przeciwnie. Drugiej książki niestety nie czytałam.
      Pozdrawiwm.
    • staua Re: Eugenides "Middlesex" i Coetzee " Mistrz s Pe 01.09.05, 04:12
      Uzupelniamy sie - bo ja czytalam tylko "Middlesex". A jest to ksiazka o... chlopcu, ktory jest na pozor
      dziewczynka - a wlasciwie o dziewczynce, ktora jest chlopcem (na szczescie jest to wyjawione juz na
      pierwszej stronie, wiec nie zdradzam tajemnicy ksiazki). Dzieje sie glownie w USA, w srodowisku
      greckich imigrantow i bardzo barwnie opisane sa dzieje klanu, jak rowniez objasnione jest, dlaczego ta
      dziewczynka to chlopiec... Swietna ksiazka i bylo juz kilka watkow na jej temat, sprawdz w
      wyszukiwarce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka