Gość: Magdalena IP: *.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:01 Która książka Pilcha jest wg Was najlepsza? Zastanawiam się od której zacząć. z góry dzięki za podpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wrrr Re: książki Jerzego Pilcha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=33917919 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: książki Jerzego Pilcha IP: *.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:11 Moje pytanie brzmi: która książka jest najlepsza, a nie co ktoś sądzi o całej twórczości. Ale dzięki za posta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: książki Jerzego Pilcha IP: 193.189.73.* 05.04.06, 14:28 Zaczęłabym od ANIOŁA (Pod mocnym Aniołem). Miasto utrapienia wg mnie to najgorsza książka, bardzo się rozczarowałam. Ale poprzednie ksiażki Pilcha mnie nawet kiedys fascynowaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena czemu kiedyś? IP: *.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 21:32 tzn, dlaczego już Cię nie fascynują? Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: książki Jerzego Pilcha 04.04.06, 21:36 każda taka sama, więc zacznij, od której chcesz; Odpowiedz Link Zgłoś
camaieu Re: książki Jerzego Pilcha 05.04.06, 11:47 A mnie się bardzo podobał "Los powtórzony". Odpowiedz Link Zgłoś
jogardii Re: książki Jerzego Pilcha 06.04.06, 09:00 Koniecznie od "Inne Rozkosze " a później może: "Bezpowrotnie utracona leworęczność", Tysiąc spokojnych miast", "Spis cudzołożnic", "Tezy o głupocie, piciu i umieraniu". To wszystko powieści z okresu krakowskiego, zanim Pilch się zaprzedał machinie marketingowo - warszawskiej. Pozniejsze ksiązki są moim zadniem coraz gorsze, no może z wyjatkiem felietonów... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: książki Jerzego Pilcha 07.04.06, 18:46 "Bezpowrotnie utracona leworęczność". A jesli jednak powiesć to może "Miasto utrapienia":) Odpowiedz Link Zgłoś
meteorah Re: książki Jerzego Pilcha 08.04.06, 01:25 za Pilchem nie przepadam (książki jak dla mnie na wyrost, wydumane)..., ale felietony ma ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psi Re: książki Jerzego Pilcha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 13:05 brawo dla ciebie, bo interesujesz się naprawdę ciekawym pisarzem - zacznij od którejkolwiek książki i tak przeczytasz wszystkie:) Odpowiedz Link Zgłoś