Dodaj do ulubionych

Styczeń reaktywacja

12.01.11, 00:04
Pierwsza, pierwsza w środę!! smile Witam smile Zakładam nowy wątek powitalny! Wszak dziś już środa! Nie na darmo mój Ojciec zwany jest sową, a ja jestem dziecko sowie i gdy nie muszę iść rano do pracy (a trzy razy w tygodniu nie muszę), to lubię sobie poużywać po sowiemu, uhuhuuu..... Napoiłam się Grzańcem Galicyjskim i jest mi wyjątkowo pluszowo smile
Obserwuj wątek
    • migos Re: Styczeń reaktywacja 12.01.11, 00:34
      odpisałbym Ci, ale Kocio mnie goni od komputra wink
      • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 12.01.11, 07:28
        Chciałam napiać, zem pierwsza w czwartek i tyle mojego, skorom musiała wstać w srodku nocy, ale to nadal zaczyna się środa...
        Dzień dobry, niech ta.
        • tutul Re: Styczeń reaktywacja 12.01.11, 08:11
          Oj dobry,dobry...połowę zajęć dzisiejszych już zrobiona,spacer zaliczony...jak dobrze wstać skoro świt (nawet wtedy,jesli to jeszcze środek nocy )
          • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 12.01.11, 09:47
            Ta, dobry, akurat. Spsulam laptoka chyba. Wieczorem moze się okaże, czy przezył, a stary jakiś mały, powolny, niektóre klawisze ma w innym miejscu, ac, żyźń...
            • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 12.01.11, 11:15
              Wilgoć w powietrzu, woda pod nogami a w koło aaaa'psik słychać wink Dzień dobry !
              • doratos Re: Styczeń reaktywacja 12.01.11, 11:53
                Na zdrowie!!
                Tyle wody to musi Wenecja byćsmile
                Dzień wcale nie dobry,pada i ździ jak w kieleckim,ale przynejmniej Tatry na moim podwórku zmieniają się powoli w Bieszczady!
    • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 12.01.11, 12:16
      A cóż to za nadgorliwość z nowym wątkiem Papugo? Bałaś się, że w środę przelecimy trzysta i ktoś Cię uprzedzi? wink
      Ale niech już mu nowemu będzie.
      Na Targówku listopad przemieszany z jakimś letnim miesiącem, bo nawet na chwilę słoneczko wyjrzało, ale chyba mu się ąturaż nie podobał i się schowało. Aktualnie pada.
      Witam środkowo.
      • g0p0s Re: Styczeń reaktywacja 12.01.11, 14:22
        Dni dłuższe ale, jakoś oświetleniowo wyjątkowo mało aktywne.
        • kurcgalopek Re: Styczeń reaktywacja 12.01.11, 14:35
          Przez moment myślałam Papugo, że Ty tak od bladego świtu na tym grzańcu szczęśliwa, że z domu nie musisz wychodzić smile
          Witam wszystkich listopadowo smile
        • bbbzyta Re: Styczeń reaktywacja 12.01.11, 15:11
          Dziń dybry. W Wwie za oknem takie coś, że w ogóle nie wiadomo co. A jeszcze do tego w ostatnich dniach padało z nieba takie dziwo, że szyby w pracy mam równo i solidnie zaplute, jakby cóś specjalnie po ulicy jeździło i jakiś syf rozpylało. UFO?
          • balamuk Re: Styczeń reaktywacja 12.01.11, 18:02
            Zepsuty Niebieski Woz Asenizacyjny...
            Czesc, stesknilam sie. Z reguly w zimie nie narzekam na pogode, ale 200% wilgotnosci po trzech dniach zaczyna jakby nuzyc.
            • 36krzysiek Re: Styczeń reaktywacja 12.01.11, 20:26
              Niech mnie ktoś przytuuuuuli sad
              • heniulaa Re: Styczeń reaktywacja 12.01.11, 20:40
                Baronie przytulam!!!
                • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 12.01.11, 22:14
                  Witam, dopiero netu dopadłam. Parszywy dzień.
              • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 12.01.11, 22:25
                Baronie, przytulić jak przytulić, przytulając mogłabym udusić, ale że zaraz idę pod kołderkę, to mogę Cię ze sobą zabrać, oczywiście w towarzystwie owczarkowej i MLP, ale łóżeczko mam szerokie.
                Zapraszam.
              • asia.sthm Re: Styczeń reaktywacja 12.01.11, 23:12
                > Niech mnie ktoś przytuuuuuli sad

lec na pierwszy styczniowy, tam miś misia ladnie robi.

i dzien dobry wieczorową porą
      • papuga_ara Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 18:52
        eulalija napisała:

> A cóż to za nadgorliwość z nowym wątkiem Papugo? Bałaś się, że w środę przeleci
        > my trzysta i ktoś Cię uprzedzi? wink

A to dopiero "czysta" wpisów uprawnia do nowego wątkowania? Coś takiego. Kurde, nie wiedziałżem!!wink
        • papuga_ara Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 18:57
          Witam się z SzanPaństwem, siedząc już nieco na walizce. Wirtualnej na razie, bom w pracy jeszcze. Jutro bladym świtem o 7.30 kierunek: Katowice!! I szkolenie, na które uczciwie i prawdziwie się cieszę. A potem stamtąd kierunek Kraków! Swoją drogą: pociągi z Katowic do Krakowa jeżdżą teraz dwie godziny!!! Widziało Państwo takie rzeczy? Taki kawalątek, a ten dwie godziny będzie jechał? Ponoć jakieś remonty tam uskuteczniają i to jest powód. No ja myślę, że to tak nie na stałe...
          Z uwagi na wojaże, rozjazdy i inne zwrotnice tymczasem bez odbioru!! <macha łapką>
          • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 19:25
            papuga_ara napisała:

> Swoją drogą: pociągi z Katowic do Krakowa jeżdżą teraz dwie godziny!!! Widziało Państwo takie rzeczy? Taki kawalątek, a ten dwie godziny będzie jechał?

A nie lepiej byłoby autkiem? Szybciej by było i milej,bo tak jakby u siebie przez cały czas. Minus,to to,że nie da się czytać jadąc samochodemsad nad czym nieustannie ubolewam.
            Nie mniej życzę udanego wyjazdu,z pożytkiem i przyjemnością,na razie.
    • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 08:24
      Zabawny obrazek, blisko absurdu. Za kwadrans siódma, ciemno jak w odwłoku, kawałek osiedla bez latarń. Dwóch panów w kamizelkach odblaskowych z workami i szpikulcami sprząta trawnik. Matkooo, nie mogli poczekać do ósmej, byłoby coś widać. Prawie jak G0p0sa koszenie trawników w listopadzie.
      Witam ćwiartkowo.
      • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 09:00
        Bry.
        • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 09:59
          Baronie przytulam, chyba dzisiejsza pogoda do niczego innego się nie nadaje. Tylko wtulić się w co kto może i przespać wink Dzień dobry smile
          • migos Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 12:00
            szaroburość zaokienna nieco przytłacza... witam nie mniej jednak.
          • doratos Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 12:04
            Dzień dobry!
            Przytulam wszystkich jak leci,pod tę kołderkę też mogę wejść,bo trochę mi zimno,dziś mam lenia i nie chciało mi się nawet ognia napalićsmile
            • 36krzysiek Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 13:59
              Z braku laku przytuliłem się do latarni, ale jakaś zimna była, zero uczuć. A teraz przytulam się do obłędu i szaleństwa. Ja już zdrowia nie mam do tych wszystkich ministerstw, kogo oni tam zatrudniają?! Prawie jak to marzenie kierowniczki ADMu u Guruy o osobie w księgowości umiejącej dodawać i odejmować smile
              • g0p0s Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 14:06
                A mało to rodziny do usadowienia rządzący (kiedyś, teraz, później) mają?
                SzanPan koło latarni pracuje? smile
                • 36krzysiek Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 14:15
                  No, prawie w okno mi włazi ta latarnia smile
                  • pomaranczuch Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 14:29
                    Dzień dobry Szanpaństwu!
                    Pracowite dni się zbliżają, a właściwie to już nastały i muszą stwierdzić, że im mniej mam czasu bo muszę coś robić, tym więcej wynajduję sobie rzeczy, których nie muszę ale robię big_grin czyli sesję czas zacząć, co sprowadza się do sprzątania całego mieszkania, mycia okien, przemeblowywania pokoju ect. no dobra, z oknami przesadziłam tongue_out
                    • bbbzyta Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 14:45
                      Hejka, Pomarańczuchu, znam, znam to uczucie, najlepiej się sprząta w pobliżu sesji, a nawet to jakiś taki przymus, że akurat wtedy big_grin
                      • groha Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 15:39
                        O to to! Powiem więcej: w obliczu przymusu najlepiej robi się wszystko. Wszystko inne, znaczy. I to nie przechodzi z wiekiem studenckiem, niestety. Chyba człowiek jest już tak dziwnie skonstruowany, że musi mieć za plecami ścianę, a nad głową topór, żeby stanąć z tym obliczem do walki, ale do końca woli udawać, że go nie widzi. W ramach samoobrony organizmu, czy coś. Bo inaczej, to od tego przymusu dostałby tyfusu. Kokluszu. Platfusu. Pardon: platfusa. Albo innej cholery, tfu.
                        • pomaranczuch Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 16:45
                          Święte słowa big_grin
                          • goonia Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 17:52
                            Zimowe dzien dobry. Dosypalo sniegu, mroz jak nalezy. Wszystko tak, jak ja nie lubie. Wiosna juz wkrotce.
                            • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 18:32
                              Już chciałam napisać,że optymizmem powiało,ale zauważyłam to małe "nie" w środku zdania i zmieniłam zdanie. Ale mimo wszystko nie jest to pesymistyczne powitanie,prawda? A już na pewno nie jeśli wziąć pod uwagę to co u nas za oknami.
                              Witam cieplutko.
                              • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 19:13
                                Cześć. Ostatni dzień w pracy bez internetu. Jutro będę śmigać po wszytskich wątkach i z pięc nowych założę, a co. Mokro i zimno, nawet lubię - jak jestem w ciepłym domciu. Z perspektywą pachnącej kąpieli.
                                • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 13.01.11, 19:26
                                  kocio_pierzaczek napisała:

> Cześć. Ostatni dzień w pracy bez internetu. Jutro będę śmigać po wszytskich wątkach i z pięc nowych założę, a co.

Trzymamy za słowo!
                                  • tutul Re: Styczeń reaktywacja 14.01.11, 07:44
                                    Jeśli to możliwe,to pogoda jeszcze gorsza niż wczoraj.Mimo wszystko dzień dobrysmile
                                    • bumbecki Re: Styczeń reaktywacja 14.01.11, 08:04
                                      gorzej ? ty widzisz jakąś różnicę ? bo jak dla mnie wciąż tak samo ...
                                      Witam smile
                                      • dorka_31 Re: Styczeń reaktywacja 14.01.11, 08:26
                                        No fakt, wciąż szaro i mżawa...

Ale coś Wam pokażę, bo mnie trudno byo uwierzyć, więc też musicie zobaczyć. Wczoraj widziałam kwitnącą stokrotkę! Tak sobie rosła przy chodniku. Pstryknęłam ją, o:

https://www.iv.pl/images/68405842262889033731.jpg

Może fotka nie najlepsza, bo ciemno przez tą mżawę było, ale stokrotka jak nic. Czyżby wiosna? wink
                                        • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 14.01.11, 08:32
                                          Zwiastun wiosny? smile
                                          Dzień dobry.
                                          • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 14.01.11, 08:39
                                            Cud! Stokrotka i Bumbecko, tylko patrzeć, jak Orale da głos i Stara Gropa dojrzeje do wystąpienia z zakonu kamedułów...
                                            Dzień dobry, no, może taki sobie...
                                            • orale Re: Styczeń reaktywacja 14.01.11, 09:00
                                              daje głos, wracam do świata żywych. We wtorek w pracy dostałam telefon, syn miał wypadek na nartach i helikopter zabrał go nieprzytomnego. Pojechałam do Zakopca jak stałam, wróciłam wczoraj wieczorem i jeszcze trochę nerw mnie trzyma.
                                              • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 14.01.11, 09:13
                                                Trzymałam i trzymam kciuki, mam nadzieję, że już prawie dobrze?
                                                Trzym się.
                                                • migos Re: Styczeń reaktywacja 14.01.11, 10:45
                                                  witojcie. ścierowato dziś nieco, hm?
                                                  • doratos Re: Styczeń reaktywacja 14.01.11, 12:01
                                                    A witejcie,kochane ludziska!!
                                                    Nie dość,że ścierowato to jeszcze mi coś na oczy padło,rano robiłam dzieciom śniadanie po
                                                    łomacku chyba,potem znów przytuliłam głowę do poduszki,a potem jak już wariat z komórki nie pozwolił mi dłużej spać,stwierdziłam,że na blacie w kuchni stoją różne produkty,
                                                    nie pasujące do siebie,jak dżem i smalec,aż się boję kiedy chłopaki wrócą ze szkoły
                                                    z okrzykami-mama coś ty mi za kanapkę zrobiła?!smile

Orale,trzymaj się wszystko będzie dobrze,musi byćsmile
                                              • g0p0s Re: Styczeń reaktywacja 14.01.11, 12:21
                                                Trzymam kciuki.
                                                Pogoda ustabilizowana, no trochę tylko popadało przelotnie ze ściery.
                                                • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 14.01.11, 12:32
                                                  Wprawdzie popadało przelotnie ale jakoś się zawiesiło, teraz wilgoć i ponurość.
                                                  Witam.
                                                  Orale, napisz ze trzy słowa więcej, co konowały powiedziały?
                                                  I gdzie ta Minerwa? Marysia ma się lepiej?
                                                  • minerwamcg Re: Styczeń reaktywacja 20.01.11, 22:15
                                                    eulalija napisała:

> I gdzie ta Minerwa? Marysia ma się lepiej?

Teraz już tak... Mam nadzieję. Po szpitalu przyplątała się jeszcze jedna wirusówka, katarowo-kaszlowa, też z dużą gorączką. Ale dziś już gorączki nie było.
                                              • konopika Re: Styczeń reaktywacja 14.01.11, 12:34
                                                Orale, mam nadzieję, że idzie ku lepszemu.

Witam serdecznie, pomimo okropnej pogody.
                                                • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 14.01.11, 12:36
                                                  Konopikio, a u Ciebie z zewnętrzną wodą ok? Bo jakieś hiobowe wieści z południowego zachodu podają. Kizuk, a u Ciebie?
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 14.01.11, 13:07
                                                    Byłam święcie przekonana, że już się przywitałam... smile
                                                  • kizuk Re: Styczeń reaktywacja 14.01.11, 13:18
                                                    Witajcie.Mamy paskudną jesienną zimę.Pada,rzeki przybierają,ale u nas jeszcze(oby tak zostało) spokój,póki w górach śnieg nie stopnieje.
                                                    Orale,co z synem?Chyba już dobrze,skoro wróciłaś?
                                                    Trzymam kciuki .
                                                  • bbbzyta Re: Styczeń reaktywacja 14.01.11, 15:52
                                                    Dobrego popołudnia wszystkim życzę, w końcu to piątek.
                                                    Orale, trzymam kciuki żeby nic nie tego.
                                                  • goonia Re: Styczeń reaktywacja 14.01.11, 19:13
                                                    Orale, Ty szybko mow, ze wszysto Ok i syn w zakopcu znowu na nartach smiga. No mow! Wspieram duchowo i sle fluidy.

Witam sie z Panstwem. Dobrze, ze juz piatek.
                                            • bumbecki Re: Styczeń reaktywacja 15.01.11, 15:21
                                              bo tak już jest z gadułami - lubią sobie czasem pomilczeć smile
    • tutul Re: Styczeń reaktywacja 15.01.11, 07:19
      Ciąg dalszy listopadowej zimy.Ciemno,mokro...dzień dobry ( chyba...)
      • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 15.01.11, 09:07
        A jaka gmła!!!!!
        Dziś w pipidówku Turnaua dajo. Wezmne, a co tam wink
        Zdrowia pożyczam!
        Dzień dobry!
        • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 15.01.11, 09:19
          Jak dają, to bierz, warto ! Dzień dobry deszczowy smile
          • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 15.01.11, 09:46
            Leje, panie... jak dobrze, że nie muszę dziś wychodzić.
            • ez-aw Re: Styczeń reaktywacja 15.01.11, 13:43
              Dzień dobry.
              Zmokłam, włosy mi się pokręciły i wyglądam dziś dość, hm..... ciekawie wink
              Może w takie dni zacznę nosić perukę?
              • kurcgalopek Re: Styczeń reaktywacja 15.01.11, 16:29
                Bry, Orale, jak tam dziecię Twoje?
                Zdrowia wszystkim chorowitkom.
                Czy ktoś wie, gdzie zakręca się ten kran? Kapie mi z sufitu od rana, a tu leje i leje drugi dzień sad
                • doratos Re: Styczeń reaktywacja 15.01.11, 19:37
                  Widocznie główny hydraulik sobie przysnąłwink
                  Dobryj wieczier !!
                  • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 16.01.11, 10:41
                    Dzień dobry, póki jestem w domu smile
                    • tutul Re: Styczeń reaktywacja 16.01.11, 18:26
                      Dzień był piękny-wiosna ! 10 stopni ciepła...I tylko zimy żal...
                      Witam wieczorową porąsmile
                      • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 16.01.11, 18:39
                        U mnie tylko 5. Tutul, spokojnie, podobno jeszcze zima wróci.
                        • heniulaa Re: Styczeń reaktywacja 16.01.11, 18:45
                          Lepiej niech nie wraca. Już się przyzwyczaiłam do myśli, że wiosna już zaraz będziesmile
                          • stara.gropa Re: Styczeń reaktywacja 16.01.11, 18:56
                            Wróci, wróci. W grudniu 2011. smile
                            • asia.sthm Re: Styczeń reaktywacja 16.01.11, 19:21
                              pada pada a sniegowe zaspy sie sie przykurcze porobily. Jutro polece do pociagu na skroty

wiosna juz nogami przebiera, juz juz
                              • kurcgalopek Re: Styczeń reaktywacja 16.01.11, 20:39
                                Nie bardzo rozumiem, co się tym zaspom porobiło?
                                Czy uwierzycie, że dziś przez jakieś 5 minut świeciło u nas słońce?
                                • migos Re: Styczeń reaktywacja 16.01.11, 21:41
                                  > Czy uwierzycie, że dziś przez jakieś 5 minut świeciło u nas słońce?

nie uwierzymy, będziemy zazdrościć wink
                                  • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 06:40
                                    Śladu po zaspach nie ma, jak i dziś poświeci to ładnie podsuszy. Pora na bieganie, załatwianie spraw. Leżeć będę od jutra.wink Dzień dobry smile
                                    • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 08:09
                                      Pochmurkowane.
                                      Witam.
                                      • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 09:48
                                        Dzień dobry.
                                        • pomaranczuch Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 10:10
                                          W Krakowie świeci, świeci!
                                          A na Brackiej wcale nie pada deszcz smile
                                          • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 10:36
                                            U nas prześwieca!
                                            • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 11:44
                                              Co trzeba zjeść lub wypić, żeby słoneczko tak jak Kocio zobaczyć? Bo gwiazdy to wiadomo, wystarczy tylko na głowę upaśćsmile
                                              • stara.gropa Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 11:47
                                                Wiadomo co. Red bull. Doda ci skrzydeł, uniesiesz się ponad chmurami, a tam żółta mordka czeka smile
                                              • 36krzysiek Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 12:14
                                                Kocio ma rację. Prześwieca - przez chmury. Jakby nie przeświecało, to było ciemno jak w dupie u murzyna smile Nie ma to jak zakląć soczyście kole południa.
                                                • g0p0s Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 12:17
                                                  Z tym przeświecaniem to przesada. Po prostu po raz pierwszy od dawna widać że są chmury i mają jakąś fakturę różną od wszech rozciągniętej burej szmaty smile
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 12:29
                                                    O matko, jak bliziutko samolot przeleciał. A co do świcenia, to kawałki niebieskiego dziś widziałam.
                                                  • groha Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 12:47
                                                    Nie chcę nikogo doprowadzać do szału, ale muszę się podzielić, bo sama nie zniosę tak pięknego zjawiska: widać błękit. Wprawdzie wysoko, daleko i tylko miejscami, ale jednak. I nie, jeszcze nie umarłam i nie trafiłam do nieba, bo wtedy byłby bliżej i bardziej dookoła chyba? Chociaż kto wie? Jasność też jakaś taka niezwykła...
                                                  • g0p0s Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 13:12
                                                    Jak rajskie ptaszki nie drą dziobów, to OK.
                                                    A u mnie rano jakiś wyrywny robił pitu pitu. Tylko trochę cieplej, a już o seksie myśli smile
                                                  • konopika Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 13:22
                                                    U mnie ciepło jak jasny diabeł, wszystkie okna otwarte i zimna nie czuć. Powiem więcej, choć obawiam się linczu, za oknem świeci słońce.
                                                    Bry wszystkim w poniedziałkowe popołudnie.
                                                  • groha Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 13:23
                                                    No, tylko patrzeć, jak ptaszęta zaczną wiosenne orgie. Ale spoko, na pewno zaraz znajdzie się ktoś, kto słysząc ten piękny zew natury, powie z odrazą: fuj, te ptaki są tak szczęśliwe, że obrażają moje uczucia wink
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 14:02
                                                    A ptaszęta pitu pitu, trele wiodą już od świtu. To nie moje, cytat z jakiegoś poetyckiego konkursu DF sprzed lat, rzecz była o mafii. Ale tak właśnie robią na mojej śliwce ptaszęta od dwóch tygodni, aż okno nad ranem muszę zamykać, orgia grupowa tam odchodzi. Że nie wspomnę o pobliskiej kolonii gawronów i kawek, zarazy zamieszkały w tym roku na jesionach rosnących nad ulica wiodącą do metra i bombardowanie odchodzi na obu chodnikach oraz jezdni. A ostatnio także darcie dziobów, aż pióra fruwają. Niedługo małe kaczuszki na stawie zakwitną... smile
                                                  • papuga_ara Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 14:48
                                                    Kociu, małe kaczuszki na stawie to jest coś, co kocham - w nawiązaniu do powyższego smile
                                                    Witajciesmile
                                                    Wróciłam i rozpoczęłam tydzień od, zaraz, jak to było? "Rewizja leczenia kanałowego", o zęby chodzi, no sama radość.
                                                    Cytrynko. autkiem milej i kocham, ale byo jedno ważne "ale" - w pociągu spałam ponad dwie godziny snem sprawieliwego i dziękitemu na szkoleniu byłam przytomna, w autku by nie dało się. Ten argument przeważył na korzyść PKP!!, które, nawiasem - ładnie, punktualnie i ciepło. Jestem zbudowana smile
                                                  • tutul Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 16:10

Tak jak na przedwiośniu pola pod wodą,śnieg w lasach jeszcze się trzyma...a ja chodziłam dzisiaj z gołą głową (moje zapalenie ucha- jutro do lekarza) i w pantoflach.Za gorąco było na kozaki.
                                                    Zobaczymy za trzy dni,jak się będę czuła...

Witamsmile
                                                  • minerwamcg Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 17:41
                                                    groha napisała:

> No, tylko patrzeć, jak ptaszęta zaczną wiosenne orgie. Ale spoko, na pewno zara
                                                    > z znajdzie się ktoś, kto słysząc ten piękny zew natury, powie z odrazą: fuj, te
                                                    > ptaki są tak szczęśliwe, że obrażają moje uczucia wink

Pewnie ten sam ktoś, kto czynnie nie cierpi walentynek i komu przeszkadzają parki w parkach smile
                                                  • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 16:24
                                                    Nie doprowadzaszsmile Wprawdzie świecić nie chciało osobiście, ale na koniec wycieło numer w gatunku megakicz. Tuż przed zachodem chmury się trochę rozlazły. Część z nich była normalnie szara, potem błękit z żółtymi i zielonkawymi smugami a następnie ciemno-szaro-niebieskie z różowymi nitkami. Szał. Wprawdzie taki zachód to raczej na wiatr wróży, ale od czego wrodzony optymizm?
                                                  • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 17:37
                                                    Hm,megakicz mówisz,no było coś tam na niebie,ale żeby zaraz kicz? smile
                                                    Nie wiem,no,nie wiem,ale ponoć jutro u nas ma być to,co dziś było u Konopiki,znaczy się słońce. Chciałabym,chciała.. smile
                                                  • doratos Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 19:44
                                                    U mnie znów wieczór.A więc dzień dobrysmile
                                                    Mam nadzieje,że jak do innych dotarło to i do mnie dotrze.
                                                    Choć te ptaszęta to nie powiem u mnie też pitoliły!
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 17.01.11, 21:57
                                                    A nad działkami na Mokotowie były różowo-czerwone kuleczki na szaroniebieskim tle. Bajer.
    • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 18.01.11, 12:23
      Rano świeciło i co zrobiło? Gdzie polazło?
      Witam.
      • bbbzyta Re: Styczeń reaktywacja 18.01.11, 12:41
        Helou. Ja już chodzę w swoich ulubionych trampkach wcale nie zimowych. Wczoraj obserwowałam dwie wcale nie zimowo flirtujące sikoreczki i jednego wróbla-solistę. Zaimponował mi, że też tyle hałasu siedzi w jednym małym ptaszku. Wróbelki górą!
      • g0p0s Re: Styczeń reaktywacja 18.01.11, 12:41
        Zakryło się ścierą. Może nie chce patrzeć co spod śniegu wylazło wink
        • kurcgalopek Re: Styczeń reaktywacja 18.01.11, 13:20
          Poszłam spać po 2 w nocy, obudziłam się późno straszliwie i na niebie ujrzałam tradycyjną ścierkę. Teraz wszędzie czytam, że było słońce. Normalnie czuję, że ktoś mnie wkręca. Czy ja jestem w jakimś Truman Show?
          Jeśli chodzi o to co spod śniegu wyłazi, to u mnie wylazły bratki radośnie. Bidne kwiatki nie wiedzą, że to dopiero styczeń.
          • konopika Re: Styczeń reaktywacja 18.01.11, 14:47
            A ja rano poszłam z dzieckiem do takiej dziecięcej bawialni, szliśmy w cieple i towarzyszyło nam słoneczko, kiedy wyszliśmy, zaledwie dwie godziny później, na dworze było ciemno i zimno. Ot, zima wraca.
            Witam się serdecznie.
    • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 08:00
      Witam.
      • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 08:39
        Bry.
        • ter.eska Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 09:39
          Witam po chorobie,ale się nie chce wracać do pracysad,na dworze jesień-wiosna:ciepło,buro,mokro.
          • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 09:40
            Cześć.
            • kurcgalopek Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 12:58
              Widzę że wszystkich energia rozpiera wink Mnie też.. Miłego dnia życzę!
              • spokokolarz Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 13:31

Śniło mi się TWCh, znaczy pora się wpisać.
                • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 14:14
                  A co konkretnie śniło ci się?
                  • konopika Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 14:21
                    tez jestem ciekawa takich snów.

Bry.
                    • spokokolarz Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 14:49

Najpierw jakaś blond baba latająca z sekatorem po zarośniętym roślinnością placu zadzwoniła do Dzidki, usiłując ją przekonać, że jest właśnie na urlopie we Włoszech. Dzidka przerwała jej chłodno "Nieprawda. Pielisz i gracujesz", po czym zakończyła rozmowę. Baron chciał koniecznie wiedzieć, o co w tym chodziło, ale Minerwa go ostrzegła, że lepiej się w to nie mieszać.
                      Następnie Bumbecka zeszła do piwnicy, żeby wreszcie wypróbować swój nowy stół do snookera, ale kiedy przymierzała się do pierwszego uderzenia, zadzwoniła orale.
                      - Widziałam Barona - zakomunikowała - kupił dwie butelki alkoholu i pojechał gdzieś samochodem. Jedziemy?
                      No więc zaczęły go śledzić, a Baron pojechał na Bielany i wszedł do mieszkania (na co one miały widok, podglądając z kotłowni), okazało się, że przyjechał odwiedzić swojego ojca, który jest jasnowidzem. Obaj panowie pili przywieziony przez Barona alkohol, a starszy stawiał kabałę.

Tyle pamiętam...
                      • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 14:53
                        Ładne. A jaki to był trunek do tej kabały?
                      • bumbecki Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 18:19
                        a skąd ty wiesz, że ja lubię snookera ? podglądasz mnie z kotłowni ?? smilesmile
                      • orale Re: Styczeń reaktywacja 20.01.11, 21:05
                        piękny sen, z Bumbecką to ja mogę nawet w kotłowni, mam tylko nadzieję, że miałyśmy również odpowiednie napojesmile
                        • pomaranczuch Re: Styczeń reaktywacja 20.01.11, 22:20
                          Witam się z Wami serdecznie.
                          Znów draństwo mnie dopadło i zasmarkano-zakichana chodzę, ale nic to, przejdzie.
                          Będę mieć do Was zapytanie, ale to może w oddzielnym wątku smile
                • g0p0s Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 14:49
                  Sen po kaszy gryczanej? Notujemy takie przypadki smile
                  • spokokolarz Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 14:51

Nie jadam. W ogóle mało wczoraj jadłam, jakieś kanapki chyba...
                    • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 14:54
                      Kaszą gryczaną się nie przejmuj, chyba ja mam monopol w tej kwestii.
                      • spokokolarz Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 15:08

Pamiętam, u Ciebie latali po Krakowskim Przedmieściu
                        • kurcgalopek Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 15:16
                          ja mam dziś kaszę gryczaną na obiad, aż się zastanawiam czy ją jeść czy nie wink
                          • orale Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 16:08
                            dzień dobry, w sumie dobrysmile
                            • doratos Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 16:23
                              Dzień dobry!
                              Chyba jeszcze dzień,bo jeszcze krzaki za oknem widzę!
                              Ale u mnie nikt z sekatorem nie lata,a szkoda,zaprosiłabym na herbatkę,i gofrasmile
                              • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 17:30
                                Heej, heeej, wiitaaam,ledwo żyję,co za paskudna atmosfera,wrrr...
                                Już nawet nie narzekam na to co widać,ale na to co czuć. Znaczy się co ja czuję i jak się czuję. Mam dziś zły dzień,ciągle coś mi spada,rozbija się,urywa,gubi,zapomina,aż boję się iść do kuchni żeby i tam nie zrobić sobie krzywdy sad
                                Nie mniej witam serdecznie.
                            • heniulaa Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 19:18
                              orale napisała:

> dzień dobry, w sumie dobrysmile

średni dobry smile COŚ mi się z pieniędzmi zrobiło!
                              • heniulaa Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 19:19
                                widzę, że nie tylko z pieniędzmi ale i z głową średnio mało być...
            • tutul Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 17:23
              Witamsmile

Jutro na pewno będzie lepiej...
              • goonia Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 18:24
                Cos panstwo dzis nie bardzotongue_out
                Droge do pracy przebylam wyczyniajac karkolomne wygibasy. Wczoraj lalo a w nocy zlapal mroz i o ile sie nie jest pingwinem, nie powinno sie dzis wychodzic z domu. Mam nadzieje, ze do wieczora troche ta slizgawke posola.

Dzien dobry, oczywiscie zapomnialam powiedziec.
            • tutul Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 18:20
              Witamsmile

Jutro na pewno będzie lepszy dzień.choć ten też nie był taki zły...
              • groha Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 19:23
                Wiecie co? Chyba znalazłam sposób na zły dzień. Na razie jeden, ale lepsze to, niż nic, nie? Otóż trzeba wrócić do szkoły. Poważnie mówię. Absolutnie nie na stałe, wystarczy na kilka godzin. I najlepiej do podstawówki. Za to koniecznie na jedną, tzw. długą przerwę, co najmniej, by móc dać się porwać fali tego bezmiernego oceanu młodości. Ha! Wychodzi człowiek stamtąd nie ten sam, po prostu. Jakby mu skrzydła u ramion urosły! Co tam, że błoto jeszcze większe, korek jeszcze ciaśniejszy, a deszcz nie dość, że sam, to jeszcze do spółki ze śniegiem - można nawet tego nie zauważyć, słowo daję. Bowiem pierwsze wrażenie, to błoga, cudowna, upojna cisza... A drugie, to niesamowite uczucie szczęścia, że nie jest się nauczycielem, ani uczniem, chwalić niebiosa, i że jutro już wcale się nie musi! Mówię Wam, o matkobosko, jak człowiekowi wtedy bosko.
                • minerwamcg Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 19:30
                  Kol. Szekspir z dziesiątej nazywał to Haszyszem Ciszy...
                  • papuga_ara Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 19:42
                    Cześć. Nietęgo mi dzisiaj. Ktoś mi spałaszował czekoladki, trzymane w pracowej lodówce, zamknięte w zafoliowanym pudełku- spałaszował, a potem puste opakowanie walnął z powrotem do lodówki. Jak powiedziałam o tym na zebraniu, bo mi zaległo i czkawką się odbijało od wczoraj, to nikt się nie przyznał. Właściwie dziwnie na mnie patrzyli i zaczęłam się czuć jak kretynka, która robi aferę, a w ogóle coś jej się zdaje. Świat zwariował. Albo jednak ja sad
                    • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 19:50
                      Nie,nie Ty!
                      A teraz oczekuj tego pudełka z powrotem,bez podziękowania i przeprosin,cichcem,ale jak się pojawi,to się ucieszysz! A jak się nie pojawi to zrób rozróbę,no proszę Cię,jak to tak???
                      • papuga_ara Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 19:57
                        No właśnie nie wiem. Już dochodzę do wniosku, że sama to pudełko odfoliowałam, otworzyłam, zjadłam, a puste wrzuciłam do lodówki, zapomniałam o tym, i teraz niewinnych się czepiam. Smutne, kurna, smutne. Wychodzę właśnie z pracy i idę pić z koleżanką. Pić i zapomnieć.
                        • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 20:11
                          papuga_ara napisała:

> No właśnie nie wiem. Już dochodzę do wniosku, że sama to pudełko odfoliowałam,
                          > otworzyłam, zjadłam, a puste wrzuciłam do lodówki, zapomniałam o tym, i teraz n
                          > iewinnych się czepiam. Smutne, kurna, smutne. Wychodzę właśnie z pracy i idę pi
                          > ć z koleżanką. Pić i zapomnieć.

Aaaa,to na tej zasadzie nie pamiętasz,aaa,.....no to ja już nic nie mówię.... cichosza wink

• eulalija Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 23:17
                          Głupiaś mimo piór, nadal rób rozróbę, było, wcięło, nie ma, niech łobuz oddaje. To nie Ty mieszkasz ze szkopem. A następnym razem podstępnie w jedną czekoladkę, zaznaczoną, ze trzy nakłucia typu do laleczki wudu od spodu w trójkąciku igłą groszówką, napchaj tego na s ..., no na , no na rozregulowanie ukladu trawiennego.

• stara.gropa Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 23:22
                            Eulalijo, ty tez się napaliłaś szałwi, czy w pana Muulgarda się zamieniłaś? - "podstępnie w jedną czekoladkę, zaznaczoną, ze trzy nakłucia typu do laleczki wudu od spodu w trójkąciku igłą groszówką"
                            • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 23:25
                              A tak mi jakoś wyszło, bez szałwi, a MLP ma całkiem inaczej w metrycesmile
                            • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 19.01.11, 23:31
                              [b]Wychodzi mi, że Papuga w akademiku pracuje, tam tak własnie z lodówek kradli. Ja nie mieszkałam, ale waletowałam, to wiem.
                              A metoda Elaliji jest dobra BMŻ zastosował ją w paszteciku. Nie powiem, co krzyczał sprawca, kiedy rzecz zadziałała na przystanku tramwajowym wink Zadziałała znienacka. Ale znacki byli.
                              A awantury, Papugo, się nie wstydź. To złodziej ma się wstydzić.
                    • aggie9 Re: Styczeń reaktywacja 20.01.11, 09:22
                      ja niestety tak miałam czas temu w poznańskiej pracy... spróbuj coś jadalnego zostawić w lodówce, a ZNIKNIE!!!

kiedyś przy letnich upałach, ktoś sobie wziął mój bardzo prywatny wiatraczek do domu, no bo przecież mnie przy biurku miało nie być, a potem wielkie zdziwko jak qwą rzuciłam w towarzystwo!

bardzo, ale to bardzo Cię rozumiem

choć z kolei w innej pracy (we Wawie), wszystko w lodówce było zostawiane i odchodziła hodowla penicyliny. Wprowadziłam wtedy dla każdego pudełeczko z opisem czyje to. Poskutkowało.
                    • minerwamcg Re: Styczeń reaktywacja 20.01.11, 22:59
                      Czekoladkowym skrytożercom mówimy stanowcze nie!
                      • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 20.01.11, 23:46
                        Ten na W wyżarł????
                        • minerwamcg Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 11:26
                          Marianek wyżerał. Zwierzę z pralni wyżerało. Było jeszcze u Gurui jakieś wyżerne bydełko? Pewnie niejedno, tylko mnie z kolei ten na A wyżarł dziurę w pamięci...
                          Aaa, wanna pożerała tekstylia, ale to co innego.
                          • papuga_ara Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 11:42
                            Dzień dobry się z Państwem!!
                            Ze wszystkim macie rację - skrytożercom czekoladek mówimy "NIE!", a awanturę już zrobiłam, na zebraniu w środę właśnie wtedy, ale odwagi do walnięcia się w pierś najwyraźniej skrytożercy zabrakło. To nie pierwszy taki wyczyn w naszej pracy - stale coś ktoś komuś wyżera, i generalnie nawet wiadomo kto, a teraz też to jest niej więcej tajemnica poliszynela. Tylko że tym razem se otworzył nowe pudełeczko, z celofanu odarł, rano jak to zobaczyłam to zostały ostatbie dwa tofifee, a po południu, jak chciałam chociaż te dwa zjeść, to ich też nie było, a puste opakowanie leżało w lodówce. Mamusiu. Ratunku. Z kim ja pracuję. A charakter mojej pracy jest szczególny - więc tym bardziej mnie to, kurna, złości, ale też i martwi, że ludzie, którzy innych uczą, jak trzymać zdrowe granice, sami tych granic nie trzymają.... W każdym razie co i rusz ktoś z zespołu udziela mi wsparcia typu: "ja podejrzewam kot to, ale świństwo zrobił" itepeitede, bo też ich szlag trafia na wszystkie im wyżarte wiktuały. Wniosek jest jeden: naprawdę mamy w zespole Marianka!! (i Mariankową, niestety....)
                            • papuga_ara Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 11:44
                              Fajnie napisałam: "ostatbie granice", a jeszcze lepiej: "ja podejrzewam kot to" big_grin No i może na tym podejrzeniu należy poprzestać i jego się trzymać wink
                              • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 11:57
                                Z fajnych rzeczy masz jeszcze "niej" zamiast "mniej"smile))
                                • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 12:06
                                  Pożyczm wszystkim, którzy dzisiaj coś mają wink
                                  Dobrze wstać po raz drugi kole połednia...
            • tutul Re: Styczeń reaktywacja 20.01.11, 07:56
              Jaką piękną zimę mamy!Drzewa jak na obrazkach.
              I naprawdę piękny dzień dzisiaj
              Witamsmile
              • orale Re: Styczeń reaktywacja 20.01.11, 08:38
                witam
                może kogoś zainteresuje
                allegro.pl/humor-w-genach-hanna-zborowska-i1411799309.html
                • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 20.01.11, 08:47
                  Witam. Jaka śliczna zima, niedługo jabłuszko z szafy wyciągnę. smile
                  • heniulaa Re: Styczeń reaktywacja 20.01.11, 17:51
                    Znaczy dupoślizg masz na myśli?
    • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 20.01.11, 09:35
      Witam i za górą do uprasowania znikam.
      • konopika Re: Styczeń reaktywacja 20.01.11, 12:52
        witam, tym prasowaniem przypomniałaś mi o nastawieniu pralki i zdjęciu prania ze sznurków, dokończeniu guliaszu, a tak wygodnie mi się rozsiadło przed komputerkiem smile
        • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 20.01.11, 13:29
          Przykro mi, że Ci przyjemność zepsułamwink
          Ja się właśnie wykopałam spod sterty. Ufff.
          • kurcgalopek Re: Styczeń reaktywacja 20.01.11, 13:41
            Witamsmile
            jeszcze tylko trochę ponad godzinę do ogłoszenia wyników konkursu, staram się oddychać wink
            • aggie9 Re: Styczeń reaktywacja 20.01.11, 14:10
              trzymam wszystkie dwa kciuki smile
      • g0p0s Re: Styczeń reaktywacja 20.01.11, 14:27
        Cóz, rano było czysto, a teraz wróciło to co było tak ładnie przykryte.
        • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 07:48
          Dzień dobry! Jaki śliczny dzień!
          • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 09:48
            Dzień dobrybig_grinbig_grinbig_grin Po trzydniowej nieobecności, wracam z takim uśmiechem big_grinbig_grin Jest OK. Czego wszystkim życzę.
    • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 11:38
      Pobieliło na nowo.
      Witam.

Naszym Babciom forumowym i wszystkim Babciom osobistym najlepszego.
      Dla solenizantek Gooni i Bumbecki również najlepszego.
      • konopika Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 13:59
        U mnie też lecą fraktale z nieba i przykrywają brzydką rzeczywistość, a każden jeden inny od pozostałych, piękne.

Bry. Najlepszego babciom i innym solenizantom/tkom.
        • stara.gropa Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 14:01
          A u mnie leci biały syf z nieba i leży to tałatajstwo na trawnikach, tfu.
          • doratos Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 14:16
            Dzieńdoberek!!
            Wreszcie mi się udało wejść we wdzieńbig_grin
            Widzę,że źle się dzieje w państwie naszym,grasuje Marianka wyżeraczka,z nieba białym atakują,i podkładają śliskiego pingwina,oj bieda!
            Trzeba odczynić jakoweś uroki,czy coś w ten wzorek.Albo złożyć ofiarę!
            • stara.gropa Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 14:18
              Albo napalić się ziół lub innej szałwi smile
              • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 14:35
                Cześć,ładnie dziś za oknami,prawda? Na dworze to już nie tak ładnie,bo nogi po mokrym chodzą,a i czasami na kawałek lodu trafią,nie?
                Cieszmy się tylko tym co widzimy,jeśli możemy,miłej reszty dnia.
                • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 14:36
                  Aaaaa, solenizantkom i Babciom się kłaniam,uczciwie,czapkom po pas wink
    • g0p0s Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 15:03
      Papugo, może na tego czekoladkożercę jakąś pułapkę nastawić?
      • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 15:58
        U mnie z nieba nic nie leci, wstałam własnie po raz trzeci...
        I jeść mi się chce od tego wstawania.
        Mówiłam już dzień dobry?
      • bbbzyta Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 16:09
        Tralala, tralala, mamy kochany piąteczek!
        • goonia Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 17:48
          Witam. Cos mi sie w glowe zrobilo i bolisad A przeciez jeszcze dzis nic nie pilamtongue_out

Babciom zdrowych wnuczat a Bumbeckiej tez stolarz.

Dziekuje, za zyczenia i ide umierac.
          • orale Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 17:57
            Dzien dobry agnieszkowy
            Bumbeckiej, Gooni, Aggie i kto tam jeszcze tajniakuje agnieszkuje sto lat, zdrowia, kasy i czego tam sobie panie życzą. Wyjątkowo nawet buziaki dołożę
          • pomaranczuch Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 17:58
            Cześć!
            Wszystkiego najwspanialszego babciom.
            Zimno
          • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 18:05
            goonia napisała:

> Witam. Cos mi sie w glowe zrobilo i bolisad A przeciez jeszcze dzis nic nie pilamtongue_out

Aaaa,to może dlatego? I może już pora? wink

> Babciom zdrowych wnuczat a Bumbeckiej tez stolarz.

Stolarz,stolarz!!! big_grin i hydraulik jeśli potrzebuje ;D ( Bumbecko,potrzebujesz?, bo ja tak,cokolwiek to znaczy w jakimkolwiek języku świata wink !)

> Dziekuje, za zyczenia i ide umierac.

Gooniu,no nie rób nam tego,no ja Cię proszę!

PS. I Aggie też życzymy,prawda? Wszak Aggie to też solenizantka.

PS2. Ależ tu buziek! Orale mnie zabije,jak zobaczy! sad Ale tylko 3/5 to moje,no nie mogłam się powstrzymać,no!
            • orale Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 18:15
              Mam tak ustawione forum, że te parszywce mi się nie wyświetlają, ha
              • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 18:21
                Dzięki Manituu,czy jak tam jemu zawut. wink
                Uff,uszłam z życiem,z rzycią też,na razie,ale...co się odwlecze...
              • bumbecki Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 18:24
                dzień dobry smile
                dziękuję za życzenia imieninowe oraz babciowe, wszak jestem cioteczną babcią smile
                Babciom i Agnieszkom życzę wszystkiego najlepszego, nie tylko dzisiaj smile
                • aggie9 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 18:43
                  Ja również i Babciom i Agnieszkom (tym pierwszym i drugim) najlepszego smile ja dziś nie, ale chętnie życzenia przyjmę smile wszak od przybytku głowa nie boli? smile))
                  • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 19:03
                    aggie9 napisała:

> ja dziś nie, ale chętnie życzenia przyjmę smile wszak od przybytku głowa nie boli? smile))

Jak to dziś nie? To kiedy? 6.03? Tak zaraz za chwilę przed? Czy 20.04 zaraz za chwilę po?
                    • aggie9 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 19:06
                      Wew kwietniu smile
                      • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 19:09
                        Paniała.
                        Ty się weź i przespaceruj na pocztę na wp.
                  • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 19:04
                    aggie9 napisała:

>wszak od przybytku głowa nie boli? smile))

Na pewno??? wink
      • papuga_ara Re: Styczeń reaktywacja 23.01.11, 23:23
        g0p0s napisał:

> Papugo, może na tego czekoladkożercę jakąś pułapkę nastawić?

Możnaby. Rozważę. Chociaż, z drugiej strony - energii chyba szkoda na wydatkowanie w
        tamtym kierunku!
        • papuga_ara Re: Styczeń reaktywacja 23.01.11, 23:31
          Byłam wczoraj na karaoke!!! big_grin Z tą częścią zespołu pracowego, która nie wyżera, czyli bez Marianka wink
          Było cudnie! Śpiewałam "Help", i to w duecie! Przypominam, że na forum naszym ukochanym w wątku "Karaoke" zachęcałam Szanownych do tegoż. No bomba sprawa!! Może jednak kiedyś, coś zaśpiewamy? wink Albo Bramę namówię do zakupu odpowieniego sprzętu....? Bo ja bym z Wami też bardzo i chętnie i oczywiściebig_grin
    • aggie9 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 19:30
      Ja ze względu na zamieszanie w głowie, poważniejsze lektury odłożyłam na bok. Wchodzi mi tylko coś co jest w miarę pozytywne. I czym się można tak po prostu delektować, niezobowiązująco.

Wyciągnełam więc z biblioteczki dwie książki Agnieszki Topornickiej: Cała zawartość damskiej torebki i Pierwsza osoba liczby mnogiej.

Lekkie, łatwe i przyjemne, z fajną dozą humoru smile
      • heniulaa Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 19:33
        Babciom i Agnieszkom zdecydowanie najlepszego big_grin
      • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 19:52
        Nie trzeba zamieszania w głowie,ja przeważnie czytam to,co mnie nastraja pozytywnie lub utrzymuje w pionie,a czy to jest romans czy kryminał,wsio rawno.
        I nie będę się sadzić,na to żem wyrobiony czytelniczo czytelnik.Nie. Ja jestem pochłaniacz literatury. Niekoniecznie wyższej. Lubię czytać i tylko ten stan daje mi błogostan. Nie jest ważne czy to literatura wyższa czy dla mas,kucht czy innych odbiorców. Ja po prostu lubię czytać!!! Mogą być etykietki od zapałek (widział ktoś,gdzieś zapałki z etykietką?), instrukcje obsługi(byle po polsku! ale te inne języki też mi nie wadzą),i inne tego typu rzeczy.
        I niech mi tu zaraz Stara.gropa nie wtrąci,że papier toaletowy też ma etykiety,no! wink
        • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 20:18
          Nie wiem, jak tam z etykietą papieru dd, ale nie używać go to chyba zupełny etykiety brak?
          A zapałczanne pudełka z etykietami nie tylko widywałam przez calkiem spory kawałek swojego życia, ale i mam pamiątkową dziesiąteczkę (z zawartością, a jakże), a na etykiecie coś chyba o dziesięcioleciu PKO.
          Gropa jako Stara Gropa pewnie nie takie numery widywała...
          • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 20:31
            ewa9717 napisała:

> Nie wiem, jak tam z etykietą papieru dd, ale nie używać go to chyba zupełny etykiety brak?

big_grinbig_grinbig_grin

> A zapałczanne pudełka z etykietami nie tylko widywałam przez calkiem spory kawałek swojego życia, ale i mam pamiątkową dziesiąteczkę (z zawartością, a jakże) , a na etykiecie coś chyba o dziesięcioleciu PKO.

Ewo ja nie pytałam o byłe czasy,ja pytałam o tu i teraz!

> Gropa jako Stara Gropa pewnie nie takie numery widywała...

No i tu się zgodzę,wszak Ona jest Stara.Gropa wink
            • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 20:46
              cytrynka6543 napisała
              >
              > Ewo ja nie pytałam o byłe czasy,ja pytałam o tu i teraz!

No toż tu, czyli w domu, i teraz o - mam 10 starożytnych pudełek zapałek. Kompletnych, z etykietami i z zawartością. I jeszcze pudełka są nie tekturzanne, tylko z takiej cieniutkiej drzewniannej czejś.
              • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 21:06
                ewa9717 napisała:

> No toż tu, czyli w domu, i teraz o - mam 10 starożytnych pudełek zapałek. Kompletnych, z etykietami i z zawartością. I jeszcze pudełka są nie tekturzanne, tylko z takiej cieniutkiej drzewniannej czejś.

I wytłuściłam o co mi nie chodziło smile Chodziło mi o współczesne zapałki na których ino reklamy som i ni mo co cytoć,howgh. I o to mię chodziło wink
                • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 21:12
                  Nu patrzaj, trzy razy wytlumaczyła i ja już chwytam!!!! Znaczy nie jest źle wink
                  • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 21:19
                    ewa9717 napisała:

> Nu patrzaj, trzy razy wytlumaczyła i ja już chwytam!!!! Znaczy nie jest źle wink

big_grin
                    • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 21:21
                      Aczkolwiek,do kogo by to było nie dotarło surprised
                      • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 21:27
                        Hm, znów mam robić wysiłek inteligo?
                        Ja dziś przespana jestem....
                        • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 21:40
                          Jako i ja smile
            • heniulaa Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 20:47
              Paznokcie pomalowane, prezenty kupione i zapakowane, glut do pasa i plaster rozgrzewający prawie na tyłku smile jednym słowem przygotowania na jutrzejszy panieński koleżanki idą pełną parą smile
              Życzę miłego wieczoru big_grin
              • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 21:14
                heniulaa napisała:

> jednym słowem przygotowania na jutrzejszy panień
                > ski koleżanki idą pełną parą :-
                Heniula, będziesz piszczeć i bilon (to z powodu wywiania gotówkowego, o którym wspomniałaś) tym męskim rozbierakom w gatki sypać? wink
              • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 21:18
                heniulaa napisała:

> Paznokcie pomalowane, prezenty kupione i zapakowane, glut do pasa i plaster rozgrzewający prawie na tyłku smile jednym słowem przygotowania na jutrzejszy panieński koleżanki idą pełną parą smile
                > Życzę miłego wieczoru big_grin

Hm,ten glut do pasa mnie absorbuje,to jakaś taka nowa moda? wink I ten plasjter? wink
                Całą resztę przyswoiłam,ale ten glut i plajster jakoś tak mi eksjuzemła,nie końweńjują surprised
                • heniulaa Re: Styczeń reaktywacja 21.01.11, 21:42
                  Glut do pasa bo od miesiąca mam katar, plaster rozgrzewający prawie na tyłku bo mi dziś w pracy korzonki strzeliły. Co do bilonu to też już nie bardzo posiadam big_grin a gdyby tak na ryżu się skupić i ryżem dobrze podsypać?
                  • tutul Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 09:17
                    Jakaś tajemnicza dla mnie ta wypowiedź heniulii.Nie mam czasu teraz,żeby wczorajsze wpisy przeczytać,zrobie to później.
                    A teraz witam piękniesmile Tak pięknie jak na dworze.Lekki mrozek,sniegu tyle,ile trzeba.
                    • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 09:27
                      Lekutko na biao zawiao wink
                      Dzień dobry!
                      • heniulaa Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 09:43
                        Jeszcze nie wyglądałam przez okno ale chyba biało. Indiana Dżons do towarzystwa no i pranie, sprzątanie... czyli dzień dobry wszystkim
                        • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 11:26
                          Powiem tyle, że za oknem bardzo jasno jest smile Dzień dobry !
                          • 36krzysiek Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 12:52
                            Ach jak przyjemnie
                            W sobotę w pracy być
                            Gdy szumi, szumi ksero
                            I wije spinaczy nić
                            smile
                            • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 13:43
                              O matkooo, a za co Barona tak pokarało?

Mam leniwą sobotę. Trochę poczytałam, trochę podrzemałam, trochę popieściłam kwiatki, trochę podniebienie (placuszki z dżemem truskawkowym).

I kawa, jedna, druga, teraz trzecia.
                              O! Witam.
                              • 36krzysiek Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 15:24
                                Nie pokarało tylko walczę o Puchar Pracownika Miesiąca. Teraz prace biurowe zamieniłem na prasowanie, na szczęście w domu smile
                                • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 16:09
                                  Szanpan se sam kielonek kupi, po cóż się w robocie stresować?
                                  Ładnie jest nałonnie, w lwsie jeszcze sporo śniegu z poprzednich zrzutów.
                                  • 36krzysiek Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 16:34
                                    Kupi, kupi, ale z Pucharem łączy się przywilej przetarcia szyb w Samochodzie Samego Prezesa!
                                    • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 18:25
                                      Co za tempora! Przedwojenne Szanpanipaniprzodki piruety w grobach kręcą!!!!!
                                    • pomaranczuch Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 18:28
                                      Dzień dobry!
                                      Wiecie co? Kooooooooooooooooooocham Warszawę big_grin
                                      • bumbecki Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 18:34
                                        o to fajnie smile lubię takie wyznania !
                                        dzień dobry
                                        • pomaranczuch Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 19:40
                                          psze bardzo, za niektóre koncerty, które u Was się odbywają to ja jestem w stanie góry przenosić big_grin
                                          • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 20:47
                                            Bry. Coś zdechła ostatnio jestem. Sukces handlowy - garnitur Mexx nówka sztuka w rozmiarze rzdako osiągalnym za, uwaga! 159 zł. Ha, taka zdolna żona jestem. Sobie kieckę nabyłam również, tak mimochodem...
                                            • orale Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 21:55
                                              nic nie nabyłam i nie mam zamiaru. Wieczór do dupy, idę włosy rwac z głowy, a wszystko przez sklerozę i faworki
                                              • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 22:07
                                                Jak będziesz łysa, to sobie przypomnisz, ze faworki lepiej smakują?
                                              • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 22:44
                                                orale napisała:

> nic nie nabyłam i nie mam zamiaru. Wieczór do dupy, idę włosy rwac z głowy, a w
                                                > szystko przez sklerozę i faworki

Czytam i czytam i nie wiem dokąd idziesz rwąc ...
                                                I u mnie nie było faworków ....
                                                • doratos Re: Styczeń reaktywacja 22.01.11, 23:26
                                                  Niedługo godzina duchów,dzień dawno poszedł spać,ale co tam mogę się przywitać!
                                                  Dzień dobry!!!
                                                  W końcu człowiek ze mnie grzecznysmile
                                                  • spokokolarz Re: Styczeń reaktywacja 23.01.11, 08:19

Dzień dobry. Tym razem śniło mi się, że czytam nieistniejącą powieść Joanny Chmielewskiej - chyba z początku lat 90, jak wnioskuję z obecności mafii i Litwina płacącego niemieckimi markami za damski sweterek.
                                                    Przed snem, a już dosyć późno w nocy pożarłam musakę. big_grin
                                                  • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 23.01.11, 08:39
                                                    Ach, Spoczko, takie chude to i przez sen mogą wsysać bez szkody dla figury...
                                                    A ja wstałam, bo sąsiadka w niedzielny ranek poczuła imperatyw kategoryczny, coby mi powiedzieć, że wczoraj to u nas ksiądz po kolędzie chodził.
                                                    Bry.
                                                  • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 23.01.11, 08:57
                                                    Biało.
                                                    Witam.
                                                  • tutul Re: Styczeń reaktywacja 23.01.11, 09:21
                                                    eulalija napisała:

> Biało.
                                                    > Witam.

Pęknie.
                                                    Najlepsza pora na spacer.Witam wszystkich.
                                                  • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 23.01.11, 09:53
                                                    Zima. Trza siedzieć w domu. Z okiem ,,pirata,, nie nadaję się na spacery wink Dzień dobry.
                                                  • konopika Re: Styczeń reaktywacja 23.01.11, 13:36
                                                    Piraci mogą chodzić po ulicach. Pytanie tylko jak długo?
                                                    Bry.
                                                  • pomaranczuch Re: Styczeń reaktywacja 23.01.11, 15:22
                                                    Rozwalił mnie imperatyw kategoryczny sąsiadki tongue_out
                                                    A swoją drogą , będziesz mieć dłuższy dzień, kto rano wstaje.... i takie tam
                                                    Spoko, zacznij spisywać swoje sny, może to by kiedyś ciekawy materiał
                                                    Miłego dnia
                                                  • heniulaa Re: Styczeń reaktywacja 23.01.11, 18:25
                                                    Wczorajszy wieczór udany. Była policja. Policjant interesujący big_grin i dobrze zbudowany big_grin
                                                    Przypomniałam sobie dlaczego klubów różnych nie lubię a co za tym idzie nie bywam!
                                                    Muzyka kiepska i tyle.
                                                    Witam wieczorowo smile
                                                  • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 23.01.11, 18:42
                                                    Czy budowę policjanta oceniłaś z (odpowiedniego) bliska? Może mu i czym sypnęłaś?
                                                    Ach, taki to na pewno nosi slipy mundurowe z kaburą metalizowaną...
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 23.01.11, 20:56
                                                    Przeczytałam "z metabolizowaną"...
                                                    Witam, pozdrawia siostra Syropicja (z zakonu lazaretanek).
                                                    Młody pierwszy raz w życiu ma gorączkę i wreszcie zachowuje się, jak przystało na chore dziecko, tzn. pokłada się po kątach, zamiast roznosić chałupę w pył. Mam nadzieję, że mnie z pracy nie zwolnią, kolejne L4.
                                                  • doratos Re: Styczeń reaktywacja 23.01.11, 23:29
                                                    Witam,znów przed północą.
                                                    Kociu pociesz się,dzieci w końcu z chorób wyrastają,gdzieś tak w okolicach 11,12 latsmile
                                                    Ja mam już spokój,oczywiście odpukiwam,tak żeby rozproszyć ciszę,bo w przesądy nie wierzę,gdzie,kto by tam wierzyłtongue_out
                                                    Spokokolarzyco jakie Ty masz fajne sny,mnie to się tylko jakieś surrealkoszmarki śnią!Buuuu...
    • stara.gropa Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 08:05
      Popsułam laptopa i byłam odcięta od świata czyli TWCh całą niedzielę. Żeby jakoś przeżyć ten dzień musiłam pocieszyć się wedlowskim amoremio, mniam. wink
      • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 08:10
        Odcięcie od TWCh to bardzo bolesna sprawa, rozumiem Cię doskonale Gropo.
        Na Targówku cały czas dostawa białego, może niezbyt obfita, ale swoje robi.
        Witam.
        • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 08:25
          A jak ja rozumiem! Mój duży laptok w klinice w samym wojewódzkim mieście! Ma wrócić w lutym...
          A u nas jednolicie biało, nie wiadomo, gdzie góra, a gdzie dół, widok sięga poręczy balkonu, a dalej ani dudu!
          Nic to, po śniadaniu będzie lepiej!
          Dzień dobry!
          • heniulaa Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 09:46
            Tu mówi Jej Ekscelencja dziś dzień wolny. Ogłaszam święto.
            Stała dostawa białego na Ochocie, żółtego nie widać. Z powodu urlopu nam dziś leniwy dzień smile
            Witam wszystkich big_grin
            • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 12:13
              Dzieńdoberek.
              Doratos, luzik, jak mówiłam, moje dziecko ma gorączkę drugi raz w życiu, bo generalnie zdrowie ma końskie. Ja nawet z przyjemnością posiedzę te trzy dni w domu, choć spodziewałam się że młody dziś też będzie w charakterze polegującego zewłoka, a od rana mu się poprawiło i znów ma adhd. smile
              • kurcgalopek Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 14:45
                Zdrowia dla Puchatka! I dla wszystkich potrzebujących. Czy Wam też się dziś tak strasznie nie chce?
                • groha Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 14:48
                  Ba, żeby tylko dzisiaj...
                  Witajcie w ciężkich czasach wink
                  • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 15:37
                    ,,Odcięcie od TWCh to bardzo bolesna sprawa,, - epidemia!!! Powiadam Wam epidemia albo inna zaraza !!! Wreszcie działa mi internet , nie wiem jak się raczył naprawić, teoretycznie jeszcze nie ma prawa działać wink
                    Internet sprawny, oczko sprawne, pal sześć białe co leży i leci !! Zdrowia dla wszystkich !!
                    Dzień dobry smilesmile
                    Lecę czytać zaległości.
                    • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 15:44
                      [b]Se-nka za wszystkich niechcemisiów podziała wink
                      Ino temu oczku za dużo na pierwszy raz nie każ!/b]
                      • pomaranczuch Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 17:52
                        Witajcie.
                        Dlaczego jest tak zimno.... i chce mi się spać, a tu tyle pracy, łee
                        • migos Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 19:43
                          dzisiejsze zimno jakieś takie wysoce nieprzyjemnie jest, to takt. Witam wieczornie.
                          • orale Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 22:39
                            witam podentystycznie, przygoda przedwigilijna kosztowała mnie pół pensji, ale cóż
                            • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 22:46
                              Ale za to jesteś odważnik!!!!!!
                              To pisałam ja, tchórz patologiczny. Na widok białego kitelka miękną mi wszystkie rury crying
                              A też się wybieram...
                              • orale Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 22:51
                                eee, z odwagą to ja nie mam problemu, ani ogólnie, ani stomatologicznie. Syna tak wychowałam, że jako 3latek uwielbiał wizyty w gabinecie Nnajbardziej lubił wiertarkę i sam sobie ją do gęby pchał. Straszyłam go tylko, że jak będzie niegrzeczny to albo nie dam mu jesć (na co mi pięknie odpowiadał ze łzami w oczach: to z głodu zdechne), albo że nie wezmę do dentysty i wszystkie zęby mu spróchnieją i wapadną
                                • ter.eska Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 22:55
                                  Witam zimową porą,za oknem umiarkowanie biało,umiarkowanie zimno,oby tak dalejsmile))
                                • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 22:58
                                  Ogólnie to i ze mną nie tak źle, ale boja lekarskiego mam okrutnego. I pielęgniarskiego, i salowego, ba, pusty kitelek w odpowiednim kolorze mnie bojuje...
                                  • groha Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 23:15
                                    Ewuś, możemy podać sobie dłonie, albo paść w ramiona łkając nad losem swym. Losem niewinnych ofiar państwowej służby zdrowia tzw. słusznie minionego systemu, będącej fundatorem niejednej, tragicznej dziecięcej traumy, z której ponoć już się nie wyrasta, a nawet wręcz przeciwnie, niestety - runęły państwa, systemy i ustroje, a mnie ta trauma jakby się nasila...
                                    • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 23:23
                                      O matko, Groho, ta sama pielęgniara nam sie za siódmym razem do zyły dobrała??????
                                      • groha Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 23:38
                                        A były wtedy inne? Nawet jeśli nie ta sama, to wszystko było jednakowo szkolone: boli? Bo ma boleć i już! Ale trzeba przyznać, że metoda była skuteczna - teraz wystarczy mi samo słowo: "lekarz", a już nie muszę do niego iść, bo z mety czuję się zdrowsza. Jak pies Pawłowa, choroba ciężka. U Ciebie tak samo?
                                        • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 23:44
                                          Toczka w toczkę!
                                          Uff...
                                          • groha Re: Styczeń reaktywacja 24.01.11, 23:52
                                            No. Ewuś, ale popatrz - mamy swoją własną martyrologię, ha! smile
                                            Każde pokolenie ma własny czas, jak gra i trąbi zespół Kombi. A ja zaraz nucę sobie pod nosem: każde pokolenie ma własne walenie... Za przeproszeniem, oczywiście. Bo za zespołem też nie przepadam, może dlatego.
                                            • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 00:08
                                              groha napisała: mamy swoją własną martyrologię, ha! smile
                                              No, nawet pomyślałam o legitymajcy końbatanta,ale trochę mnie zastopowała myśl, czy papier w odpowiednim kolorze aby dadzą.
                                              Za zespołem też nie przepadam. Może tak po tej pielęgniarce mamy?
                                            • heniulaa Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 19:03
                                              groha napisała:

> No. Ewuś, ale popatrz - mamy swoją własną martyrologię, ha! smile
                                              > Każde pokolenie ma własny czas, jak gra i trąbi zespół Kombi. A ja zaraz nucę s
                                              > obie pod nosem: każde pokolenie ma własne walenie... Za przeproszeniem, oczywiś
                                              > cie. Bo za zespołem też nie przepadam, może dlatego.

Groho a ja jak Kombi z taką Dodą czy inną Gagą porównam to stwierdzam, że ich lubię big_grin
                                              • groha Re: Styczeń reaktywacja 26.01.11, 00:39
                                                Heniulo, i to jest właśnie fantastyczne, że możemy sobie pozwalać na różne gusta, a nawet chwilowe fanaberie, bo ten tort zwany muzyką jest tak wielki, że dla każdego znajdzie się jakiś smakowity kawałek, nie? smile
                                                • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 26.01.11, 08:00
                                                  Po północy jeszcze Wam się spiewać chce!!!! Dziewczyny nie do zdarcia wink
                                                  Dzień dobry.
                                                  • stara.gropa Re: Styczeń reaktywacja 26.01.11, 08:07
                                                    Bo jak mówiła Gurua "nie ma złej pory na kłótnie małżeńskie", a my tu wszyscy jak stare, dobre małżeństwo.
    • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 07:54
      Sześć ujemnych drani i w dodatku trochę powiewa. Buzia mi zmarzła.
      Witam.

Migosowi najlepsze solenizantowe!
      • pomaranczuch Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 08:48
        Chyba wstałam....i chyba zaraz wrócę do łóżka....chyba się jeszcze nie czuję. A położyłam się spać pierwszy raz od niepamiętnych czasów, jak Pan Bóg przykazał
        Dobrego dnia wszystkim
        • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 09:16
          Dzień dobry. Chyba zimno.
          • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 09:19
            U nas biegun ciepła: lekutkie plusy, mokre jak diabli.
            Dzień.
        • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 09:21
          Myślalam, że tylko ja tak przeżywam spotkanie ze służbą zdrowia. Ha, nie jestem sama !! Ewo, nie martw sie, papier w odpowiednim kolorze na pewno nam dadzą.. zadatki mamy wyśmienite wink Witam w piękny bielutki, słoneczny, zimowy poranek smile
          • migos Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 11:53
            zzzzzię dobry i Eulaliji za pamięć anty-syberyjskie spasiba.
            • 36krzysiek Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 14:23
              Migosowi naj...sto...i oby Ci się...
              • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 16:22
                ... i oby mu się jeszcze bardziej wink
                Wiecie, nie pada, a z lasu wróciłam z niewyżętym łbem. Dziwne.
              • heniulaa Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 19:06
                o naj naj Migosie!
                • 36krzysiek Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 20:40
                  Od Gagi to się proszę odtentegować. Co prawda słuchac się tego nie da ale teledyski i to wszystko wokoło to majstersztyk.
                  • asia.sthm Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 21:29
                    Pan Baron raczy posluchac i powie czy sie da posluchac w tej wersji .
                    I co ja zrobie, ze mi sie Jay podoba nawet jak by wlazkotka zaspiewal.

www.youtube.com/watch?v=IWVM_ZoT1T8
                    • orale Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 21:43
                      Jay okropny, niecierpię takich wyliniałych. Ani męski, ani chłopięcy.
                      Ale ta dziewczyna super
                      www.youtube.com/watch?v=rYEDA3JcQqw&ob=av2em
                      • 36krzysiek Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 21:52
                        Oj tak, przy Adele mam gęsią skórkę, uwielbiam takie głosy. Jay sobie radzi, niech mu będzie na zdrowie wink Natomiast własnie odkryłem, że Tracey Thorn, była wokalistka Everything But The Girl, w zeszłym roku wydała płytę, o czem durny nie wiedziałem! O tu ona, ma w głosie takie coś, że...
                        www.youtube.com/watch?v=gai_V-SsyWc
                        • 36krzysiek Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 21:57
                          No dobra, dobra, jeszcze jeden kawałek ze starszej płyty smile
                          www.youtube.com/watch?v=CDs2M__ZQWQ&feature=related
                          • asia.sthm Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 22:09
                            Cudne video! Po co jakies bajery, kiedy mozna prosto i zachwycajaco !

Adele bardzo bardzo bardzo.
                            • stara.gropa Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 22:14
                              A jego znacie?
                              Dzieciak, ale jak śpiewa!

www.youtube.com/watch?v=oOT2-OTebx0
                              • groha Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 22:57
                                Znamy, znamy, bo bardzo kochamy takie śpiewające dzieciaki (wolimy nawet od wielu śpiewających pierników, nawiasem mówiąc) i już czekamy na jego płytę. Asiu, a Jay już wydał swoją pierwszą poidolową, czy dopiero się do niej szykuje? Daj cynk, jakby co, bo może być świetna.
                                • asia.sthm Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 23:35
                                  znamy znamy i tez kochamy

Grohciu , wydal.https://www.jay-smith.se/sites/jay-smith.se/files/block/jaysmithalbumcover.jpg
                                  • groha Re: Styczeń reaktywacja 26.01.11, 00:05
                                    Dzięki, Asiu. Też już znalazłam. Oczywiście, najpierw zmówiłam razem z nim Like A Prayer, a teraz włączyłam sobie Enter Sandman i prosząc Pana, by strzegł mą duszę, udaję się do Never Never Land.
          • konopika Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 11:55
            Już chyba gdzieś pisałam, nie ma już "służby" zdrowia, teraz jest "ochrona" smile cokolwiek to znaczy tudzież zmienia smile
            Bry w samo południe.
            • g0p0s Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 12:10
              Jak zwał, tak zwał, ale występuje słowo 'zdrowia' - to po co mają do chorych mieć zdrowie? Chorzy sami sobie winni, niestety.
            • groha Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 12:16
              Jak zwał, tak zwał, ale zdrowiu nadal nie służy, powiedzmy sobie szczerze.
              Ale są jeszcze inne metody wykańczania, się okazuje. Na przykład - brak prądu. Pół dnia bez urządzeń elektrycznych i człowiek już jest wyautowany z życia, jak ta lala. Za to, gdy znów te wszystkie pstryczki elektryczki zadziałają, to o matko... Zmartwychwstanie, słowo daję.
              Miłego dnia więc wszystkim życzę. Oraz życia z prądem.
              • papuga_ara Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 13:56
                Bry!
                Widzę, że nie tylko ja miałam wczoraj stomatologicznie, orale też. Mnie pani na jednej wizycie zrobiła: c.d. rewizji leczenia kanałowego, dwa zdjęcia rtg, plombę normalną w innnym zębie, oraz ściąganie kamienia i fluoryzację. Najpierw paszcza mi zdrętwiała z powodu godziny spędznej w trybie "otwórz", a potem opadła na widok rachunku. Ach, te radości życia big_grin
                • doratos Re: Styczeń reaktywacja 25.01.11, 16:48
                  Witam,witam o zdrowie nie pytam,bo jak czytać powyżej,to słabo,oj słabosmile
                  Ewo i groho ja też z tych bolącychsad,mnie ta pielęgniara nigdy żyły znaleźć nie mogła i dlatego
                  miałam zawsze piękne zestawy siniaków,po tych próbach wkłucia,które się kończyły
                  na paluszku!
                  A o dentystach-sadystach to mi nawet nie mówcie,jeden taki rwał mi kiedyś zęba na żywca,
                  i jeszcze mu za to zapłaciłam!!To się nazywa ironia losu!

I wczoraj u mnie też internet zwariował,ale ja wiem kto winien-stara gropa oczywiście,sama mi się przyznała w godzinie duchówbig_grin
    • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 26.01.11, 08:08
      Zero. Nie wieje. Nie świeci.
      Witam.
      • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 26.01.11, 08:33
        Tak samo.
        Bry.
        • 36krzysiek Re: Styczeń reaktywacja 26.01.11, 09:53
          Kawy y y y... bry
          y
          y
          y...
          • pomaranczuch Re: Styczeń reaktywacja 26.01.11, 11:50
            wstałam......kurcze, wiedziałam, że wczorajszy wieczór się źle skończy, tzn, że znów nie wstanę dziś na zajęcia. * rano to jednak godzina do niczego, za późno......zresztą sami wiecie.
            Mimo wszystko, miłego wszystkim smile
            • doratos Re: Styczeń reaktywacja 26.01.11, 13:53
              Witam,a miłego,miłego,tego dnia który właśnie sobie leniwie mijasmile
              Pomaranczuchu może nabądź sobie koguta,który rano Ci zapieje?
              • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 26.01.11, 14:26
                Witam, jaki śliczny dzień! Jak ładnie śnieg błyszczy! I słoneczko grzeje przez szybę i kieowcy na ulicach tacy mili, wpuszczają mnie nawet gdy nie muszą, i jakie śliczne kozaki mierzyłam...
              • bbbzyta Re: Styczeń reaktywacja 26.01.11, 15:03
                Łomatko, ja znów spóźniona, co za fopaaaa!
                Migosu sto lat, sto lat! niech żyje żyje naaaaam!
                Na wszelki wypadek składam także życzenia dzisiejszym:
                Paulinom, a zwłaszcza jednej - niech jej gwiaaaaazdka pomyślnooości!
                A takoż Polikarpiom. Co prawda, żadnego nie znam, ale karpia, z przewagą smażonego, to i owszem. W galarecie też OK.
                • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 26.01.11, 15:53
                  Zdecydowanie smazony.
                  Paulinom pożyczam.
                  • migos Re: Styczeń reaktywacja 26.01.11, 19:03
                    dziękuję bbbzytko, witam memłon.
    • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 07:47
      Zero dodatnie. Nie wieje. Nie świeci. Coś leci z góry na dół. Ciśnienie odwrotnie.
      Witam.
    • stara.gropa Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 08:24
      A Barona ani widu ani słychu. Zaspał.
      • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 08:42
        Prószy białe prószy małym ptaszkom w uszy.

Cześć.
      • asia.sthm Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 08:44
        Mial Baron koguta koguta
        Przywiazal go do buta do buta.

Kogut sie urwal, budzik nie zadzwonil.
        I koniec
        • 36krzysiek Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 09:03
          Nie zaspał, nie zaspał, od pół godziny grzecznie w pracy smile Dzień dobry Państwu.
          • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 09:09
            Szanpan, o ile pamiętam, koleje państwowe preferuje wink
            -2, oprószone, zachmurzone.
            Dzień dobry.
          • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 09:09
            Dzień dobry smile
            • tutul Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 11:25
              Czas na mały oddech.Witamsmile
              • konopika Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 12:45
                Bry.
                • migos Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 14:04
                  witam grzecznie memłono. domowo dziś, z Puchatkiem.
                  • pomaranczuch Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 14:54
                    Cześć!
                    Zimno jakoś.......
                    Albo ostatnio moje szare komórki są trochę niedysponowane, albo jestem po prostu głupia. Byłam dziś po raz kolejny na wykładzie, którego ni w pień nie rozumiem, tzn pojedyncze słowa, które tworzą zdania, owszem, ale złożone razem do kupy, niet, siedze i nie wiem co się do mnie mówi uncertain źle się dzieje
                    Idę
                    • spokokolarz Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 14:59

Mery, to jest IHUJ. Zwal to na wykładowcę.
                      • bbbzyta Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 15:14
                        Memłonu padam do nóżek.
                        Błagam, wytłumaczcie starszej pani, co znaczy IHUJ (nigdy nie wiadomo, może się przydać).
                        • bbbzyta Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 15:16
                          Czyżby tylko Instytut Historii UJ???
                          • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 15:19
                            No i po co tak szybko myślisz? A ja się morduję, w klawiszki pukam ...
                            To ja też idę. Nie, nie będę się zastrzelać ani topić. Idziemy we dwie z owczarkową, ona mnie bezpiecznie przez ogień i wodę ... chyba coś plotę.
                            • bbbzyta Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 15:29
                              No nie Eulalijo, nigdy sobie nie wybaczę, że zadałam ci niepotrzebną fatygę, wolej było buzię (tzn. paluszki) już na kłódkę trzymać i czekać na życzliwy odzew. Miłego spaceru i ucałowania dla ciebie tudzież owczarkowej.
                              • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 16:28
                                Masz wybaczonesmile
                                • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 17:03
                                  Nie przejmuj się, Pomaranczuchu, ja, krynica mądrosci, z pierwszych cwiczeń z docentem Berezą wychodziłam z nadzieją, ze zrozumiałam choć niektóre spójniki i ze dwa przyimki wink
                        • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 15:17
                          Jak znam zycie i jego przewrotność to będzie bardzo szacowny Instytut Historii (lub histeryczny - zależy czy przed sesją czy po) Uniwersytetu Jagiellońskiego.
                          • doratos Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 15:45
                            Dzień dobry!!
                            Mnie się to brzydko skojarzyło,więc albo nie czaję,albo mam kosmate myślitongue_out
                            • ter.eska Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 17:42
                              Dzień dobrysmilecoś ostatnio nie mogę się wyspaćsad
                              • orale Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 21:16
                                dzien dobry. Jak głupek się dziś zachowałam. W drodze powrotnej z pracy wstąpiłam do apteki, a że inne sklepy obok, to stwierdziłam, że kupię parę rzeczy potrzebnych jednak do jedzenia (bo w lodówce tylko musztarda). Zakupy zrobiłam cacy, nawet mnie to mało dziś wkurzało. Niestety dopiero przy kasie uświadomiłam sobie, że nie przyjechałam samochodem i jakoś to trzeba dotargać do autobusu. Ręce mam zatem do kolan. Dokładnie jedną rękę, bo nigdy nie noszę toreb w obu, jakoś mi to brzydko wygląda. Nawet ciężary ogromne biorę w jedną i udaję, że mi lekko. Nabyłam dziś jeszcze puder, kredkę do oczy i fluid. Wystarczy na kolejne kilka lat, a ja od razu poczułam się kobietą eleganckąsmile
                          • minerwamcg Re: Styczeń reaktywacja 27.01.11, 21:34
                            Dawno, dawno temu, kiedy Brama Floriańska zapinała się na guziki (tu mój mąż dodaje "a Ogród Saski na zatrzaski"), Wydział Chemii Uniwersytetu Jagiellońskiego był zaledwie skromnym Instytutem, podlegając pod BiNoZ (Wydział Biologii i Nauk o Ziemi). I podczas jakiejś bardzo poważnej interdyscyplinarnej sesji w sali na Ingardena połowa audytorium chichotała nieprzyzwoicie, oglądając oparcia krzeseł, podpisane inicjałami Instytutu smile
                            Połowa, bo druga była tubylcza i przyzwyczajona.
                            • tutul Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 06:33
                              Dzień dobry,bo dzisiaj piątek.I mrozek za oknem
                              • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 08:56
                                Ten mrozek nawet przyjazny jest, bo nie wieje. Ale miało świecić, tak obiecywali szamani od pogody w telewizorni. I co???

Witam.
                                • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 09:14
                                  I świeci jak gópie!!!!
                                  Ahoj, przygodo!
                                  • asia.sthm Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 09:43
                                    Patrze w kalendarz, a tu piatek.
                                    O ludzie, jak fajnie!
                                    • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 09:58
                                      Cześć.
                                      Gopos i Papuga śnili mi się dziś. Pływali kajakiem i przeszkadzali Puszkinowi w łowieniu ryb z pomościku. Pięścią im wygrażał.
                                      • 36krzysiek Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 10:21
                                        Dzień dobry. Jak to cudownie snuć się w piżamce z lubkiem kawy mając świadomość, że tam w pracy reszta siedzi smile Specjalnie zostawiłem budzenie w komórce aby podelektować się myślą o świcie, że nie muszę.
                                      • g0p0s Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 10:51
                                        Hm. Kajakiem nie pływałem, nawet z Papugą smile
                                        Co było na kolację?
                                        • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 11:07
                                          Zgadzam sie - nic nie muszenie jest ok wink smile
                                          Dzień dobry .
                                          • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 14:15
                                            Szanpan nader akuratnie oddał mój poobudzeniowy stan ducha i ciała. Euforia już spory kawałek czasu trwa i wcale się nie filcuje wink
                                            Przeżyłam wstrząs! Znam pierwszego ktosia, który nie pływał kajakiem!
                                            • 36krzysiek Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 14:47
                                              Drugi. Najmniejsza akceptowalna forma pływającego po wodzie sprzętu to prom na Bałtyku, a i tak podróż przesiedziałem w trzech kamizelkach ratunkowych. Woda to zdecydowanie nie mój żywioł.
                                              • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 14:49
                                                A mówią, ze pewnowiekowych swiat już niczym zaskoczyć nie moze...
                                          • kurcgalopek Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 14:18
                                            Dzień dobry! Ja dziś parę rzeczy niestety muszę, ale na razie siedzę sobie wygodnie z komputerem i czekam. Może jakieś krasnoludki przyjdą? wink
                                            • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 14:39
                                              I nasikają Ci do mlekawink
                                              • goonia Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 17:04
                                                Jak to dobrze, ze juz piatek. Witam.

Krasnoludki musialy nasikac do mojego mleka, bo sie skwasilosad hm
                                                • orale Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 18:01
                                                  witam
                                                  nikt mi nigdzie nie nasika, do mleka w kartonie trudno. Włosów rwania ciąg dalszy dziś nastąpił, wszystko przez blog Kurcgalopka. A poza tym, niech ta sesja się już skończy, bo życie stracę. Chyba już jestem za stara na takie rozrywki
                                                  • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 18:33
                                                    Yyyyy, głupiej sesji się dasz???
                                                    A co u Kurcgalopka tak źle na owłosienie ci wpływa?
                                                  • 36krzysiek Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 18:47
                                                    Orale. dasz radę, jeszcze sie nikt taki nie urodził, coby Ci zaszkodził smile
                                                  • kurcgalopek Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 19:23
                                                    Baronie, pięknie powiedziane smile

Orale, czyżbyś zobaczyła faworki? big_grin

Krasnoludki nie przyszły, może to i dobrze wink
                                                  • ter.eska Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 19:57
                                                    Witam wieczorkiemsmile,fatalna pobudka(w gardle 5 kilo kitu,w nosie jeszcze ze 3 kilo kitu,w gębie sahara),dzień taki sobie,wieczór narazie nie najgorszy.
                                                  • migos Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 21:52
                                                    dobry veczer!

@orale --> nikt mi nigdzie nie nasika, do mleka w kartonie trudno.
                                                    ktoś przyjmuje zakłady?
                                                  • orale Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 21:53
                                                    proszę przy mnie nie wymawiać słowa faworki, oraz słowa skleroza.
                                                    A teraz sobie padnę spać. Dziś samba turniejowa mnie wykończyła na amen
                                                  • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 22:01
                                                    Byłaś fawo... chruściczką turnieju? wink
                                                  • orale Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 22:10
                                                    Kurcgalopek mi usmazyła półmisek faworków. Byłyśmy umówione na odbiór na mieście. Ponieważ na uczelni mam wyłącząną komórkę, to nie zauważyłam sms i zapomniałam odebrac. Wracałam w rozpaczy po egzaminie. A jak dojechałam do domu to pozbyłam się samochodu, no i oczywiście strzeliłam sobie góralską herbatkę na nerwy
                                                  • migos Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 23:07
                                                    @orale: Wracałam w rozpaczy po egzaminie.

dobra-dobra, najwyżej dostaniesz 4+, to nie koniec świata wink
                                                  • orale Re: Styczeń reaktywacja 28.01.11, 23:19
                                                    tylko 4smile
                                                    @ widziała
                                                  • papuga_ara Re: Styczeń reaktywacja 29.01.11, 01:12
                                                    Kociu!! Jakiż piękny sen to musiał być, zaiste! wink A co Puszkin na to?
                                                    Kajakiem pływałam, wprawdzie nie z G0p0sem, ale od czego plenerowy wypad TWCH?wink
                                                  • tutul Re: Styczeń reaktywacja 29.01.11, 06:50
                                                    Witam skoro świt w środku nocy.Mrozek za oknem,cisza-pieknie jest
                                                  • tutul Re: Styczeń reaktywacja 29.01.11, 06:52
                                                    A co do chrustu,to dzisiaj będzie robiony.I nie tylko dzisiaj.Za dwa tygodnie też.Może się zjawi na lutowym
                                                  • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 29.01.11, 09:25
                                                    Tutula musi z łóżka wykopali crying
                                                    Dzień siny! Żółte poszło na Warszawę?
                                                  • tutul Re: Styczeń reaktywacja 29.01.11, 10:40
                                                    Tutul codziennie wstaje skoro świt.Prawie ze śpiewem na ustach hihihi. A żółtego w Warszawie też brak
                                                  • bumbecki Re: Styczeń reaktywacja 29.01.11, 11:58
                                                    a obiecali słoneczko dziś, cóż za rozczarowanie ...
                                                    dzień dobry smile
                                                  • groha Re: Styczeń reaktywacja 29.01.11, 13:44
                                                    Chyba cały słoneczny przydział rzucili w krze, żeby dzieciom miło ferie się zaczęły, ale spoko, całego i tak nie wykorzystamy. Swój kawałek, na przykład, widzę tylko w postaci promyczka odbitego na ekranie komputera i na nic więcej nie mam dzisiaj nadziei, więc tę resztę, co za oknem, mogę oddać, niech inni nią się nacieszą.
                                                    Dobrego weekendu wszystkim smile
                                                  • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 29.01.11, 14:42
                                                    No, gdzie wcięło mój post powitalny??? Co zjada??
                                                    Nie będę się powtarzała - witam słonecznie smile
    • stara.gropa ;) 29.01.11, 14:44
      Droga Redakcjo.
      Mam problem iście akademicki. Czy istnieje drabina bez szczebli? W "Panu Sułku" pani Eliza wchodziła na coś takiego. Jak ona to robiła?
      Z góry dziękuję za odpowiedź.
      • pomaranczuch Re: Styczeń reaktywacja 29.01.11, 17:10
        Zapomniałam się przywitać.
        Dzień dobry.
        Tutlu, o której Ty chodzisz spać, że potrafisz wstać skoro świt?????
        Cholera, na 4 roku studiów dopadł mnie szmat, czyli statystyka, $%#%#^%$
        moje jestestwo się buntuje przeciw nauce tego ^&%*&^%(
        • tutul Re: Styczeń reaktywacja 29.01.11, 20:30
          Współczuję statystyki.
          spać chodzę normalnie.Tak około 22:00.Długie lata treningu

pomaranczuch napisała:

> Zapomniałam się przywitać.
          > Dzień dobry.
          > Tutlu, o której Ty chodzisz spać, że potrafisz wstać skoro świt?????
          > Cholera, na 4 roku studiów dopadł mnie szmat, czyli statystyka, $%#%#^%$
          > moje jestestwo się buntuje przeciw nauce tego ^&%*&^%(
          • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 29.01.11, 20:42
            tutul napisała:

> spać chodzę normalnie.Tak około 22:00.
            >
            Normalnie????
            No to już wiem, że nigdy normalna nie byłam, jak twierdzą najstarsi górale, nawet za dziecka wink

• eulalija Re: Styczeń reaktywacja 29.01.11, 23:20
              Witaj w klubie, ja też do normalnych nie należę. Wstając pięć dni w tygodniu o 5.30 nie mogę osiągnąć północy do kładzenia bez wielkich starań. Dziś mam cień szansy bo mi nos dziubie w klawiaturę. Ale jeszcze mam dwa fajne kawałki do przeczytania.
              • stara.gropa Re: Styczeń reaktywacja 29.01.11, 23:27
                Przyjmijcie i mnie na członka smile. 22.00 to jest godzina, kiedy życie dopiero się zaczyna.
                I mnie dotknęła klątwa wstawania o 5.30. Za jakie grzechy ja się pytam?
                • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 29.01.11, 23:40
                  Wiesz Gropo Stara Gropo, tak właśnie się zastanowiłam, mnie za męża, a Ciebie?
                  No, współczuję.
                  • stara.gropa Re: Styczeń reaktywacja 29.01.11, 23:42
                    A co mu zrobiłaś? Bo chyba nie chodzi o to, że wyszłaś za niego? wink
                    • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 29.01.11, 23:49
                      Że wyszłam i nie wróciłam to mu dobrze zrobiłam. Ale teraz go do pracy wyprawiam, śniadanko, koszulka, krawacik, chusteczklą machanie i stąd o 5.30 wstawanie.

• stara.gropa Re: Styczeń reaktywacja 29.01.11, 23:52
                        O rany, przed oczami stanęła mi Hiacynta i Ryszard. big_grin
                      • kizuk Re: Styczeń reaktywacja 30.01.11, 02:52
                        eulalija napisała:

> Że wyszłam i nie wróciłam to mu dobrze zrobiłam. Ale teraz go do pracy wyprawia
                        > m, śniadanko, koszulka, krawacik, chusteczklą machanie i stąd o 5.30 wstawanie.
                        >
                        Ooo.Wzruszyłam się.To są jeszcze na świecie takie żony?Takie,co tą chusteczką...?
                        A ja miałam siebie za idealną żonę,a nigdy nie wstałam .crying
                        A teraz już za późno,bo Mizuk na emeryturze.crying
                        • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 30.01.11, 08:34
                          Ale zawsze możesz mu te koszule, krawaty i powiewanie chusteczką urządzać, jak rano go na wyprawę po bułeczki wykopiesz!
                          Tak sobie ze wzruszeniem pomyślałam, że zawodowo nigdy nie wstałam przed siódma rano wink
                          Jaki ten styczeń dłuuuugi, prawie Chandler powitaniowy wyszedł.
                          Dziś mgła (słońce z Kielc nie wróciło) i tak sobie, ale ho, ho, do samego województwa kultury liznąc jadziem wink
                          Dzień dobry!
                          • orale Re: Styczeń reaktywacja 30.01.11, 08:47
                            otwiera mi sie to dzien dobry i otwiera, masz rację Ewo, za dlugi ten styczeń. Witam i oddalam się na malutki maratonik. Każdy ma to co lubi, to ja sobie idę poskakać
                            • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 30.01.11, 09:14
                              Bo się Papuga wyrwała ze czterdzieści postów za wcześnie. Byśmy się zmieścili w dwóch, a tak to trzeba przewijać.
                              Szamani mówili, że będzie świecić.
                              Witam.
                              • pomaranczuch Re: Styczeń reaktywacja 30.01.11, 10:28
                                Dzień dobry!
                                22 to rzeczywiście środek dnia smile
                                Czas do pracy, miłego dnia.
                                • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 30.01.11, 10:58
                                  ,, Za jakie grzechy ja się pytam? ,, - stara.gropo - za grzechy nie popełnione !! Wiem to na pewno, bo 4.30 nie raz budzik dzwonił - wrrrrr. Co teraz? Otóż - trzeba nam nadrobić z nawiązką owo grzeszenie ! wink Dzień dobry smile
                                  • bumbecki Re: Styczeń reaktywacja 30.01.11, 11:37
                                    dzień dobry smile
                                    gdzie jest słońce ? no gdzie ??? już mam dość tego szarostwa za oknem! chyba muszę solarium odwiedzić i przyjąć odpowiednią dawkę promieniowania...
                              • papuga_ara Re: Styczeń reaktywacja 30.01.11, 12:05
                                eulalija napisała:

> Bo się Papuga wyrwała ze czterdzieści postów za wcześnie. Byśmy się zmieścili w
                                > dwóch, a tak to trzeba przewijać

Kopnę Cię na najbliższym regulaminowym wink Szykuj się!!! big_grin
                                • papuga_ara Re: Styczeń reaktywacja 30.01.11, 12:10
                                  Kochani!!!
                                  Bardzo chmielewskie!! Wklejam!!

Życie NIE powinno być podróżą ku grbowi z zamiarem dotarcia tam w dobrym zdrowiu, z atrakcyjnym i zadbanym ciałem. Należy się przez nie prześlizgnąć, z czekoladą w jednej ręce, winem w drugiej, z ciałm w 100% zużytym i krzykiem....
                                  Kurde, ale zabawa!!!

Czego niniejszym wszystkim zebranym życzę!
                                  Dzień dobry big_grin
      • migos Re: ;) 29.01.11, 17:27
        @stara.gropa: Czy istnieje drabina bez szczebli?

Gwoli wyjaśnienia - na początku słuchowiska drabina miała jeszcze (przynajmniej niektóre) szczeble, ich brak wyniknął w trakcie na skutek działalności pani Elizy.

A drabina bez szczebli może istnieć do woli - wystarczą dwa równolegle ustawione drągi.

dobry wieczór wink
        • stara.gropa Re: ;) 29.01.11, 17:53
          Migosie, czemu zawdzięczam ten nader miły przydomek - @ ? Czyżbyśmy się gniewali na siebie?
          Żarcik, żarcik.
          • groha Re: ;) 29.01.11, 18:14
            Gropciu, przepraszam, że się wtrącnę, ale moje skojarzenie jest proste: drabina bez szczebli - dwa drągi - droga w górę - małpa. Bo przecież nikt inny nie wlezie, nie? No. Jak się ma takie problemy akademickie, to potem nie ma co się dziwić, naprawdę smile
            • stara.gropa Re: ;) 29.01.11, 18:45
              Ale to nie ja chciałam włazić po tych drągach, ja tylko chciałam sobie zwizualizować (ale trudne słowo) panią Elizę na takiej drabinie. wink
              A w ogóle czy to znaczy, że dwa dowolne kije to już drabina (tyle że bez szczebli)?
              • orale takie tam 29.01.11, 19:16
                ugotowałam dziś obiad, narobiłam się, a rodzina zeżarła w 10 minut, znaczy robota bez sensu, bo jeszcze trzeba po tym sprzątać. Tyle dobrego, że gotowanie w tym roku mam już z głowy. tradycyjnie obiad gotuje raz w roku, no chyba że Bumbecka na święta przyjeżdza, wtedy robię jej "ulubioną" zupkęsmile
                • groha Re: takie tam 29.01.11, 20:08
                  No, nie mówię, że gotowanie, to przysłowiowa robota durnego? Gdyby nie to, że jedzenie sprawia bliźnim taką ogromną przyjemność, to też nikt by mnie do niej nie zmusił, w życiu. Ale sprawia, kurczę blade, więc nie mam wyjścia i z własnej oraz nieprzymuszonej woli oddaję się takiej durnocie codziennie. A już szczytem bezsensownej roboty jest lepienie pierogów. Wszystko jedno z czym w środku, chodzi o te mnisie czynności manualne. Scyt scytów. Właśnie jutro mam zamiar i już dziś ćwiczę się w cierpliwości.
              • groha Re: ;) 29.01.11, 19:26
                No nie bardzo dowolne chyba. Migos mówi, że muszą być równoległe i pewnie ma rację. Łatwiej sobie wyobrazić te szczeble między nimi, jakby nie patrzeć. Dwa prostopadłe, o ile się nie mylę, mają raczej ramiona smile
                • doratos Re: ;) 29.01.11, 23:35
                  Dobry wieczier!
                  Jak fajnie,wystarczy trochę tu poczytać a każdy dzień do d... nie ma znaczeniabig_grin
                  Stara gropa włazi po drabinie bez szczebli,papuga pływa kajakiem,do kurcgalopka miały przyjść krasnoludki,ale przyszły do orale i chciały nasikać do mleka,na szczęście miała je w kartonie,
                  a wiadomo krasnoludek nie da rady,w kartonikwink
                  Migos wierzy,że jednak dadzą radę i chce się założyć,tymczasem,kurcgalopek nacykała michę faworków,miała je odebrać orale,ale krasnoludki zemściły się za ten kartonik,i orale nie zauważyła sms,z rozpaczy rąbie teraz herbatę z góralamitongue_out
                  Do tego wszystkiego sence coś zżarło posta,ale spoko to tylko sen kocia!!!
                  • kurcgalopek Re: ;) 30.01.11, 00:22
                    Witam się nocnie. Dziś krasnoludki też nie przyszły, może dlatego, że przezornie nie miałam mleka w domu. A jeśli chodzi o drabinę, to zdaje się, że gajowy Marucha coś powinien wiedzieć na ten temat.
                    • heniulaa Re: ;) 30.01.11, 15:14
                      Witam smile jakiś wyjątkowo pracowity ten weekend. Wczoraj zakupy (kwiaty do domu min. bo mi wszystkie zdechły zupełnie nie wiem dlaczego), urwany wichajsetr od ciepłej wody w kuchni, ból głowy i ślub super koleżanki, a dziś od rana sprzątanie, pranie, gotowanie w jednym garnku (chili) a teraz ciężkie odpoczywanie. Żółtego nie widać, ciemno i ponuro.
                      Jednym słowem miłego popołudnia big_grin
    • groha Re: Styczeń reaktywacja 30.01.11, 19:42
      Jak leci, Szanowni? Wysoko, nisko, szybko, czy powolutku? Jedno jest pewne: styczeń już prawie za nami.
      • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 30.01.11, 19:59
        I dobrze, bliżej do wiosny i do marcowej podwyżki he, he. 3,3 - to prawie jak Pawełkowe 33 wink smile
        • kizuk Re: Styczeń reaktywacja 30.01.11, 20:20
          se_nka0 napisała:

> I dobrze, bliżej do wiosny i do marcowej podwyżki he, he. 3,3 - to prawie jak P
          > awełkowe 33 wink smile
          To może o godzinie zero zbierzemy się wszystkie,forumowe emerytki i gromkim głosem wrzaśniemy: trrrreotrrrralweeeee!!!!!! big_grin
          • migos Re: Styczeń reaktywacja 30.01.11, 21:53
            bry wieczór.
            gwoli wyjaśnienia:
            @=at (EN), w wolnym tłumaczeniu w netykiecie 'do', czyli @stara.gropa = do starej gropy [...piszę następujące słowa, co by inne memłony się nie dziwiły, co to za dziwaczny post pojawia się znienackiego]

ciepła woda u nas jakoś na pół gwizdka, nie wiedzieć czemu.

ponadto (info dla Grosi, że niby nic się nie dzieje) zakupiono dziś zapasowe ezgemplarze Guruowe w Auchan. Poprzednie się rozpadły z powodu zczytania. Tanie wydania po 7.90 zł oferuje wydawnictwo Kobra. zestaw wypoczynkowy w składzie 4 x Grupa Cenowa 7,90 + Papryka żółta platf [platfus???] nie wzbudził jednak większych emocji w kasie w Piasecznie...
          • doratos Re: Styczeń reaktywacja 30.01.11, 23:07
            Cześć wszystkim co nie śpią!
            Kiziuku ten wrzask poszedł by na cały kraj,bo trochę nas tu jestsmile
            • se_nka0 Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 06:09
              Kizuk, dobry pomysłl! Bij w tarabany o godzinie 0 ! Śpicie jeszcze? Zastanawiałam się, dlaczego mój M wstaje tak wcześnie w ... niedzielę..
              Dobrego dnia.
              • groha Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 07:13
                Hej, dzień się budzi!
                A mógłby dalej spać i nie wkurzać ludzi, nie? Heloł, heloł. Oł. Oł.
                • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 08:12
                  Patrzę za okno i mam wątpliwości, czy się budzi. Wprawdzie ujemnych mało ale ta szara ścierka nie robi mi dobrze na humor.
                  Witam.
                  Informacja dla Gropy Starej Gropy: płyn po to płyn po goleniu Brut zielony, jedyny jaki toleruję na MLP. Jeszcze wprawdzie podobał mi się Ultraviolet Paco Rabana, ale cena już dawno mi się przestała podobać.

Heniuli stolarz!
                • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 08:12
                  Bry. Zizizimno. Cosik mnie telepie. Tulenie się do kaloryfera na razie nie pomaga.
                  • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 08:29
                    I dzień się budzi, i pełno ludzi...
                    Heniuli fachowca wink
                    Kociu, a pobiegaj za Puchatkiem, w mig się rozgrzejesz!
                    • migos Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 11:48
                      kocio we fabryce, za mojorami sobie może pobiegać wink

bry, choć szaro-bury, aż personel się na depresję uskarża...
                      • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 12:03
                        Oj, to to, depresyjnie wielce. Ale żeby nie dołować otoczenia, smutki do kieszeni, sztuczny uśmiech na twarz, hurra optymizm jakości tombaku i hej do przodu, bo smutasów nikt nie lubi. Na pytanie "Jak się czujesz?" pada odpowiedź "Super" i tylko lekkie zdziwienie na twarzy rozmówcy. Ale jak powiem uczciwie, że do dupy, to co to komu pomoże? Ciekawe tylko, do jakiego stopnia introwertyzm nie szkodzi zdrowiu.
                        • doratos Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 13:09
                          Dzień dobry!
                          Na takie pytania zawsze trzeba odpowiadać super z szerokim uśmiechem!
                          Należy bliźnich zaskakiwać,chociażby nie taką odpowiedzią jakiej się spodziewali,
                          to dobrze robi na mózg!
                          Podobno żeby mózg był długo sprawny trzeba go od czasu do czasu zaskoczyć,i na przykład zmienić trasę codziennego spaceru.Poprzestawiać meble,na przykład,w myśl tej idei
                          chciałam coś dziś zmienić,ale nic mi do głowy nie przychodzisad
                          Widać rzeczywiście mój mózg potrzebuje jakiegoś bodźca,albo zaskoku.
                          A mogłam choć sweter na lewą stronę założyćbig_grin
                          • eulalija Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 13:30
                            A ten sweter ma guziki? Bo wtedy naprawdę mózg musi się narobić, żeby zapinanie odpracować. To tak jak wypisując liczby do krzyżówkowego hasła zacząć pisać od końca.
                            • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 13:58
                              Wczoraj nosiłam bluzkę na lewą stronę. Czyli to dobrze?.. Najtrudniej tylko sobie samemu wmówić, że jest super, kiedy już nawet nie chce się chcieć.
                          • bbbzyta Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 17:09
                            Helooouuuu. Administracja przysłała mi zajawkę, rozliczenie CO i wody c i z za ostatnie pół roku. Nijak nie mogę zrozumieć, kto komu jest winien, ale chyba raczej oni, więc resztę mogę przepić na lutowym. Jupiii! smile
                            • pomaranczuch Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 18:06
                              Bry, bry.
                              Zły dzień, oj zły. Na egzamin ze statystyki poszłam bez kalkulatora big_grin Na szczęście miła pani z sekretariatu mi go użyczyła. Za to później miałam przyjemność robienia ramek z gliny z dzieciakami, zaraz jeszcze na zajęcia trzeba lecieć i punkt 21.3o spać smile Mam genialny plan wyspać się do północy i do pracy!
                            • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 18:06
                              Cześć,cześć, zabiegany dzień dziś miałam,ale udało się załatwić więcej niż miałam w planachbig_grin
                              Bzycie gratuluję,moja spółdzielnia niestety mi dołożyła i za wodę i za eksploatację(nie wiem o co chodzi) oraz za utrzymanie mienia spółdzielni(też nie wiem o co chodzi) i tu,uwaga!!!,podwyżka o ponad 500%,rozkoszne,po prostu rozkoszne tongue_out

Heniuli stolarza,hydraulika i innych przystojnych fachmanów,cmok,cmok.
                              • bbbzyta Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 18:18
                                Też gratuluję Cytrynko - tego załatwiania. Przy okazji twoich 500% przypomniałam sobie, że od lutego mają mi dołożyć za "wieczyste użytkowanie", cienko będę śpiewała sad
                                • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 18:46
                                  bbbzyta napisała:

> Też gratuluję Cytrynko - tego załatwiania.

Dzięki,ale nie wiem czy jest czego.
                                  Przy okazji załatwiania swoich spraw zdrowotnych dostałam skierowanie do onkologa,chirurga onkologa i nie bardzo mi się to podoba,bo z chirurgiem onkologiem mam do czynienia od niemal 11 lat. sad Niestety jest to neverending story,a tu i teraz okazało się,że muszę jeszcze w innym temacie tego onkologa odwiedzić. Nie powiem,że się dobrze z tym czuję,ale jeśli już muszę,to wolę go odwiedzić wcześniej,profilaktycznie,niż później,być może za późno.
                                  I przyznam się,wykorzystałam to,że jestem lekarzem aby umówić się na wizytę już za 2 dni,a nie za 3 miesiące. Bardzo rzadko korzystam z tego przywileju,ale wydaje mi się,że ta sytuacja tego wymagała.
                                  Teraz przede mną badania i oczekiwanie na wyniki,a to ma trwać około miesiąca,znaczy się czekanie i to wydaje mi się najgorszą rzeczą ,to czekanie.
                                  Ale nie będę marudzić,będzie dobrze,musi być,howgh!

PS. Przepraszam za długość postu,dziękuję za uwagę.
                              • balamuk Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 18:23
                                Bry.
                                • ewa9717 Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 18:28
                                  Uuuuuuuu, Balamuku?
                                  • kocio_pierzaczek Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 21:07
                                    Cytrynko, trzymam kciuki.
                                    • cytrynka6543 Re: Styczeń reaktywacja 31.01.11, 21:30
                                      Dzięki,dzięki,trzymam się póki co.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka