kubissimo 27.07.06, 15:00 probowal ktos? jak smakuje? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szcz Re: Dorothy Parker IP: *.czestochowa.agora.pl 27.07.06, 18:40 Książki z opowiadaniami jeszcze nie czytałem, ale pamiętam parę lat temu bardzo dobry film „Pani Parker i krąg jej przyjaciół”. D. Parker to była ciekawa osoba Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: Dorothy Parker 27.07.06, 19:05 No więc własnie - ostatnio głośno o tej pani. A film chyba widziałam i chyba mi się podobał, skoro nawet zapisałam sobie jej nazwisko... (wtedy nie było na polskim rynku jej książek, z tego co pamiętam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajka Re: Dorothy Parker IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 27.07.06, 19:30 Czyzby dzisiejszy Przekrój tak zainspirował ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dorothy Parker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:27 i okladka ciekawa, zachecajaca. a sama autorka faktycznie ciekawy miala zyciorys - polecam ang. wikipedia Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Dorothy Parker 01.08.06, 13:16 Książke na razie widziałam tylko w Merlinie.Często uzywam jednego z powiedzeń Dorothy Parker: "What fresh hell is this?" Przydaje się czasem nawet kilka razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja polecam Re: Dorothy Parker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:48 czyta sie dobrze. To sa bardziej scenki rodzajowe po kilka stron niz opowiadania. Warto w kazdym razie dla celnosci jezyka i bystrosci. Odpowiedz Link Zgłoś