Gość: marta 354 Re: Zabawmy się ... :P IP: 80.50.86.* 18.08.06, 11:32 Może nie moja ulubiona, ale teraz ją czytam: "- Ale pod warunkiem że od samego początku tak się umawilaiśmy - dodała Maureen" Nick Hornby "Długa droga w dół" Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Re: Zabawmy się ... :P 18.08.06, 15:29 "Ależ Peyton - mówiła mama Lindsay - jak twórczo potrafisz wykorzystać mrożony jogurt" Connie Willis, Przewodnik stada Odpowiedz Link Zgłoś
magax Re: Zabawmy się ... :P 18.08.06, 19:20 Tam nie. <Gra w klasy> Julio Cortazar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilimeye Re: Zabawmy się ... :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 21:13 "Zaskoczona tymi zakusami finansowymi, Esther prawie natychmiast sobie przypomniała, jak to ludzie kościoła, niezależnie od wyznania, wiecznie czyhają na pieniądze, składki i wszelkiego rodzaju darowizny." Sylwia Plath "Upiorny Jaś i biblia snów" Odpowiedz Link Zgłoś
e.lalka Re: Zabawmy się ... :P 18.08.06, 21:10 "Nasze namiętności przenikają do naszych intuicji" - David G. Myers 'INTUICJA jej siła i słabość'. ale to nie była moja ulubiona książka, tylko sięgnięta odruchowo zza pleców:( Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: Zabawmy się ... :P 19.08.06, 19:05 "I oto ona, matryca kodu genetycznego, "płodzi" w nieskończoność, a jej sposób działania pozbawiony zostaje wszelkiej przypadkowości właściwej seksualności." Jean Baudrillard "Symulakry i symulacja" pozdrawiam soxo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Zabawmy się ... :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 12:13 "- He... eee, naprawdę? He... eee..." "Autostopem przez galaktykę", D. Adams Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JFDarkman Re: Zabawmy się ... :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 02:05 A jesli moja ulubiona ksiazka ma mniej niz 123 strony? :) Odpowiedz Link Zgłoś
woj.tak Re: Zabawmy się ... :P 27.08.06, 20:46 "Pustelnia Błogosławionego Jana?- To w Trzciance, pięć kilometrów stąd, ale nie warto iść,pustelnik wraca na zimę do miasta i dopiero z początkiem sezonu turystycznego znowu dyżuruje" - powiedziała niewyspana recepcjonistka hotelu. J.P. "Noc ciemna" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Zabawmy się ... :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 12:15 Czy mnie zastrzelą na miejscu; czy przemycą uśpionego chloroformem naukowca prosto do Zembli, do Rodnej Zembli, abym stanął przed olśniewającą karafką i szeregiem sędziów triumfalnie rozpartych w inkwizytorskich fotelach? V.Nabokov, "Blady ogień" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EB Dante "Boska Komedia" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 13:33 Skrzepłe me ciało w podameńskiej stronie Archian nadybał i w Arno je wtoczył; Krzyż mi rozwiązał, który z rąk na łonie Złożyłem w chwili, gdy mię ból zamroczył; Po dnie i brzegach kości tłukł w szkielecie, Na koniec mułem osnuł i spowłóczył. Odpowiedz Link Zgłoś