neleh123 23.06.07, 18:20 Bardzo mnie interesuje wasza opinia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 18:36 a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 18:37 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12250 Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? 27.06.07, 01:09 fajne forum :) uwazam ze jest mistrzynia w swojej dzidzinie i bardzo lubie jej tworczosc. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb bardzo lubimy! 27.06.07, 10:33 i większość fimów nakręcoych na podstawie jej książek - też! I autobiografię Agatki również!!! Odpowiedz Link Zgłoś
noida Protestuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.06.07, 19:35 Przeciwko "Agatce"!! Protestuję stokrotnie! Za każdym razem jak widzę "Agatkę" to mnie skręca! To była poważna kobieta, a nie żadna Agatka. Agatką to ja mogę być dla swojej mamy, ale nie pisarka nawet dla najbardziej zagorzałych fanów. Czy ty byś chciała, żeby ktoś o tobie mówił "nchybiczek", zwłaszcza, jeśli byś tego kogoś nie znała osobiście? Nie cierpię takiego zdrabniania i "upupiania" pisarzy, zwłaszcza z epoki, w której "Agatko" mówiło się jedynie do dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Protestuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.07.07, 10:21 protestuj, protestuj, ale to nic nie zmienia. Dla mnie Agatka jest wyrazem hołdu dla Lady Agathy Mary Clarissy Miller Christie Mallowan... Mówienie o NIEJ wyłącznie per Agatha nie stawia JEJ na piedestale, ale pozbawia JĄ bycia miłą panią, która pisała książeczki ku uciesze serc. Natomiast dla mnie Agatka nie pozbawia JEJ całego należnego szacunku, nie upupia itd, lecz podkresla jak jest mi bliska. Ona dla mnie jest Agatką, niezależnie od calej ogólnej tytułologii... > chciała, żeby ktoś o tobie mówił "nchybiczek", zwłaszcza, jeśli byś tego kogoś > nie znała osobiście? nchybiczek nie, ale już nchybcio i nchybek jak najbardziej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lemoniada.cytrynowa Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? 27.06.07, 10:54 Jeżeli ktoś lubi kryminały to musi mieć o niej jak najlepsze zdanie. Ja lubię kryminały i dla mnie to mistrzyni , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarmilka55 Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? IP: *.piotrkow.pilicka.pl 27.06.07, 12:14 angielski towar eksportowy. Atmosfera angielskiej prowincji, z różnymi paniusiami. Bardzo stylowe. Urocze. Poirot w wykonaniu Sucheta przecudny, chociaż jest obcokrajowcem traktowanym z dużą wyrozumiałością. Rozrywka bardzo wyrafinowana z filiżanką herbaty Lapsang Sougong. Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? 27.06.07, 12:52 czytalem je, jak mialem z 12 - 15 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarmilka55 Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? IP: *.piotrkow.pilicka.pl 28.06.07, 13:30 wtedy Christie wydawała mi się' obciachowa". Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? 28.06.07, 14:16 Nudne,puste,zero psychologii, schematyczne, baaaaardzo trącą myszką - przestarzały język i obraz od lat nieistniejącej Anglii. Uwielbiam kryminały, ale moim zdaniem A.Ch.nadaje się do czytania już tylko dla historyków gatunku. Odpowiedz Link Zgłoś
ivan.i Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? 28.06.07, 16:44 Klasyczne kryminały, klasyczna proza. Osobiście nie czytam kryminałów. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? 29.06.07, 14:33 W większości bardzo wciągające i intrygujące książki. Zazwyczaj "uczciwie" sformułowane zagadki - czytelnik ma z reguły dostęp do wszystkich wskazówek, a jeśli z nich nie korzysta to dlatego, że nie zwrócił uwagi. Dla lubiących łamigłówki o wiele ciekawsze niż przygody Sherlocka Holmesa, w których czytelnik nie ma szans, bo nie widzi tego nieszczęsnego błota na czyichś butach. Ja bardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chichi Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? IP: *.tls3.tor1.rogerstelecom.net 29.06.07, 17:43 Wysmienite podreczniki do bezbolesnej nauki sentence structure w jezyku angielskim. Warte polecenia wszystkim borykajacym sie z jezykiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? IP: *.54.187.248.eltronik.net.pl 29.06.07, 18:20 ciągle ją czytam, co prawda z przerwami. Ale powracam, teraz też. Wartka akcja, sympatyczne postacie, nagły zwrot akcji. Każda zagadka rozwiązana. i ten bon ton. Urocze. Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Joe Alex 29.06.07, 19:00 pani Christie to zero w porownaniu z naszym Joe Alexem-Slomczynskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: Joe Alex IP: *.CNet.Gawex.PL 01.07.07, 10:34 Uwielbiam Agathę i agatki, mam ich z półtora metra, czasem wracam. Panna Marple jest cudna! Herkules P. też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty2 Re: Agatha Christie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 08:36 książki A.Ch. to klasyka kryminału, czyli podstawa dla tych, którzy lubią czytać ten gatunek i nie ma znaczenia,że akcje utworów rozgrywają się w innych czasach :) Odpowiedz Link Zgłoś