Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie?

23.06.07, 18:20
Bardzo mnie interesuje wasza opinia.
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 18:36
      a ty?
    • Gość: ;-) Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 18:37
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12250
      • venus22 Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? 27.06.07, 01:09
        fajne forum :)

uwazam ze jest mistrzynia w swojej dzidzinie i bardzo lubie jej tworczosc.

Venus
        • nchyb bardzo lubimy! 27.06.07, 10:33
          i większość fimów nakręcoych na podstawie jej książek - też! I autobiografię
          Agatki również!!!
          • noida Protestuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.06.07, 19:35
            Przeciwko "Agatce"!!
            Protestuję stokrotnie!
            Za każdym razem jak widzę "Agatkę" to mnie skręca!
            To była poważna kobieta, a nie żadna Agatka. Agatką to ja mogę być dla swojej
            mamy, ale nie pisarka nawet dla najbardziej zagorzałych fanów. Czy ty byś
            chciała, żeby ktoś o tobie mówił "nchybiczek", zwłaszcza, jeśli byś tego kogoś
            nie znała osobiście? Nie cierpię takiego zdrabniania i "upupiania" pisarzy,
            zwłaszcza z epoki, w której "Agatko" mówiło się jedynie do dzieci...
            • nchyb Re: Protestuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.07.07, 10:21
              protestuj, protestuj, ale to nic nie zmienia.

Dla mnie Agatka jest wyrazem hołdu dla Lady Agathy Mary Clarissy Miller
              Christie Mallowan...
              Mówienie o NIEJ wyłącznie per Agatha nie stawia JEJ na piedestale, ale pozbawia
              JĄ bycia miłą panią, która pisała książeczki ku uciesze serc. Natomiast dla
              mnie Agatka nie pozbawia JEJ całego należnego szacunku, nie upupia itd, lecz
              podkresla jak jest mi bliska. Ona dla mnie jest Agatką, niezależnie od calej
              ogólnej tytułologii...

> chciała, żeby ktoś o tobie mówił "nchybiczek", zwłaszcza, jeśli byś tego kogoś
              > nie znała osobiście?
              nchybiczek nie, ale już nchybcio i nchybek jak najbardziej :-)
    • lemoniada.cytrynowa Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? 27.06.07, 10:54
      Jeżeli ktoś lubi kryminały to musi mieć o niej jak najlepsze zdanie.
      Ja lubię kryminały i dla mnie to mistrzyni ,
    • Gość: jarmilka55 Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? IP: *.piotrkow.pilicka.pl 27.06.07, 12:14
      angielski towar eksportowy. Atmosfera angielskiej prowincji, z różnymi
      paniusiami. Bardzo stylowe. Urocze. Poirot w wykonaniu Sucheta przecudny,
      chociaż jest obcokrajowcem traktowanym z dużą wyrozumiałością. Rozrywka bardzo
      wyrafinowana z filiżanką herbaty Lapsang Sougong.
    • mister1 Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? 27.06.07, 12:52
      czytalem je, jak mialem z 12 - 15 lat
      • Gość: jarmilka55 Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? IP: *.piotrkow.pilicka.pl 28.06.07, 13:30
        wtedy Christie wydawała mi się' obciachowa".
    • jarka63 Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? 28.06.07, 14:16
      Nudne,puste,zero psychologii, schematyczne, baaaaardzo trącą myszką -
      przestarzały język i obraz od lat nieistniejącej Anglii. Uwielbiam kryminały,
      ale moim zdaniem A.Ch.nadaje się do czytania już tylko dla historyków gatunku.
      • bri Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? 01.07.07, 01:55
        Zgadzam się.
    • ivan.i Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? 28.06.07, 16:44
      Klasyczne kryminały, klasyczna proza.
      Osobiście nie czytam kryminałów.
    • aiczka Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? 29.06.07, 14:33
      W większości bardzo wciągające i intrygujące książki. Zazwyczaj "uczciwie"
      sformułowane zagadki - czytelnik ma z reguły dostęp do wszystkich wskazówek, a
      jeśli z nich nie korzysta to dlatego, że nie zwrócił uwagi. Dla lubiących
      łamigłówki o wiele ciekawsze niż przygody Sherlocka Holmesa, w których czytelnik
      nie ma szans, bo nie widzi tego nieszczęsnego błota na czyichś butach. Ja bardzo
      lubię.
      • Gość: chichi Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? IP: *.tls3.tor1.rogerstelecom.net 29.06.07, 17:43
        Wysmienite podreczniki do bezbolesnej nauki sentence structure w jezyku
        angielskim. Warte polecenia wszystkim borykajacym sie z jezykiem :)
    • Gość: koza Re: Co sądzicie o książkach Agathy Chrsitie? IP: *.54.187.248.eltronik.net.pl 29.06.07, 18:20
      ciągle ją czytam, co prawda z przerwami. Ale powracam, teraz też. Wartka akcja,
      sympatyczne postacie, nagły zwrot akcji. Każda zagadka rozwiązana. i ten bon ton.
      Urocze.
    • mister1 Joe Alex 29.06.07, 19:00
      pani Christie to zero w porownaniu z naszym Joe Alexem-Slomczynskim
      • Gość: EWa Re: Joe Alex IP: *.CNet.Gawex.PL 01.07.07, 10:34
        Uwielbiam Agathę i agatki, mam ich z półtora metra, czasem wracam. Panna Marple
        jest cudna! Herkules P. też.
        • Gość: opty2 Re: Agatha Christie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 08:36
          książki A.Ch. to klasyka kryminału, czyli podstawa dla tych, którzy lubią
          czytać ten gatunek i nie ma znaczenia,że akcje utworów rozgrywają się w innych
          czasach :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka