kubso 04.07.07, 00:59 facet pisze jak King - dzięki Bogu nie miał chyba takiego zamiaru gdy zaczął - horror jak się masz, niby polski, a nie męczy - jak jego poprzednie książki? bo nie miałem okazji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al_star Re: tracę ciepło - orbitowski 04.07.07, 14:07 nie przesadzałabym z tymi porównaniami do Kinga... ;) Pierwsza częąść bardzo dobra, rzeczywiście. Jednak im dalej - tym gorzej. Trzy powieści sklecone ze sobą bez wyraźnego powodu i efektu, z broniącym się jako- tako zakończeniem. Przed kupieniem naczytałam się nakolannych recenzji. Grubo przesadzone wszystkie moim zdaniem, a już zachwyty nad - podobno - niewiarygodnym słuchem autora do dialogów wzbudzały u mnie podczas lektury spazmy śmiechu. Dlatego do wczesniejszych pozycji nie myśle sięgać - nawet najbardziej czołobitni krytycy pisali, że "Trace ciepło" to najlpesze, co sie Orbitowskiemu do tej pory przydarzyło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clunk Re: tracę ciepło - orbitowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 19:19 Zbiór opowiadań "Wigilijne psy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigBob Re: tracę ciepło - orbitowski IP: 213.180.137.* 08.11.07, 15:15 Mi sie "Trace cieplo" podobalo. To znaczy nie jakos zachwycilo, ale tez nie rozczarowalo. Takie 4+ w skali szkolnej. Z wczesniejszych tekstow czytalem tylko te w prasie i wahaly sie od bardzo dobrych do przecietnych. A w sumie tych ksiazek to Orbitowski wydal juz 4 czy 5, a za pare tygodni ma wyjsc kolejna - "Pies i Klecha". Odpowiedz Link Zgłoś