byczkiwpomidorach 27.04.10, 13:10 Byczki w pomidorach, taki ma tytuł nowa ksiażka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk3377 Re: Nowa Chmielewska od maja 27.04.10, 13:15 ja po 'porwaniu' juz po nia na razie nie siegnę Odpowiedz Link
bedada Re: Nowa Chmielewska od maja 27.04.10, 14:31 Kupiłam jej ostatnią książkę i nawet jej jeszcze nie przeczytałam. Teraz poczekam aż będzie w bibliotece. Odpowiedz Link
megi1973 Re: Nowa Chmielewska od maja 04.05.10, 15:32 bedada napisała: > Kupiłam jej ostatnią książkę i nawet jej jeszcze nie przeczytałam. Jejku jak tak można???i to Chmielewską! ja bym przeczytała od razu Odpowiedz Link
byczkiwpomidorach Re: Nowa Chmielewska od maja 28.04.10, 13:21 ta jest inna - znaczy Chmielewska postanowiła wrócić do swoich korzeni i znów pojawia się JOanna, Alicja i inni bohaterowi. polecam stronę facebooka ksiażki, moze fragmenty przekonają - zawsze "darmowa" próbka ))) www.facebook.com/profile.php?id=100001052621755 Odpowiedz Link
semihora Re: Nowa Chmielewska od maja 27.04.10, 17:15 I tak na wszystkich forach Lubię Chmielewską, ale taka nachalna reklama zniechęca. Odpowiedz Link
byczkiwpomidorach Re: Nowa Chmielewska od maja 28.04.10, 13:19 ja bardzo przepraszam, ale nachalna reklama to jest jak pchałabym się na skrzynkę mailową i robiła inne dziwne rzeczy a tu tylko informuje o tym, ze wychodzi nowa ksiazka - nie piszę jakie wydawnictwo, nie piszę gdzie i nie piszę za ile... do tego zakładam nowy wątek, zeby zainteresowani mogli w niego wejść - niezainteresowani po prostu go pominą... Odpowiedz Link
kamkap Re: Nowa Chmielewska od maja 28.04.10, 13:36 A ja się bardzo cieszę z nowej książki pani Chmielewskiej, bo bardzo ją lubię. Mam co prawda zaległości, nie przeczytałam jeszcze Porwania, ale i Byczki kupie i na pewno przeczytam. Odpowiedz Link
brightwitch Re: Nowa Chmielewska od maja 28.04.10, 16:31 Chmielewska reklamy nie potrzebuje, bo i tak ma grono wiernych fanów, którzy książkę kupią. Nie ma potrzeby mnożyć wątków. Odpowiedz Link
zana20 Re: Nowa Chmielewska od maja 03.05.10, 19:49 A ja jestem fanką Chmielewskiej, a nie wiedziałam, że wyjdzie nowa w maju) Także dziękuję za informację i pewnie kupię, bo oprócz "Rzezi bezkręgowców" wszystkie przeczytałam po kilka razy, a jeśli ma się pojawić moja ulubiona postać - Alicja to tym bardziej jestem ciekawa, co z tego będzie )) Odpowiedz Link
kruszynka881 Re: Nowa Chmielewska od maja 15.06.10, 15:42 Witam, Uwielbiam ja przeczytałam chyba wszystkie jej książki i ciągle mi mało. ostatnio sporą partię książek kupiłam na tani-antykwariat.pl polecam Wam ten sklep Odpowiedz Link
semihora Re: Nowa Chmielewska od maja 15.06.10, 17:21 Kupiłam W dodatku taką z autografem, z czego bardzo się cieszę, bo nie mam szans na zdobycie podpisu osobiście. Odpowiedz Link
jk3377 pytanie do wielbicielek autorki: 15.06.10, 18:31 wytlumaczcie mi,co wam sie podobalo w ksiazce pt.'Porwanie'? o ile we wczesniejszych rownie dobrze sie bawilam i czytalam,to tu myslalam,ze kogos udusze! nuda i nic poza tym. Odpowiedz Link
nchyb Re: pytanie do wielbicielek autorki: 15.06.10, 20:43 przyznaję bez bicia. W Byczkach nie potrafię odnaleźć atmosfery z Wszystko czerwone. A Porwanie też nie przypadło mi do gustu... Odpowiedz Link
semihora Re: pytanie do wielbicielek autorki: 16.06.10, 17:01 Mnie się na przykład nie podobało "Porwanie", bo było nudne i przegadane. Ale dawne książki Chmielewskiej to sam miód i maliny, świetny humor, fajny język... "Byczki" - w porównaniu do "Porwania" lub innych gniotów produkowanych przez tę pisarkę - są całkiem niezłe, chociaż nie są pozbawione wad. Jeśli już czytać nową Chmielewską, to raczej "Byczki" niż "Porwanie". Odpowiedz Link
moleslaw Re: pytanie do wielbicielek autorki: 18.06.10, 09:46 Kupiłam ,przeczytałam może połowę i pooooszła do ludzi. Odpowiedz Link
nchyb Re: pytanie do wielbicielek autorki: 19.06.10, 13:18 moja jeszcze w świat nie poszła, bo łudzę się że latem na urlopie skończę... Odpowiedz Link
bedada Re: pytanie do wielbicielek autorki: 17.07.10, 16:12 A mi sie podobały Byczki Wziełam na wczasy i nie mogłam się oderwać. W końcu " stara dobra Chmielewska " mam nadzieję,ze kolejne ksiązki będą równie dobre. Odpowiedz Link
neomila Re: pytanie do wielbicielek autorki: 20.07.10, 11:06 Kupiłam sobie Byczki z okazji urlopu; zdecydowałam się na ten zakup, kiedy przy kartkowaniu w sklepie mignęła mi Alicja. Mam nadzieję, że się nie zawiodę Odpowiedz Link
nchyb Re: pytanie do wielbicielek autorki: 20.07.10, 12:05 myślę, że będzie się dobrze czytało. Ale - to jednak już nie jest ta stara dobra Chmielewska. Dla mnie brakl tu tej lekkości, która cechowała dawne książi. Ta jest napisana sprawnie, ale jednak wszystko czerwone było inne... Odpowiedz Link
malgorzata722 Re: pytanie do wielbicielek autorki: 20.07.10, 15:45 Po wymęczonej Krętce, Bezkręgowcach i Porwaniu - Byczki nareszcie mi się podobały. To już nie to samo, co wczesna Chmielewska, ale zostaną na mojej półce. Odpowiedz Link
neomila Re: pytanie do wielbicielek autorki: 22.07.10, 18:18 Przeczytałam właśnie te Byczki w pomidorach. Niby fajne, starzy, znajomi bohaterowie - a jednak mam pewien niedosyt... niby OK, ale jednak rzeczywiście - czegoś tu brak... Odpowiedz Link
jk3377 Re: pytanie do wielbicielek autorki: 22.07.10, 21:00 kurcze,jak Ty szybko czytasz kobieto az zazdroszcze, i tego czasu na to Odpowiedz Link
agu.s Re: Nowa Chmielewska od maja 09.09.10, 18:16 Jestem na dwusetnej stronie i....nie wiem o czym jest ta książka. Jakas taka przegadana. Może i dialogi czasem są smieszne, ale sama ksiązka mnie wogóle nie wciagneła. Czytając ją mysle o wszystki tylko nie o tym co czytam Odpowiedz Link