Dodaj do ulubionych

pomóżcie!

IP: *.aster.pl 28.09.07, 20:51
kilka miesięcy temu ukazała się książka młodego niemieckiego pisarza
(wydaje mi się, że też ilustratora), która jest niby dla dzieci ale
chyba też dla dorosłych. czytałem kiedyś jej recenzję, ale nei mogę
sobie przypomnieć nazwiska autora. z tego co pamiętam ma chyba ponad
500 stron. czy może ktoś pamięta coś takiego, może tytuł, może
autora? byłbym wdzięczny ja pomoc.
Obserwuj wątek
    • braineater Re: pomóżcie! 28.09.07, 21:15
      Walter Moers - Kraina śniących ksiązek
      albo 13 i 1/2 życia Kapitana Niebieskiego Misia
      A wszyscy forumowi 50 latkowie, pewnie są Ci wdzięczni za użycie okreslenia "młody" w stosunku do Moersa :)

P:)
      • braineater Errata - Miasto śniących ksiązek :) 28.09.07, 21:15

• Gość: turtle3 Re: Errata - Miasto śniących ksiązek :) IP: *.aster.pl 28.09.07, 21:23
          no tak:) Moers właśnie, wielkie dzięki. No ale widziałem zdjęcie
          faceta i na 50 to on nie wygląda, chyba że zdjęcie było jakieś lewe:)
          w każdym razie jezcze raz dziękuję
          • turtle3 Re: Errata - Miasto śniących ksiązek :) 29.09.07, 11:10
            a tak na marginesie, to czy ktoś z was to czytał? pytam, bo
            zastanawiam się od jakiego mniej więcej wieku dziecka ta książka
            będzie dla niego zrozumiała?
            • kubissimo Re: Errata - Miasto śniących ksiązek :) 29.09.07, 11:14
              przyjaciele z mojego rocznika (77) sa zachwyceni, znaczy sie 30-
              letnim dzieciom się podoba :) ja juz mam swoj egzemplarz "Miasta",
              ale czeka na lepsze (a raczej mniej pracowite) czasy ;)
              • Gość: turtle Re: Errata - Miasto śniących ksiązek :) IP: *.aster.pl 29.09.07, 11:22
                ojej, ale ja pytam o misia i trochę młodsze dzieci:)
                • kubissimo Re: Errata - Miasto śniących ksiązek :) 29.09.07, 11:29
                  moge sie spytac kolegi, ktoren jest psychologiem dzieciecym i ma juz
                  przeczytanego kaptiana misia
                  • Gość: turtle3 Re: Errata - Miasto śniących ksiązek :) IP: *.aster.pl 29.09.07, 11:56
                    o byłbym wdzięczny
                    • kubissimo Re: Errata - Miasto śniących ksiązek :) 29.09.07, 18:02
                      kolega psycho.log mowi, ze tak mniej wiecej od 11-12 roku, ale
                      oczywiscie moga byc wyjatki w kazda strone
                      • Gość: turtle3 Re: Errata - Miasto śniących ksiązek :) IP: *.aster.pl 29.09.07, 19:31
                        dzięki, znaczy że muszę z prezentem zaczekać ze 2-3 lata:)
                        • kubissimo Re: Errata - Miasto śniących ksiązek :) 30.09.07, 01:05
                          no ale kup dziecku cos innego. nie kaz mu czekac 2-3 lata ;)
                • braineater Re: Errata - Miasto śniących ksiązek :) 29.09.07, 12:04
                  ja też dziecko z tego rocznika, o którym Kubissimo pisze i tez jestem zachwycony. Oboma. Tylko, że (odkrywcze stwierdzenie mode on) takie ksiązki albo się bardzo lub, albo się nimi rzuca do konta po 10 stronach (koniec odkrywczego stwierdzenia :)
                  Jak Cię kręcą kompletnie absurdalne historyjki o niczym, dużo popisywania się erudycją na temat faktów zmyślonych, humor w sumie bez odrobiny złosliwości (po tych ksiązkach uwierzyłem, że istnieja Niemcy z poczuciem humoru:), to sięgnij. Ale jak się spodziewasz wzruszeń albo porywającej fabuły i akcji, to sobie daruj.

P:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka