stara.gropa 01.06.10, 05:58 Wszystkiego najlepszego dla Szanownych z okazji Dnia Dziecka P.S. Pochmurno Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
se_nka0 Re: Dzeń dobry czerwcowy 01.06.10, 07:24 Tak - wszystkim dzieciom najlepszego Dzień dobry czerwcowy! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzeń dobry czerwcowy 01.06.10, 07:31 Czesc dzieciaki - duzo lodow i blogiej pogody zycze. Siedzi misio na kanapie, pazurami w dupie drapie. Co wydrapie, to zajada. Jaka smaczna czekolada! Rankiem zawsze glupoty sie przypominaja Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień dobry czerwcowy 01.06.10, 07:42 Nie ma litości bez wzajemnosci ! No dobrze, to jeszcze dwa litry Coca-coli dorzuce. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry czerwcowy 01.06.10, 08:36 Chciałam krzyknąć jak Gropa, ale sobie zaraz z rechotem przypomniałam, że za byłego dziecka wywrzaskiwalismy te i podobne cuda chórem A chór liczny, bo spora banda nas latała, wiadomo: wyż powojenny Dziękuję, Asiu, za wspomozenie sklerozy! Dobrego! Odpowiedz Link
konopika Re: Dzień dobry czerwcowy 01.06.10, 09:00 Wszystkiego najlepszego z okazji okazji. A tu artykulik do śniadania: www.viapoland.com/site/art/1/4/653.html Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry czerwcowy 01.06.10, 10:07 To są dwie krainy deszczowców? Witam z mokrego Lublina. Wszystkiego dobrego z okazji Dnia Dziecka Odpowiedz Link
groha Re: Dzeń dobry czerwcowy 01.06.10, 11:19 Dziękuję, moje wewnętrzne dziecko czuje się usatysfakcjonowane, czego i Waszym wewnętrznym dzieciom życzy. Wesołych świąt! Da zdrastwujet! Mazel Tov! Peace, Love, Happiness! Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dzeń dobry czerwcowy 01.06.10, 13:21 groha napisała: > Wesołych świąt! Da zdrastwujet! Mazel Tov! Peace, > Love, Happiness! Groha, nie pal tego więcej! Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Dzeń dobry czerwcowy 01.06.10, 14:08 Cześć! dziękuje i wszystkim wzajem1 UROCZY TEN DZIEŃ Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzeń dobry czerwcowy 01.06.10, 14:35 Dzień dobry zdziecinniałemu Towarzystwu. Odpowiedz Link
groha Re: Dzeń dobry czerwcowy 01.06.10, 15:36 stara.gropa napisała: > e-zioła? E-tam. Zioła są dobre na doła, do szczęścia nie są potrzebne. A co, nie podobały się życzenia? To mogę odwołać, proszę bardzo. Co kasujemy: szczęście, pokój, czy miłość? Odpowiedz Link
violja1 Re: Dzeń dobry czerwcowy 01.06.10, 11:56 Nie mogłam się powstrzymać ..., pamiętacie ? "Jestem sobie przedszkolaczek, Nie grymaszę i nie płaczę, Na bębenku marsza gram, Ram tam tam, ram tam tam..... .... Kto jest beksą i mazgajem, Ten się do nas nie nadaje, Niechaj w domu siedzi sam, Ram tam tam, ram tam tam." Witam czerwcowo wszystkie 'wewnętrzne dzieci' Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzeń dobry czerwcowy 01.06.10, 14:54 Jeżeli wewnętrzne dziecko jest wprost proporcjonalne do reszty fizycznego kadłuba, wielki dzieciak ze mnie Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Dzeń dobry czerwcowy 01.06.10, 15:13 Cześć dzieciaki! Mam coś na przekąskę. Ktoś reflektuje? Postanowiłam sprawdzić czy to faktycznie takie niedobre (choć po Asiowym śledziu to chyba wszystko już będzie niezłe) Odpowiedz Link
goonia Re: Dzeń dobry czerwcowy 01.06.10, 18:57 O kurcze, to juz nowy miesiac mamy? Moze to i dobrze, ale ja sie przez pomylke przywitalam w maju. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Dzeń dobry czerwcowy 02.06.10, 07:42 Dzień dobry !Będzie cieplej, będzie cieplej, będzie słonecznej Oby do 9 ! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Dzeń dobry czerwcowy 02.06.10, 08:03 Matko jedyna, skąd wy jestesci - tu juz cała noc oberwanie chmury, mało, nieba całego, poprostu zalewa nas! Ale - dzien dobry Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzeń dobry czerwcowy 02.06.10, 08:29 U mnie zaczyna się drugi pod rząd dzień bez deszczu, ale zimnica okrutna! Mądra mapa pokazuje, że jutro termometry zwariują ze szczęscia: wykonają skoki do jakich 19-20! Dzień dobry! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzeń dobry czerwcowy 02.06.10, 09:29 U nas lalo całą noc,jeszcze 15 min.temu było pochmurno,teraz jakby się przejaśniało,podobno(opinia mojej mamy)ciepło. Dzień dobry Odpowiedz Link
konopika Re: Dzeń dobry czerwcowy 02.06.10, 12:49 Dzień dobry, skoro wszyscy się wypowiadają w sprawie deszczu, to i ja się dorzucę: leje, leje i bedzie lać. Odpowiedz Link
groha Re: Dzeń dobry czerwcowy 02.06.10, 15:05 Jotko, jak dobrze, że powiedziałaś, bo już miałam zacząć pytać, kto ogłosił upadłość forum i dlaczego nie poinformował o tym stanie publisi, a to po prostu tylko piątek w środę, czyli wszystko w porządku Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzeń dobry czerwcowy 02.06.10, 17:07 Lubię ten stan, papierosy, kawa, ja. Odpowiedz Link
goonia Re: Dzeń dobry czerwcowy 02.06.10, 17:38 Jotko, zycie mi wprost uratowlas. Skoro dzis piatek to jakos ten dzien przetrzymam. Odpowiedz Link
groha Re: Dzeń dobry czerwcowy 02.06.10, 18:35 stara.gropa napisała: > Lubię ten stan, > papierosy, kawa, ja. > Pa pa pa pa na na na na Odpowiedz Link
stara.gropa Asiu! 02.06.10, 18:53 Nauczyłam dwóch nieletnich młodzieńców Twojego wierszyka o misiu. Ich rodzice zerwali ze mną kontakt. Odpowiedz Link
salam_ji Veto!!! 02.06.10, 21:00 Liberum!!! VETO!!! Powitalnikowi czercowemu! Ktoś ukradł majówki! Czerwca nie może być jak nie było słonecznych majówek! Gdzie te spacery, gryka jak śnieg biala, słoneczko po mym licu pełzające. Bzy pachnące, koty rozleniwiające... ące...ące... piwo na łące??? NO GDZIE???? BRY MARCOWO-KWIETNIOWE Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Veto!!! 02.06.10, 21:14 Hm, listopadowe raczej, sądząc po niebie sinym. Ale lepsze sine i bez deszczu niż oberwanie chmury w Warszawie i znów zagrożenie powodzią na dole mapy... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Veto!!! 02.06.10, 21:30 Przed chwilą skończyła się potężna burza, a lało jakby ktoś wiadrami wodę wylewał z góry. Ale ciepło jest. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Asiu! 02.06.10, 21:38 Etam, niedlugo ci podziekuja za doswintuszenie potomstwa. Bo potomstwo pragnelo sie prawidlowo rozwijac przechodzac przez nieunikniony okres, co sie pieknie nienaukowo nazywa: siki-kupka. A wierszyk wcale nie moj, tylko nabyty w moim wlasnym okresie: siki kupka, i wryty w pamiec nie do zapomnienia. Taki test na skleroze i tego niemca na A. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Asiu! 02.06.10, 21:44 Chłopakom powiedziałam: jak będziecie grzeczni, to nauczę was straaasznie brzydkiego wierszyka. Siedzieli jak trusie, aż matka mierzyła im temperaturę, bo myślała, że są chorzy. A teraz ja mam przechlapane u starych Odpowiedz Link
orale Re: Asiu! 02.06.10, 22:00 Stara wariatka jestem, biegałam sobie w tym deszczu ze znajomymi, blyskało, padało, a my na boso. No wariatka bo jak to inaczej nazwać, ale cudnie było Odpowiedz Link
orale Re: Asiu! 02.06.10, 22:09 złego cholera nie bierze, skoro meszki mnie nie żarły to i lumbago nie ma szans Odpowiedz Link
ter.eska Re: Asiu! 02.06.10, 22:18 Cholerka!właśnie skończyła się burza z ulewą,trwała mniej więcej od 14.30 z bardzo drobnymi przerwami.Wszystko powyłączałam i z nudów wzięłam się za porządki. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Asiu! 02.06.10, 22:11 Och, też bym boso!!!! I w burzy!!!! Ale u nas zimnica okrutna.... Odpowiedz Link
orale Re: Asiu! 02.06.10, 22:20 my z fitnesu wyskoczyliśmy, temperatura nam niestraszna. Zresztą jako dziecko podstawówkowe jeszcze, boso po śniegu biegałam bo się chciałam rozchorowac, kartofla surowego nawet zjadlam, żeby gorączki dostać. Dostałam, ale sraczki tylko Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Asiu! 02.06.10, 22:24 Obie. Tańczyć w burzę, boso i jeszcze może z rozwianymi włosami, co? Tak mi się skojarzyło. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Asiu! 02.06.10, 22:30 Z włosami to mi nie wychodzi, fryzura na zmokłą kurę raczej niż na mokrą Włoszkę, ale w takiej solidnej ciepłej burzy nieźle deszczowa piosenka idzie A jeszcze jak jest ciemno, tom całkiem Gienia Kelly Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Asiu! 02.06.10, 22:33 To czemu do YCD nie zgłosiłaś się? Smsy na ciebie byśmy słali. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Asiu! 02.06.10, 22:36 stara.gropa napisała: > To czemu do YCD nie zgłosiłaś się? Smsy na ciebie byśmy słali. Tam chyba jednak po ciemku nie tańcują... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Asiu! 02.06.10, 22:24 A ja nawet sraczki nie dostałam i za każdym razem jednak musiałam do szkoły Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Asiu! 02.06.10, 22:26 te surowe kartofle na wywolanie goraczki to mit - ja i pies tez jedlismy. Pies uwielbial, ja mniej ...i zadne goraczki nie dostalo. Sraczki tez niestety nie. Odpowiedz Link
orale Re: Asiu! 02.06.10, 22:32 poza tym dzieciątko dalej eksperymentuje chemicznie w domu. Stan zniszczeń to trzy spalone garnki i bałagan w kuchni. Świeca dymna mu się nie udała, zadymiła tylko pół podwórka zamiast pół wsi. Dziecko próbuje dalej. A praca domowa którą wykonuje polega na zrobieniu jakiegoś doświadczenia chemicznego przy uzyciu składników dostępnych na codzień w domu. Ciekawe kiedy wrzuci mentosy do coli, czekam na fontannę w salonie Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Asiu! 02.06.10, 22:36 Podpowiedz mu, że w takich doświadczeniach dobrze sprawdzają się środki do WC. Jak kilka zmiesza, to efekt obudzonego wulkanu murowany. Odpowiedz Link
orale Re: Asiu! 02.06.10, 22:46 Syncio zainteresował się nadmanganianem potasu, strach się bac. Chyba malowanie kuchni mnie czeka w tym roku. Ja mu sugeruję sodę, kwasek i wodę, ale on wyraźnie czuje potrzebę jakiegoś ognia Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Asiu! 02.06.10, 22:52 Ja od tej sody do niedawna jeszcze gluty z chalupy zbieralam - trwale gowno. Pogratuluj synciowi parcia do wydajnosci. Tak juz musi byc i juz. Jak ja lubie taka wzdecydowana mlodziez! Odpowiedz Link
orale Re: Eulalija zalana 02.06.10, 22:45 jak dziś rozmwiałyśmy to była w trakcie małej domowej imprezki, ale żeby tak się upić, żeby aż o tym w radio gadali.... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Eulalija zalana 02.06.10, 22:53 a co miala zrobic jesli czytac nie moze? Tylko rozrabianie jej zostalo. Go Eulalija, go!! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Eulalija zalana 02.06.10, 22:55 Aż straż pożarna musiała interweniować Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Eulalija zalana 02.06.10, 22:58 Podaj link, bo cos mi sie zdaje ze niewinna Eulalije szlalujemy Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Eulalija zalana 02.06.10, 23:02 to niech ucho teraz udowodni...naocznie. Bo ucho tez moze szkalowac jak mu sie, temu uchu znaczy, cos pokielbasi. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Eulalija zalana 02.06.10, 23:00 szKalujemy. Ach ten Spiczygniew! Kurde, patrze dobrze stoi, wysylam , a tu literki hop hop se harcuja jak nasza Eulalija Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Eulalija zalana 02.06.10, 23:03 To w końcu jak: zalało Eulaliję czy ona się? Bo nie chciałabym iść spać w takiej rozterce? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Eulalija zalana 02.06.10, 23:05 Eulaliję zalało, a właściwie Bródno, gdzie koleżanka E. mieszka. Nawet do szpitala woda się wdarła. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Eulalija zalana 02.06.10, 23:12 I to na oddział położniczy, ale podobno woda nie spowodowała przerwy w porodach Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Eulalija zalana 02.06.10, 23:13 Kiedyś były modne porody w wannie. Wykrakali!!!!! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Eulalija zalana 02.06.10, 23:19 i to sie nazywa narobic sztormu w szklance wody. Eulalija ani nie w szpitalu, ani nie w ciazy przedporodowej, ani nie planowala rodzic w wannie. Glupoty tu wygadujecie Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Eulalija zalana 02.06.10, 23:23 O koleżankę martwimy się. Ty znieczulico! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Eulalija zalana 02.06.10, 23:28 No przez te meszke, mej znieczulicy meszka winna. A Eulalija sie ucieszy jak wreszcie przejrzy na oczeta i zobaczy te tu krwawice martwienia sie o nia. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Eulalija zalana 02.06.10, 23:09 A Eulalia mieszka tak nisko,że jest zagrożona,czy nieco wyżej? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Eulalija zalana 03.06.10, 09:25 Nie to, że się przestałam martwić o zalaną, po prostu przeniosłam działalność na inną płaszczyznę Dzień dobry! Coś jasnego się od czasu do czasu przebije na moment,ale do szaleństwa 20 stopni jeszcze daleko... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Eulalija zalana 03.06.10, 09:32 Dzień dobry, to dziś po piątku sobota jest? Jak ten czas pędzi. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 11:11 Ale miałam sen! Śniło mi się, że dużą grupą pojechaliśmy do Ewy w odwiedziny. Była Edyta, Jotka, Edeka, Bbbzyta, ja i jeszcze kilka osóba, ale nie pamiętam kto. Okazało się, że Ewa mieszka w ładnym domku z ogrodem, że spała do 12.15 i musieliśmy czekać aż się obudzi. Acha, był też jakiś nowy osobnik, podobno dopiero wstąpił do TWCh, który przybrał nick Cypis (dla wyjaśnienia dodam, że tak się nazywa kot Bumbeckiej ), w ludzkiej postaci był. Nie było tylko nigdzie w zasięgu snu żadnego jeziora. P.S. Chyba perspektywa 4 wolnych dni poprzestawiała mi w głowie. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 11:16 Wszystko pikne oprócz tego domku z ogródkiem i braku dostępu do jeziora. To ostatnie własnie wybieram się zaś obadać, by, by... Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 11:28 Słoneczne dzień dobry! Poranna dawka ruchu zaaplikowana, na zewnątrz jest cudownie. Teraz pora na śniadanie i kawę, mmm Gropo, przynajmniej maiłaś przyjemny sen, ja wręcz przeciwnie, traumatyczny, bałam się dziś z domu wyjść ale może warto odkopać stary wątek. Milachnego Milusińskim! Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 12:01 O mało co wczoraj nie wylądowałem w Tworkach, Piotrek chciał karetkę wzywać. No co, burza była, ja na balkonie w gaciach i krzyki i piski przy każdym lepszym pier..., tego, gromnięciu. Błyskawice takie latały! Pojedyńcze i podwójne i potrójne, błyskające po kolei i w krzaczek i w szlaczek, no po prostu wariacyji ze szczęścia dostałem! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 13:42 Sekcja zaklinaczy piorunów powstała. Członkowie: Edyta, Ewa, Baron Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 14:06 U nas nie ma czego ( i dobrze!) na razie zaklinać, bo się zrobiło nader przyjemnie. W lesie cudnie, nareszcie pachnie sosną i igliwiem. Woda akweniczna zimna jak diabli. Na popołudnie wymyślili grila. Cholera, jak ja tego nie lubię! Chętnie bym się od razu zapisała do drugiej sekcji: niemiłosników grila. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 14:22 Jak podadzą karkóweczkę, pikantne skrzydełka, pieczone ziemniaki z dipem czosnkowym, to takiego grilla da się jakoś, z bólem bo z bólem, ale przeżyć. Do tego zimne piwo? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 14:32 Na przeciwko na balkonie dwie baby w bieliźnie się opalają. Ale jakie! Rude, dorodne, marzenie kanibala! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 14:35 Nie tylko, Krajewski też lubi dorodne cycate rude A piwo najlepsze z całego grila... Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 14:48 A na drugim końcu bloku facet maluje pokój a baba mu palcem pokazuje, ciekawe kiedy zarobi wałkiem Chyba sobie kupię lornetkę. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 14:50 Ewo, wiesz co się zmaży u mnie na patelni? Nie, nie te rude... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 14:51 Na pewno połączenie smażonego z tym, co się zamarzy Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 15:13 Ewa wygrywa! Pikantne mielone z chilli i ziołami, zaraz zanurzę w nich kły! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 16:10 Witam i zegnam bo znów zaczyna się taki bal jak wczoraj,dotąd było pięknie,teraz zaczęło warczeć i pada. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 16:22 Ewo, zapisuje się z Tobą do sekcji niemiłośników grila. Ja bym poszła jeszcze dalej i dołożyła sekcję niemiłośników kiełbasy z ogniska, ale raczej tu będę osamotniona Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 18:26 > .. dołożyła sekcję niemiłośników kiełbasy z > ogniska, ale raczej tu będę osamotniona Badz sobie samiutka jak ten ostatni palec. Gdyby dawali lody na patyku z ogniska to bys brala w podskokach? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 20:32 Baronie, mielone to ja nawet wirtualne wyniucham, mniam! Gropo, czymś jednym możemy się przeca różnić, nie? Zwęglona w ognisku kiełbasa jest prawie bosksza od mielonych Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 22:48 No dobrze, możemy różnić się miłością do kiełbasy, bo mogłybyśmy pozabijać się walcząc o nią. Zapomniałam napisać, że w moim śnie miałaś krótkie ciemne włosy z lekka grzywką i okulary na nosie. Dosyć niski głos. I siedziałaś za biurkiem zawalonym papierami. Zgadza się? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 22:53 Okulary jak najbardziej, głos nie za niski, włos nigdy ciemny, biureczko zaposiadywuję niedużuczkie bez nadmiaru papierów na razie, a poza tym wszystko się zgadza Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 22:58 Czyli możemy uznać, że to był sen proroczy Odpowiedz Link
groha Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 23:07 Królowo, nie bądź tak okrutna, nie strasz Ewy przed snem Aha, Gropciu, a'propos proroczego znaczenia tego snu, to nie świeciło w nim słońce aby? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 23:14 Gropo, a proroctwa telewizyjne też miewasz? Bo własnie mi Polsat z Wallanderem wcięło Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 23:16 U mnie też się urywało, ale teraz już jest OK. Jak chcesz mogę Ci zapodawać co się dzieje na ekranie Odpowiedz Link
groha Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 23:32 To ja potem poproszę o króciutkie streszczenie odcinka, bo taka zmęczona jestem po tym święcie, że nie chce mi się prztyknąć pilotem. I od razu mówię, że nie przez procesję i sypanie kwiatków to zmęczenie, bo z domu nawet nosa dzisiaj nie wytknęłam Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 23:35 Uchyl rąbka tajemnicy Groho co Cię tak zmęczyło. Odpowiedz Link
groha Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 23:53 Żeby mnie kiedyś na stosie spalili za profanowanie święta pracą fizyczno-umysłową? W życiu! Odpowiedz Link
aiso26 Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 16:52 witam wszystkich... chciałam przeprosic za swoja nieobecnosc ale dopadla mnie praca... nie mialam sie jak bronic wiec musialam.. teraz mam wolne popoludnie moze nawet i jutrzejszy dzien wiec postaram sie nadrobic zaleglosci choc troszke. Odpowiedz Link
goonia Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 17:21 Czesc. Nareszcie pada. Od dwoch dni i to calkiem porzadnie. Bardzo dobrze, bo z trawnika zrobilo sie klepisko. Choc ani calkiem stara, ani calkiem glupia nie jestem tez wczoraj paradowlam w deszczu na bosaka. Poniewaz lalo jak z cebra, ja w klapkach na obcasach i z trzema siatkami plus parasolka mialam do wyboru albo kroczyc dostojnie w tempie mocno spiacego zolwia albo sie rozebrac z obuwia. To ostatnie uczynilam. W domu spotkala mnie niespodzianka, mam czwarta sciane w lazience! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzeń dobry czerwcowy 03.06.10, 17:34 No,no!!!niespodzianka godna uczczenia Odpowiedz Link
orale Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 08:00 Dzień dobry Kto rano wstaje, temu Pan Bóg w morde daje. Tak mi się skojarzyło, bo od samego rana urobiona jestem. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 08:50 Cześć! Siedzę w robocie, prawie sam w biurowcu, tylko czekam aż natknę się gdzieś na jakieś zwłoki, aż się prosi. Z głębi ciemnego korytarza dochodził przejmujący dźwięk ostrzenia maczety... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 09:04 W mordę, zwłoki... Jak można, faktycznie! Na swiecie jest ślicznie! Niech ten, co gdera przyjdzie tu, a ja powiem mu: ach, jak przyjemnie... Aż się chce zrywać o swicie w ten dzionek złoty i błłłękitny, królewna Wiosna nareszcie, królewicz Czerwiec itede Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 09:19 NIe bój, nie bój, po południu ma tam u was lać. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 09:25 Strachi na Lachi Sprawdziłam na mądrej mapie: żadnego padania! Odpowiedz Link
tutul Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 09:27 stara.gropa napisała: > NIe bój, nie bój, po południu ma tam u was lać. za to u nas ma być pięknie...nie mówię o kolejnej burzy! dzień dobry w piątek Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 09:33 Kropi. Znów dołujące wiadomości z terenów powodziowych. Niechby chociaż na południu przestało padać. Echhh aura.. Bry ! Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 10:44 Cześć!! Wszyscy żyją i się mają po ulewach? Cytrynko, halllo, bo coś tam koło Was padało dużo też, ucho moje słyszało, oko widziało! Wszystko dobrze? Kłaniam się nisko Szanownym i oddalam w krze krakowskie tarzać się rodzinnie i towarzysko, zatem odmeldowuję się do poniedziałku! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 11:38 Dzień baaardzo dobry Leje,nie wyspałam się,ale co mi tam Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 13:12 Cześć! Leje i leje, do dupy, nie zgadzam się na taką pogodę. A na południu rzeczywiście nieciekawie, rodzicielka przed chwilą dzwoniła, ludzi zalewa, straż już na głowie stoi 24h na dobę itd. jednym słowem masakra. U mnie w miejscowości stoi taka duża figura św. Jana, postawiona na pamiątkę największej powodzi jaka we wiosce była, teraz niektórzy już twierdzą że woda może drugi raz podejść w to miejsce. Odpowiedz Link
goonia Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 17:41 Z powodu deszczu wsciekl mi sie wyjazd na lono. Trudno, pojade za tydzien. Milego wszystkim. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 18:31 La la la! A ja mam ziołowy ogródek na balkonie a Wy nieeee! La la la... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 18:57 A ja mam większy! Na areale! Tralalalalalalala Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 19:04 No i z czym do ludzi Baronie, pampampam? Odpowiedz Link
violja1 Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 19:15 Nie, kota , ale może koń praktyczniejszy by był, bo mam też całą torbę suchego chleba, z którym nie wiem co zrobić. Tylko czy koń nauczyłby się korzystać z kuwety? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 19:22 Wystarczy końskie nazwisko. Jak to szło: Owczennikow? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 19:35 La la la! Phi tam, na areale to każdy potrafi! A u mnie rośnie świerzop, dzięcielina, curry i pnące banany. O! Odpowiedz Link
orale Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 20:32 a u mnie w zeszłym roku umarł jedyny kwiatek doniczkowy jaki posiadałam, o ale to nie ja go wykończyłam, tatuś się nim zajął podczas mojego urlopu, na słoneczko wystawił Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 21:50 Spójrzcie co znalazłam, można cały film obejrzeć. www.youtube.com/watch?v=qOboatd1hU4&feature=PlayList&p=DA545A223B61863B&playnext_from=PL&pl aynext=1&index=60 Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzeń dobry czerwcowy 04.06.10, 22:07 Ojacie!! Gropciu ja cie ozloze, powiedz tylko gdzie. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzeń dobry czerwcowy 05.06.10, 05:32 Tu (po)ranny łoś. Po pięknym świcie wstaje piękny dzień. Wstawać, dosłoneczniać się, bo ponoć od poniedziałku zaś ma lać. Dzień dobry! Iść spać? Albo nie iść? Hamleta Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Dzeń dobry czerwcowy 05.06.10, 06:56 Iść w plenery Pierwszy piękny poranek w tym roku. Dzień dobry . Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzeń dobry czerwcowy 05.06.10, 15:23 stara.gropa napisała: > Spójrzcie co znalazłam, można cały film obejrzeć. Królowo, a Rozkopanych studni nie ma? Tak bym kciał...A tak wogóle dzień dobry Państwu. Wróciłem z centrum ogrodniczego obładowany, jakbym był posiadaczem najmarniej hektara a nie li tylko marnego balkonu. Ale za to w tych pnących bananach były jaja małp i teraz mi się zalęgły. Odpowiedz Link
violja1 Re: Dzeń dobry czerwcowy 05.06.10, 15:48 A te małpy to może kara Boska za te przechwałki Baronie? Jeśli tak to na areale co najmniej szarańcza się wykluje Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzeń dobry czerwcowy 05.06.10, 11:21 Nad Targówkiem nieba glazur. Widzę! Witam. Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzeń dobry czerwcowy 05.06.10, 11:27 Wprawdzie wyjdzie, że ze sobą gadam, ale jak mam odpowiedzieć hurtem? Nie byłam zalana ani mnie nie zalało. Ta większa woda to tak ze trzy berety ode mnie padała. Ale za troskę bardzo dziękuję Gropo Stara Gropo. Do sekcji wielbiącej pioruny bardzo proszę o przyjęcie. Wprawdzie podczas trzech ostatnich widowisk z gatunku światło-dźwięk byłam gruziński uczony ale ogólnie kocham, boję się tylko w szczerym polu. Grill może jak dla mnie nie istnieć. Kiełbasa z ogniska również mi lotto. Ale ziemniaki z ogniska to insza inszość, to bardzo bardzo! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzeń dobry czerwcowy 05.06.10, 13:35 Eulalio super,że się odezwałaś i,że nie zalało Cię Co do sekcji wielbiącej pioruny,to ja tez proszę o przyjecie,niestety już dawno nie widziałam takich prawdziwych,pięknych piorunów,jakie kocham. Grill i wszystko z ogniska lubię,ale mogę bez tego żyć. A tak ogólnie,to dzień dobry w ciepły,słoneczny,błękitno niebiański dzień Odpowiedz Link