Gość: N.C. IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.3.* 11.08.03, 18:09 Czy ktoś już przeczytał? Jakie macie o tym zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brenda Re: Anioły i demony - Browna IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 16:29 Właśnie się zabieram, ciekawe czy ktoś inny też? Odpowiedz Link Zgłoś
kicia7 Re: Anioły i demony - Browna 13.08.03, 20:47 Ja właśnie skończyłam. Wątek kryminalno - poszukiwawczy podobał mi się szaleńczo. Rozwiązanie zagadki "dlaczego to wszystko?" jest moim zdaniem, delikatnie mówiąc, mocno naciągane. Wstawki erotyczne są ni z gruszki ni z pietruszki. Ale w sumie niezłe czytadło. I jeśli ktoś nad poruszonymi przy okazji poważnymi problemami nie zastanawiał się wcześniej, zachęca do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.C. Re: Anioły i demony - Browna IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.3.* 24.08.03, 17:52 Veni, vidi et cetera... Czytadło niezłe, spora dawka emocji, trochę wiedzy. Moim zdaniem czyta się nieźle. Tylko za cholerę nie mogłam znaleźć tych wstawek erotycznych, o których wspominasz? Może czytałyśmy różne książki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Anioły i demony - Browna IP: *.acn.waw.pl 10.09.03, 15:45 czytałam. skończyłam w 2 dni. mocne coś. jak nie jestem fanką sensacyjnych powieści, tak to i cały prawie Perez Reverte mnie ruszają. Brown ma wiedzę, Perez reverte też, czytając można sporo się nauczyć, a to dla mnie istotne. polecam w każdym razie. Odpowiedz Link Zgłoś
eviy Re: Anioły i demony - Browna 10.09.03, 17:42 OOO ja też zakupiłam niedawno i się zabieram!! no to mnie zachęciliście!! Teraz to już muszę znaleźć czas, nie ma przepros :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.C. Re: Anioły i demony - Browna IP: *.satkabel.com.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 11.09.03, 07:13 Koleżanka, której pożyczyłam Anioły... poleciła mi właśnie Revereza, który nastrój itp. ma zbliżony. Z niecierpliwością czekam na moment,kiedy zabiorę się do Szachownicy flamandzkiej i Klubu Dumas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druss Re: Anioły i demony - Browna IP: 81.210.22.* 11.09.03, 12:17 Hej!!! W gronie książek z cyklu "watek kryminalny+erudycja" ;-) polecam "Tajemnicę Madonny" napisaną przez Barry'ego Unswortha... Ukłony, Druss Odpowiedz Link Zgłoś
ksywa Re: Anioły i demony - Browna 11.09.03, 14:17 Druss, jak zwykle słusznie! Bardzo, bardzo mi się podobała Tajemnica Madonny! Do kryminalnej zagadki i erudycji trzeba tu jeszcze dodać lekko oniryczny nastrój! Albo jakby realizm magiczny się kłaniał;) A co do "Aniołów" - niby dobre czytadło, ale opinię końcową popsuł mi tu nadmiar mistycyzmu w finale oraz pomysł "a wszystko, pani kochana, przez jednego jedynego.... [wykasowane] Właśnie chciałam dać spoiler;))) Takie sprowadzenie wszystkiego do jednego czynnika sprawczego, nieco nadużywanego... pozdr, ksywa Odpowiedz Link Zgłoś