yanga 18.08.08, 11:01 Latami marzyłam o długiej rozmowie z tą wielkiej klasy panią, ale nigdy nie odważyłam się o nią poprosić. [*] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mma_ramotswe Re: Zmarła prof. Anna Świderkówna 18.08.08, 11:32 Nie wiedziałam. Wspaniała kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
nienietoperz Re: Zmarła prof. Anna Świderkówna 18.08.08, 17:01 Żal bardzo. Rozmowy o Biblii wydawały mi się książką z gatunku niesamowitych, urodzonych z a) prawdziwej potrzeby zozumienia czegoś b) posiadania niezbędnych do tego umiejętności c) wielkiej, uczciwej cierpliwości, pokory i szacunku względem badanej sprawy (pokory i szacunku nie polegających na padaniu na twarz, ale właśnie na cierpliwym drążeniu, powracaniu i zaglądaniu pod podszewkę) Z ukłonami, NN Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Zmarła prof. Anna Świderkówna 18.08.08, 17:26 A na portalu gazety ani słowa... Tylko w papierowej krótkie wspomnienie Turnaua. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila_Róża Re: Zmarła prof. Anna Świderkówna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 12:42 zastanawia mnie dlaczego o śmierci wartościowych ludzi tak mało się mówi, a o innych tak wiele? Odpowiedz Link Zgłoś
skrzynka67 Re: Zmarła prof. Anna Świderkówna 27.08.08, 17:30 trochę przesadzasz. Trudno uznac, ze tego artykulu nie ma. Jest na stronie, tylko go nie znalazłas/łes (jak zresztą też dopiero dzisiaj go znalazłam). wyborcza.pl/1,75248,5597507,Zmarla_prof__Anna_Swiderkowna.html Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Zmarła prof. Anna Świderkówna 26.08.08, 16:16 Niezastąpiona w literarurze biblijnej Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Zmarła prof. Anna Świderkówna 27.08.08, 17:40 Wielka szkoda... ['] Odpowiedz Link Zgłoś