Dodaj do ulubionych

Wakacje na forum

07.07.12, 10:26
az w oczy kłuje ta pustkasmile wyjechały Mole, zaczytały się czy az tek leniuchują?wink

u mnie wolne dni tak szybką mijają, ze az strach jak sie obudze a tu wrzesień mnie przywita...korzystam wiec ile sie da i czytam, czytam....
Obserwuj wątek
    • maniaczytania Re: Wakacje na forum 07.07.12, 10:34
      jakie wolne dni???
      niektorzy pracuja wink))

ale juz od nastepnej niedzieli dwa tygodnie urlopu, z tego czesc w Chorwacji smile
      i juz od tygodnia mysle, ktore i ile ksiazek zabrac wink
      • jk3377 Re: Wakacje na forum 07.07.12, 13:51
        my tez od nastepnej soboty w Chorwacji,ale na tydziensmile))
    • neomila Re: Wakacje na forum 07.07.12, 12:59
      a co czytasz i czytasz?....
      • jk3377 Re: Wakacje na forum 07.07.12, 13:54
        aktualnie Jo Nesbo, a juz za chwile Plebanek i innesmile
    • zona_mi Re: Wakacje na forum 07.07.12, 20:04
      U nas taki upał, że się nawet czytać nie chce. A pisać to już w ogóle.
      Za dużo tego dobrego.
      Ale za tydzień na urlop, pewnie wówczas się pogoda zmieni, bo skoro jadę pod namiot, to pewnie będzie chłodno i deszczowo...
    • ona_007 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 00:24
      starsza córka złamała palec u nogi wiec robię w sumie za przynieś podaj pozamiataj wink
      ale ile mogę to czytam smile

a 26 lipca wyjeżdżamy . też chorwacja smile
      • jk3377 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 09:30
        hahahh az niemozliwe z tą Chorwacją hahahah

moze za rok wszystkie sie spotkamy tam, z walizkami pelnymi ksiązek hahahah
        • maniaczytania Re: Wakacje na forum 08.07.12, 11:22
          haha, dobre, dobre smile

Ja jade w sumie juz 4 raz smile
          • ona_007 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 12:38
            ja już będę chyba 6 raz ...

A gdzie jedziecie jeśli można zapytac ? Ja w ty roku wybrałam totalne zadupie- miejscowość w któej wypoczywają w wększości chorwaci . Chociaż to też nie tak - bo z prawej strony miejscowości jest ogromy moloch wypoczynkowy - tzn holliday village Zaton a z drugiej strony cisza spokój i piękna płytka zatoka idealna dla dzieci . I sami wypoczywający autochtoni wink
            • maniaczytania Re: Wakacje na forum 08.07.12, 13:53
              pierwszy raz bylam w 2003r. w Senj
              a dwa ostatnie i ten teraz - jedna i ta sama miejscowosc, w ktorej sie zakochalismy, bo jest po prostu idealna dla nas na wakacje - Baska Voda
              • ona_007 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 15:10
                ja ze 3 razy byłam w Promajnie wink
                raz koło Trogiru , raz Vodice - Srima , 3 razy Promajna , zeszły i obecny rok Zaton.

A jeszcze tyyyle został do zobaczenia wink
                • jk3377 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 19:37
                  my ten kierunek pierwszy raz-Zator,ale nie samo centrum. jak nam sie spodoba to powtorzymy. Za to pierwszy raz cala droge samochodemwink
                  • ona_007 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 19:58
                    Jk - Zator czy Zaton ? Koło Ninu tak ?
                    • jk3377 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 20:35
                      rety, co ja napisalam ahhah Zadar oczywisciesmile
                      • ona_007 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 21:04
                        Zadar tez jest fajny tylko bardzo duży - polecam do wsłuchania się Morskie organy i Pozdrowienie słońca- jesli masz dzieci to wieczorem bo po zachodzie słońca pozdrowienie rozświetla sie wieloma kolorami.
                        Służę informacjami jeśli chodzi o muzea - w zeszłym roku zwiedziłam z 6 latką wszystkie muzea na starym mieście Zadarskim wink

• jk3377 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 21:29
                          super, dziekismile

a te organy i pozdrowienie-napisz proszę dokladnie co to takiego?

to zapytam o komary-czy są wink.. i jakie ew slowa w jezyku polskim nie warto uzywac wsrod chorwatów-tak jak wsrod czechow, niektore znacza zupelnie co innegosmile
                          • jk3377 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 21:41
                            doczytalam juz o tych organach i swiatlach... nie moge sie doczekac wrazensmile
                            • jk3377 Re: Wakacje na forum 09.07.12, 08:37
                              aha, moja siostra w tamtym roku była w Bibinje, zaraz pod Zadarem. Miejscowosc tez raczej mniej ludna, spokojna, bardzo jej sie podobałosmile
                              • jk3377 Chorwacja-pytanie:)? 12.07.12, 08:49
                                moj M z przerazeniem wyczytuje o wielokilometrowych korkach przy wjezdzie do Chorwacji. zastanawiamy sie nad najlepsza pora wyjazdu i godz przybycia na miejsce. jakie macie doswiadczenie z tym problemem? czy nie ma na to reguły? piszą,ze straszne zatory sa wlasnie w weekendy... poradzcie cossmile
                                • ona_007 Re: Chorwacja-pytanie:)? 12.07.12, 11:33
                                  w weekendy a szczególnie w sobotę jest zmiana "turnusów" - przeważnie jest tak że właściciele wynajmują od soboty do soboty ( chociaż to też zależy ).

tyle co mogę - to korzystajcie z barmek - no cash ( płaci sie kartą )- zazwyczaj są kilka km przed tymi zjazdami płatnymi gotówką , można też zjechać wcześniejszym zjazdem niż docelowy i jechac bocznymi ( tak samo można wjechac też daszym wjazdem iż główny - np przy Zagrzebiu )
                                  na trasie już korków się nie da uniknąć.
                                  nie wiem skad jedziecie , czy na raz czy z noclegiem "gdzieś " - no różnie ludzie kombinują . z tego co wiem to starają sie wjechac na autostrad chorwacką ( ja cały czas pisze od Zagrzebia czyli węzła chyba Lucko ) raniutko tak żeby koło 7 - najpóźniej 8 być już za bramkami . A potem to już jak bóg da a partia poprowadzi wink
                                  no i dobra mapa ! Papierowa też - kontrolowanie trasy .

aaa ! przy wjeździe piszesz - ja gapa.... a to zależy jak będziecie jechac - my jeździmy zawsze przez węgry - ale nie autostradami tylko drogą nr 86 . ( moim rodzicom przejazd przez węgry właśnie 86 zabrał 2,30 h - nam wychodzi dłużej bo dzieci zawsze coś ... ) więc wjazd jest w miejscowości Mursko Sredisce - nigdy nie widziałam tam korka. Najdłużej to staliśmy raz w sobotę to były 3 samochody do wjazdu na teren Chorwacji .
                                  • jk3377 Re: Chorwacja-pytanie:)? 12.07.12, 11:59
                                    dziekismile))
                                    wyslalam mu wlasnie maila z Twoimi radami-niech sobie poplanuje trasęwink
    • god-of-a-shrinking-universe Re: Wakacje na forum 09.07.12, 09:36
      Właśnie wróciłam z cudnej Portugalii i aż wstyd sie przyznać, ale przeczytałam tylko jedną książkę. Paradoksalnie będę miała więcej czasu gdy wrócę do pracy.
      • jk3377 Re: Wakacje na forum 09.07.12, 15:18
        tez tak zawsze mam hahhaah
      • ona_007 Re: Wakacje na forum 12.07.12, 11:44
        Jakbym tafiła do Portugali to też bym książek nie czytała !
        Jestes usprawiedliwiona wink

PS . Zawsze jak widzę Twojego nicka to przypomina mi sie Pratchett i od razu mi jakos weselej wink
    • anetapzn Re: Wakacje na forum 09.07.12, 16:13
      Ja wczoraj wrócilam z urlopu, przeczytałam 5 ksiażek i 6ta kończę.
      • jk3377 Re: Wakacje na forum 09.07.12, 17:50
        uff, no to mialas czas na czytaniesmile niezle.
        • anetapzn Re: Wakacje na forum 10.07.12, 08:43
          jk3377 napisała:

> uff, no to mialas czas na czytaniesmile niezle.

Na szczęście mialam, bo byczyliśmy się beż dzieci na plaży u teściów. Mój mąz tylko trochę udzielał się rodzinnie, ja nie, po 16 latach małżeństwa znam tam każda palmę, kazdą pociotkę etcsmile. Wolałam poleżeć poczytac, "odwalilam" tylko minimalne minimum rodzinno - kurtuazyjne i na leżaczek.
          Powoli recenzuję kolejne przeczytane książki na blogu.
          • joankawm Re: Wakacje na forum 10.07.12, 13:27
            A propos Chorwacji to byłam tylko raz w Cavtat za Dubrownikiem. Było tam przepięknie, ale piekelnie drogo, bo to miescowosć położona w niedalkiej odległości od lotniska, bogaci Europejczycy się tam zatrzymywali. Byliśmy też przejazdem w Baska Voda, rzeczywiście pięknie. Kiedyś się tam musimy wybrać. A znacie jakieś nadmorskie miejscowości tak na początku Chorwacji?
            • ona_007 Re: Wakacje na forum 12.07.12, 11:42
              jak byłaś już w dalmacji to raczej nie urzekną Cię miejscowości na początku. Może coś na Istrii - tyle że tam drożej i nie znajdziesz takich plaż jak tam gdzie byłas . Ale za to miejscowości w głebi Istria ma przepiękne - np Hum ...

Może coś na wyspie Krk - jest połaczona mostem z lądem Nie mam pojęcia co by było dobre akurat dla Was.. Ja zazwyczaj wpisuję nazwę miejscowości do wujka googla i oglądam zdjęcia wink
    • jk3377 Pa! 13.07.12, 19:00
      za kilka kwadransów wyruszamysmile do miłego klikania po 23 lipca, pa!
      • jk3377 Witam już dziś:-) 22.07.12, 18:09
        jestesmy juz w domkusmile)) było cudownie, niemozliwie upalnie, wrocilismy na szczescie bezpiecznie i wypoczęcismile
        przeczytalam raptem 1,5 ksiazki wink no nie bylo kiedy hahah
        • anetapzn Re: Witam już dziś:-) 23.07.12, 09:28
          To dobrze, ze już jesteśsmile Czasami jak się jedzie z dziećmi to tak jest, zero czasu na czytanie. Ale masz jeszcze ponad miesiac wolnego, to nadrobisz.
    • ona_007 Teraz kolej na mnie ;) 25.07.12, 23:56
      Raniutko wyjazd !

Spakowane 4 książki + czytnik . Z bólem serca wyjęłam 5 sztukę ....
      Zobaczymy ile przeczytam wink
      Hi hi
      Pewnie jedną wink

Pozdrav !
      • jk3377 Re: Teraz kolej na mnie ;) 26.07.12, 08:04
        Pa, pa! Szerokiej drogi i zero korkówsmile
        Ale Ci zazdroszczę- jeszcze bym tam chetnie została na dłużejsmile
    • jk3377 Do klikania za 6 dni!:) 14.08.12, 16:59
      taki dłuższy weekend jeszcze rodzinnie mamy!
      pa!
      • jk3377 Koniec podróżowania:) 20.08.12, 08:42
        wrociłam i mysle,ze to juz koniecwink mam dosyc pakowania sie i prania po tym wszystkim hehehe

oczywiscie przywiozlam 2 nowe ksiazki, kupione kolejny raz w namiocie z tanimi ksiazkami, i bardzo dobrze, bo moje pzeczytalam i zostalabym bez niczego.
        z kolei w necie zakupilam w koncu '36 tydzien' Sarenbrant oraz 'Handlarz smiercią'.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka