jk3377 07.07.12, 10:26 az w oczy kłuje ta pustka wyjechały Mole, zaczytały się czy az tek leniuchują? u mnie wolne dni tak szybką mijają, ze az strach jak sie obudze a tu wrzesień mnie przywita...korzystam wiec ile sie da i czytam, czytam.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniaczytania Re: Wakacje na forum 07.07.12, 10:34 jakie wolne dni??? niektorzy pracuja )) ale juz od nastepnej niedzieli dwa tygodnie urlopu, z tego czesc w Chorwacji i juz od tygodnia mysle, ktore i ile ksiazek zabrac Odpowiedz Link
jk3377 Re: Wakacje na forum 07.07.12, 13:51 my tez od nastepnej soboty w Chorwacji,ale na tydzien)) Odpowiedz Link
jk3377 Re: Wakacje na forum 07.07.12, 13:54 aktualnie Jo Nesbo, a juz za chwile Plebanek i inne Odpowiedz Link
zona_mi Re: Wakacje na forum 07.07.12, 20:04 U nas taki upał, że się nawet czytać nie chce. A pisać to już w ogóle. Za dużo tego dobrego. Ale za tydzień na urlop, pewnie wówczas się pogoda zmieni, bo skoro jadę pod namiot, to pewnie będzie chłodno i deszczowo... Odpowiedz Link
ona_007 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 00:24 starsza córka złamała palec u nogi wiec robię w sumie za przynieś podaj pozamiataj ale ile mogę to czytam a 26 lipca wyjeżdżamy . też chorwacja Odpowiedz Link
jk3377 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 09:30 hahahh az niemozliwe z tą Chorwacją hahahah moze za rok wszystkie sie spotkamy tam, z walizkami pelnymi ksiązek hahahah Odpowiedz Link
maniaczytania Re: Wakacje na forum 08.07.12, 11:22 haha, dobre, dobre Ja jade w sumie juz 4 raz Odpowiedz Link
ona_007 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 12:38 ja już będę chyba 6 raz ... A gdzie jedziecie jeśli można zapytac ? Ja w ty roku wybrałam totalne zadupie- miejscowość w któej wypoczywają w wększości chorwaci . Chociaż to też nie tak - bo z prawej strony miejscowości jest ogromy moloch wypoczynkowy - tzn holliday village Zaton a z drugiej strony cisza spokój i piękna płytka zatoka idealna dla dzieci . I sami wypoczywający autochtoni Odpowiedz Link
maniaczytania Re: Wakacje na forum 08.07.12, 13:53 pierwszy raz bylam w 2003r. w Senj a dwa ostatnie i ten teraz - jedna i ta sama miejscowosc, w ktorej sie zakochalismy, bo jest po prostu idealna dla nas na wakacje - Baska Voda Odpowiedz Link
ona_007 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 15:10 ja ze 3 razy byłam w Promajnie raz koło Trogiru , raz Vodice - Srima , 3 razy Promajna , zeszły i obecny rok Zaton. A jeszcze tyyyle został do zobaczenia Odpowiedz Link
jk3377 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 19:37 my ten kierunek pierwszy raz-Zator,ale nie samo centrum. jak nam sie spodoba to powtorzymy. Za to pierwszy raz cala droge samochodem Odpowiedz Link
jk3377 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 20:35 rety, co ja napisalam ahhah Zadar oczywiscie Odpowiedz Link
ona_007 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 21:04 Zadar tez jest fajny tylko bardzo duży - polecam do wsłuchania się Morskie organy i Pozdrowienie słońca- jesli masz dzieci to wieczorem bo po zachodzie słońca pozdrowienie rozświetla sie wieloma kolorami. Służę informacjami jeśli chodzi o muzea - w zeszłym roku zwiedziłam z 6 latką wszystkie muzea na starym mieście Zadarskim Odpowiedz Link
jk3377 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 21:29 super, dzieki a te organy i pozdrowienie-napisz proszę dokladnie co to takiego? to zapytam o komary-czy są .. i jakie ew slowa w jezyku polskim nie warto uzywac wsrod chorwatów-tak jak wsrod czechow, niektore znacza zupelnie co innego Odpowiedz Link
jk3377 Re: Wakacje na forum 08.07.12, 21:41 doczytalam juz o tych organach i swiatlach... nie moge sie doczekac wrazen Odpowiedz Link
jk3377 Re: Wakacje na forum 09.07.12, 08:37 aha, moja siostra w tamtym roku była w Bibinje, zaraz pod Zadarem. Miejscowosc tez raczej mniej ludna, spokojna, bardzo jej sie podobało Odpowiedz Link
jk3377 Chorwacja-pytanie:)? 12.07.12, 08:49 moj M z przerazeniem wyczytuje o wielokilometrowych korkach przy wjezdzie do Chorwacji. zastanawiamy sie nad najlepsza pora wyjazdu i godz przybycia na miejsce. jakie macie doswiadczenie z tym problemem? czy nie ma na to reguły? piszą,ze straszne zatory sa wlasnie w weekendy... poradzcie cos Odpowiedz Link
ona_007 Re: Chorwacja-pytanie:)? 12.07.12, 11:33 w weekendy a szczególnie w sobotę jest zmiana "turnusów" - przeważnie jest tak że właściciele wynajmują od soboty do soboty ( chociaż to też zależy ). tyle co mogę - to korzystajcie z barmek - no cash ( płaci sie kartą )- zazwyczaj są kilka km przed tymi zjazdami płatnymi gotówką , można też zjechać wcześniejszym zjazdem niż docelowy i jechac bocznymi ( tak samo można wjechac też daszym wjazdem iż główny - np przy Zagrzebiu ) na trasie już korków się nie da uniknąć. nie wiem skad jedziecie , czy na raz czy z noclegiem "gdzieś " - no różnie ludzie kombinują . z tego co wiem to starają sie wjechac na autostrad chorwacką ( ja cały czas pisze od Zagrzebia czyli węzła chyba Lucko ) raniutko tak żeby koło 7 - najpóźniej 8 być już za bramkami . A potem to już jak bóg da a partia poprowadzi no i dobra mapa ! Papierowa też - kontrolowanie trasy . aaa ! przy wjeździe piszesz - ja gapa.... a to zależy jak będziecie jechac - my jeździmy zawsze przez węgry - ale nie autostradami tylko drogą nr 86 . ( moim rodzicom przejazd przez węgry właśnie 86 zabrał 2,30 h - nam wychodzi dłużej bo dzieci zawsze coś ... ) więc wjazd jest w miejscowości Mursko Sredisce - nigdy nie widziałam tam korka. Najdłużej to staliśmy raz w sobotę to były 3 samochody do wjazdu na teren Chorwacji . Odpowiedz Link
jk3377 Re: Chorwacja-pytanie:)? 12.07.12, 11:59 dzieki)) wyslalam mu wlasnie maila z Twoimi radami-niech sobie poplanuje trasę Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe Re: Wakacje na forum 09.07.12, 09:36 Właśnie wróciłam z cudnej Portugalii i aż wstyd sie przyznać, ale przeczytałam tylko jedną książkę. Paradoksalnie będę miała więcej czasu gdy wrócę do pracy. Odpowiedz Link
ona_007 Re: Wakacje na forum 12.07.12, 11:44 Jakbym tafiła do Portugali to też bym książek nie czytała ! Jestes usprawiedliwiona PS . Zawsze jak widzę Twojego nicka to przypomina mi sie Pratchett i od razu mi jakos weselej Odpowiedz Link
anetapzn Re: Wakacje na forum 09.07.12, 16:13 Ja wczoraj wrócilam z urlopu, przeczytałam 5 ksiażek i 6ta kończę. Odpowiedz Link
jk3377 Re: Wakacje na forum 09.07.12, 17:50 uff, no to mialas czas na czytanie niezle. Odpowiedz Link
anetapzn Re: Wakacje na forum 10.07.12, 08:43 jk3377 napisała: > uff, no to mialas czas na czytanie niezle. Na szczęście mialam, bo byczyliśmy się beż dzieci na plaży u teściów. Mój mąz tylko trochę udzielał się rodzinnie, ja nie, po 16 latach małżeństwa znam tam każda palmę, kazdą pociotkę etc. Wolałam poleżeć poczytac, "odwalilam" tylko minimalne minimum rodzinno - kurtuazyjne i na leżaczek. Powoli recenzuję kolejne przeczytane książki na blogu. Odpowiedz Link
joankawm Re: Wakacje na forum 10.07.12, 13:27 A propos Chorwacji to byłam tylko raz w Cavtat za Dubrownikiem. Było tam przepięknie, ale piekelnie drogo, bo to miescowosć położona w niedalkiej odległości od lotniska, bogaci Europejczycy się tam zatrzymywali. Byliśmy też przejazdem w Baska Voda, rzeczywiście pięknie. Kiedyś się tam musimy wybrać. A znacie jakieś nadmorskie miejscowości tak na początku Chorwacji? Odpowiedz Link
ona_007 Re: Wakacje na forum 12.07.12, 11:42 jak byłaś już w dalmacji to raczej nie urzekną Cię miejscowości na początku. Może coś na Istrii - tyle że tam drożej i nie znajdziesz takich plaż jak tam gdzie byłas . Ale za to miejscowości w głebi Istria ma przepiękne - np Hum ... Może coś na wyspie Krk - jest połaczona mostem z lądem Nie mam pojęcia co by było dobre akurat dla Was.. Ja zazwyczaj wpisuję nazwę miejscowości do wujka googla i oglądam zdjęcia Odpowiedz Link
jk3377 Pa! 13.07.12, 19:00 za kilka kwadransów wyruszamy do miłego klikania po 23 lipca, pa! Odpowiedz Link
jk3377 Witam już dziś:-) 22.07.12, 18:09 jestesmy juz w domku)) było cudownie, niemozliwie upalnie, wrocilismy na szczescie bezpiecznie i wypoczęci przeczytalam raptem 1,5 ksiazki no nie bylo kiedy hahah Odpowiedz Link
anetapzn Re: Witam już dziś:-) 23.07.12, 09:28 To dobrze, ze już jesteś Czasami jak się jedzie z dziećmi to tak jest, zero czasu na czytanie. Ale masz jeszcze ponad miesiac wolnego, to nadrobisz. Odpowiedz Link
ona_007 Teraz kolej na mnie ;) 25.07.12, 23:56 Raniutko wyjazd ! Spakowane 4 książki + czytnik . Z bólem serca wyjęłam 5 sztukę .... Zobaczymy ile przeczytam Hi hi Pewnie jedną Pozdrav ! Odpowiedz Link
jk3377 Re: Teraz kolej na mnie ;) 26.07.12, 08:04 Pa, pa! Szerokiej drogi i zero korków Ale Ci zazdroszczę- jeszcze bym tam chetnie została na dłużej Odpowiedz Link
jk3377 Do klikania za 6 dni!:) 14.08.12, 16:59 taki dłuższy weekend jeszcze rodzinnie mamy! pa! Odpowiedz Link
jk3377 Koniec podróżowania:) 20.08.12, 08:42 wrociłam i mysle,ze to juz koniec mam dosyc pakowania sie i prania po tym wszystkim hehehe oczywiscie przywiozlam 2 nowe ksiazki, kupione kolejny raz w namiocie z tanimi ksiazkami, i bardzo dobrze, bo moje pzeczytalam i zostalabym bez niczego. z kolei w necie zakupilam w koncu '36 tydzien' Sarenbrant oraz 'Handlarz smiercią'. Odpowiedz Link