21.08.04, 14:42
Witajcie Dziewczyny :-)
Pierwszy raz jestem na forum , poczytalam i postanowilam napisac wam o swoim
odkryciu :
1. Herbatka Pu-Erh - granulowana , jabłkowo cynamonowa.( Bio actic Tea )
2. Olejki 4 w 1 , czyli olejek geraniowy, jałowcowy,rozmarynowy i cyprysowy -
dla osob odchudzajacych sie - nazywaja sie Promix 10 ml. , ok 7 pln. (
własnie siedze w foli posmarowana balsamem z olejkiem )

Postanowilam ze od dzisiaj walcze ze swoja nadwaga .
Mam 164 cm wzrostu i waga ( dzisiejsza ) 65.5 kg . Mam 23 lata , w wieku 19
wazylam 58 ... chce wrocic do tamtej wagi.
Zycze wam powodzenia i sobie rowniez.

Aha mam pytanko czy ktoras uzywala granulek homeopatycznych na odchudzanie ?
Dzieki

Pozdrowienia. :-)
Obserwuj wątek
    • moonika_l Re: Olejki 21.08.04, 18:23
      ja kilka lat temu je brałam. Fucus dagomed czy jakoś tak... ale oczywiście nie
      zadziałały. Bo ja wtedy miałam tylko chęć schudnięcia, a planu żadnego. Więc
      nie wiem czy rzeczywiście działają czy nie. One są niby homeopatyczne... ale ja
      nie do konca ufam takim lekom.
      M.
      • klg777 Re: Olejki 22.08.04, 22:08
        dla mnie Fucus Dagomed to tylko stracone pieniadze byly. takze niepolecam.
        przypominam o tym ze olejku geraniowego nie nalezy brac przy tabletkach
        antykoncepcyjnych! ostatnio sie bardzo martwilam czy nie bede mama ;) na
        szczescie nie bede :P ufff :)

klaudia
        • moonika_l Re: Olejki 23.08.04, 10:56
          czyli nie będę ciocią? :(((
          • klg777 Re: Olejki 23.08.04, 13:24
            kiedyś na pewno będziesz ;)) tyle że nie w tej chwili... musze się usamodzielnić
            i wyprowadzić od rodziców, a Seba od babci.. czyli tak pewnie za 2-5 lat
            powinnaś zostać ciocią ;)

klaudia
        • kasia.kasia Re: Olejki 23.08.04, 14:12
          Kochana Klaudio

ty mnie nie strasz, bo o ile mnie pamięc nie myli to w mieszance do smarowania
          jest geraniowy. Jeszcze nie kupiłam, mam tylko sam cynamonowy, ale biorę Logest
          i teraz nie weim czy kupowac czy nie, olejek oczywiście.
          Mamą już raz zostalam i właśnie od pażdziernika wracam do pracy, stąd nagły pęd
          do odchudzania, więc raczej w tej chwili ciąża dla mnie nie jest wskazana...:-))

Przecież nie będę go łykać, tylko sie tym smarowac. Jak to jest?
    • kasia.kasia DO KLAUDII !!!!!! 24.08.04, 12:19
      Klaudia jak to w końcu jest z tym geraniowym? w połączeniu z Logestem, na
      przyklad?....
      • moonika_l Re: DO KLAUDII !!!!!! 24.08.04, 14:53
        Kasiu, nie kupuj geraniowego - on nasila produkcję estrogenów, więc tabletki
        moga przestać działać.
        Zamiast geraniowego dobierz sobie inny - ja stosuję jeszcze jałowcowy,
        rozmarynowy, grejfrutowy. Poza tym proponuję wejsc na strone polleny aromy -
        tam są opisy wszystkich olejkow i ich sposob dzialania. Na odchudzania,
        rozstepy i celulit jest kilka różnych olejkow.
        Pozdrawiam
        M.
        • kasia.kasia NOWY ZESTAW OLEJKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.04, 14:31
          w związku z tym, ze w moim Herbapolu wywialo więkosć ojeków, kupiłam to, co
          pani miała i co sie nadawalo na cellulitis i otyłośc. I tak kupiłam:

cynamonowy
          jałowcowy
          cedrowy
          cyprysowy

stosowałam już dwa razy z balsamem wyszczuplającym (ponoć:-) Eveline Slim
          • kasia.kasia Re: NOWY ZESTAW OLEJKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.04, 14:39
            wyniuchałam, ze podobne działanie mają:

grejpfrutowy
            kminkowy
            koper włoski
            lawendowy
            paczulowy

czy któraś stosowała?

noi oczywiście - podstawa - geraniowy. ale zee wzgledua na tabletki
            antykoncepcyjne musiałam zrezygnowac z geraniowego. Stąd kupiłam te cztery z
            poprzedniego postu. zobaczymy, czy podziała.
            • klg777 Re: NOWY ZESTAW OLEJKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.04, 17:40
              ja miałam grejpfrutowy i mam jeszcze paczulowy. one w sumie dzialaja podobnie,
              fakt ze jeszce nie próbowałam jałowcowego dodać do takiej mieszanki. ale jak się
              robi regularnie owijanie to centymetry spadają. ten z grepfruta pachnie
              najładniej z nich wszystkich, bo paczula to okropne śmierdzidło - a niby miał
              być afrodyzjak ;)

klaudia
              ps. nie mam netu w nowej pracy i dzisiaj jakis pierwszy raz od tygodnia siadłam
              i czytam forum.. woow ale z Was spadają kiloski :)))
              • anima Re: NOWY ZESTAW OLEJKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.04, 20:07
                ja właśnie byłam w sklepie polleny aromy i zakupiłam:
                cedrowy
                grejfrutowy
                rozmarynowy
                kopru włoskiego
                kminkowy
                jałowcowy....
                dużo tego - chyba sobie dzisiaj zrobię pierwszą sesję... tylko jeszcze nie
                wiem, których użyję... chyba nie wszytkich naraz, co...? ;-))
                • klg777 Re: NOWY ZESTAW OLEJKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.04, 20:20
                  hmm.. ja tam wlewam wszystkie jakie mam ;) tylko uwazam zeby nie przesadzic z
                  cynamonowym. zreszta sama zobaczysz, rozmarynowy dla mnie cuchnie, wiec jak to
                  staram sie dodac innych fajniej pachnacych olejkow ;) stad ich ilosc czasem jest
                  spora.. ale inaczej nie potrafie..
                  napisz jak pachnie jalowcowy i kminkowy i ten koperkowy :)

klaudia
                  • moonika_l Re: NOWY ZESTAW OLEJKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.04, 21:33
                    Ja też leje dużo róznych, zwykle mieszam 4 - geraniowy (hehe, ja mogę),
                    jałowcowy, cynamonowy i paczulowy. I śmierdzą nieziemsko. Ale ostatnio już sie
                    nie olejkuje, bo nie mam czasu. Zamiast olejkowania wybrałam cwiczenia - i
                    teraz wolę pocwiczyc niz polezec. Ale czekajcie - nadejdzie jesien i mi sie
                    odmieni... :)
                    M.
                    • kasia.kasia Re: NOWY ZESTAW OLEJKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.09.04, 09:15
                      a ja wieczorkiem po kąpieli zamiast tylko balsamu, żeby juz "normalnie" isc do
                      łózka, to dodalam sobie cynamonowego, jalowcowego, cedrowego i rozmarynowego.

Co niektórzy (patrzeć:mąż)się rzucali, ze śmierdze jak Herbapol i że jutro rano
                      zyczy sobie zmiany poscieli....

a ja chcialam wspomoc dzialanie, bo olejkowalam i foliowałam się w poludnie :-)

bo ja o spryciara jestem :-))

mam czas do konca wrzesnia, bo od 1 pazdziernika do pracy, więc ostatnie dni
                      siedze w domku.
                      I jak moje dziecko idzie spac ok. 12-13 to ja szybko pod prysznic, kawa,
                      olejki, folia i pod kołderki sztuk dwie na godzinkę.
                      w ten sposób mąż nie jest narazony na moje wygibasy z folia
                      • anima Re: NOWY ZESTAW OLEJKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.09.04, 10:09
                        wygibasy - dobrze powiedziane...
                        ja sama siebie wczoraj rozbawiłam, przemieszczając się z łazienki w kierunku
                        kanapy... musiałam przystanąć przy lustrze, żeby się obejrzeć :)))
                  • anima Re: NOWY ZESTAW OLEJKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.04, 22:33
                    hmm... jestem po :)) całkiem przyjemnie wszystko razem pachniało ;)) i nawet
                    nieźle mi się leżało (wytrzymałam godzinę dwadzieścia), ale następnym razem
                    zamiast TV wezmę jakąś gazetkę.
                    jałowcowy ma zapach dość intensywny, lekko gorzki; kminkowy - kwaśnawy; kopru -
                    słony ;-))) i cały czas mówie o zapachu ;-)
                    wszystkie razem + grejfrutowy dają całkiem przyjemną woń.
                    następnym razem - zgodnie z Waszymi sugestiami dam wszystkie - jak szaleć to
                    szaleć ;-)))
                    po leżeniu kąpiel + nacieranie Lirene antycellulitowym...
                    pani ze stoiska polleny zapewniała, że geraniowy jest rzeczywiście najlepszy na
                    cellulit; ale cóż, na razie muszę zrezygnować ;-/

muszę Wam powiedzieć, że czuję się bajecznie :)))
                    pozdrawiam Was wszystkie!
                    a.
                    • carolin0905 Re: NOWY ZESTAW OLEJKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.09.04, 18:05
                      jestem nowa w sprawie olejkow. jaka folią sie owijać .
                      • anima Re: NOWY ZESTAW OLEJKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.09.04, 19:17

owijasz sie folia przezroczysta, cienka, taką do przechowywania żywności
                        ładnie się przykleja do ciała :))

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka