dominola0 07.02.15, 20:05 Autorka pisze, że część B trzeba zacząć od rzędu piątego? Czy ja dobrze zrozumiałam, bo tak zaczęłam i utknęłam coś nie tak pomóżcie dziewczyny Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
japoneczka01 Re: chusta percy pomóżcie 07.02.15, 22:03 Na blogu Intensywnie Kreatywna niewiele tłumaczy o tej chuście, ale do części B zamieszcza taką uwagę Sam projekt polecam, ale wielbicielkom chust z pewnym doświadczeniem robótkowym. Dlaczego? Ponieważ sekcję B wzoru, czyli Frost Leaves robi się na prawej i lewej stronie (zazwyczaj w chustach lewą stronę lecimy samymi lewymi lub jak nam tam schodzi z drutu, ale nie ma na nim oczek wzoru). Jeśli to nie wyjaśnia problemu napisz do IK, ona chętnie odpowiada na pytania. Na wielu blogach występuje ta chusta, ale nikt nie tłumaczy na jakie trafił problemy, tylko podają źródło wzoru. Odpowiedz Link
dominola0 Re: chusta percy pomóżcie 08.02.15, 13:15 Dziękuję za odzew, właśnie w trakcie roboty dopiero zorientowałam się, że wzór dzierga się też na lewej stronie, a ja tego nie lubię. Chustę sprułam i do niej nie wrócę. Jeszcze raz dzięki Odpowiedz Link